Belépés
Ünnepi almáspite
... egyenletesen s fahéjjal ízesített, porcukorral erősen édesített nyers, vékonyra szeletelt almával beborítjuk, mazsolával bőven me...
Csokival és mandulával töltött
... hozzáadjuk a tejszínt, a szétmorzsolt hideg margarint, a mandulát, és óvatosan összekeverjük. A fügéket széltükben kettévágjuk, és kávéskanál segítségével a belsejükbe töltjük a krémet. Ujjainkkal addig formázzuk a fügéket, amíg eredeti, aszalás előtti alakjukat visszanyerik. A tetejüket visszatesszük, mindegyiket kakaóba forgatjuk, és minyonpapírokra tesszük. Porcukorral megszórj...
Jázminos kókusztorta
... tojás
csipetnyi jázminaroma
a forma kikenéséhez: vaj



ELKÉSZÍTÉS

A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és a...
Nyúlpástétom
... hűvös helyre tesszük. Lehetőleg a használat előtti napon készítjük el.
A pástétom elkészítésének módja: őzgerincformát vagy más hosszúkás formát pástétomtésztával jól kibé-lelünk. Ujjainkkal kissé benyomjuk, hogy a nyers tészta felvegye a forma alakját. A kibélelt formákat jégre tesszük. Ezután a nyúl gerincét és a combokat kicsontozzuk, hártyáit lefejtjük róla, csíkokra vágj...
Kukoricapelyhes muffin
... tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Kivajazott muffinformákba adagoljuk, és meleg sütőben addig sütjük, míg felfújódnak, és ha ujjainkkal megnyomjuk, kemények maradnak (kb. 15-20 perc). Még melegen kivesszük a formákból, és minyonpapírokra tesszük. Hideg lekvárt kínálunk hozzá.


Variáció

Csokis vagy ...
Narancsos torta
... kukoricakeményítő
2 dl tejszín
3 tojás



ELKÉSZÍTÉS

Nagy salátástálban a lisztet és csipetnyi sót összekeverünk. Lyukat formálunk a közepébe, és ujjainkkal apránként beledolgozzuk a margarint. Sima és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Golyót formázunk a masszából, letakarjuk, és szobahőmérsékleten 2 óráig állni hagyjuk. A tésztát 4 részre ...
Hajápolás!
... Ez alatt az idő alatt a hatóanyagok a rozmaringból és a kamillából az olajba jutnak, így újra felmelegítve nyugodtan leszűrhetjük. A hideg és szűrt olajbólzselé-szerű anyagot kapunk. Ujjainkkal vigyünk föl a pakolásból a hajra, ezután masszírozzuk a fejbőrbe, majd fésüljük át a hajunkat. Törölközőt csavarjunk a fejünkre, és fél órát állni hagyjuk. Jó alaposan öblítsük le többször ...
Tejszínkrémes-mandulás
... tejszín



ELKÉSZÍTÉS

A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A baba...
A szemet megmozgatni
... nyomást, mert ezáltal a fejben javulni fog az energia áramlása.

10.Az utolsó pont ott helyezkedik el, ahol a nyakizmok és a koponya találkoznak. Ott, ahol az izomzat kezdődik, ujjainkkal enyhe kidomborodást érzékelhetünk. Masszírozzon ezen a ponton előszor jobbról balra haladva, majd körkörösen balról jobbra!

Végezze el ezeket a gyakorlatokat annyiszor, ahány...
Sminkelés tíz lépésben
... zsebkendővel itassuk fel. Az arc sötét területeire - szem alatti karikák, áll, orrtő, nyomkodás utáni hegek - vigyünk fel világos fedőstiftet. Ilyenkor dolgozzunk csak az ujjainkkal, melyek melegsége még tökéletesebbé teszi a felvitelt.

2.Ezután jöhet a bőr és haj színével harmonizáló alapozó, amitől a bőr egyenletes lesz. Stresszes napon válasszunk könnyű, ...
Túrókrémes roló
... Kb. 10 cm hosszú téglalapokat vágunk ki belőle.
A kivágott tésztadarabokra kb. egy púpozott evőkanálnyit teszünk az elkészített töltelékből.
Majd mindenegyes téglalapot az ujjainkkal felgörgetünk és a végeket finoman behajtjuk.
Felmelegítjük az olajat a serpenyőben, és közepes tűzön a kis rolókat arany színűre sütjük.
(Vigyázat gyorsan sül!)
Amint a s...
A napfény és a természet
... útifüveknek három fajtájuk van:
- keskenylevelű vagy lándzsaútifű
- széles levelű útifű
- nagylevelű, húsos jellegű útifű.
A gyógynövényt lemosás után ujjainkkal szétnyomkodjuk, hogy a hatékony nedvét kieressze, és ezt a pépes masszát zsebkendővel vagy kötszerrel a sebre rögzítjük. A seb a gyógynövény hatására elkezd lüktetni; ez annyit jelent...
Mire jó a füldiagnosztika?
... és felmelegszik. Csak ezután szabad hozzáfogni az ábrán látható reflexpontok és területek - zónák - masszírozásához.

