|
|
|
... emésztőrendszernek.
Érzékeny vitaminok
Az élelmiszerek nemcsak főzéskor, hanem a tárolás során is veszíthetnek vitamintartalmukból.
Lássuk, a különböző vitaminoknak melyek a gyengéi! (w-te)
Vitamin Hol fordul elő? Mire Átlagos
érzékeny? veszteség
A máj, tojásfehérje, sajt meleg, fény, levegő 20%
D olajos ... |
|
|
|
|
|
|
|
Évről-évre gyarapodik az ikerszülések száma. Egyesek szerint az ok a meddőségi hormonkezelésekben keresendő, míg mások a széles körben elterjedt magzatvédő vitaminoknak tulajdonítanak nagy jelentőséget.
Egyre több kísérlet mutat arra is, hogy a sok tejterméket fogyasztó nők háromszor olyan sűrűn, a vegetáriánus anyukák viszont ötször ritkábban hoznak a világra ikreket. Átlago... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... is rákgátló hatást gyakorolnak. Gyökfogókként az antociánok ráadásul még túltesznek a C-, B-vitaminon és béta-karotinon, melyeknek hasonló hatásuk van, és ezért ezeket antioxidáns vitaminoknak is nevezik. Mint minden gyökérzöldségféle, a vörös répa is igen igénytelen. Talajt és klímát illetően nincsenek nagy igényei, de becsüli az egyenletesen nedves talajt és a mérsékelt éghajlat... |
|
|
|
|
|
|
|
... rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimerkór).
A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben.
A flavonoidok a növények által saját maguk védelmére termelt anyagok, melyek el... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... előtt, húszpercenként tartson szünetet és ilyenkor nézzen távolba.
Kíméletesen a zöldséggel
A zöldséget mindig közvetlenül a fogyasztás előtt kell elkészíteni. A vitaminoknak ugyanis árt az oxidáció, vagyis a levegővel való érintkezés. Kevés vízben főzzük, a főzés közben ugyanis a vízbe távozik a C- és B-vitamin, valamint a vízben oldódó ásványi sók. Főzés ut... |
|
|
|
|
|
|
|
... legnagyobb bánatára).
Jótékony hatással van a szív- és érrendszeri problémákra, a benne található vitaminoknak köszönhetően pedig kitűnő antioxidáns, ezáltal csökkenti a rák veszélyét.
A fiatalság olaja
Olaja összetételében az olívaolajhoz hasonló, magas vitamin- és ásvá... |
|
|
|
|
|
|
|
Évről-évre gyarapodik az ikerszülések száma. Egyesek szerint az ok a meddőségi hormonkezelésekben keresendő, míg mások a széles körben elterjedt magzatvédő vitaminoknak tulajdonítanak nagy jelentőséget.
Egyre több kísérlet mutat arra is, hogy a sok tejterméket fogyasztó nők háromszor olyan sűrűn, a vegetáriánus anyukák viszont ötször ritkábban hoznak a világra ikreket. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... át, sőt akár egész éjszaka is rajta lehet hagyni. Végül a száraz masszát langyos vízzel kell leöblíteni. A kefíres pakolás bőrre kifejtett pozitív hatása nemcsak a benne található vitaminoknak és ásványi anyagoknak köszönhető, hanem magas tejsavtartalmának is. A kefír gondoskodik arról, hogy erősödjön a bőr természetes savvédő köpenye, valamint kellő nedvességet is biztosít számár... |
|
|
|
|
|
|
|
... sugárzás úgy indukálja az ételt, hogy az étel is a sugárzás hordozójává és forrásává válik! Az ételek, azaz a szerves anyagok vízstruktúrájának ártó sugárzások a fehérjéknek, zsíroknak és vitaminoknak kevésbé ártanak, de csak egy darabig, mert a vizsgálatok igazolják, hogy 4-5 perc után a táplálékok ezen összetevői is degenerálódnak, illetve elpusztulnak, azaz az egész tápláléksze... |
|
|
|
|
|
|
|
... amerikai tanulmányra: a pékségekben kötelező folsavval dúsítani a kenyeret.
NÖVEKEDÉST SEGĺTŐ FOLSAV
A folsav a B-vitaminok közé tartozik, és egyike a legfontosabb vitaminoknak.
Mindenhol szükség van rá, ahol a szervezetben sejtek osztódnak és szaporodnak. A vörösvértestek növekedése és érése is csak akkor működhet zökkenőmentesen, ha elegendő menn... |
|
|
|
|
|
|
|
... vérnyomás, elmúlik a szédülés, javul az étvágy, és ellenállóbbá válik a szervezet a meghűlésekkel szemben. Ez a csodás hatás a nagyszámú összetevőnek tudható be. A mézben található vitaminoknak és ásványanyagoknak se szeri, se száma. Azt viszont kevesen tudják, hogy az almaecetben 90 olyan anyag van, amelyek a szervezet számára különösen fontosak. Az almaecet önmagában is javítja ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Almaecet
Almaborból készült ecet varázslatos elixír és gyógyír. Az almaecet valóságos tárháza az aminosavaknak, enzimeknek, vitaminoknak, ásványi anyagoknak, komplex keményítőnek és rostoknak
... |
|
|
|
|
|
|
|
... oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos betegségek kialakulását , tehát általános egészségvédő hatásuk van. Mindannyiunk számára jól ismert, hogy fény... |
|
|
|
|
|
|
|
... oxidatív stresszfolyamatok már hosszabb ideje az érdeklődés középpontjában vannak. A szakemberek külön figyelmet szentelnek a természetes eredetű antioxidánsoknak, főleg az ilyen hatású vitaminoknak, amelyek képesek megelőzni az oxidatív károsodásokkal összefüggő bizonyos betegségek kialakulását , tehát általános egészségvédő hatásuk van. Mindannyiunk számára jól ismert, hogy fény... |
|
|
|
|
|
|
|
Vitaminoknak nevezzük a szervezetben zajló biokémiai folyamatok szabályozásához nélkülözhetetlen, felépítésünkben eltérő szerves tápanyagok csoportját.
Jelentős részüket a szervezet nem tudja előállítani, ezért kívülről, a táplálékból vagy kiegészítők formájában kell testünkbe juttatni, mert bá... |
|
|
|
|
|
|
|
... emlegeti.
Érdekesség továbbá az is, hogy a szintetikus úton előállított vitaminkészítmények vitamintartalmának kb. a 15-20 %-a szívódik fel, míg a természetes, növényi eredetű vitaminoknak akár 90-95 %-a is, mivel a mikrotápanyagok az egész tápcsatorna hosszában folyamatosan tudnak felszívódni.
Tehát hiába látjuk azt egy szintetikus C-vitamin készítményen, hogy 10... |
|
|
|
|
|
|
|
... sejtekben, oxidativ stressz éri a szervezetet. Ez vezet rákhoz, a korai öregedéshez, gyulla... |
|
|
|
|
|
|
|
... vezet a rákhoz, a korai öregedéshez, a gyulladásokhoz és a neurodegeneratív rendellenességekhez (Parkinson- és Alzheimerkór). A flavonoidok hatékony segítséget nyújtanak az antioxidáns vitaminoknak és enzimeknek a szabadgyökök elleni védelmi rendszer kiépítésében az emberi szervezetben.
A szabadgyökök semlegesítésére, kizárására természetes, biológiai eredetű, tartósító... |
|
|
|
|
|