Belépés
E betűs receptek
... Diétásabb, mint a többiek.

Egri sertésborda

Az előkészített sertésbordákat sóval és törött borssal bedörzsöljük, és lisztbe mártva mindkét oldalukon elősütjük. A visszamaradt zsírból pecsenyelevet készítünk, s ezt rászűrjük a lábosba tett sertésbordákra, és lefedve pároljuk.
Megtisztított vörös káposztát legyalulunk, és vörösborral párolt káposztát készí...
H betűs receptek
... só.
A sertéskarajból négy egyforma nagyságú 10-12 dkg szeletet vágunk, enyhén kiveregetjük, és megsózzuk. Kevés zsírban a hússzeleteket elősütjük, majd félretesszük. A sütésből visszamaradt zsírban finomra vágott vöröshagymát üvegesre pirítunk, hozzáadjuk a ledarált sertéshúst, sóval, törött borssal, majoránnával ízesítjük és megpároljuk. Amikor kihűlt, négy részre osztva a ...
H betűs receptek
... csokor petrezselyem, 1 dl must, törött bors, só.
A karajszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, meghintjük törött borssal. Lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk a szeletelt gombát és a kockára vágott paradicsomot. Sóval, törött borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A musttal felengedjük, és erős tűzön addig forraljuk...
H betűs receptek
... csokor petrezselyem, 1 dl must, törött bors, só.
A karajszeleteket kiveregetjük, megsózzuk, meghintjük törött borssal. Lisztbe mártjuk, és kevés forró olajban megsütjük. A sütésből visszamaradt olajban megpirítjuk a szeletelt gombát és a kockára vágott paradicsomot. Sóval, törött borssal, vágott petrezselyemmel fűszerezzük. A musttal felengedjük, és erős tűzön addig forraljuk...
K betűs receptek
... zöldpetrezselyem.
A megmosott húst felszeleteljük, kiveregetjük, széleit bevagdossuk, megsózzuk, megborsozzuk, és felhevített zsiradékon mindkét oldalról megpirítjuk, majd meleg helyre tesszük. A visszamaradt zsiradékon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, majd hozzátesszük a paradicsompürét és megszórjuk pirospaprikával, felöntjük forró vízzel, s visszarakjuk bele a hússze...
K betűs receptek
... megtisztítom, és kisebb darabjaira vágom. Megsózom, és 10 percig állni hagyom. Közben a füstölt szalonnát apró darabokra vágom, zsírját kiolvasztom, majd a pörcöt leszűröm és félreteszem. A visszamaradt zsíron sárgára fonnyasztom az apró kockákra vágott vöröshagymát, majd a csirkedarabokat egyenként, mindkét oldalukon jól átsütöm a hagymás zsíron. A serpenyőből kiveszem, és melege...
K betűs receptek
... tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 mokkáskanál törött fekete bors, 1 púpozott mokkáskanál só.
A füstölt szalonnát vékony csíkokra vágom, és a zsírját kiolvasztom. A pörcöt leszűröm. A visszamaradt zsíron sárgára pirítom a megtisztított és nagyon apróra vágott vöröshagymát. Hagyom kihűlni. A tojást kevés szódavízzel habosra keverem, majd a lisztet hozzáadva, apránként felöntöm a...
M betűs receptek
... lisztbe forgatjuk, majd bő, forróolajban 3-4 perc alatt ropogós pirosra sütjük, papírtörölközőre szedve lecsöpögtetjük. A hagymát a többi paprikás lisztbe forgatjuk és a hal sütésénél visszamaradó olajban . 2 perc alatt ropogós pirosra sütjük. Fatálon tálaljuk, úgy hogy azt salátalevelekkel körberakjuk, a haltepertőt, majd a hagymát ráhalmozzuk, végül paprikával, paradicsommal és ...
N betűs receptek
... pereme is legyen. A töltelékhez valókat simára keverjük, a tésztával bélelt formába simítjuk és a maradék, kerek tésztalappá nyújtott tésztával betakarjuk. A tetejét megszurkáljuk a visszamaradt tésztából, kis virágokat formázunk, és ezzel díszítjük. Tojással megkenjük, előmelegített sütőbe toljuk és 10 percig erős, majd takaréklánggal 30 percig sütjük.

Nagydobosi sütőt...
Bakonyi csirkemell tejfeles
... daraboljuk, kisütjük a zsírját, és kiszedjük a ropogós szalon­nakockákat. A forró zsíron a félbevágott, sózott, borsozott csirkemellszeleteket pirosra sütjük, és tányérra szedjük. A visszamaradt zsiradékon meg­futtatjuk az aprított vöröshagymát, a szeletelt gombát, lehúzzuk a tűzről, és megszórjuk a fűszerpaprikával. Felöntjük annyi vízzel, hogy kétujjnyival ellepje, és ha felforr...
R betűs receptek
... borsot, kakukkfüvet, petrezselyemzöldet és egy fél fej tisztított vöröshagymát teszünk. Serpenyőben kevés zsírt hevítünk, az előkészített fácánokat átsütjük, és tepsibe helyezzük. A visszamaradt zsíron zöldségágyat készítünk. A karikára vágott tisztított sárgarépát, tisztított gyökeret, vöröshagymát lepirítjuk, felengedjük fehérborral, és a már szépen elősütött fácánokat ráhelyezz...
S betűs receptek
... só.
A hússzeleteket enyhén kiverjük, megsózzuk, és a fűszerekkel meghintjük. A forró vajon hirtelen, erős tűzön átsütjük mindkét oldalukat, és a serpenyőből kivéve félretesszük. A visszamaradt pecsenyelében megpirítjuk a lehéjazott, félbevágott, mag nélküli őszibarackot is, ezután a hússzeleteket a mártásba visszatéve jól átmelegítjük. Tálaláskor egy-egy szelet hús tetejére e...
S betűs receptek
... kockát.

