|
|
|
... keveréket .
Lehet ugy is hogy a kaka... |
|
|
|
|
|
|
|
... kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.
Ilona szelet
30 dkg liszt 5 dkg zsír 10 dkg cukor 2 kanál kakaó 1 tojást 1 kávés kanál szódabikarbóna egy kevés tejet összegyúrjuk, és ké... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolságra rakjuk, és előmelegített sütőben (190° C) kb. 20-25 percig sütjük, amíg szép világosbarna nem lesz.
A kimaradt, sütésre váró tésztát hűtőben tartsuk, ne szobahő... |
|
|
|
|
|
|
|
... jól nyújtható tészta legyen. Kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. Szilvalekvárral vagy mákkal töltjük, félbehajtjuk, szélét lenyomkodjuk, és tojássa... |
|
|
|
|
|
|
|
... elmorzsolunk
30 deka zsírral, majd összegyúrjuk
20 deka cukorral,
8 deka kakaóval,
2 egész tojással,
1/2 csomag vanilincukorral.
A tészta nagyobbik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk s barack-vagy málnaízzel vastagon megkenve a félretett tésztából kisujjnyi vastag rácsot rakunk rá. Forró sütőben sütjük és sütés után vanilincukorral k... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsír,
18 deka cukor,
1 csomag vanilincukor és
1 egész tojás. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fahéjjal,
1 csomag Váncza-sütőporral,
1-2 kanál tejföllel deszkán jól eldolgozunk.
Fél centi vastagra nyújtjuk, és közepes pogácsavágóval kiszúrjuk. Kikent, lisztezett tepsiben a korongocskákat kis málna- vagy meggyízcsókkal díszítjük, melyek közepébe egy-egy kis mogyorónyi tésztagolyócskát nyomva sütjük. Sütés után gyengén cukrozzuk vanilin-szórócukorral. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vanilincukorral, 15 deka cukorral és egy citrom levével. A tésztát deszkán jó... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltjük: 15 deka cukrot, 1/2 csomag vanilincukrot 1 deci tejben elkeverünk és... |
|
|
|
|
|
|
|
... Váncza-sütőporral,
1 pohárka rummal,
1 deka törött fahéjjal,
1/2 csomag vanilincukorral... |
|
|
|
|
|
|
|
... készítünk. A masszából dió nagyságú darabokat szaggatunk, és ujjnyi átmérőjű hengereket sodrunk belőle. Megszórjuk a darabokra vágott dióval, és csigákat hajtunk belőle. olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben közel 20 perc alatt arany barnára sütjük. Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negye... |
|
|
|
|
|
|
|
...
sütőbe, lassú tüzön sárgulásig süsd.
Ha a tüpróbára még ragad, de a teteje túlsülne, papirral
takard le és alsó lángon süsd tovább. Sütési idő kb 15-20
perc.
A tepsiben hagyd langyosra hülni, széles, hosszúpengéjő
késsel válaszd el a tepsi aljától, úgy boritsd ki tiszta
konyharuhára.(én alufóliára szoktam)
Konyharuhában (alufóliában) f... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt.
A zsírt a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 csomag sütőport,
kevés sót és
20 deka cukrot egy
egész tojással,
15 deka zsírral és
2 deci tejföllel összegyúrunk.
A tészta egyik felét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk. Az almatöltelékhez 1/2 csomag vanilincukrot, mazsolát és törött fahéjat is tegyünk.
A tészta másik felével az almát betakarjuk s tojás sárgájával megkenve,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg porcukor,
1 csomag vaníliás cukor,
15 dkg darált dió,
1 evőkanál rum,
2 tojás.
A tészta alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a... |
|
|
|
|
|
|
|
... vajashoz, alaposan elkeverve egymásban őket. Fakanállal kavarjuk az egészbe a kókuszt, a diót és a zabot (rizst). A tésztát terítsük szét egyenletesen egy kivajazott, kb. 23 x 23 cm-es tepsiben. Süssük 30 percig, amíg a sütemény össze nem áll és aranybarna színű nem lesz.
A felszeletelés előtt hagyjuk kihűlni. Vágjuk fel 16 négyzetes szeletre, és a fagyasztott joghurttal szo... |
|
|
|
|
|
|
|
...
30 deka lisztet
1 sütőporral,
3 deka cukorral,
1 tojás sárgájával és
12 deka zsírral jól eldolgozunk.
Nagyobb részét tepsiben egyenletesen szétnyomkodjuk, barackízzel megkenjük és a következő diótöltelékkel borítjuk:
14 deka porcukrot
1/2 csomag vanilincukorral,
15 deka darált dióval,
1 kanálka rummal,
2 tojás ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vagdalt dió,
5 dkg reszelt csokoládé.
A lisztből, 6 dkg cukorból, a darált dióból, 1 tojásból és a vajból tésztát gyúrunk, 1/2 cm vastagra nyújtjuk, és megfelelő nagyságú tepsiben megsütjük. Amikor készen van, egészen vékonyan megkenjük tetszés szerinti lekvárral. Azután a 6 tojásfehérjét a durvára vagdalt dióval, a megmaradt cukorral és a csokoládéval gőz fölött... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgáját a vízzel jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a lisztet (amit már összekevertünk a
sütőporral), kakaót és a legvégén a tojásfehérjét. Ezt
egyben kisütjük egy nagy tepsiben, hogy ne legyen magas
a tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a
tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az
kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A... |
|
|
|
|
|