Belépés
Joghurtos málnatorta
Hozzávalók (kb. 12 szelethez): 12-13 dkg vaj vagy margarin, 7-8 dkg tejes tortabevonó, 17-18 dkg csokoládés gabonapehely, 5 dkg darált mandula, 50 dkg málna, 36 g színtelen zselatin, 5 dl tejszín, 5 dl joghurt, 1 zacskó vaníliás cukor, 10 dkg kristálycukor, 1 citrom leve, 1,5 dl krémföl, a forma kikenéséhez olaj, a díszítéshez limett- vagy citromkarikák, citromfű és csokoládéforgác...
AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL
... veszélye. Ellenben azok közül, akik sok tejet ittak, kevesebben kaptak mellrákot. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy időnként nem fogyaszthat zsírban sült krumplit.

Szép haj zselatintól?

Nem szereti a disznósajtot és a kocsonyát? Kár! Ugyanis hasznos zselatint tartalmaz, amely a kollagénhez szükséges aminosavak forrása. A kollagén a felelős a bőr, a haj, ...
Joghurtos-túrós meggykrém
Hozzávalók (4 személyre): fél tasak / 3 lap zselatin (5 g), egy üveg kimagozott meggybefőtt, 25 dkg tehéntúró, 2,5 dl natúr joghurt, 8 dkg cukor, 1 tasak vaníliás cukor, egy csipet őrölt szegfűszeg, 1,5 + 2,5 dl tejszín, 1 tasak habfixáló, 1 kk. kakaópor, néhány citromfűlevél.
1. A zselatint beáztatjuk 0,5 dl hideg vízbe. A meggyet levével együtt tálba csúsztatjuk. Félreteszün...
A MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA
A szobafal nedvessége

Hogy nedves-e a szobafal, azt megtudhatjuk, ha gombostűvel vékony lap zselatint erősítünk rá. Akkor nedves, ha kis idő múlva felkunkorodik. Ha a falat timsóoldattal mossuk le, megakadályozzuk a gombaképződést. A jó tüzelés és a szellőztetés is ellenszere a fal nedvességének.

Ha nedves falú lakásban kell élnünk, különös gondot kell fordíta...
Gyümölcstorta másképp
Hozzávalók:
1 zacskó háztartási keksz, kevés tej, 3 db natúr joghurt, 3 kis zacskó zselatin, 13 evőkanál kristálycukor, 1 nagy tejszín, kb fél kg gyümölcs (fagyasztott is jó).

Elkészítés:
A zselatint, a cukrot és a joghurtokat összemelegítjük, majd kihűtjük. Közben egy kapcsos tortaformát kibélelünk tejben puhára áztatott háztartási kekszel. A tejszínt kemény ...
Almazselé málnával
HOZZÁVALÓK:

3 citrom
5 dl szűrt almalé
5 evőkanál méz
1 tasak zselatin
25 dkg málna
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áztatjuk, majd takaréklángon feloldjuk. A citromok levét egy lábosban összekeverjük az almalével, a mézzel, a feloldott zselatinnal, és forrásig hevítjük, majd levesszük a tűzről...
Bajor csokis körtetorta
HOZZÁVALÓK:

2 hámozott, kockára vágott körte
2 dl fahéjas cukorszirup
fél vaniliarúd
5 zselatinlap
3 dl tej
4 tojássárgája
7,5 dkg cukor
1,5 kávéskanál vaníliaaroma
1,5 dl körtepálinka
1 vékony piskótalap
20 dkg étcsokoládé
2 evőkanál olaj
1 kávéskanál kakaó
csokoládéreszelék



ELKÉ...
Citromkrém
HOZZÁVALÓK:

4 dl tejszín
3 zselatinlap
4 citrom
2 citrom (zöld)
15 dkg cukor
8 dkg eper

A díszítéshez
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A tejszínt 10 percre fagyasztóba tesszük. A zselatint 10 percre hideg vízbe áztatjuk. A citromok héját lereszeljük, a levüket kinyomjuk, és a cukorral együtt serpenyőbe...
Epres rizskrém
Hozzávalók:

5 dl tej, 5 dkg cukor, 2 tojássárgája, 2 csapott evőkanál rizsliszt, 1 evőkanál zselatin, 0,5 dl eperszörp, 25 dkg eper megmosva, lecsumázva, negyedekbe vágva, 2 dl tejszín kemény habbá verve.

Elkészítése:

A tejet felforraljuk, a cukorral édesítjük. A tojássárgáját a rizsliszttel simára keverjük, 2-3 evőkanál tejjel lazítjuk, majd a forr...
Zöld almás csavart torta
Hozzávalók 12 szelethez:

4 tojás, 7-8 dkg + 4 evőkanál kristálycukor, 2 tojássárgája, 2-3 dkg liszt, fél teáskanál sütőpor, 21 g színtelen zselatin, negyed liter almalé, negyed liter almabor, egy csokor citromfű, 5 dl tejszín, a díszítéshez párolt almaszeletek, citromfű és natúr (nem sózott) pisztácia, sütőpapír, porcukor.

