Belépés
Hajtogatott tejfölös pogácsa
... hajtogatom, mindig hagyom 20 percet hidegen pihenni.
Az utolsó hajtogatás utáni pihentetés végeztével begyújtom a sütőt, kb. ujjnyi vastagra nyújtom a hajtogatott tésztámat, rácsosra bevagdosom a tetejét és lisztes pogiszaggatóval kiszaggatom. Az apró pogácsa finomabb, de ha nincs kedvem, a nagy is megteszi. Kivajazott tepsibe vagy sütőpapírra helyezem, egymástól egy ujjnyi ...
Bagett vacsorára
... vacsorára

Hozzávalók:

3-4 kisebb vagy félbevágott bagett
10 dkg teavaj
2-3 gerezd fokhagyma, kevés só

Elkészítés:

A bagettek tetejét kb. kétujjnyi szélességben bevagdosom. A fokhagymát összenyomom, és a vajjal meg kevés sóval kikeverem. A bagett "vágatait" megkenem a fohagymás vajjal, és jó szorosan folpakba cs...
Virslis-sajtos lángos
... dl víz,
2-3 szelet sajt, (lehetőleg trappista),
4-5 db frankfurti virsli,
Só,

Olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A virsliket hosszában bevagdosom, s belehelyezem a csíkokra felvágott sajtot.
Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adok hozzá sót, s annyi vizet, amennyit felvesz. Jól összedo...
Virslis sajtos lángos
... kockacukor,
4 -5 dl víz,
2-3 szelet sajt, (lehetőleg trappista),
4-5 db frankfurti virsli,
Só,

Olaj a sütéshez.

Elkészítés:

A virsliket hosszában bevagdosom, s belehelyezzük a csíkokra felvágott sajtot.
Az élesztőt a kockacukorral és 1 dl vízzel felfuttatom. Hozzáadom a liszthez, adunk hozzá sót, s annyi vizet, amennyit fel...
Mustáros sült burgonya
...

Kevés olívaolajat összekeverek zúzott fokhagymával (4 gerezd), két kanál mustárral, sóval és egy kis borssal. A burgonyákat megmosom, félbevágom, és a vágott felüket átlósan bevagdosom kb. 1-2 mm mélyen. Rákenem a mustáros szószt, és sütőben készre sütöm. A héját könnyű lehúzni, ha megsült.

Megjegyzés:
A receptet Jasa küldte. Köszönjük!
/Mindmeg...
Fűszervajas bagett
... bagett

Hozzávalók:

3-4 kisebb vagy félbevágott bagett
10 dkg teavaj
2-3 gerezd fokhagyma, kevés só

Elkészítés:

A bagettek tetejét kb. kétujjnyi szélességben bevagdosom. A fokhagymát összenyomom, és a vajjal meg kevés sóval kikeverem. A bagett "vágatait" megkenem a fokhagymás vajjal, és jó szorosan folpackba cso...
Baconos pogácsa
... és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a baconos margarint és hajtogatom. Pihentetem, és újra hajtogatom. Ezt 10 percenként 3-szor megismétlem....
Sütemények
... és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a b...
Baconos pogácsa
... és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a ...
Sertéshúsos ételek
... sajt reszelve.
Gratenmártáshoz: 5 dkg vaj, 2,5 dkg liszt, 2 dl tej, 1 dl tejszín, 1 tojássárgája, 5 dkg reszelt sajt.

A sertéscombot felszeletelem, enyhén kiveregetem, bevagdosom, megsózom, lisztbe megforgatom, forró zsiradékban elősütöm. A karfiolt vagy sós, citromos vízben, vagy húslevesben, vagy csontlevesben megfőzöm. Ez alatt a gratenmártást is elkészítem: a v...
Dübbencs, Alíz konyhájából
... megkenem a tésztát és folytatom a hajtogatás. Minden réteg után egy kicsit lapítom, nyújtom. Végül tepsi nagyságúra hajtom, és sütőpapíros tepsibe teszem. Jó mélyen, majdnem teljesen bevagdosom, tetszőleges nagyságúra és bőven megkenem sós tejföllel.

200 °C-os sütőben megsütöm.

Megjegyzés: frissen az igazi. A tésztát a rétegek mentén szét lehet szedni. Pogács...
Mustáros csirkecomb
... mustár

2 ek vöröshagymakrém

3 ek. olaj

½ dl fehérbor

só, bors



A csirkéről lehúzom a bőrt és a csontokra merőlegesen bevagdosom a húst.

