|
|
|
... egyenletesen s fahéjjal ízesített, porcukorral erősen édesített nyers, vékonyra szeletelt almával beborítjuk, mazsolával bőven me... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzáadjuk a tejszínt, a szétmorzsolt hideg margarint, a mandulát, és óvatosan összekeverjük. A fügéket széltükben kettévágjuk, és kávéskanál segítségével a belsejükbe töltjük a krémet. Ujjainkkal addig formázzuk a fügéket, amíg eredeti, aszalás előtti alakjukat visszanyerik. A tetejüket visszatesszük, mindegyiket kakaóba forgatjuk, és minyonpapírokra tesszük. Porcukorral megszórj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojás
csipetnyi jázminaroma
a forma kikenéséhez: vaj
ELKÉSZÍTÉS
A babot 12 órára hideg vízbe áztatjuk, majd váltott vízben többször megmossuk, és ujjainkkal elmorzsoljuk, hogy a zöld héj lejöjjön róla. Fazékba tesszük, annyi vízzel öntjük fel, amennyi ellepi, és fedő alatt felforraljuk. 20 percig főzzük. Amikor kész, lecsöpögtetjük, és a... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűvös helyre tesszük. Lehetőleg a használat előtti napon készítjük el.
A pástétom elkészítésének módja: őzgerincformát vagy más hosszúkás formát pástétomtésztával jól kibé-lelünk. Ujjainkkal kissé benyomjuk, hogy a nyers tészta felvegye a forma alakját. A kibélelt formákat jégre tesszük. Ezután a nyúl gerincét és a combokat kicsontozzuk, hártyáit lefejtjük róla, csíkokra vágj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tojásokat. Óvatosan összekeverjük, beleöntjük a tejet, és fényes, sima masszává dolgozzuk. Kivajazott muffinformákba adagoljuk, és meleg sütőben addig sütjük, míg felfújódnak, és ha ujjainkkal megnyomjuk, kemények maradnak (kb. 15-20 perc). Még melegen kivesszük a formákból, és minyonpapírokra tesszük. Hideg lekvárt kínálunk hozzá.
Variáció
Csokis vagy ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kukoricakeményítő
2 dl tejszín
3 tojás
ELKÉSZÍTÉS
Nagy salátástálban a lisztet és csipetnyi sót összekeverünk. Lyukat formálunk a közepébe, és ujjainkkal apránként beledolgozzuk a margarint. Sima és ruganyos tésztát gyúrunk belőle. Golyót formázunk a masszából, letakarjuk, és szobahőmérsékleten 2 óráig állni hagyjuk. A tésztát 4 részre ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ez alatt az idő alatt a hatóanyagok a rozmaringból és a kamillából az olajba jutnak, így újra felmelegítve nyugodtan leszűrhetjük. A hideg és szűrt olajbólzselé-szerű anyagot kapunk. Ujjainkkal vigyünk föl a pakolásból a hajra, ezután masszírozzuk a fejbőrbe, majd fésüljük át a hajunkat. Törölközőt csavarjunk a fejünkre, és fél órát állni hagyjuk. Jó alaposan öblítsük le többször ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszín
ELKÉSZÍTÉS
A charlotte-hoz a zselatinlapokat 10 percre hideg vízbe áztatjuk. Serpenyőben 3 evőkanál vizet langyosítunk, majd beletesszük a zselatint, és ujjainkkal elnyomkodjuk. A tejszín-krémsajtot, a zselatint, a megolvasztott margarint, a cukrot és a mandulát robotgéppel simára dolgozzuk, majd belekeverjük az aszalt gyümölcsöket. A baba... |
|
|
|
|
|
|
|
... nyomást, mert ezáltal a fejben javulni fog az energia áramlása.
10.Az utolsó pont ott helyezkedik el, ahol a nyakizmok és a koponya találkoznak. Ott, ahol az izomzat kezdődik, ujjainkkal enyhe kidomborodást érzékelhetünk. Masszírozzon ezen a ponton előszor jobbról balra haladva, majd körkörösen balról jobbra!
Végezze el ezeket a gyakorlatokat annyiszor, ahány... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsebkendővel itassuk fel. Az arc sötét területeire - szem alatti karikák, áll, orrtő, nyomkodás utáni hegek - vigyünk fel világos fedőstiftet. Ilyenkor dolgozzunk csak az ujjainkkal, melyek melegsége még tökéletesebbé teszi a felvitelt.
2.Ezután jöhet a bőr és haj színével harmonizáló alapozó, amitől a bőr egyenletes lesz. Stresszes napon válasszunk könnyű, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Kb. 10 cm hosszú téglalapokat vágunk ki belőle.
A kivágott tésztadarabokra kb. egy púpozott evőkanálnyit teszünk az elkészített töltelékből.
