Belépés
Recept Elek
... )
Cukkini ropogós .
Végy tetszés szerint cukkinit . ( én 5 kicsit)
Hámozd meg és reszeld le. Pici sóval hintsd meg és hagyd állni .
A le...
Borjúhús mézes mártással
... serpenyőben addig pároljuk, hogy a közepük rózsaszínű maradjon. Ezután elkészítjük a mártást. A húsléhez adjuk a tejszínt, fűszerezzük és kiforraljuk. Hozzáadjuk ...
Sajtos-túrós pogácsa
... belekeverjük a cukrot, és felfuttatjuk. Közben a vajat szétmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a tojást, a juhtúrót, a tejfölt, a sajt felét, a sót, a curryport és a borsot, majd jól összegyúrva, lisztezett, mély tálba tesszük. A tetejét is belisztezzük, tiszta konyharuhával letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi v...
Vendégek a háznál
Ma eljön hozzánk a nagybátyám és a nagypapám. Azért jönnek, mert a nagybátyámnak volt nemrég a szülinapja. A nagynéném meg a nagymamám meg elmentem Egyiptomba. Max. ha hazajönnek nem lesz meg a fél karjuk, mert lebombázták őket, miközben a Nílusban uszkáltak.... Az apu (a vendégeknek köszönhetően) 3 féle húst csinált! Volt rízs meg krumpli! Sőt! Még csinált borsót is! Persze a...
Töltött paradicsom sonkával
... elfolyjon, és közben hűljenek is.
2. Az öntethez a citrom levét tálba szűrjük, olvadásig keverünk benne fél kk. sót, apránként beledolgozzuk az olívaolajat és ízlés szerint frissen őrölt borsot.
3. Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, a bazsalikomot leöblítjük, lerázzuk róla a vizet, levélkéit lecsipkedjük, s néhány bóbita kivételével finomra vágjuk. Az uborkát, sonkát...
Tarka csirketál
Hozzávalók:

4 szelet csirkemellfilé (80 dkg), só, őrölt bors, 1 póréhagyma csíkokra vágva, 4 evőkanál olaj, 30 dkg mélyhűtött zöldborsó, 1 paradicsompaprika karcsú cikkekre vágva, 4 evőkanál tejszín, 1 csokor petrezselyem apróra vágva.

Elkészítése:

A húst tenyérnyi darabokra vágjuk, gyengén besózzuk, borssal fűszerezzük. A hagymát az olajon megfutta...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
... megtisztítjuk, majd a kinyomkodott zsemlével és a petrezselyemmel együtt aprítógépben péppé zúzzuk. Hozzáadjuk a hagymát, az áttört fokhagymát, a tojást, majoránnát, zsemlemorzsát, sót, borsot, aztán lefedjük, és 30 percig a hűtőben pihentetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra, a babot 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az újhagymát fel...
Az első becsengetésre várva...
A legnehezebb döntést már tavasszal meghozta a család, de hogy ez miként fog beválni a gyakorlatban, azt csak az idő mutatja meg. A tanító néni eddig még nagyon kedves volt, az osztálytársak között több is akad, aki az óvodából ismerős, ám kétség mégis marad bőven: vajon jó osztályba került, lesznek barátai, lépést tud tartani a társaival, kitűnő lesz vagy éppen csak eléri a közepe...
BAJOR TOJÁSMÁRTÁS
...
Végy hozzá
4 tojássárgáját,
1 gerezd fokhagymát,
3 dkg lisztet,
4 dkg vajat,
2 evőkanál borecetet,
borsot,
sót.

A tojásokat keverd simára a liszttel és a borecettel, majd sózd, borsozd. (Ha keverés közben lassan szitálod a lisztet a tojásba, akkor biztosan nem lesz csomós.) Egy lábasban olvassz vajat, s tedd bele a megtört...
LENGYEL SAJTMÁRTÁS
...

Végy hozzá
egy nagyobb krumplit,
2 dl tejet,
5 dkg vajat,
4 dkg lisztet,
15 dkg lágy juhsajtot,
egy pohárka vodkát,
sót, őrölt borsot.

A meghámozott burgonyát vágd vékony szeletekre és - a
tejhez 1 dl vizet adva - sóval, borssal főzd puhára. Ezután
turmixold össze a lével, majd tedd vissza az edénybe, las...
MAJONÉZ
... hozzá, s csak utána az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is...
PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS
... krémsajtot,
4 dkg tehéntúrót,
1 csomó petrezselymet,
1 gerezd fokhagymát,
1 dl tejet,
szerecsendiót,
őrölt fahéjat,
pirospaprikát,
curryt,
borsot,
sót.

Az áttört tehéntúrót a krémsajttal, a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemmel keverd simára . Majd apránként adj hozzá annyi
tejet, hogy ...
TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS
...
Végy
20 dkg megtisztított gombát,
4 dkg zsírt,
2 dkg vajat,
5 dkg lisztet,
3 dkg hagymát,
2 dl tejfölt,
1 húsleveskockát,
sót,
borsot,
petrezselymet.

