|
|
|
GÖRÖGORSZÁG
Ortodox húsvét: tojással koccintanak
Nagypéntek van, kora délután. Hétágról süt a tavaszi nap a Peloponnészosz-félsziget vad hegyei között. A távolban, a hegygerinc alatt különös formájú építmény.
Térképünkről tudjuk, hogy utunk első célpontjához érkeztünk: ez ... |
|
|
|
|
|
|
|
A nemzeti érdek támogatása az egyház számára jó ügy
Tőkés László független EP-jelölt, református püspök a politikai csatározás demagógiájáról, az ismétlődő egyházellenességről, és a romániai magyarság önrendelkezési reménységeiről
- 2007-ben az Európa parlamenti választás kampánya sok bizonytalanságot, kételyt, megválaszolatlan kérdéseket sorakoztat fel az e... |
|
|
|
|
|
|
|
|
A házőrző macska
Herkules, az őrző-védő kutya
Kintről megszólalt egy érdes hang, Herkules, az őrző-védő kutya csaholt, meg ugatott, meg szuszogott, meg szimatolt. Egész közel nyomta az orrát az üveghez.
- Na végre! Vau, vau! Már azt hittem, megkukultatok! Pedig, ha az orrom nem csal, van odabent egy macsek, egy egér és egy veréb. Vau, vau! S... |
|
|
|
|
|
|
|
... Gyors mexikói egytálétel (6-8 főre)
Hozzávalók:
3 evőkanál napraforgóolaj
500 g darált marhahús
200 g fagyasztott hagymakocka (jó a sima hagyma is)
500 g konzerv hámozott, kockázott paradicsom
1 kis doboz kukoricakonzerv
250 g vörös babkonzerv
2 zacskó chili con carne fűszerkeverék
2 kiskanál sz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
...
Hal burgonyabundában
Hozzávalók:
4 szelet, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg), 1 kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 4 közepes burgonya, 8 dkg liszt, a sütéshez: bő olaj, a díszítéshez: 1 citrom
Elkészítés:
Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó h... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
- 4 nagy burgonya,
- 20 dkg füstölt mozzarella v. trappista sajt,
- 4 szelet bacon szalonna,
- 1 csokor kakukkfű,
- 2 dkg vaj,
- őrölt bors,
- só.
Megmossuk a burgonyákat, fazékba tesszük, és annyi hideg vizet engedünk rá, hogy ellepje. Sózzuk, és teljesen puhára főzzük. Ha megfőtt,l eszűrjük, meghámozzuk. Amikor kihűlt, víz... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 közepes burgonya
20 dkg füstölt mozzarella
2 dkg vaj
kakukkfű
őrölt bors
só
Elkészítés:
A burgonyákat megmossuk, sós forró vízben puhára főzzük őket. Ha megfőttek, leszűrjük, meghámozzuk. Amikor kihűltek, vízszintesen 3 részre vágjuk őket, óvatosan, nehogy szétessen a krumpli. A rétegek közötti részt enyhén megsózzuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
DPG Recepttár 271.
Barangolás Nagy-Magyarországon
Tartalomjegyzék
DPG Recepttár 271. 1
B... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 db zsenge tök, 40 dkg darált sertés hús, 5 dkg rizs, 1 db citrom, ételízesítő, 1 csomó kapor, 4 dkg margarin, 2 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, só, bors, pirospaprika, őrölt szerecsendió.
A tököt meghámozzuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Kívül-belül bekenjük citromlével, belülről jól megszórjuk ételízesítővel. A darált húst a félig párolt rizzsel, paprikával,... |
|
|
|
|
|
|
|
Marcus Aurelius Valerius Maxentius (278 körül - 312. október 28.) 306-tól haláláig a Római Birodalom egyik augustusa. Maximianus császár fia és Galerius császár veje volt.
Maxentius születésének pontos dátuma nem ismert, valószínűleg 278 körül született. Maximianus császár és Eutropia császárné fia volt.
Miután apját 285-ben augustusnak, azaz császárnak ... |
|
|
|
|
|
|
|
Krónikás
S láthatjuk most a csodát,
A hazánkat ölelő Magyar Szent Koronát.
