Belépés
AMIT TE ESZEL, ABBÓL LESZEL 2
... emésztőrendszernek.

Érzékeny vitaminok

Az élelmiszerek nemcsak főzéskor, hanem a tárolás során is veszíthetnek vitamintartalmukból.

Lássuk, a különböző vitaminoknak melyek a gyengéi! (w-te)

Vitamin Hol fordul elő? Mire Átlagos

érzékeny? veszteség

A máj, tojásfehérje, sajt meleg, fény, levegő 20%

D olajos ...
kötődés egy életen át
Évről-évre gyarapodik az ikerszülések száma. Egyesek szerint az ok a meddőségi hormonkezelésekben keresendő, míg mások a széles körben elterjedt magzatvédő vitaminoknak tulajdonítanak nagy jelentőséget.
Egyre több kísérlet mutat arra is, hogy a sok tejterméket fogyasztó nők háromszor olyan sűrűn, a vegetáriánus anyukák viszont ötször ritkábban hoznak a világra ikreket. Átlago...
Cékla, a háziasszonyok réme
... is rákgátló hatást gyakorolnak. Gyökfogókként az antociánok ráadásul még túltesznek a C-, B-vitaminon és béta-karotinon, melyeknek hasonló hatásuk van, és ezért ezeket antioxidáns vitaminoknak is nevezik. Mint minden gyökérzöldségféle, a vörös répa is igen igénytelen. Talajt és klímát illetően nincsenek nagy igényei, de becsüli az egyenletesen nedves talajt és a mérsékelt éghajlat...
Flavonoidok
... rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimerkór).
A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben.


A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére termelt anyagok, melyek el...
Nyolc tipp a látás élesítésére
... előtt, húszpercenként tartson szünetet és ilyenkor nézzen távolba.

Kíméletesen a zöldséggel

A zöldséget mindig közvetlenül a fogyasztás előtt kell elkészíteni. A vitaminoknak ugyanis árt az oxidáció, vagyis a levegővel való érintkezés. Kevés vízben főzzük, a főzés közben ugyanis a vízbe távozik a C- és B-vitamin, valamint a vízben oldódó ásványi sók. Főzés ut...
Lendüljön formába!
... maroknyi dió, mogyoró és egyéb magvak segítségével a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát a felére csökkenthetjük. Ez elsősorban a bennük található esszenciális zsírsavaknak és vitaminoknak köszönhető.
A fehérjék elengedhetetlenek az izmok jó működéséhez, ezért húst, tojást, halat hetente egy vagy két alkalommal fogyasszon. Rengeteg vasat és egyéb hasznos ásványi anyago...
Avokádó
... legnagyobb bánatára).



Jótékony hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, a benne található vitaminoknak köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns, ezáltal csökkenti a rák veszélyét.

A fiatalság olaja

Olaja összetételében az olívaolajhoz hasonló, magas vitamin- és ásvá...
Az ikrek titkai
Évről-évre gyarapodik az ikerszülések száma. Egyesek szerint az ok a meddőségi hormonkezelésekben keresendő, míg mások a széles körben elterjedt magzatvédő vitaminoknak tulajdonítanak nagy jelentőséget.

Egyre több kísérlet mutat arra is, hogy a sok tejterméket fogyasztó nők háromszor olyan sűrűn, a vegetáriánus anyukák viszont ötször ritkábban hoznak a világra ikreket. ...
Szépítő kefírpakolás
... át, sőt akár egész éjszaka is rajta lehet hagyni. Végül a száraz masszát langyos vízzel kell leöblíteni. A kefíres pakolás bőrre kifejtett pozitív hatása nemcsak a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető, hanem magas tejsavtartalmának is. A kefír gondoskodik arról, hogy erősödjön a bőr természetes savvédő köpenye, valamint kellő nedvességet is biztosít számár...
A mikrohullámú sütő ártalmai
... sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is a sugárzás hordozójává és forrásává válik! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminoknak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak, azaz az egész tápláléksze...
Lendüljön formába!
... maroknyi dió, mogyoró és egyéb magvak segítségével a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát a felére csökkenthetjük. Ez elsősorban a bennük található esszenciális zsírsavaknak és vitaminoknak köszönhető.
A fehérjék elengedhetetlenek az izmok működéséhez, ezért húst, tojást, halat hetente egy vagy két alkalommal fogyasszon. Rengeteg vasat és egyéb hasznos ásványi anyagokat...
Három nő közül
... amerikai tanulmányra: a pékségekben kötelező folsavval dúsítani a kenyeret.

