|
|
|
... eszembe ne kérdezze senki néha beugranak nekem ilyen dogok! Egyszer meg cukorral ittam a Tequilát..jó mi? Hát ídés vót az hítszentsíg! Mondjuk mind1jó gyomor mindent bevesz! Nállam kovi ubu tejjel jöhet! Sörre bor mindenkor borra sör semmikor! TArtja a jó kis mondás! Hát nekem mind1 bárhogy mert piától behányok mint Kérdző tehén! Kosárlabda buli után volt az mikor életembe a legjo... |
|
|
|
|
|
|
|
... kicsit aggodtam erte.
Szoval hazajottunk Brandonnal es elso kerese, milkshake. Hat ezt mar
megertenem akar milyen nyelven mondana is. Mindig ez kell neki.
Eperizu por es tejjel kell osszekeverni. Itt minden instant. Szerintem a
tej sem latot tehenet.
Megitta es kozben megmutatta hogy milyen szepeket rajzolt a suliban.
Ja csak nekunk furcsa hogy ny... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... letakarjuk, és duplájára kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújt... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg élesztő, 30 dkg aszalt gyümölcs (szilva, mazsola, alma, körte, narancshéj), 2,5 dkg dió, 2,5 dkg mogyoró, fahéj, szegfűszeg, gyömbér.
Elkészítése:
Az élesztőt a tejjel és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Hozzáadjuk a lisztet, az olvasztott, de nem forró margarint, jól összedolgozzuk, majd megkelesztjük. A gyümölcsöket centis darabokra vagdaljuk, fűszerezz... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
2. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evőka... |
|
|
|
|
|
|
|
... sonkát. Meghintjük sóval, frissen őrölt borssal és a fűszerkeverékkel, majd még egy percig pirítjuk, végül közepes méretű, csinos sütőtálba csúsztatjuk.
3. A tojásokat elhabarjuk a tejjel, tejszínnel és az ételízesítővel, azután apránként a liszthez adjuk. Belekeverjük a sajt felét, a zöldség tetejére öntjük, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és a forró sütőben 35-40 perc... |
|
|
|
|
|
|
|
... eper, 10 + 5 dkg cukor, 1 citrom, 1 ek. étkezési keményítő, 1 tasak vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 percet pihentetjük. Ezután elkeverjük benne az olajat és a rumot; ha túl sűrű volna, egy kevés buborékos ásványvízzel hígítjuk, és 8 palacsintát sütünk belőle.
2. A márt... |
|
|
|
|
|
|
|
... őszibaracklé.
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vajjal egyenletesen bekenek. A felvert tojásokat a tejjel simára keverem. A lisztes keverék felét a tepsibe teszem, majd a krumplinyomón átpréselt túróval meghintem. Rászórom még a megtisztított mazsolát. Ez... |
|
|
|
|
|
|
|
... felfüggesztést biztosító melltartót viseljenek.
A tejtermelés megindulása a szülést követő 3-4. napon hirtelen kezdődik, ez az ún. tejbelövellés. Az emlők egy-két óra alatt megtelnek tejjel, megkeményednek, feszülnek. Hasonló elváltozás figyelhető meg a járulékos mirigyekben is. A tejbelövellés annak köszönhető, hogy a méhlepény leválását követően gyors ütemben cs... |
|
|
|
|
|
|
|
Tortúra határok nélkül
Perzsiában a harmadik században a bűnözőket lekötözték egy kis csónakba, bekenték őket mézzel és tejjel, hogy odacsalogassák a fullánkos rovarokat, aztán magukra hagyták őket a napon. De azért nem teljesen, hiszen minden nap adtak egy kis mézet és tejet a szerencsétlen áldozatnak, hogy életben tartsák. Egy idő után a húsa rohadni kezdett, tökélete... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és a zöldborsót, mérsékelt tűzön vajpuhára főzzük.
3. A főzési idő felének elteltével kiveszünk a levesből 2 evő... |
|
|
|
|
|
|
|
... őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.
1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel. A kakaót és 3 ek. cukrot ugyancsak simára keverünk 8-10 ek. hideg tejjel, majd folyamatosan keverve a pudingos tejhez adjuk. A maradék tejet felforraljuk, apránként hozzáöntjük a pudin... |
|
|
|
|
|
|
|
... gabonapehely rendkívül gazdag rostban, amely serkenti az anyagcserét. Különösen reggel hatásos, sokáig telítetté tesz, s jól indulhat vele a nap. Friss vagy aszalt gyümölccsel, esetleg joghurttal, tejjel, mézzel vagy dióval kombinálhatjuk.
Spenótos szép álmokat
Az ókori rómaiak odavoltak a spenótért, de nemcsak kedvenc ételeik között tartották számon - ... |
|
|
|
|
|
|
|
... cipóba osztjuk kissé pihentetjük, kés hát vékonyra sodorjuk ,majd sütjük.
Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 evő kanál liszttel 6 dl tejjel sűrű sima krémet főzünk, majd kihűtjük, 20 dkg vajat 20 dkg cukorral 3 evő kanál rummal kikeverjük, és összekeverjük a főtt krémmel. Az 5 lapot megtöltjük. A tetejét bevonjuk csokimázzal ... |
|
|
|
|
|
|
|
... .
Krém
10 dkg cukrot meg pirítunk ráöntünk 1/4liter vizet felfő és még 30dkg cukrot forralunk közzé míg felfő 5tetés kanál lisztet 1 kanál kakaót keverünk össze s felhabarjuk ¾ liter tejjel. Közzé öntjük a pirított cukornak és állandó keverés közt megfőzzük. Majd töltjük vele alapokat
Krémes lap tölteléke
1 liter tejet felforralunk 5 tojássárgá... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntve
5 tojássárgája 25 dkg cukor 5 dkg vaj 1 kanál kakaó egy kis fahéj szegfűszeg 7 kanál olvasztott méz ezt kikavarjuk habosra. A fehérje keményre vert habját közzé keverjük 3 dl tejjel elkavarjuk a masszának olyannak kell lenni, hogy a tepsiben szétterüljön, sütjük.
Ilona szelet
30 dkg liszt 5 dkg zsír 10 dkg cukor 2 kanál kakaó 1 tojást 1... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 csomag sütőporral,
25 deka cukorral,
25 deka zsírral,
1/2 csomag vanilincukorral,
1 dkg fahéjjal,
1 evőkanál kakaóval és
annyi tejfÖllel vagy tejjel összegyúrunk, hogy könnyen formálható legyen. Zsírozott tepsibe a tészta nagyobbik felét elnyomkodjuk, melyre őrölt dióval meghintett szilvaízt kenünk. A lekvárosra a félretett tésztából vék... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál porcukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
15 dkg dió.
Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyúj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
25 deka lisztet,
1/2 csomag sütőport,
20 deka vajat,
2 egész tojást,
6 deka cukrot,
1/2 citrom levét és
1 csomag vanilincukrot
annyi tejjel gyúrunk össze, hogy könnyen nyújtható legyen. A metélt-vastagra nyújtott tésztát borospohárral kiszúrjuk s a darabok közepére kis csomókban barack- vagy málnaízt téve könnyedén félbehajtjuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1/2 kg lisztet
1 csomag sütőporral elkeverünk, azután
2 egész tojást,
3 deka cukrot és
kevés sót adva hozzá,
langyos tejjel rétestészta keménységűvé gyúrjuk.
25 deka vajat 1-2 deka liszttel jól eldolgozunk s helyezzük a fenti tészta közepére, melyet azután összehajtva ismét nyújtunk és hajtunk legalább 5-6-szor, mint a vajastész... |
|
|
|
|
|