Belépés
Szex, foci, sör, autó, smink
Na, semmirekellők, ígéretes a cím, mi????
Megdobogtatta a szíveteket, ugye?
Na, hát itt egyáltalán nem lesz szó semmi ilyesmiről, marhák!!!!
Olvassatok filozófiját!!!
Írjatok verseket!!!
Egyetek zsírszalonnát!!!
NEM RÖHÖGNI!!!!!!!!!
Kiránduljatok a téli pusztában sapka nélkül!!!
Álmodjatok szépeket!!!
Szeressétek egymást!!!
És ha má...
Sertésmájkrém házilag
...1 kg sertésmáj vékony csíkokra vágva, 50 dkg húsos zsírszalonna
25 dkg kockára vágott vöröshagyma, majoránna, őrölt bors, só

A vékonyra szeletelt zsírszalonnát kevés vízzel picit párolom, majd puhára sütöm, de nem pirítom.
Ha elég zsírt engedett, hozzáadom a hagymát, üvegesre dinsztelem.
Rádobom a májat, gyengén átsütöm.
A tűzről levéve ízesítem, sóz...
Magyar kolbászcsiga
...5 kg sertéshús, 1 kg zsírszalonna, 1 dkg feketebors (őrölt), 3,5 dkg fokhagyma, 3 g kömény, 8 dkg paprika (édes), 1 dkg paprika (csípős), 12 dkg só.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászok...
Mustáros rostonsült
Hozzávalók:

4 szép szelet sertéstarja, só, bors, 4 evőkanál mustár, 1 szelet zsírszalonna.

Elkészítése:

A hússzeleteket húsklopfolóval kissé megütögetjük, sóval, borssal megszórjuk, és bekenjük mustárral. Egymásra fektetve fóliába csomagoljuk, s hideg helyen 1-2 órán át pácoljuk. Amikor a parázs már megfelelő a sütéshez, a rostot szalonnával bedör...
sz
...sz

Szabni
Kereskedőnek kár. Másnak bűnhődés valamely szerelem miatt.

Szablya
Levél.

Szabó
Jegyzi könnyűkezű ember ismeretségét.

Görnyedő szabó: szaporodik jövedelmed. Foltozó szabó: ahány foltot vet, annyiszor ér kárvallás. Szűrszabó: hideg időjárás. Öreg szabó, aki ócska ruhát varrna: felújítása a töltött káposzt...
Vargányás-tejszínes csirkemell
Vargányás-tejszínes csirkemellcsíkok

Hozzávalók:

0,5kg csirkemellfilé
1 hagyma
2-3db vargánya/lehet szárított is/
kis darabka füstölt zsírszalonna
1kicsi doboz főzőtejszín
1tejföl bors,
só, snidling,
pirospaprika
1db paradicsom,
fél paprika

Elkészítés:

A húst apróra csíkozz...
Szégyen és gyalázat (sonata68)
Helyszín:Egy Bp i élelmiszerpiac 2008 aug 30.
Igen sűrűn vásárolok ezen a piacon,mert valóban magyar zöldségek kaphatóak.
Szombat délelőtt is eként tettem.
Aztán egy szívszorító,megdöbbentő élményben részesültem,mely az egész szombati napomra rányomta fekete ,zord bélyegét.

Nénike a piacon (elkeserítő,de valós történet)
Nagyjából végeztem a bevásárlás...
Disznótoros ételek
Aprópecsenyék, raguk, tokányok

Aprópecsenye körösi módra
50 perc
Nehézség: 2
50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letö...
Friss kolbász (sütni) 1.:
...5 kg lapocka, 1 kg zsírszalonna, 10 g törött fehérbors, 2 dkg currypor. 3 tojás, 2 dl tejszín, 3 dkg paprika, 12 dkg só

A húst a szalonnával együtt nagy lyukú húsdarálón ledaráljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáöntjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét. Jól összedolgozzuk és vékony kolbászbélbe töltjük. Azonnal fogyasztható.

Jó étv...
Friss kolbász (sütni) 2.:
...5 kg lapocka, 3 kg zsírszalonna, 30 dkg sampinyongomba, 1 liter vörösbor, 5 dkg őrölt fehér bors, 3 dkg paprika, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 25 dkg só

A kolbászhúst a szalonnával együtt nagy lyukú darálón ledarálom. A gombát megtisztítom, majd apró lyukú húsdarálón ledarálva a borban megfőzöm. Levével együtt hozzáadom a darált húshoz, sózom, fűszerezem és a...
Kolbász 3.


Hozzávalók: 2 kg sertéshús (comb,lapocka),20dkg zsírszalonna,4dkg só,2dkg őrölt bors,4dkg őrölt paprika,1mokkáskanál csípős paprika, 1fej fokhagyma, kolbászbél.