NÖVEKEDÉST SEGĺTŐ FOLSAV

A folsav a B-vitaminok közé tartozik, és egyike a legfontosabb vitaminoknak.

Mindenhol szükség van rá, ahol a szervezetben sejtek osztódnak és szaporodnak. A vörösvértestek növekedése és érése is csak akkor működhet zökkenőmentesen, ha elegendő menn...
Almaecet
... vérnyomás, elmúlik a szédülés, javul az étvágy, és ellenállóbbá válik a szervezet a meghűlésekkel szemben. Ez a csodás hatás a nagyszámú összetevőnek tudható be. A mézben található vitaminoknak és ásványanyagoknak se szeri, se száma. Azt viszont kevesen tudják, hogy az almaecetben 90 olyan anyag van, amelyek a szervezet számára különösen fontosak. Az almaecet önmagában is javítja ...
Az almaecet gyógyító hatásai
... Almaecet

Almaborból készült ecet varázslatos elixír és gyógyír. Az almaecet valóságos tárháza az aminosavaknak, enzimeknek, vitaminoknak, ásványi anyagoknak, komplex keményítőnek és rostoknak

...
Antioxidánsok
... oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos betegségek kialakulását , tehát általános egészségvédő hatásuk van. Mindannyiunk számára jól ismert, hogy fény...
Antioxidánsok
... oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos betegségek kialakulását , tehát általános egészségvédő hatásuk van. Mindannyiunk számára jól ismert, hogy fény...
Vitamin ABC


Vitaminoknak nevezzük a szervezetben zajló biokémiai folyamatok szabályozásához nélkülözhetetlen, felépítésünkben eltérő szerves tápanyagok csoportját.



Jelentős részüket a szervezet nem tudja előállítani, ezért kívülről, a táplálékból vagy kiegészítők formájában kell testünkbe juttatni, mert bá...
Kedves Olvasó!
... emlegeti.

Érdekesség továbbá az is, hogy a szintetikus úton előállított vitaminkészítmények vitamintartalmának kb. a 15-20 %-a szívódik fel, míg a természetes, növényi eredetű vitaminoknak akár 90-95 %-a is, mivel a mikrotápanyagok az egész tápcsatorna hosszában folyamatosan tudnak felszívódni.
Tehát hiába látjuk azt egy szintetikus C-vitamin készítményen, hogy 10...
Flavonoidok
... sejtekben, oxidativ stressz éri a szervezetet. Ez vezet rákhoz, a korai öregedéshez, gyulla...
Flavonoidok
... vezet a rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimerkór). A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben.

A szabadgyökök semlegesítésére, kizárására természetes, biológiai eredetű, tartósító...
1 2 3 ...14 15 ..21 22 .28 29 
Címkék: AMIT TE ESZEL, ABBÓL LESZEL, Vitamin ABC, Kedves Olvasó, Vitamin Hol, Mire Átlagos, NÖVEKEDÉST SEGĺTŐ FOLSAV, háziasszonyok réme, látás élesítésére, ikrek titkai, mikrohullámú sütő, almaecet gyógyító, élelmiszerek nemcsak, tárolás során, különböző vitaminoknak, ikerszülések száma, széles körben, vegetáriánus anyukák, világra ikreket, antociánok ráadásul, vörös répa, egyenletesen nedves, mérsékelt éghajlat, korai öregedéshez, flavonoidok hatékony, antioxidáns vitaminoknak, szabadgyökök elleni, emberi szervezetben, növények által, zöldséget mindig, fogyasztás előtt, vitaminoknak ugyanis, levegővel való, főzés közben, vízbe távozik, vízben oldódó, felére csökkenthetjük, bennük található, fehérjék elengedhetetlenek, benne található, fiatalság olaja, olívaolajhoz hasonló, száraz masszát, kefíres pakolás, kefír gondoskodik, sugárzás hordozójává, szerves anyagok, vizsgálatok igazolják, táplálékok ezen, egész tápláléksze, izmok működéséhez, pékségekben kötelező, legfontosabb vitaminoknak, szervezetben sejtek,
© 2013 TVN.HU Kft.