1. A tojásokat szétválasztjuk. Robot...
Csillagos tojás
HOZZÁVALÓK:

30 dkg liszt
30 dkg ricotta
15 dkg margarin
fél mokkáskanál só
4 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál zselatinpor
10 dkg porcukor
10 dkg zöld színű marcipán
fél dl narancslikőr
1 tasak vaníliáscukor
3 dl tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, ho...
Pop-corn torta
Hozzávalók:

300 g tejcsokoládé, 90 g pattogtatni való kukorica, olaj, csoki a díszítéshez. Krém: 1 csomag zselatin, 500 g krémtúró, 150 ml tejföl, 50 g kristálycukor, 300 ml tejszín, 2 csomag vaníliás cukor, 1 citrom leve

Elkészítése:

A tejcsokoládét gőz fölött megolvasztjuk. A kukoricát kevés olajon kipattogtatjuk (nem sózzuk!), majd nagyobb darabo...
Mexikói piskótaszelet
Hozzávalók:

15 dkg margarin, 20 dkg babapiskóta, 15 dkg sárgabaracklekvár, 27 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejszín, 3/4 dl campari, 2 dl tequila, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg barna cukor, 25 dkg mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye

Elkészítése:

A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlem...
Csokis dinnyekocsonya
HOZZÁVALÓK:

4 evőkanál zselatinpor
2 citrom
50 dkg sárgadinnye
50 dkg görögdinnye
18 dkg cukor
4 evőkanál narancsszörp



ELKÉSZÍTÉS

A citromok levét kinyomjuk. A görögdinnye húsát felkockázzuk, a keletkezett levet kis tálkába gyűjtjük. 3 dkg cukorral megszórjuk, majd 1 citrom levével meglocsoljuk, és 1 órára hű...
Dióval töltött körte
... cukor
3 szál fahéj
4-5 szem szegfűszeg
6 evőkanál dió (darált)
2 evőkanál mazsola
2 evőkanál méz
1 tasak vaníliáscukor
1 citromhéj
1.5 evőkanál zselatin
15 dkg cukor
3 dl víz



ELKÉSZÍTÉS

Hámozzuk meg a körtéket, de a felső részénél hagyjuk meg cikk-cakkosan a héját, hogy szebb legyen. A talpán át ve...
Epercharlotte
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
15 dkg porcukor
24 babapiskóta
4 evőkanál narancsszörp
50 dkg eper
2 dl tejszín
60 dkg krémsajt
4 csepp vaníliaaroma
7,5 dkg mandula (őrölt)



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk.1 dl vizet a porcukorral felforralunk. A tűzről levéve belekeverjük...
Eperzselé
HOZZÁVALÓK:

6 zselatinlap
2,5 dl muskotályos bor
10 dkg cukor
5 citromfűág
50 dkg eper



ELKÉSZÍTÉS

A zselatinlapokat 10 percig hideg vízben áztatjuk. A bort felforraljuk, majd 10 percig főzzük. Külön 1,5 dl vizet a cukorral kevergetve felforralunk. A tűzről levéve hozzáadjuk a citromfűágakat, a kinyomkodott zselati...
Epres mandulaálom
HOZZÁVALÓK:


A sziruphoz:
7,5 dkg cukor
2 evőkanál cseresznyepálinka

A krémhez:
30 dkg eper
1 kávéskanál narancslé
2 zselatinlap
2,5 dl tej
1 tojás
1 tojássárgája
5 dkg cukor
2,5 dkg kukoricakeményítő
1 kerek piskótatorta
10 dkg fehér marcipánmassza

A díszítéshez:
eper
ma...
Epres-mandulás charlotte
...6 személyre


HOZZÁVALÓK:

6 evőkanál zselatinpor
50 dkg krémsajt vagy friss sajt
10-10 dkg cukor és őrölt mandula
1 dl tejszín
20 dkg eper
30 darab babapiskóta

A sziruphoz:
2,5 dl víz
15 dkg cukor
2 evőkanál eper- vagy mandarinlikőr

A díszítéshez:
tejszínhab



ELKÉS...
Fekete-fehér csokikrém
HOZZÁVALÓK:

15 dkg főzőcsokoládé
15 dkg fehér csokoládé
4 evőkanál zselatinpor
4 dl tejszín
6 dkg porcukor
1 dl víz

A krémhez:
5 dl tej
1 vaniliarúd
4 tojássárgája
10 dkg cukor

A díszítéshez:
csokoládédarabkák
kávészemek



ELKÉSZÍTÉS

A zselatint hideg vízbe áz...
1 2 3 ..........128 129 .....192 193 .....255 256 257 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL TE LESZEL, MAGYAR HÁZIASSZONY LEXIKONA, forma kikenéséhez, díszítéshez limett-, kollagénhez szükséges, üveg kimagozott, csipet őrölt, zselatint beáztatjuk, meggyet levével, szobafal nedvessége, falat timsóoldattal, joghurtokat összemelegítjük, kapcsos tortaformát, tejszínt kemény, zselatint hideg, citromok levét, lábosban összekeverjük, feloldott zselatinnal, citromok héját, levüket kinyomjuk, cukorral együtt, tejet felforraljuk, cukorral édesítjük, rizsliszttel simára, csokor citromfű, díszítéshez párolt, tojásokat szétválasztjuk, lisztet elmorzsoljuk, kukoricát kevés, piskótával összegyúrjuk, görögdinnye húsát, keletkezett levet, felső részénél, porcukorral felforralunk, tűzről levéve, bort felforraljuk, cukorral kevergetve, kinyomkodott zselati, koktélcseresznye, zselatinlapokat, megakadályozzuk, csokoládéforgác, összemelegítjük, marcipánmassza, dinnyekocsonya, szétválasztjuk, kipattogtatjuk, gombaképződést, citromfűágakat, piskótaszelet, epercharlotte, takaréklángon,
© 2013 TVN.HU Kft.