|
|
|
Na, semmirekellők, ígéretes a cím, mi????
Megdobogtatta a szíveteket, ugye?
Na, hát itt egyáltalán nem lesz szó semmi ilyesmiről, marhák!!!!
Olvassatok filozófiját!!!
Írjatok verseket!!!
Egyetek zsírszalonnát!!!
NEM RÖHÖGNI!!!!!!!!!
Kiránduljatok a téli pusztában sapka nélkül!!!
Álmodjatok szépeket!!!
Szeressétek egymást!!!
És ha má... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 kg sertésmáj vékony csíkokra vágva, 50 dkg húsos zsírszalonna
25 dkg kockára vágott vöröshagyma, majoránna, őrölt bors, só
A vékonyra szeletelt zsírszalonnát kevés vízzel picit párolom, majd puhára sütöm, de nem pirítom.
Ha elég zsírt engedett, hozzáadom a hagymát, üvegesre dinsztelem.
Rádobom a májat, gyengén átsütöm.
A tűzről levéve ízesítem, sóz... |
|
|
|
|
|
|
|
...5 kg sertéshús, 1 kg zsírszalonna, 1 dkg feketebors (őrölt), 3,5 dkg fokhagyma, 3 g kömény, 8 dkg paprika (édes), 1 dkg paprika (csípős), 12 dkg só.
A fokhagymát megtisztítom, gerezdjeire szedem és átnyomom. A húst és a zsírszalonnát húsdarálón (finom tárcsa) ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, majd alaposan átdagasztom. Sertés vékonybélbe töltöm. A hosszú kolbászok... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szép szelet sertéstarja, só, bors, 4 evőkanál mustár, 1 szelet zsírszalonna.
Elkészítése:
A hússzeleteket húsklopfolóval kissé megütögetjük, sóval, borssal megszórjuk, és bekenjük mustárral. Egymásra fektetve fóliába csomagoljuk, s hideg helyen 1-2 órán át pácoljuk. Amikor a parázs már megfelelő a sütéshez, a rostot szalonnával bedör... |
|
|
|
|
|
|
|
...sz
Szabni
Kereskedőnek kár. Másnak bűnhődés valamely szerelem miatt.
Szablya
Levél.
Szabó
Jegyzi könnyűkezű ember ismeretségét.
Görnyedő szabó: szaporodik jövedelmed. Foltozó szabó: ahány foltot vet, annyiszor ér kárvallás. Szűrszabó: hideg időjárás. Öreg szabó, aki ócska ruhát varrna: felújítása a töltött káposzt... |
|
|
|
|
|
|
|
Vargányás-tejszínes csirkemellcsíkok
Hozzávalók:
0,5kg csirkemellfilé
1 hagyma
2-3db vargánya/lehet szárított is/
kis darabka füstölt zsírszalonna
1kicsi doboz főzőtejszín
1tejföl bors,
só, snidling,
pirospaprika
1db paradicsom,
fél paprika
Elkészítés:
A húst apróra csíkozz... |
|
|
|
|
|
|
|
Helyszín:Egy Bp i élelmiszerpiac 2008 aug 30.
Igen sűrűn vásárolok ezen a piacon,mert valóban magyar zöldségek kaphatóak.
Szombat délelőtt is eként tettem.
Aztán egy szívszorító,megdöbbentő élményben részesültem,mely az egész szombati napomra rányomta fekete ,zord bélyegét.
Nénike a piacon (elkeserítő,de valós történet)
Nagyjából végeztem a bevásárlás... |
|
|
|
|
|
|
|
Aprópecsenyék, raguk, tokányok
Aprópecsenye körösi módra
50 perc
Nehézség: 2
50 dkg lapocka, 1 nagy fej vöröshagyma, 2 dl paradicsomlé (ketchup vagy 2 evőkanál paradicsompüré és 1,5 dl víz), 1 dl tejszín, kicsi zellergumó (vagy 1 evőkanál szárított zellerlevél), kevés cukor, 2 evőkanál olaj, 1 mokkáskanál törött fekete bors, só.
A húst megmossuk, letö... |
|
|
|
|
|
|
|
...5 kg lapocka, 1 kg zsírszalonna, 10 g törött fehérbors, 2 dkg currypor. 3 tojás, 2 dl tejszín, 3 dkg paprika, 12 dkg só
A húst a szalonnával együtt nagy lyukú húsdarálón ledaráljuk, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk a tejszínt, hozzáöntjük a tojások sárgáját és a habbá vert fehérjét. Jól összedolgozzuk és vékony kolbászbélbe töltjük. Azonnal fogyasztható.