1. zóna

Körkörös mozdulatokkal, ujjainkkal morzsolgatva, külső felszínét kissé megnyomkodva kell masszírozni a fülcimpát szájüreggyulladás, fogfájás, rövidlátás, zöldhályog, álmatlanság és ingerlékenysét esetén.

2. zóna...
Brüsszeli almatorta
... kezzel dolgozoknak: az eredeti receptben a vajat kavarjak a nagy tálban, ebbe
teszik aztán bele a papirra szitált lisztkevereket.) Hozzaadjuk a fahéjt, kakaóport, mogyorót es az ujjainkkal lazán összekeverjűk.
A vaj-tojás-masszához hozzáadjuk a maradék rumot/almalevet és roviden elkeverjuk. Most az egészet hozzáadjuk a lisztkeverékhez, egy kanállal
lazán-ovatosan ad...
Még van paprika, már van alma
... pite

1/2 kiló réteslisztből, 25 deka vajból, 15 deka porcukorból 5 tojássárgájával, 1/2 tasak sütőporral tésztát gyúrunk. Negyed részét a hűtőben pihentetjük, míg a tésztát ujjainkkal egyenletesen elrendezzük a tepsi alján. Nem kell kizsírozni, mert a tészta elég zsíros. Erre rakjuk az almatölteléket. Egy kiló reszelt almát egy vaníliás cukorral, egy fahéjas cukorral, m...
Érzéki masszázs
... partnerünket, hogy feküdjön hasra, majd térdeljünk mellé. Először a hátát melegítsük fel. Összezárt ujjakkal, lefelé néző tenyérrel simítsuk végig a gerinc vonalát, a vállakat, a törzset. Ujjainkkal gyúrjuk át a hátizmokat, a nyaktól és vállaktól lefelé. Gyengéden masszírozzuk meg a hát alsó részét a fenék felett, azután a csípőt és a feneket.

Váltogassuk az érintések ...
Túrókrémes roló
... megspricceljük. Kb. 10 cm hosszú téglalapokat vágunk ki belőle. A kivágott tésztadarabokra kb. egy púpozott evőkanálnyit teszünk az elkészített töltelékből. Majd mindenegyes téglalapot az ujjainkkal felgörgetünk és a végeket finoman behajtjuk. Felmelegítjük az olajat a serpenyőben, és közepes tűzön a kis rolókat arany színűre sütjük. (Vigyázat gyorsan sül!) Amint a serpenyőből kiv...
Lángosok
... lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosn...
Magos ropogós
... Ebben az esetben beletesszük egy keverőtálba a sós lisztkeveréket és a reszelt sajtot, majd az egészen hideg, szinte fagyos vajat a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük. Ezután ujjainkkal addig morzsolgatjuk a vajat a liszttel, amíg homokszerű nem lesz. Minél gyorsabban végzünk vele, annál jobb, a vajnak ugyanis nem szabad megpuhulnia, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Akár...
sós sörkorcsolya
... Ebben az esetben beletesszük egy keverőtálba a sós lisztkeveréket és a reszelt sajtot, majd az egészen hideg, szinte fagyos vajat a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük. Ezután ujjainkkal addig morzsolgatjuk a vajat a liszttel, amíg homokszerű nem lesz. Minél gyorsabban végzünk vele, annál jobb, a vajnak ugyanis nem szabad megpuhulnia, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Akár...
1 2 3 .5 6 .8 9 10 11 
Címkék: szemet megmozgatni, szétmorzsolt hideg, fügéket széltükben, belsejükbe töltjük, tetejüket visszatesszük, forma kikenéséhez, használat előtti, pástétom elkészítésének, nyers tészta, forma alakját, kibélelt formákat, nyúl gerincét, combokat kicsontozzuk, olajba jutnak, megolvasztott margarint, mandulát robotgéppel, aszalt gyümölcsöket, fejben javulni, energia áramlása, utolsó pont, koponya találkoznak, izomzat kezdődik, ponton előszor, gyakorlatokat annyiszor, kivágott tésztadarabokra, púpozott evőkanálnyit, elkészített töltelékből, ujjainkkal felgörgetünk, végeket finoman, gyógynövényt lemosás, hatékony nedvét, pépes masszát, sebre rögzítjük, gyógynövény hatására, ábrán látható, fülcimpát szájüreggyulladás, eredeti receptben, vajat kavarjak, nagy tálban, papirra szitált, ujjainkkal lazán, maradék rumot, egészet hozzáadjuk, hűtőben pihentetjük, tésztát ujjainkkal, tepsi alján, tészta elég, kiló reszelt, vaníliás cukorral, fahéjas cukorral, hátát melegítsük, gerinc vonalát, fenék felett, éles késsel,
© 2013 TVN.HU Kft.