Amint reánk borul, felülről Fényesen,
Nem engedi meg, hogy nemzetünk szétessen.
Függői a Kárpát-medencét tartják meg,
Máig is érezni, föld szíve hogy remeg.
Dőlt keresztje jelzi, hogy véletek vagyok,
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hal burgonyabundában
Hozzávalók
4 szelet, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg), 1 kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 4 közepes burgonya, 8 dkg liszt, a sütéshez: bő olaj, a díszítéshez: 1 citrom
Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá a fagy... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1/2 kg csirkemell
1 db kisebb brokkoli
1 leveskocka
kb 2 dl főzőtejszín
1 fej vöröshagyma
sajt (lehetőleg füstölt)
Elkészítés:
A hagymát felaprítva, fonnyaszd meg kevés olajon. A husit kockákra, vagy csíkokra vágva kicsit pirítsd meg, add hozzá a brokkolit, a leveskockát, és kevés vizet. Amikor a brokkoli puhá... |
|
|
|
|
|
|
|
Gesztenyekrémleves rumos mazsolával
____________________________________ ____
Hozzávalók (6 személyre)
____________________________________ ____
8 dl tej 1 csomag vaníliás pudingpor 3 evőkanál cukor 25 dkg édes gesztenye- massza 1 csomag vaníliás cukor 0,5 dl rum 10 dkg mazsola
A tejből egy merőkanálnyit elveszünk, a pudingport ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hal burgonyabundában
Hozzávalók
4 szelet, lehetőleg szálkamentes,
bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg),
1 kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt bors,
1 evőkanál mustár,
4 közepes burgonya,
8 dkg liszt,
a sütéshez: bő olaj,
a díszítéshez: 1 citrom
Ehhez az ételhez a sü... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
4 szelet, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg),
1 kiskanál só,
fél mokkáskanál őrölt bors,
1 evőkanál mustár,
4 közepes burgonya,
8 dkg liszt,
a sütéshez:
bő... |
|
|
|
|
|
|
|
Juhász zsemle
Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 zsemle, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és őrölt fehér bors, olaj a sütéshez, liszt a bundázáshoz
Elkészítés: A zsemléket lapjával nagyon vékonyra szeleteljük. A tejfölt, a juhtúrót és a reszelt sajt felét összekeverjük, jól megsózzuk, megszórjuk a pirospapri... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
8 db nagyobb krumpli
2 ek. olaj
2 fej vöröshagyma
2 ek. liszt
3 dl tej
5 dkg reszelt sajt
só, bors
Elkészítés:
A krumplit meghámozom, hosszúkásra vágom és sós vízben puhára főzöm, de vigyázok, nehogy szétessen. Egy jénai tálat vagy egy kisebb tepsit kivajazok és a leszűrt krumplit beleöntöm.
Közben a hagymát megti... |
|
|
|
|
|
|
|
MAGYAR JUSTITIA BIZOTTSÁG LEVELESLÁDÁJA
(ÉSZREVÉTELEK ÉS VÉLEMÉNYEK SÜRGÖNY STÍLUSBAN)
HOLOKAUSZT + MAZSIHISZ + INGYENES TANÁCS
Kártérítési pert indítottak az USA-ban a holokauszt magyar áldozatainak örökösei a MÁV ellen, azon a címen, hogy a MÁV szállította 1944-ben a deportált zsidókat Németországba.
Feldmáje... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 4 szelet, lehetőleg szálkamentes, bőr nélküli halfilé (egyenként kb. 12 dkg), 1 kiskanál só, fél mokkáskanál őrölt bors, 1 evőkanál mustár, 4 közepes burgonya, 8 dkg liszt, a sütéshez: bő olaj, a díszítéshez: 1 citrom
Elkészítés: Ehhez az ételhez a süllő-, a fogas- vagy a pisztrángfilé a legalkalmasabb, de jó hozzá a fagyasztott tengeri hal is. Utóbbit kissé ki kel... |
|
|
|
|
|