|
|
|
... perezselyemzöld
A tésztát enyhén sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük és elkeverjük a vajjal. Serpenyőben forró olajon dinszteljük meg az apróra vagdalt hagymát.
A gombát tisztítsuk meg, vagdossuk kisebb darabokra, fűszerezzük köménnyel és a többi fűszerrel, és dinszteljük, míg zsírjára sül.
Aztán adjuk hozzá a cikkekre vágott paradicsomot, és rövid ideig di... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dl leves, 1,25 dl vörösbor, 2 kanál vaj, 2 kanál liszt, 5 dl tej, reszelt szerecsendió, 12 db lasagne tésztalap, 7,5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés: A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzödet. Az olajon megpirítjuk a darálthúst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkeverjük ... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyúrjuk közepesen kemény tésztává. Formázzunk belőle cipót, tegyük egy liszttel meghintett deszkára és hagyjuk kelni fél órát. Nyújtsuk ki másfél centi vastagságúra, tetejét késsel vékonyan vagdossuk be, kenjük meg a tojás sárgájával, majd pogácsaszaggatóval szúrjuk ki. Tegyük sütőlemezre, szórjuk meg reszelt sajttal, hagyjuk még 15 percig kelni. Tegyük előmelegített sütőbe, és 17... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kigyóuborka
3db hónapos retek
egy fej lilahagyma
egy cs.turó
fél liter tejföl
reszelt sajt
Elkészítés:
A tésztát kifőzzük.Amig fő a tészta,apróra vagdossuk a zöldségeket,megsózzuk.Tányérra szedünk tésztát,rá morzsoljuk a turót,megöntjük a tejföllel,ezután a zöldséggel jó bőven,reszelt sajt a tetejére és fogyaszthatjuk.
Tanácsok:|... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejbe 21/2 dkg kakaót, 20 dkg cukorral megfőzzük, ha félig kihűlt 10 dkg vajat teszünk bele és h... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2.
Hozzávalók: 80 dkg erdei gomba, 12 dkg zsír, 10 dkg vöröshagyma, pirospaprika, húslé, törött bors, só.
A gombát megtisztítjuk, megmossuk, egyenlő darabokra szeleteljük, vagy cikkekre vagdossuk. A serpenyőben finomra vágott vöröshagymát zsírban szalmasárgára pirítunk, megszórjuk törött borssal, pirospaprikával, elkeverjük, majd húslével felengedjük, és zsírjára pirítju... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldféléket lehűtjük, apró kockára vágjuk. A broccolit megmossuk, sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne puhuljon meg túlságosan, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd rózsáira szedjük ill. vagdossuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, majd a tejföllel óvatosan összekeverjük. A tányérokon szétterített salátalevelek... |
|
|
|
|
|
|
|
... módon
,,Lehetőleg minél többféle gyümölcsöt szedjünk össze, mint: cseresznye, ribizke, málna, sárgabarack, őszibarack, szilva, körte, alma. A magokat szedjük ki, az almát és a körtét hámozzuk meg, vagdossuk szét apróra és az egészet kavarjuk össze, töltsük egy fazékba, hintsük meg jól porcukorral s tegyük a kemencébe. Mielőtt egy kenyér megsül, addig a gyümölcs... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldféléket lehűtjük, apró kockára vágjuk. A broccolit megmossuk, sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne puhuljon meg túlságosan, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd rózsáira szedjük ill. vagdossuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, majd a tejföllel óvatosan összekeverjük. A tányérokon szétterített salátalevelek... |
|
|
|
|
|
|
|
... zöldféléket lehűtjük, apró kockára vágjuk. A broccolit megmossuk, sós vízben megfőzzük, ügyelve arra, hogy ne puhuljon meg túlságosan, lecsöpögtetjük, kihűtjük, majd rózsáira szedjük ill. vagdossuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, az előkészített zöldségeket sózzuk, borsozzuk, köménnyel ízesítjük, majd a tejföllel óvatosan összekeverjük. A tányérokon szétterített salátalevelek... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirospaprika, 40 dkg árpagyöngy vagy barna rizs, 2 dl húsleves (lehet kockából is); a tálaláshoz: 3-4 dl tejföl.