A páchoz összekeverem a hozzávalókat, bővebben sózom, mert a csirkét külön nem sózom be.

A tepsibe dupla fóliát fektetek, olajjal bekenem, a csirkedarabo...
Baconos pogácsa
... és összekeverem a margarinnal. A tésztát kinyújtom, rákenem a b...
Kenyer
... rozsliszt
2kkanál só,2- kanál olaj
jól kidagasztom / hólyagosra /
Kb duplájára kelesztem ,majd lazán átdagasztom
tepsibe teszem ,kb 1 órát pihentetem
tetejét bevagdosom ,és megszórom különféle magvakkal
250 fokon ,kb 3/4 óra alatt kisül
olyan magas lesz ,hogy alíg fér el a sütőben
Gyönyörű ,ízletes és illatos kenyér kerülhet ezzel módszerrel...
Burgonyas kenyer
... aljába pedig egy fém tálat, tele lávakövekkel.
12. Ha a kenyerem megkelt, a tetejét bepermetezem vízzel, lisztet szitálok rá és éles késsel, vagy borotvapengével oldalirányba bevagdosom. A forró lapra teszem (amit előtte vastagon beliszteztem) és a tálba pedig 2 dl meleg vizet öntök.
13. 10 perc elteltével kiveszem a tálat, még 5 perc után pedig mérsékelem a hőmérsék...
Tarhonya sült virslivel
... (felszívja a maradék vizet), de én el szoktam hagyni, ízben nem találtam különösebben különbséget.
...
Káposztás hasé
... kiengedett tésztát fél cm vékonyra nyújtom. Hosszában kettévágom, majd megkenem a káposztás töltelékkel. Feltekerem mint a bejglit. Tetjét...
Cigánypecsenye
... belemártom és egy kiolajozott nagy serpenyőbe teszem.Pici vizet öntök alá és 30 percig sütöm. Leveszem a fedőt és mindkét oldalát pirosra sütöm.

A 8 szelet füstölt szalonnát bevagdosom, hogy kakastaréj formájú legyen, amikor kisütöttem.

Köretnek hasábburgonyát és friss salátát, vagy csalamádét adok.

Ma ez lesz az ebéd, ja, még egy kis kaporleve...
Krumplifőzelék sült kolbásszal recept
... keveset hozzáadok, jól elkever...
Mártogatós kalács recept
... liszthez adom és az egészet jól összedolgozom. Legalább egy órát kelesztem. Közben, a tortaformát először sütőpapírral, majd a megkelt tésztával kibélelem. A kalács tetejét egy kicsit bevagdosom, az elkevert tojással megkenem, esetleg darált dióval, vagy mandulával meghintem és ismét egy órát kelesztem. A sütőbe téve, 180 fokon, mintegy 50 percig sütöm. Nem lesz olyan száraz a kal...
1 2 3 7 8 .11 12 .14 15 16 
Címkék: utolsó hajtogatás, hajtogatott tésztámat, apró pogácsa, bagettek tetejét, fokhagymát összenyomom, fohagymás vajjal, virsliket hosszában, csíkokra felvágott, burgonyákat megmosom, vágott felüket, mustáros szószt, héját könnyű, receptet Jasa, fokhagymás vajjal, tésztát kinyújtom, baconos margarint, sertéscombot felszeletelem, karfiolt vagy, kicsit lapítom, rétegek mentén, csirkéről lehúzom, csontokra merőlegesen, páchoz összekeverem, csirkét külön, tepsibe dupla, kenyerem megkelt, tetejét bepermetezem, forró lapra, tálba pedig, maradék vizet, káposztás töltelékkel, kiolajozott nagy, órát kelesztem, tortaformát először, megkelt tésztával, kalács tetejét, kicsit bevagdosom, elkevert tojással, sütőbe téve, pogiszaggatóval, gratenmártáshoz, vöröshagymakrém, borotvapengével, krumplifőzelék, cigánypecsenye, hasábburgonyát, kockacukorral, belehelyezzük, gratenmártást, összedolgozom, csontlevesben, felszeletelem, összekeverek, fokhagymával, összekeverem, csirkedarabo, szélességben, sertéscombot, tojássárgája,
© 2013 TVN.HU Kft.