Soproni sertésborda

A sóval és törött borssal bedörzsölt sertésbordákat lisztbe mártjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd lábosba áttesszük.
A visszamaradt olajban paradicsompürét pirítunk, zúzott fokhagymát keverünk el benne, majd liszttel meghintve csontalaplével és fehérborral felengedjük. A pecsenyelevet a bordákra szűrjük, s a húst ...
S betűs receptek
...
Soproni sertésborda

A sóval és törött borssal bedörzsölt sertésbordákat lisztbe mártjuk, és felhevített olajban elősütjük, majd lábosba áttesszük.
A visszamaradt olajban paradicsompürét pirítunk, zúzott fokhagymát keverünk el benne, majd liszttel meghintve csontalaplével és fehérborral felengedjük. A pecsenyelevet a bordákra szűrjük, s a húst kakukkfűvel fűs...
Nyári saláta csirkemellel
... 2-3 percig sütjük, majd megsózzuk, és belekeverjük a fűszervajat is. Frissen őrölt borssal ízesítjük.

A húst és a zöldségeket a srepenyőből kivesszük és melegen tartjuk. A visszamaradt pecsenyelevet felöntjük levessel, majd fehérborecettel, sóval, borssal ízesítjük. Belekeverjük a maradék olajat is.

Összekeverjük a saláta hozzávalóit, tányérra rendezzük, és l...
Sült csirke salátaágyon
... összeérjenek az ízek.

180 fokos előmelegített sütőben ropogósra sütöm.

A krumplit megsikálom, sós vízben majdnem készre főzöm, leszűröm, tepsibe öntöm. A csirke visszamaradt zsírjával meglocsolom, tetejére pár szelet bacont teszek (ízesebb lesz a krumpli), majd szintén ropogósra sütöm.

Egy ovális tálon salátaágyat készítek, meglocsolom az ízlés sze...
Sz betűs receptek
... vízzel jó puhára pároljuk. Ekkor köré rakjuk a meghámozott, cikkekre vágott almát, és lefedve még 5-10 percig pároljuk. Kivesszük a húst, és deszkán felszeleteljük, majd tálra rakjuk. Visszamaradt levét kevés vízzel simára kevert liszttel behabarjuk, az almával együtt 1-2 percig pároljuk, végül a húsra öntjük. Vízben főtt burgonyával vagy rizzsel körítjük.

Székely gomba...
T betűs recept
... paprika, paradicsom, 1 pohár tejföl, só, törött paprika
A hússzeleteket kicsit kiveregetjük, lisztbe mártjuk, forró zsírban mindkét felét megkapatjuk. A húsokat félretesszük. A visszamaradt zsírban megfonnyasztjuk a felaprított hagymát az apróra vágott szalonnával, megszórjuk egy kevés törött- paprikával. Hozzáadjuk a tisztított, darabolt babot, a szeletelt paprikát, megsóz...
V betűs receptek
... Tűzálló tálat megzsírozunk, aljára terítjük a burgonya felét, erre elosztjuk a hússzeleteket, rá a karikára vágott hagymát, zöldpaprikát, paradicsomot, felülre a maradék burgonyát. A visszamaradt zsiradékban megpirítjuk a paradicsompürét, felöntjük 2 dl vízzel, hozzáadjuk a kakukkfüvet, a bort, tejfölt és tálra öntjük. Keverés nélkül, két órán át, sütjük, közép - meleg sütőben....
Narancsos piskóta 2.
... kevés tejszínhab, gyümölcs, csokireszelék.
A mazsolát az édesség készítése előtti este megmossuk, szárát leszedegetjük, és a likőrrel meglocsolva, befedjük. Másnap leszűrjük. A visszamaradt likőrt elkeverjük a narancslével és a narancsszörppel. A piskótát húsdarálón ledaráljuk, majd ráöntjük a narancsos levet, és jól összeforgatjuk. Ha a tészta a levet mind beszívta, akkor la...
1 2 3 .............83 84 85 ......125 126 .......165 166 167 
Címkék: előkészített sertésbordákat, visszamaradt zsírból, lábosba tett, sertéskarajból négy, hússzeleteket elősütjük, sütésből visszamaradt, ledarált sertéshúst, karajszeleteket kiveregetjük, szeletelt gombát, kockára vágott, musttal felengedjük, megmosott húst, visszamaradt zsiradékon, apróra vágott, füstölt szalonnát, pörcöt leszűröm, visszamaradt zsíron, apró kockákra, csirkedarabokat egyenként, hagymás zsíron, serpenyőből kiveszem, zsírját kiolvasztom, tojást kevés, lisztet hozzáadva, többi paprikás, hagymát ráhalmozzuk, töltelékhez valókat, tésztával bélelt, tetejét megszurkáljuk, visszamaradt tésztából, ropogós szalon­nakockákat, forró zsíron, aprított vöröshagymát, előkészített fácánokat, karikára vágott, hússzeleteket enyhén, fűszerekkel meghintjük, forró vajon, serpenyőből kivéve, visszamaradt pecsenyelében, mártásba visszatéve, visszamaradt olajban, bordákra szűrjük, húst kakukkfűvel, srepenyőből kivesszük, visszamaradt pecsenyelevet, maradék olajat, saláta hozzávalóit, krumplit megsikálom,
© 2013 TVN.HU Kft.