Belépés
Őszibaracktorta
... főzzük.
Belekeverjük az elmorzsolt piskótát, és ha kihűlt, a tálra tett tortalapra simítjuk. A tetejét kirakjuk sűrű szirupban megpárolt és jól lecsurgatott őszibarack szeletekkel. A visszamaradt szirupot sűrűre főzzük, ha langyosra hűlt, 2 evőkanálnyi kevés vízben feloldott zselatint keverünk hozzá, és a torta tetejét bevonjuk vele.
Tipp: őszibarackbefőttből is készülhe...
Csütörtök
... borsozom. Felhevítem a vajat, beledobom a szegfűszeget és a szegfűborsot, átsütöm benne a hússzeletek mindkét oldalát, ha elég puha, kiveszem a szeleteket a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékban átsütöm a felezett barackokat, közben a konzerv levéből adok hozzá 2-3 evőkanálnyit. A barackokat kiveszem, a szaftot hagyom besűrűsödni.

Tejszínes krumplipürével t...
Mi az infantilizmus?
...testi illetve szellemi visszamaradottság a növekedésben
gyerekes, testalkatilag éretlen, nemileg vagy értelmileg fejlődésében visszamaradt

...
Piskótatorta diótöltelékkel
... a diótöltelékkel kenjük meg, a második lapot ráhelyezzük, ezt megkenjük vanília krémmel, (a krémből hagyunk még!),...
Sárgabarackos tejszínes torta
... tésztalapot 3 evőkanál sárgabarackízzel megkenjük, a piskóta alsó lapját rátesszük, megkenjük a krémmel, rátesszük a másik piskótalapot és rányomjuk.
A torta oldalát és tetejét a visszamaradt tejszínnel egyenletesen bevonjuk, 12 szeletre osztjuk, a maradék tejszínhabbal díszítjük. 1/2 teáskanál őrölt fehér zselatint 1 evőkanál sárgabarack-lével (esetleg vízzel) elkeverünk, 10...
Vadásztorta
... zselatin, 1 dl víz.
A cukrozott gyümölcsöt vágjuk fel egészen apró kockákra és öntsük le a Hubertussal, majd leszűrve keverjük össze a tejszínhabbal, a vízben feloldott zselatinnal. A visszamaradt Hubertussal locsoljuk meg a három lapra vágott tortakarikát, töltsük közéjük a tejszínes tölteléket. A torta oldalát és tetejét is kenjük be vele. Az oldalára piskótamorzsát, a tete...
Hát ez zsír!
... minden szépen megpirul és ropogós lesz. Burgonyakrokett és bodzalekvár remekül passzol hozzá. (Ha pedig megettük a libacombokat és a mellette sült hagymát, almát, szépen tegyük el a visszamaradt pecsenye-libazsírt egy kisebb csuporba. Sokáig eláll és nagyon finom. :-))

Főtt libacombok almával, hagymával, kacsazsírral - sütés előtt Főtt libacombok almával, hagymával, kac...
Csípősre pácolt csirkeszárny
... megtisztítjuk, szeletekre, illetve cikkekre vágjuk. (A paradicsomok héját forró vízbe mártva el is távolíthatjuk.) A fokhagymát meghámozzuk, összezúzzuk. A sütőtálból kivesszük a szárnyakat, a visszamaradt szaftot serpenyőbe tesszük, s ezen futtatjuk meg a paprikaszeleteket. Amikor összeestek, rátesszük a paradicsomokat, ha szükséges, sózzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát, és erős lángo...
Csütörtök - menüajánlat
... borsozom. Felhevítem a vajat, beledobom a szegfűszeget és a szegfűborsot, átsütöm benne a hússzeletek mindkét oldalát, ha elég puha, kiveszem a szeleteket a serpenyőből.

A visszamaradt zsiradékban átsütöm a felezett barackokat, közben a konzerv levéből adok hozzá 2-3 evőkanálnyit. A barackokat kiveszem, a szaftot hagyom besűrűsödni.

Tejszínes krumplipürével ...
Aktív szén
... felfúvódás, hasmenés, gyomorsav túltengés stb.)
- kiegyensúlyozott étkezés mellett: - hetente kétszer
- 1 hétig havonta
- 3 hétig kétszer évente

A lassú égésből visszamaradt faszén a jó (fűz, nyír, nyár, hárs, bükk). Vigyázat! A patikai aktív szén például csont alapanyagú.
A faszén kúrának semmi nem tud ellenállni, gázok, alkaloidok, oldószerek, a b...
Olívaolaj
... szűz és a finomított olívaolajok keverékéből áll, íze enyhébb, mint az extra szűz olívaolajoké.

A sansa feliratú üveg nem jó választás, hiszen ezt a fajtát a sajtolás során visszamaradt masszából, az úgynevezett pogácsából nyerik oldószerrel, kémiai úton. A csupán 1 (!) százalékos extra szűz olívaolajat tartalmazó silány minőségű, olcsó készítményt a mediterrán országok...
Daniel Keyes: Virágot Algernon
... Kin...azaz Harriet.

"Harriet, Harriet...mind szeretjük Harrietet."

Miss Kinnian a vállam fölött olvassa az előmeneteli jelentéseimet.

