|
|
|
... Hagyhatod egy kicsit pihenni, ezután kb. öklömnyi tésztákra szaggasd, és csinálj belőle gombócot. Nyújtsd ki vékonyabbra mint fél cm, de ne hajszávékonyra! Tiszta serpenyőbe tedd mindenféle zsiradék nélkül, és picit süsd meg mindkét oldalát takarékon. Kb. 3 prc múlva apró hólyagok fognak megjelenni rajta. Akkor egy húskifogóval tartsd tűz fölé (teljes láng), és felfújódnak a hólya... |
|
|
|
|
|
|
|
... felelős.
3. Hús helyett halat - A tengeri halak omega-3 zsírsavat tartalmaznak, amely csökkenti a koleszterinszintet.
4. Sütés helyett párolást - Kerüljön mindenféle zsiradékot. Párolja az ételeket alufóliában, vagy süsse teflonserpenyőben, zsiradék nélkül.
5. Teljes magvakat - Köretként ne hasábburgonyát fogyasszon, hanem hántolatlan főtt gabonát,... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... jóléti társadalmakban a lakosság meglehetősen egészségtelenül táplálkozik. A gyerekeket agyonetetik csokoládéval, csipszekkel és egyéb csemegékkel, amelyekben nemcsak a cukor sok, hanem a zsiradék is. ĺgy nem csoda, hogy már tízéves korban elkezdődhet egy nagyon vékony, fátyolszerű anyag lerakódása az érfalakra. A huszadik életévtől már kisméretű lapos lerakódások, úgynevezett pla... |
|
|
|
|
|
|
|
... görögdinnyehús
5 dl kaukázusi kefir
4 evőkanál méz
ELKÉSZÍTÉS
A pisztáciát durvára daraboljuk, és tapadásmentes serpenyőben néhány perc alatt zsiradék nélkül megpörköljük. A dinnye húsát nagy kockákra vágjuk. Összekeverjük a mézet meg a joghurtot, és a hideg tálkákba adagolt dinnyekockákra csorgatjuk, majd a tetejét megszórjuk a pisztáci... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szaggassuk ki nagy pogácsaszaggatóval. Ha nincs, nagy szájú poharat is használhatunk. Tegyük búzadarával meghintett tálcára, és kelesszük még 15 ... |
|
|
|
|
|
|
|
... a dekoltázsra is
Hamis. A cellulitisz elleni krémekben és tejekben zsírlebontó és vízhajtó anyagok vannak, ezeknek pedig nincs helyük a nyakon és a dekoltázson. A dekoltázst épp a zsiradék és a nedvesség tartja feszesen, ezek pedig hiányoznak az ilyen termékekből.
Keresztbe tett lábak - serkenti a visszerek képződését
Igaz. A legtöbb nő kedvenc ülőhelyzete m... |
|
|
|
|
|
|
|
... fagylalt
ELKÉSZÍTÉS
1.
A citrom héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, a levét kinyomjuk. A körtéket meghámozzuk, de a szárrészt meghagyjuk. Teflonban, zsiradék nélkül megpirítjuk a pisztáciát, majd durvára őröljük. Az almalevet, a fahéjat, a sáfrányt, 1 evőkanál citromlevet és a cukrot összekeverjük, felforraljuk, majd sűr... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
5 dkg mandulaforgács
50 dkg érett sárgabarack
3 evőkanál hársfaméz
2 evőkanál körtepálinka
ELKÉSZÍTÉS
Teflonedényben, zsiradék nélkül, kislángon megpirítjuk a mandulát. A barackokat megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, majd még kétfelé vágjuk. A mézet mély lábosban, kislángon meglangyosítjuk, belekeverjük a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szívbetegségek kialakulásának esélyét
csökkenti a gyulladást
növeli az étvágyat
Mit tartalmaz?
28 g friss dióban
193 kalória, 19 g zsiradék, 0,81 mg vas, 5,3 #g szelén, 1,1 mg E-vitamin, 0,75 mg cink van.
Gyógyhatása: egészségesebbé teszi a szívet.
A linolsav csökkenti a koleszterinszintet, az alfalinolén... |
|
|
|
|
|
|
|
...20 dkg zsiradék (olaj, margarin, vaj) vajjal a legjobb
2 egész tojás
1 bögre cukor - 2,5 dl (fele barna) csak barnát tettem bele, de kicsit sok
1 vaníliás cukor 2 db-ot tettem bele
1 ½ bögre teljeskiörlésű liszt 2 bögre Graham lisztet tettem bele
1 ½ bögre zabpehely 1 bögre zabpehely és ½ bögre búzapehely... |
|
|
|
|
|
|
|
... burgonya
- 1 kg sütőtök
- 1 evőkanál olaj
- 1 babérlevél
- só, bors
- 2 evőkanál balzsamecet
- lestyánlevélkék
A tökmagot zsiradék nélkül megpirítjuk, félretesszük. A hagymát felaprítjuk, a pórét felkarikázzuk, a krumplit és a sütőtököt megtisztítjuk, felkockázzuk. Az olajat felforrósítjuk, a hagymát és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... fél tasak / 3 lap (5 g) zselatin, 5 ek. porcukor, 5 ek. instant kávé, 5 ek. kávélikőr, 5 dl tejszín, 1-2 csipet kávégranulátum, 16 csokoládé-kávészem
