Belépés
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
Egyszerű Sütemények:-
... A tetejére:
porcukor

Elkészítése:
A barackokat néhány pillanatra forrásban lév vízbe rakjuk, sz r lapáttal kiemeljük, majd vékony héjukat
lehúzzuk. Ezután a gyümölcsöt félbevágjuk, közben magját kiemeljük. A mag helyére 2-2 szem ma...
x
... màsik felèt. Az olajat, csilit, sòt, cukrot, cuminòt osszekeverem, ezzel locsolgatom a kockàkat. 3-4 perccel a befejezès elott a lemosott, kimagozott barackokat pàlcàra hùzva, ugyanezzel a szòsszal locsolgatva szintèn grillezem.
#836
2009. július 1. 08:35
Válaszolj!
Üzenet törl...
x
... 2009. július 5. 10:15
Válaszolj!






Szűcs Dezsőné [Vera]


Sütőpapirral bélelt tepsibe egyengetem, tetejére fél barackokat sorakoztatok, vágott felükkel felfelé.
A gyümölcsöket kissé megcukrozom és mehet a sütőbe.
Ha gazdagabban akarjátok, még szórhattök diót, csokidarabokat is a tetejáre, a gyümölc...
x
... 100 ml konyak, 30 ml baracklikőr, 2 citrom leve, 4 ek cukor,( ha befőttet használunk, akkor nem kell a cukor)
2 üveg száraz fehérbor, 2 üveg száraz pezsgő.Pár szem mokkacukor. A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket elfelezzük, a bóléstálba rakjuk. Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot
és a bólé alaphoz tesszük...
x
... 100 ml konyak, 30 ml baracklikőr, 2 citrom leve, 4 ek cukor,( ha befőttet használunk, akkor nem kell a cukor)
2 üveg száraz fehérbor, 2 üveg száraz pezsgő.Pár szem mokkacukor. A barackokat meghámozzuk, a magot eltávolítjuk, gerezdekre vágjuk a gyümölcs húsát. A gerezdeket elfelezzük, a bóléstálba rakjuk. Mokkacukorral ledörzsöljük a citromot
és a bólé alaphoz tesszük...
1 
Címkék: Egyszerű Sütemények, Szűcs Dezsőné, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, barackokat néhány, gyümölcsöt félbevágjuk, gyümölcsöket kissé, barackokat meghámozzuk, magot eltávolítjuk, gyümölcs húsát, gerezdeket elfelezzük, bóléstálba rakjuk, bólé alaphoz, csokidarabokat, tartósították, gyümölcseiket, cukrászmester, mokkacukorral, eltávolítjuk, gyümölcsöket, ledörzsöljük, osszekeverem, sütőpapirral, sorakoztatok, félbevágjuk, meghámozzuk, elkészítése, locsolgatva, megcukrozom, gazdagabban, tartósítsák, locsolgatom, baracklikőr, szárították, ugyanezzel, barackokat, kimagozott, tartósítás, gerezdekre, gerezdeket, elfelezzük, bóléstálba, gyümölcsöt, sütemények, teremtette, pillanatra, egyengetem, mokkacukor, használunk, jégverembe, szórhattök, gyümölcsök, válaszolj, forrásban, kiemeljük, akarjátok, grillezem, története, dióhéjban, cukrozott, leszedett, felükkel, gyümölcs, tetejáre, receptje, tetejére, lemosott, befőttet, citromot,
© 2013 TVN.HU Kft.