Belépés
Csokival töltött marcipánburgo
... krémet. Tegyük ...
Gomba bármikor :))
... perezselyemzöld

A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és elkeverjük a vajjal. Serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát.
A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra, fűszerezzük köménnyel és a többi fűszerrel, és dinszteljük, míg zsírjára sül.
Aztán adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és rövid ideig di...
Lasagne
... dl leves, 1,25 dl vörösbor, 2 kanál vaj, 2 kanál liszt, 5 dl tej, reszelt szerecsendió, 12 db lasagne tésztalap, 7,5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük ...
Túrós pogácsa
... gyúrjuk közepesen kemény tésztává. Formázzunk belőle cipót, tegyük egy liszttel meghintett deszkára és hagyjuk kelni fél órát. Nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra, tetejét késsel vékonyan vagdossuk be, kenjük meg a tojás sárgájával, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Tegyük sütőlemezre, szórjuk meg reszelt sajttal, hagyjuk még 15 percig kelni. Tegyük előmelegített sütőbe, és 17...
Zöldséges tészta
... kigyóuborka
3db hónapos retek
egy fej lilahagyma
egy cs.turó
fél liter tejföl
reszelt sajt

Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.Amig fő a tészta,apróra vagdossuk a zöldségeket,megsózzuk.Tányérra szedünk tésztát,rá morzsoljuk a turót,megöntjük a tejföllel,ezután a zöldséggel jó bőven,reszelt sajt a tetejére és fogyaszthatjuk.

Tanácsok:|...
Néger kocka
... tejbe 21/2 dkg kakaót, 20 dkg cukorral megfőzzük, ha félig kihűlt 10 dkg vajat teszünk bele és h...
Zöldségpörköltek
... 2.
Hozzávalók: 80 dkg erdei gomba, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, pirospaprika, húslé, törött bors, só.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, egyenlő darabokra szeleteljük, vagy cikkekre vagdossuk. A serpenyőben finomra vágott vöröshagymát zsírban szalmasárgára pirítunk, megszórjuk törött borssal, pirospaprikával, elkeverjük, majd húslével felengedjük, és zsírjára pirítju...
Ínyenc saláta.
... zöldféléket lehűtjük, apró kockára vágjuk. A broccolit megmossuk, sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne puhuljon meg túlságosan, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd rózsáira szedjük ill. vagdossuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, majd a tejföllel óvatosan összekeverjük. A tányérokon szétterített salátalevelek...
Itt a befőzések kezdete...
... módon

,,Lehetőleg minél többféle gyümölcsöt szedjünk össze, mint: cseresznye, ribizke, málna, sárgabarack, őszibarack, szilva, körte, alma. A magokat szedjük ki, az almát és a körtét hámozzuk meg, vagdossuk szét apróra és az egészet kavarjuk össze, töltsük egy fazékba, hintsük meg jól porcukorral s tegyük a kemencébe. Mielőtt egy kenyér megsül, addig a gyümölcs...
Ínyenc saláta
... zöldféléket lehűtjük, apró kockára vágjuk. A broccolit megmossuk, sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne puhuljon meg túlságosan, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd rózsáira szedjük ill. vagdossuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, majd a tejföllel óvatosan összekeverjük. A tányérokon szétterített salátalevelek...
Finom saláták
... zöldféléket lehűtjük, apró kockára vágjuk. A broccolit megmossuk, sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne puhuljon meg túlságosan, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd rózsáira szedjük ill. vagdossuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, majd a tejföllel óvatosan összekeverjük. A tányérokon szétterített salátalevelek...
Könnyű rakott káposzta
... pirospaprika, 40 dkg árpagyöngy vagy barna rizs, 2 dl húsleves (lehet kockából is); a tálaláshoz: 3-4 dl tejföl.

