|
|
|
... citrom leve.
Elkészítése:
Közepes nagyságú őzgerincformát frissentartó fóliával úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntöm a tejet, és folyamatos keverés közben folyósra olvasztom. A túrót áttöröm, az epret megmosom, kicsumázom és félbevágom. A túrót összekeverem a kefírrel, porcukorral, vaníliás cuko... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral, a citrom reszelt héjával és annyi lével, amennyi kellemesen ízesíti, pépesre turmixoljuk. Beleöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük.
2. A gyümölcslevet a zselatinporra öntjük, és kis lángon, folyamatosan kevergetve addig melegítjük, amíg fel nem oldódik. Ha kissé kihűlt, a joghurtos gyümölcsbe csorgatjuk, és összedolgozzuk. Folpackkal bélelt gömbölyű fo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg ecetes torma (vagy frissen reszelt torma), 3 evőkanál zselatinpor, 1 dl tej, 1 csokor snidling, ízlés szerint porcukor, só.
Előkészítés: a tejszínt kemény habbá verem. A zselatinporra ráöntöm a tejet és feláztatom, majd nagyon kis lángon kevergetve folyósra oldom. A margarint szobahőmérsékletűre melegítem. A snidlinget finomra vágom. Egy kuglóf- vagy egyéb formát előkészí... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Kapcsos tortaformában 4 tojásból, 4 kanál cukorból és 4 kanál lisztből piskótát sütök. Amíg hűl, egy nagy pohár natúr joghurtot egy zselatinporral és 20 deka cukorral összefőzök.
Egy kis doboz tejszínt felverek habnak, amikor a joghurt kihűlt, hozzákeverem.
A piskótát megkenem vékonyan lekvárral, ráöntöm a fele krémet, darabolt gyümölcsöt szórok rá, majd ráönt... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyors joghurttorta
Kapcsos tortaformában 4 tojásból, 4 kanál cukorból és 4 kanál lisztből piskótát sütök. Amíg hűl, egy nagy pohár natúr joghurtot egy zselatinporral és 20 deka cukorral összefőzök.
Egy kis doboz tejszínt felverek habnak, amikor a jog... |
|
|
|
|
|
|
|
Kapcsos tortaformában 4 tojásból, 4 kanál cukorból és 4 kanál lisztből piskótát sütök. Amíg hűl, egy nagy pohár natúr joghurtot egy zselatinporral és 20 deka cukorral összefőzök.
Egy kis doboz tejszínt felverek habnak, amikor a joghurt kihűlt, hozzákeverem.
A piskótát megkenem vékonyan lekvárral, ráöntöm a fele krémet, darabolt gyümölcsöt szórok rá, majd ráönt... |
|
|
|
|
|
|
|
... a cukrot és a kakaóport. Ezt a csokis habot az alsó tortalapra kenem, majd a középső tortalapot ráteszem. A középső tortalapot kirakom barackkal, felverem a maradék tejszínhabot a zselatinporral, és a barackokra kenem, és befedem az utolsó tortalappal. Hűtőbe teszem legalább 2 órára. A tetejére valókat vízgőz fölött felolvasztom, simára főzöm, és ha már kihűlt, a torta tetejére, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... Zselatinpor
Elkészítés:
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0.5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keveré... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
... zselatinpor
Elkészítés:
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0.5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáön... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáöntjük a tejes pudingport, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük. Időnként megkeverjük, nehogy idő előtt megdermedjen. A málnaszörpöt fél dl vízzel összekeverjük, és a zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon addig melegítjük, amíg a por szemcséi feloldódnak. A joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd hozzákeverjük a pudingot is. Megkós... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldpaprika
1. A pulykamellből két, egyenként 20 dekás szeletet levágunk. Két zsírpapír közé téve vékony, téglalap alakú szeletté verjük. A fele sóval meg a zselatinporral megszórjuk. A salátát leveleire bontva megmossuk, és a hússzeletekre fektetjük úgy, hogy kettőnél több ne kerüljön egymásra (a felesleg jó lesz salátának). A maradék 50 deka húst l... |
|
|
|
|
|
|
|
... a cukrot és a kakaóport. Ezt a csokis habot az alsó tortalapra kenem, majd a középső tortalapot ráteszem. A középső tortalapot kirakom barackkal, felverem a maradék tejszínhabot a zselatinporral, és a barackokra kenem, és befedem az utolsó tortalappal. Hűtőbe teszem legalább 2 órára. A tetejére valókat vízgőz fölött felolvasztom, simára főzöm, és ha már kihűlt, a torta tetejére, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... sülés közben a gőz eltávozhasson). Kb 15-20 perc alatt készül el. A megsült piskótát a sütőben hagyjuk kihűlni, nyitott ajtónál. Csokikrém elkészítése: a tejszínt a porcukorral és a zselatinporral felverjük, belekeverjük a 15 dkg felolvasztott, olvasztott vajjal vagy sütőmargarinnal elkevert langyos csokoládés masszát, és a fahéjat. Banánkrém elkészítése: a banánt a vajjal vagy sü... |
|
|
|
|
|
|
|
... körkörösen kirakjuk a narancsszeleteket és hagyjuk teljesen kihűlni.
A torta közepére rászórjuk ribizli szeme... |
|
|
|
|
|
|
|
... zselatinpor
Elkészítés:
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt,
majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra
ráöntünk 0.5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin
feloldódik benne. A jo... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverje hozzá a tojáshabot. A masszát papírral bélelt vagy kivajazott aljú tortaformában süsse aranysárgára.
Közben készítse el a borkrémet: a fehérbort a tojássárgájával, a zselatinporral, cukorral és vaníliás pudingporral alacsony lángon főzze fel. Ügyeljen arra, hogy a tojássárgája ne csapódjon ki. Ha már langyosra hűlt, öntse hozzá a tejszínből vert kemény habot, az áztat... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáöntjük a tejes pudingport, és folytonosan kevergetve sűrűre főzzük. Félretesszük. Időnként megkeverjük, nehogy idő előtt megdermedjen. A málnaszörpöt fél dl vízzel összekeverjük, és a zselatinporra öntjük. Kevergetve, nagyon kis lángon addig melegítjük, amíg a por szemcséi feloldódnak. A joghurtot simára keverjük a zselatinos szörppel, majd hozzákeverjük a pudingot is. Megkós... |
|
|
|
|
|
|
|
... zselatinpor
Turmixgép poharába szórjuk a kimagozott meggyet, a reszelt citromhéjat, a citromlevet és az édesítőt, majd összezúzzuk. Ezután ráöntjük a joghurtot, és az egészet habosra keverjük. A zselatinporra ráöntünk 0,5 dl vizet, és kis lángon, folytonos kevergetés közepette addig melegítjük, amíg a zselatin feloldódik benne. A joghurtos keverékhez hozzáöntjük a zselatinos... |
|
|
|
|
|