Majd mindenegyes téglalapot az ujjainkkal felgörgetünk és a végeket finoman behajtjuk.
Felmelegítjük az olajat a serpenyőben, és közepes tűzön a kis rolókat arany színűre sütjük.
(Vigyázat gyorsan sül!)
Amint a s... |
|
|
|
|
|
|
|
... útifüveknek három fajtájuk van:
- keskenylevelű vagy lándzsaútifű
- széles levelű útifű
- nagylevelű, húsos jellegű útifű.
A gyógynövényt lemosás után ujjainkkal szétnyomkodjuk, hogy a hatékony nedvét kieressze, és ezt a pépes masszát zsebkendővel vagy kötszerrel a sebre rögzítjük. A seb a gyógynövény hatására elkezd lüktetni; ez annyit jelent... |
|
|
|
|
|
|
|
... és felmelegszik. Csak ezután szabad hozzáfogni az ábrán látható reflexpontok és területek - zónák - masszírozásához.
1. zóna
Körkörös mozdulatokkal, ujjainkkal morzsolgatva, külső felszínét kissé megnyomkodva kell masszírozni a fülcimpát szájüreggyulladás, fogfájás, rövidlátás, zöldhályog, álmatlanság és ingerlékenysét esetén.
2. zóna... |
|
|
|
|
|
|
|
... kezzel dolgozoknak: az eredeti receptben a vajat kavarjak a nagy tálban, ebbe
teszik aztán bele a papirra szitált lisztkevereket.) Hozzaadjuk a fahéjt, kakaóport, mogyorót es az ujjainkkal lazán összekeverjűk.
A vaj-tojás-masszához hozzáadjuk a maradék rumot/almalevet és roviden elkeverjuk. Most az egészet hozzáadjuk a lisztkeverékhez, egy kanállal
lazán-ovatosan ad... |
|
|
|
|
|
|
|
... pite
1/2 kiló réteslisztből, 25 deka vajból, 15 deka porcukorból 5 tojássárgájával, 1/2 tasak sütőporral tésztát gyúrunk. Negyed részét a hűtőben pihentetjük, míg a tésztát ujjainkkal egyenletesen elrendezzük a tepsi alján. Nem kell kizsírozni, mert a tészta elég zsíros. Erre rakjuk az almatölteléket. Egy kiló reszelt almát egy vaníliás cukorral, egy fahéjas cukorral, m... |
|
|
|
|
|
|
|
... partnerünket, hogy feküdjön hasra, majd térdeljünk mellé. Először a hátát melegítsük fel. Összezárt ujjakkal, lefelé néző tenyérrel simítsuk végig a gerinc vonalát, a vállakat, a törzset. Ujjainkkal gyúrjuk át a hátizmokat, a nyaktól és vállaktól lefelé. Gyengéden masszírozzuk meg a hát alsó részét a fenék felett, azután a csípőt és a feneket.
Váltogassuk az érintések ... |
|
|
|
|
|
|
|
... megspricceljük. Kb. 10 cm hosszú téglalapokat vágunk ki belőle. A kivágott tésztadarabokra kb. egy púpozott evőkanálnyit teszünk az elkészített töltelékből. Majd mindenegyes téglalapot az ujjainkkal felgörgetünk és a végeket finoman behajtjuk. Felmelegítjük az olajat a serpenyőben, és közepes tűzön a kis rolókat arany színűre sütjük. (Vigyázat gyorsan sül!) Amint a serpenyőből kiv... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd tenyérnyi téglalapokat vágunk ki belőle egy éles késsel. Minden lap felére juhtúrós tölteléket teszünk, majd a tésztát összehajtjuk, és a széleit az ujjainkkal összenyomkodjuk.
Bő, forró olajban mindkét oldalát pirosra sütjük, lecsepegtetjük, és konyhai törlőkendőre vagy szalvétára szedjük. Azonnal fogyasztjuk. (Hivatalosan 20 darab lángosn... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ebben az esetben beletesszük egy keverőtálba a sós lisztkeveréket és a reszelt sajtot, majd az egészen hideg, szinte fagyos vajat a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük. Ezután ujjainkkal addig morzsolgatjuk a vajat a liszttel, amíg homokszerű nem lesz. Minél gyorsabban végzünk vele, annál jobb, a vajnak ugyanis nem szabad megpuhulnia, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Akár... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ebben az esetben beletesszük egy keverőtálba a sós lisztkeveréket és a reszelt sajtot, majd az egészen hideg, szinte fagyos vajat a reszelő nagy lyukú oldalán hozzáreszeljük. Ezután ujjainkkal addig morzsolgatjuk a vajat a liszttel, amíg homokszerű nem lesz. Minél gyorsabban végzünk vele, annál jobb, a vajnak ugyanis nem szabad megpuhulnia, mert akkor nem lesz omlós a tészta. Akár... |
|
|
|
|
|