|
|
|
... tudni!
A naspolya ún. utóérő gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az első fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik.
Hogyan fogyasszuk?
Feldolgozható gy... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tudni!
A naspolya ún. utóérő gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az első fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik.
Hogyan fogyasszuk?
... |
|
|
|
|
|
|
|
... tudni!
A naspolya ún. utóérő gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az első fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik.
Hogyan fogyasszuk?
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tudni!
,,A naspolya ún. utóérő gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az első fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik."
Hogyan fogyasszuk?
... |
|
|
|
|
|
|
|
... beiskolázása, kiemelése, elvitele mellett. Kata gyümölcsei vicc volt a Kelettől, mivel ezt a címet adták a Kata élete kezdetnek, amikor emberként az erdőbe kerültem Medvéhez, Kökényhez és Somhoz, itt ismétléskor még a Harkály gépíróiskolát is berendezték, ezek is elhagyták a megyét.
Én nem vagyok teremtő, nem tudtam az erdő kommunistáit létrehozni, Kata nevet adták a világ Sá... |
|
|
|
|
|
|
|
... tudni!
A naspolya ún. utóérő gyümölcs, október végén, november elején lehet szüretelni. Régen szalmára terítve érlelték a kamrában, de akkor is jó, ha a leszedésével megvárják az első fagyot. A somhoz és a kökényhez hasonlóan ugyanis legjobban akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, népiesen szólva "szottyossá" válik.
Hogyan fogyasszuk?
Feldolgozható gyümölcsl... |
|
|
|
|
|
|
|
... apró szilvára hasonlít, tömör, lilászöld húsa lédús, savas, kicsit fanyar, de rendkívül izgalmas ízű. Sajnos a gyümölcs méretéhez képest viszonylag nagy magja van. A csipkebogyóhoz és a somhoz hasonlóan csak akkor fogyasztható, ha megcsípte a dér, ezután sokkal édesebb és puhább lesz a gyümölcs húsa.
A kökény minden porcikája hasznosítható.
A kökény virágából készí... |
|
|
|
|
|