A húsleveskockát főzd fel 4 dl vízben.
A hagymát vágd apróra és fonnyaszd meg a zsíron, majd tedd rá a
vékonyan szeletelt gombát és erős tűzön p...
Cseresznyebefőtt (ecetes)
... bors



ELKÉSZÍTÉS

A cseresznyét megmossuk, és lecsöpögtetjük. Jól kimosott, kiforrázott, száraz befőttesüvegekbe töltjük, a tetejükre tesszük a megmosott, leszárított tárkonyt, a szegfűszeget és a borsot. A borecetet a sóval felforraljuk, kihűtjük, majd a cseresznyére öntjük. 48 óráig állni hagyjuk, majd leszűrjük. Az ecetet ismét felforraljuk, újra...
Currys csirkemell
Hozzávalók:

550 g kicsontozott csirkemell, 400 g paradicsom, 350 g karfiol, 220 g hosszú szemű fehér rizs, 120 g mélyhűtött zöldborsó, 80 g enyhe curry (az őrölt curryt megpirítjuk és olajjal keverjük, íze így sokkal aromásabb), 60 g mazsola, 30 g vaj vagy margarin, 2 gerezd zúzott fokhagyma, 1 nagy fej vöröshagyma, 4,5 dl csirkealaplé, 1, 5 dl natúr joghurt, 1 mokkáska...
Újházy tyúkleves
... részre vágjuk, mert így könnyebb felvágni, mint főtt állapotban. Hideg vízben feltesz-szük főni és miután felforrt, leszedjük a habját. Megsózzuk, beletesszük a hagymát, fokhagymát, az egész borsot, gyömbért, és paradicsomot. Amidőn a tyúk puhulni kezd, a felsorolt vegyes zöldséget vékony metéltre vágva hozzáadjuk, a gombát szintén felvágjuk metéltre. A zöldborsót, ha friss borsó ...
Májgombóc
... zsöm-le.
15 deka májat drótszitán áttörünk az áztatott, kicsavart zsömlével. Egy kis reszelt vöröshagymát 2 deka vajon megpirítunk. belekeverjük a májat, finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, borsot, végül 1 egész tojást és 5 deka lisztet adunk hozzá, majd ismét összekeverjük. Ezután kis gombócokat vagy galuskákat szaggatunk belőle. A gombócokat vizes kézzel készítjük el. Cs...
Barnamártás (spanyol)
... evőkanálnyi paradicsompüré, 2 deci vörösbor, só.
Az apróra vágott sertéscsontot, a megtisztított és szeletekre vágott vegyes zöldséget, a hagymát, a fok-hagymát, a babérlevelet, az egész borsot sütőben jó barnára lepirítjuk, majd bő, és jó erős csontlével fel-engedjük. Megsózzuk és feltesszük főni. Ezután a zsírban a cukrot aranysárgára pirítjuk, hozzáadjuk a lisztet, és barn...
Töltött tök
... és a következőképpen töltjük meg:
A vöröshagymát apróra vágjuk, zsírban világos zsömleszínűre pirítjuk, hozzákeverjük a darált húst, az áztatott és kicsavart zsömlét, a tojásokat, a borsot, majoránnát és a sót.
Ezzel a töltelékkel megtöltjük a tökkarikákat, amelyek alá 1 deci vizet öntünk, sütőbe tesszük, lefedjük, és készre sütjük.
Levének felhasználásával tejfölös...
Sertéskocsonya
... fejből kivágjuk az orrcsontot és eldobjuk.
Ezután a kocsonyahúst bőséges hideg vízben feltesszük főni.
Ha felfőtt, megsózzuk, és habját szűrőkanállal leszedjük. Beletesszük az egész borsot, az egész fej meg-mosott vöröshagymát héjastól, és nem szorosan lefedjük, majd takaréklángon lassú, gyöngyöző forrással puhára főzzük. Ha már puhulóban van, beletesszük a finomra zúzot...
1 2 3 ........240 241 ....360 361 ....479 480 481 
Címkék: Recept Elek, BAJOR TOJÁSMÁRTÁS, LENGYEL SAJTMÁRTÁS, PÁRIZSI SAJTMÁRTÁS, TEJFÖLÖS GOMBAMÁRTÁS, első becsengetésre, közepük rózsaszínű, húsléhez adjuk, vajat szétmorzsoljuk, felfutott élesztőt, sajt felét, tésztát lisztezett, nagybátyámnak volt, vendégeknek köszönhetően, citrom levét, hagymát megtisztítjuk, bazsalikomot leöblítjük, húst tenyérnyi, olajon megfutta, kinyomkodott zsemlével, petrezselyemmel együtt, áttört fokhagymát, hűtőben pihentetjük, zöldségeket megtisztítjuk, hámozatlan cukkinit, legnehezebb döntést, tanító néni, osztálytársak között, óvodából ismerős, tojásokat keverd, lábasban olvassz, nagyobb krumplit, pohárka vodkát, meghámozott burgonyát, tojás sárgájához, áttört tehéntúrót, zúzott fokhagymával, apróra vágott, húsleveskockát főzd, hagymát vágd, cseresznyét megmossuk, tetejükre tesszük, sóval felforraljuk, cseresznyére öntjük, ecetet ismét, őrölt curryt, egész borsot, tyúk puhulni, felsorolt vegyes, gombát szintén, gombócokat vizes, cukrot aranysárgára, következőképpen töltjük,
© 2013 TVN.HU Kft.