Jó étv... |
|
|
|
|
|
|
|
...5 kg lapocka, 3 kg zsírszalonna, 30 dkg sampinyongomba, 1 liter vörösbor, 5 dkg őrölt fehér bors, 3 dkg paprika, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 25 dkg só
A kolbászhúst a szalonnával együtt nagy lyukú darálón ledarálom. A gombát megtisztítom, majd apró lyukú húsdarálón ledarálva a borban megfőzöm. Levével együtt hozzáadom a darált húshoz, sózom, fűszerezem és a... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 2 kg sertéshús (comb,lapocka),20dkg zsírszalonna,4dkg só,2dkg őrölt bors,4dkg őrölt paprika,1mokkáskanál csípős paprika, 1fej fokhagyma, kolbászbél.
Készítés: A húst és a zsírszalonnát megdaráljuk,a fűszereket belekeverjük,a fokhagymát összezúzzu... |
|
|
|
|
|
|
|
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.
CSÜLKÖS RECEPTEK
Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta... |
|
|
|
|
|
|
|
A proli
Publicisztika "Tetveinktől ellepetten, elgyengülve várjuk, hogy mit kezd velünk a más népek sorsa."
Németh László
A proletariátus (latin proles ,,utód" szóból) kifejezést az alsóbb társadalmi osztály megjelölésére használják (tagjai a ,,proletárok", röviden ,,prolik"). Eredeti meghatározásban ... |
|
|
|
|
|
|
|
A töki pompos receptje A töki pompos receptje
Kemencében és sütőben sütve
A töki pompos kötelező eleme a borfesztiváloknak, de nem kell a
Várig menned érte. Otthon is elkészítheted, a siker pedig garantált.
A töki pompos vagy más néven kenyérlángos szlovák eredetű étel. A
... |
|
|
|
|
|
|
|
Sajó László
EGY ŐRÜLT 1 nap-JA
Részletek
csak arra sem emlékszem hajnalban
megjelentek mindjárt láttam nagy baj van
láttam a moslékszememmel
láttam az isten sem ember
az is csak egy állat
viszont a kés nála volt nála
próbálta maga mögé rejteni
a többiek elkezdtek kifele hajtani
na jól van a rend... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 kg lapocka, vagy comb, 2 kg zsírszalonna, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg gomba 10 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors
A gombát megfőzöm a petrezselymes vörösborban. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, hozzáadom még a fűszereket is, majd az egészet jól összekeverem. Betöltöm a bélbe,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
hozzávalók 4 főre
* 7 kg lapocka darálva
* 3 kg toka- / zsírszalonna darálva
* 18 dkg só (ha sütnivalónak szeretnéd, akkor kevesebb)
* 4 dkg őrölt bors
* 4 dkg őrölt kömény
* 10 dkg fokhagyma összezúzva
* 12,5 -15 dkg házi édes őrölt paprika
* 2 cs bél
... |
|
|
|
|
|
|
|
Friss kolbász (sütni, bajor módra)
Hozzávalók: 2 kg lapocka, vagy comb, 2 kg zsírszalonna, 1 dl száraz vörösbor, 1 csokor finomra vágott petrezselyemzöld, 50 dkg gomba 10 dkg só, 2 dkg őrölt fehérbors
A gombát megfőzöm a petrezselymes vörösborban. A húst közepes lyukú tárcsán ledarálom. Az összes hozzávalót összekeverem, hozzáadom még a fűszereket is, majd az egészet jól ... |
|
|
|
|
|
|
|
Gombás májpástétom, tésztában
Elkészítési idő: 70 perc
Hozzávalók: 50 dkg borjúmáj, 20 dkg zsírszalonna, 5 dkg szójaliszt, 2 db tojás, 15 dkg csiperkegomba, 1 fej vöröshagyma, 0,5 dl étolaj, 0,5 dl konyak, 20 dkg előhűtött vajas tészta, 1/2 csomó petrezselyemzöld, 2 mokkáskanál pástétomfűszer, csipet őrölt fehérbors, 1 mokkáskanál só
Elkészítése: A májat megmossuk... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 kg pulyka felsőcombja, 1 kg zsírszalonna, 7 dkg só, 6 dkg pirospaprika, 1 evőkanál kömény, 4-5 gerezd fokhagyma, bél (kb. 10 m)
A húst és a szalonnát húsdarálón ledaráljuk, majd alaposan összekeverjük a fűszerekkel. Kicsit állni is hagyhatjuk, hogy az ízek összeérjenek. A belet húsdarálóra szerelhető töltőre húzzuk. A masszát "újra darálással" töltjük a bélbe.... |
|
|
|
|
|