A savanyú káposztát kissé átmossuk, kinyomkodjuk, rövidebb szálakra vagdossuk, majd félretesszük. Az olaj felét megforrósítjuk, s megfuttatjuk rajta a fölaprított vörös- és az apróra vágott fokhagymát. Rádobjuk a darált húst, rövid párolás után zsírjára sütj... |
|
|
|
|
|
|
|
... kijelöljük a szeletek helyét, és minden szeletre egy-egy krémrózsát nyomunk. A díszítésre szánt citromot éles késsel hajszálvékonyra szeleteljük (a magokat eltávolítjuk), majd a középpontig bevagdossuk, csinosan megtekerjük és a rózsák tövébe ütetjük - egy szeletke jusson a közepére is. Tálalásig hidegen tartjuk, a jelzés szerint szeleteljük.8). CsodakifliHozzávalók: 4 csupor lisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál olajjal összedolgozzuk a tésztát, megszórunk liszttel egy edényt, és beletesszük a lángos-tésztát. 1 órán át kelesztjük, majd kinyújtjuk kb. fél ujjnyi vastagra és tégla-alakra vagdossuk a tésztát. Könnyebb vágni, ha előtte kicsit meglisztezzük a kést. A nyújtódeszkán hagyjuk a téglalapokat, letakarjuk egy konyharuhával, és további 15 percen keresztül kelesztjük. Forró (d... |
|
|
|
|
|
|
|
... vizet, hozzáadunk 1 evőkanál sót, beledobjuk a spenótot, és kis lángon 3-4 percig főzzük. Leszűrjük, hideg vízzel leöblítjük, lecsepegtetjük, és botmixerrel péppé zúzzuk, vagy finomra vagdossuk. Felforralunk 8 dl tejet. Felolvasztunk 6 dkg vajat/margarint, beleszórjuk a lisztet, az áttört fokhagymát, és világosra pirítjuk. Lehúzzuk a tűzről, apránként hozzáadjuk a maradék 2 dl hid... |
|
|
|
|
|
|
|
... kanál liszt,
5 dl tej,
reszelt szerecsendió,
12 db lasagne tésztalap,
7,5 dkg reszelt parmezán
Elkészítés:
A vöröshagymát apró kockákra vagdossuk, összevágjuk a sárgarépát, a zellerzöldet és a petrezselyemzöldet. Az olajon megpirítjuk a darált húst, hozzáadjuk a zöldségeket és a paradicsompürét. A paradicsomot felkockázzuk, elkever... |
|
|
|
|
|
|
|
... alaposan kimossuk, hagyjuk lecsepegni. A birset konyharuhával alaposan megdörzsöljük, megmossuk, meghámozzuk, és négyfelé vágjuk. Kivájjuk a magházát, és a birshúst vékony szeletkékre vagdossuk.
Elkészítés:
A cukrot a citrom levével és héjával, 4 dl vízzel felforraljuk, és belekeverjük a birset. Kb. 5 percig rotyogtatjuk. A mazsolát megmossuk, lecsep... |
|
|
|
|
|
|
|
... evőkanál száraz fehér bor
3 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál cukor
1/2 teáskanál ötfűszer keverék
75 g rizsliszt
1-2 fej saláta leveleire szedve
Elkészítés:
Vagdossuk be a bőrt és a zsíros részt egyenletesen, majd vágjuk fel 4 cm-es kockákra. A fehér bort, szójaszószt, ötfűszer keveréket és cukrot keverjük össze. Tegyük a húskockákat ebbe a szószb... |
|
|
|
|
|
|
|
... 2 paradicsom, só
A húst megmossuk, szárazra töröljük, négy szeletbe vágjuk, hegyes, éles késsel felszúrjuk a szeleteket, besózzuk, és állni hagyjuk. A szalonnaszeleteket bevagdossuk, kisütjük, a zsírból kiszedjük, és félre tesszük. A fokhagymát vékony, kis szeletekre vágjuk, és a sült szalonnaszeletekre rakjuk. A fokhagymás szalonnaszeleteket a felszúrt húsba bedugjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd újból kinyújtjuk és felcsavarjuk. 30 perc múlva megismételjük, majd harmadszor is kinyújtjuk. Ha a harmadik 30 perc pihenőidő is letelt, akkor 2 centire nyújtva, a tészta tetejét bevagdossuk, tojással megkenjük, és kis pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Kikent sütőlemezre, egymástól legalább 2 centire helyezzük a kis pogácsákat, és előmelegített, forró sütőben közepes lángon me... |
|
|
|
|
|