Azután a Szellemileg Visszamaradt Felnőttek Oktatási Központjában vagyunk, és ő a vállam fölött beleolvas a (fogamzás) fogalmazásomba.

Az iskola átváltozik a 13-as számú iskolává, és én tizenegy éves vagyo...
Tejfölös-gombás szelet
... kiklopfolom, mindkét oldalát meghintem sóval és frissen őrölt borssal, lisztbe forgatva forró zsiradékon mindkét oldalát pirosas szinűre sütöm. kiszedve melegen tartom.

A visszamaradt zsiradékon az apróra vágott vöröshagymát megdinsztelem, majd a húsokat visszateszem, hozzáadom a felszeletelt gombát, picit megsózom és vízzel felöntve, lefedve puhára párolom.

...
kolozsvári csirke
... megtisztítom és kisebb darabjaira vágom. Megsózom és 10 percig állni hagyom. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félréteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melegen ...
Gyógynövények használata
... evőkanál, 2 dl . vízzel
leforrázni és naponta meginni. A diólevél teát ugyanígy kell
elkészíteni, ezzel gargalizálni kell, majd szép lassan kortyokban
meg kell inni. A visszamaradt diólevelet éjszakára dunsztkötésként
fel kell tenni a nyakra.

ALLERGIA ÉS ASZTMA: Vagy
martilaputea, vagy útifű tea, vagy fehér
pemetefűtea, kígyószisztea, ezerj...
recept
... ismét
kukoricalisztbe mártjuk, amit jól rá is nyomkodunk. 170 fokra
felforrósított olajban nagyságtól függően 6-10 perc alatt szép
sárgásbarnára megsütjük. Míg a csirkedarabok sülnek, a visszamaradt
konyakos-fűszeres levet belekeverjük a majonézbe és a már megsült,
még forró húsdarabokat meglocsoljuk vele. Szalmaburgonya és saláta
illik hozzá. Kissé m...
recept
... lecsöpögtetjük.

Elkészítés: Az olajat egy nagy serpenyőben jól felforrósítjuk, és hirtelen elősütjük benne a húst; kivesszük és melegen tartjuk. A fölösleges zsírt leöntjük, majd a visszamaradt zsiradékban a hagymát üvegesre pirítjuk; hozzáadjuk a paprikacsíkokat és a petrezselymet, rövid ideig együtt pirítjuk; ezután beletesszük a tejfölt és egy kis vízzel vagy marhah...
Gyógymódok
BŐRRÁKRA: diólevél, fehérfagyöngy, bíborhere virág 3-3-3 grammot
összekeverünk, csinálunk belőle egy tinktúrát, és ezzel kell kenegetni
a rákos szemölcsöt, vagy foltot és teljesen leszárad, majd
tünetmentes lesz az ember. Naponta 2 csészét is el kell fogyasztani
ebből az italból.

KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ: 3 gr. Diólevelet le kell forrázni 2 dl.
vízze...
Tojásos nokedli fejes salátáva
... jönnek a nokedlik. Ezután leszűrjük és meleg vízzel leöblítjük, majd egy olajozott lábasba tesszük a tésztát.
3.) Laza rántottát készítünk, majd összekeverjük a nokedlivel.
A visszamaradt forró vizes fazékon, gőz felett, melegen tartjuk tálalásig.
4.) Fejes saláta illik hozzá. Öntet: egy pohárba 2-3 ujjnyi vizet öntünk, hozzáadunk 1 evőkanál 10% ecetet, fél citrom l...
Fűszervaj készítése házilag
... mélyhűtőben 4- hónapig is eláll.



Rákvaj: A rákhéj kibontásakor visszamaradt páncélból készítjük a rákvajat. A csontos részeket (mozsárban) egészen apróra törjük, majd vajon lassan, kevergetve pirítjuk. (Ha a páncél eleve nem lenne piros, ezalatt majd megp...
1 2 3 .............83 84 85 86 ......125 126 .......165 166 167 
Címkék: Daniel Keyes, Virágot Algernon, Miss Kinnian, Szellemileg Visszamaradt Felnőttek Oktatási Központjában, ALLERGIA ÉS ASZTMA, KORPÁS ÉS ZSÍROS HAJ, elmorzsolt piskótát, tálra tett, tetejét kirakjuk, visszamaradt szirupot, torta tetejét, hússzeletek mindkét, visszamaradt zsiradékban, felezett barackokat, konzerv levéből, barackokat kiveszem, szaftot hagyom, diótöltelékkel kenjük, második lapot, krémből hagyunk, piskóta alsó, másik piskótalapot, torta oldalát, visszamaradt tejszínnel, maradék tejszínhabbal, cukrozott gyümölcsöt, vízben feloldott, visszamaradt Hubertussal, három lapra, tejszínes tölteléket, oldalára piskótamorzsát, mellette sült, kisebb csuporba, paradicsomok héját, fokhagymát meghámozzuk, sütőtálból kivesszük, visszamaradt szaftot, lassú égésből, patikai aktív, faszén kúrának, finomított olívaolajok, extra szűz, sansa feliratú, sajtolás során, úgynevezett pogácsából, mediterrán országok, vállam fölött, előmeneteli jelentéseimet, iskola átváltozik, 13-as számú, visszamaradt zsiradékon,
© 2013 TVN.HU Kft.