Készítés: A húst és a zsírszalonnát megdaráljuk,a fűszereket belekeverjük,a fokhagymát összezúzzu...
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
A proli
A proli



Publicisztika "Tetveinktől ellepetten, elgyengülve várjuk, hogy mit kezd velünk a más népek sorsa."

Németh László

A proletariátus (latin proles ,,utód" szóból) kifejezést az alsóbb társadalmi osztály megjelölésére használják (tagjai a ,,proletárok", röviden ,,prolik"). Eredeti meghatározásban ...
A töki pompos receptje
A töki pompos receptje A töki pompos receptje
Kemencében és sütőben sütve
A töki pompos kötelező eleme a borfesztiváloknak, de nem kell a
Várig menned érte. Otthon is elkészítheted, a siker pedig garantált.

A töki pompos vagy más néven kenyérlángos szlovák eredetű étel. A
...
Sült kolbász bajor módra
Hozzávalók:
2 kg lapocka, vagy comb, 2 kg zsírszalonna, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg gomba 10 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors
A gombát megfőzöm a petrezselymes vörösborban. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, hozzáadom még a fűszereket is, majd az egészet jól összekeverem. Betöltöm a bélbe,...
Házilag készített kolbász
...
hozzávalók 4 főre

* 7 kg lapocka darálva
* 3 kg toka- / zsírszalonna darálva
* 18 dkg só (ha sütnivalónak szeretnéd, akkor kevesebb)
* 4 dkg őrölt bors
* 4 dkg őrölt kömény
* 10 dkg fokhagyma összezúzva
* 12,5 -15 dkg házi édes őrölt paprika
* 2 cs bél

...
Friss kolbász sütni, bajor mód
Friss kolbász (sütni, bajor módra)
Hozzávalók: 2 kg lapocka, vagy comb, 2 kg zsírszalonna, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg gomba 10 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors
A gombát megfőzöm a petrezselymes vörösborban. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, hozzáadom még a fűszereket is, majd az egészet jól ...
Gombás májpástétom, tésztában
Gombás májpástétom, tésztában
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 50 dkg borjúmáj, 20 dkg zsírszalonna, 5 dkg szójaliszt, 2 db tojás, 15 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 0,5 dl étolaj, 0,5 dl konyak, 20 dkg előhűtött vajas tészta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 mokkáskanál pástétomfűszer, csipet őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál só
Elkészítése: A májat megmossuk...
Pulykakolbász
...

2 kg pulyka felsőcombja, 1 kg zsírszalonna, 7 dkg só, 6 dkg pirospaprika, 1 evőkanál kömény, 4-5 gerezd fokhagyma, bél (kb. 10 m)
A húst és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Kicsit állni is hagyhatjuk, hogy az ízek összeérjenek. A belet húsdarálóra szerelhető töltőre húzzuk. A masszát "újra darálással" töltjük a bélbe....
Házi kolbász recept
Hozzávalók:

8 kg sertéshús
2 kg zsírszalonna
20 dkg só
3 evőkanál porcukor
20 dkg fokhagyma
30 dkg őrölt pirospaprika
10 dkg erős őrölt paprika
2 dkg őrölt bors
2 g szerecsendió
sertés vékonybél

Elkészítés:

A húst közepes lyukú húsdarálón ledaráljuk. A fokhagymát összezúzzuk és öntünk rá fél...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: CSÜLKÖS RECEPTEK, Németh László, töki pompos, téli pusztában, vékonyra szeletelt, tűzről levéve, fokhagymát megtisztítom, zsírszalonnát húsdarálón, összes hozzávalót, hosszú kolbászok, hússzeleteket húsklopfolóval, rostot szalonnával, töltött káposzt, húst apróra, egész szombati, húst megmossuk, szalonnával együtt, tojások sárgáját, habbá vert, gombát megtisztítom, borban megfőzöm, darált húshoz, zsírszalonnát megdaráljuk, fűszereket belekeverjük, fokhagymát összezúzzu, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, alsóbb társadalmi, siker pedig, gombát megfőzöm, petrezselymes vörösborban, húst közepes, májat megmossuk, szalonnát húsdarálón, ízek összeérjenek, belet húsdarálóra, fokhagymát összezúzzuk, petrezselyemzöld, csirkemellcsíkok, meghatározásban, csirkemellfilé, paradicsompüré, pástétomfűszer, sampinyongomba, húsklopfolóval, élelmiszerpiac, összedolgozzuk, fűszerpaprika, semmirekellők, sertésmájkrém, elkészítheted, zsírszalonnát, kiránduljatok, pulykakolbász, receptkönyvet, csiperkegomba,
© 2013 TVN.HU Kft.