1. A mogyorót serpenyőben, zsiradék nélkül világosbarnára pirítjuk, lapostányérra csúsztatjuk, kihűtjük.
2. A lisztet összevegyítjük a keményítővel és a mogyoróval. A tojásfehérjéket a sóval és 5 dkg cukorral habbá ve... |
|
|
|
|
|
|
|
... lányok testalkata nemcsak hogy fiússá vált, hanem vékony derekuk szalonnával töltődött föl, hasuk megduzzadt és löttyedt lett. Érthető, hogy a leszorított csípő egyre keskenyebbé vált, s a zsiradék oda rakódott le, ahol a testfelület szabadon terpeszkedhet, vagyis a derék és a has tájékára.
Nehogy azt gondolja valaki, hogy túlságosan maradi vagyok. Elismerem, hogy a csí... |
|
|
|
|
|
|
|
Mogyoró a hosszú élet titka?
A mogyoróról az a hír járja, hogy sok benne a zsiradék és meg lehet tőle hízni. Ennek ellenére azt tanácsoljuk, hogy fogyassza. A tudósokat is sokkolta, amikor kiderült, hogy a mogyoró annyi antioxidánst tartalmaz, mint a többi gyümölcs. Ezenkívül A- és E-vitamin, továbbá folsav, magnézium, kalcium, cink és vas is van benne. A zsiradék miatt ... |
|
|
|
|
|
|
|
Sajtos-baconos karfiol
Hozzávalók:
1,5 kg karfiol
2 dl tejföl
2 tojás
15 dkg füstölt sajt
3 szelet bacon
kevés só
őrölt szerecsendió
kevés zsiradék a tál kikenéséhez
Elkészítés: A karfiolt rózsáira szedve, sós vízben megfőzzük. Egy tűzálló tálat zsiradékkal kikenünk. Beletesszük a lecsöpögtetett karfiol felét, a bacont, összev... |
|
|
|
|
|
|
|
... azonban arról, hogy májcirrózis következtében való elhalálozással a vezető helyet vívták ki maguknak. Mérsékelten azonban a vörösbor jó hatással van a máj működésére, mert segít a zsiradék feloldásában. Ezzel a tulajdonságával hat az emésztésre is. Tehát a jó magyaros ételt nem árt lemosni egy pohár borral. A szőlő, illetve a bor fogyasztása a máj zsírta... |
|
|
|
|
|
|
|
... süssük.
Bejglik
Diós-mákos bejgli 1.
Hozzávalók: 1 kg liszt, 50 dkg vaj (vagy 25 dkg vaj, 20 dkg libazsír), 3 dkg élesztő, 2 tojás, 6 dkg cukor, só, 4 dl tej.
A lisztet a cukorral, sóval, zsiradékkal deszkán elmorzsoljuk, az élesztőt egy kevés langyos tejben feloldjuk, és az egészet megfelelő mennyiségű tejjel összegyúrjuk. A tésztának keménynek k... |
|
|
|
|
|
|
|
... előmelegítjük 180 fokra. Egy jó nagy tálban habosra keverjük a margarint a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd egyenként a tojások sárgájával.
4. Gondosan elmossuk a habverőt (ha zsiradék marad rajta nem verődik fel a hab) a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A krémhez adagoljuk a tojáshabot és a sütőporral elkevert lisztet, de adagolva, nem egyszerre ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsályalevél, 1 dl tokaji szamorodni.
Elkészítése:
Vágjuk nagyobb kockákra a libahájat, majd tegyük egy lábasba. Lassú tűzön kezdjük el a zsírját kisütni. Ha már úszik a zsiradék tetején, óvatosan tegyük bele a libamáj darabokat, és pár levél zsályát. Süssük 5-6 percig, majd fordítsuk meg, és további 5 percig lassan süssük. Várjunk, míg kihűl. A libamájból veg... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hallgatnak azonban arról, hogy májcirrózis következtében való elhalálozással a vezető helyet vívták ki maguknak. Mérsékelten azonban a vörösbor jó hatással van a máj működésére, mert segít a zsiradék feloldásában. Ezzel a tulajdonságával hat az emésztésre is. Tehát a jó magyaros ételt nem árt lemosni egy pohár borral. A szőlő, illetve a bor fogyasztása a máj zsírtalanításába is al... |
|
|
|
|
|