A savanyú káposztát kissé átmossuk, kinyomkodjuk, rövidebb szálakra vagdossuk, majd félretesszük. Az olaj felét megforrósítjuk, s megfuttatjuk rajta a fölaprított vörös- és az apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a darált húst, rövid párolás után zsírjára sütj...
sütigyűjtemény
... kijelöljük a szeletek helyét, és minden szeletre egy-egy krémrózsát nyomunk. A díszítésre szánt citromot éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük (a magokat eltávolítjuk), majd a középpontig bevagdossuk, csinosan megtekerjük és a rózsák tövébe ütetjük - egy szeletke jusson a közepére is. Tálalásig hidegen tartjuk, a jelzés szerint szeleteljük.8). CsodakifliHozzávalók: 4 csupor lisz...
Lángos
... evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát, megszórunk liszttel egy edényt, és beletesszük a lángos-tésztát. 1 órán át kelesztjük, majd kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra és tégla-alakra vagdossuk a tésztát. Könnyebb vágni, ha előtte kicsit meglisztezzük a kést. A nyújtódeszkán hagyjuk a téglalapokat, letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (d...
Isteni, gyors főzelékek
... vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és kis lángon 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk, vagy finomra vagdossuk. Felforralunk 8 dl tejet. Felolvasztunk 6 dkg vajat/margarint, beleszórjuk a lisztet, az áttört fokhagymát, és világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, apránként hozzáadjuk a maradék 2 dl hid...
Lasagne Bolognese
... kanál liszt,
5 dl tej,
reszelt szerecsendió,
12 db lasagne tésztalap,
7,5 dkg reszelt parmezán

Elkészítés:

A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkever...
Whisky-s birs
... alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. A birset konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Kivájjuk a magházát, és a birshúst vékony szeletkékre vagdossuk.

Elkészítés:

A cukrot a citrom levével és héjával, 4 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük a birset. Kb. 5 percig rotyogtatjuk. A mazsolát megmossuk, lecsep...
Bambuszgőzölés
... evőkanál száraz fehér bor
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál ötfűszer keverék
75 g rizsliszt
1-2 fej saláta leveleire szedve
Elkészítés:
Vagdossuk be a bőrt és a zsíros részt egyenletesen, majd vágjuk fel 4 cm-es kockákra. A fehér bort, szójaszószt, ötfűszer keveréket és cukrot keverjük össze. Tegyük a húskockákat ebbe a szószb...
Sertéshúsos ételek
... 2 paradicsom, só

A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, a zsírból kiszedjük, és félre tesszük. A fokhagymát vékony, kis szeletekre vágjuk, és a sült szalonnaszeletekre rakjuk. A fokhagymás szalonnaszeleteket a felszúrt húsba bedugjuk, ...
Disznótoros ételek
... majd újból kinyújtjuk és felcsavarjuk. 30 perc múlva megismételjük, majd harmadszor is kinyújtjuk. Ha a harmadik 30 perc pihenőidő is letelt, akkor 2 centire nyújtva, a tészta tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre, egymástól legalább 2 centire helyezzük a kis pogácsákat, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon me...
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Lasagne Bolognese, befőzések kezdete, tésztát enyhén, apróra vagdalt, gombát tisztítsuk, többi fűszerrel, cikkekre vágott, vöröshagymát apró, olajon megpirítjuk, paradicsomot felkockázzuk, liszttel meghintett, tojás sárgájával, tésztát kifőzzük, gombát megtisztítjuk, serpenyőben finomra, broccolit megmossuk, hagymát vékony, előkészített zöldségeket, tejföllel óvatosan, tányérokon szétterített, magokat szedjük, körtét hámozzuk, egészet kavarjuk, kenyér megsül, savanyú káposztát, olaj felét, fölaprított vörös-, apróra vágott, darált húst, szeletek helyét, díszítésre szánt, magokat eltávolítjuk, középpontig bevagdossuk, rózsák tövébe, szeletke jusson, jelzés szerint, nyújtódeszkán hagyjuk, áttört fokhagymát, birset konyharuhával, birshúst vékony, citrom levével, mazsolát megmossuk, zsíros részt, fehér bort, húskockákat ebbe, húst megmossuk, zsírból kiszedjük, fokhagymát vékony, felszúrt húsba, tészta tetejét, zöldségpörköltek, perezselyemzöld, paradicsompürét, pirospaprikával, hajszálvékonyra,
© 2013 TVN.HU Kft.