Belépés
A gyógyító és frissítő rebarba
... legkedveltebb hashajtók és emésztésszabályozó gyógynövények egyike, hashajtó hatását kedvezőbbnek tartják, mint a szennáét. Máj- és epebetegségekre, valamint aranyeres bántalmakra is javasolt. Szirupot, teát, fűszeres bort készítenek belőle.

Ápolása, gondozása
A rebarbara levelei ősszel visszahúzódnak, vastag, húsos gyökértörzse áttelel, a fagyra nem érzékeny. Napo...
Csutortok
... ki?????????????Muszaly volt ehhez is tobb vizet adni.De mostmar vigyaztunk.Ez valami krem lett.Es az volt a lenyeg,hogy ket sutit ezzel a kremmel kell osszeragasztani.Plusz adtak hozza valami fekete szirupot es azzal kellett volna betment rafesteni. De mi feltalatuk magunkat,es viragokat festettunk. Ugyhogy az ize sem volt rossz. De ekkora mar 2 kilot fogytam.
(tettem fel kep...
Diós vajastésztafalatok
... dióval.
Ráborítom a másik hasonlóra nyújtott tésztát, és tojássárgával megkenem, formázóval kiszaggatom és sütőben megsütöm.
...
Tégelach
... belőle. Megszórjuk a darabokra vágott dióval, és csigákat hajtunk belőle. olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben közel 20 perc alatt arany barnára sütjük. Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negyed órán át főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Óvatosan belerakjuk a csigákat a szirupba, lef...
Rumos-diós
... és három lapot sütünk belőle. Az egyik lap lehet vastagabb, majd azt törjük össze.

Töltelék:
15 dkg cukorból,
2 dl vízből,
3 evőkanál kakaóból

szirupot főzünk, majd belekeverünk 5 dkg vajat, és az egyik tésztalapot összetörve. Hozzáteszünk (előzőleg rumba beáztatott) mazsolát, fél marék befőtt meggyet, 20 dkg durvára vágott diót. Az egésze...
Baklava
... ugy szoktak hogy bemetszik sutes elott, behuzzak a darabokat....
Banános-mandulás torta
... felforraljuk. A banánokat meghámozzuk, fél cm vastagon felkarikázzuk, és kislángon a szirupban 3 percig főzzük. Szűrőkanállal kiszedjük, és grillrácson lecsöpögtetjük. A fahéjat kiszedjük, a szirupot felére főzzük, majd leszűrjük, és belekeverjük a narancsdzsemet. A mandulás krémet a formába öntjük, erre tesszük a banánkarikákat, és meleg sütőben készre sütjük. Amikor kihűlt, kive...
Citromos-habos torta
... sütőben megsütjük. Amikor kész, grillrácsra borítjuk. Fél deci vizet a cukorral összeforralunk. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd kevergetve lassanként hozzáadjuk a cukros szirupot. Kihűlésig keverjük. Merőkanállal habkupacokat teszünk a torta tetejére, és jól egymáshoz nyomkodjuk a halmokat. Visszatesszük a tortát a sütőbe, de csak annyi időre, amíg a hab kissé m...
Cseresznyelekvár
... állni hagyjuk. Forrásig melegítjük, és 3 percig főzzük, levesszük a tűzről, jénai tálba öntjük, és kihűtjük. Másnap ismét forrpontig melegítjük, 5 percig főzzük, majd szitán leszűrjük. A szirupot 10 percig állni hagyjuk, újra a cseresznyére öntjük, végül üvegekbe töltjük.



1 perccel a főzés vége előtt adhatunk hozzá 1 kávéskanál cseresznyepálinkát.
A cs...
Cseresznyés-csokoládés terrin
... burkoljuk, viss...
Cseresznyeszorbet
... cukor teljes olvadásáig főzzük, felforraljuk, a forrástól számított 2 percig főzzük, végül kihűtjük. A kimagozott cseresznyét és a citromlét robotgéppel pürésítjük, majd hozzáadunk 4 dl szirupot, és újra mixeljük, hogy teljesen sima krémet kapjunk. Legalább 30 percre fagyasztóba tesszük. Tálaláskor gombócokat szedünk belőle, kelyhekbe töltjük, cseresznyével és mentalevéllel díszít...
Epres-mandulás charlotte
... tejszínt kemény habbá verjük, majd óvatosan a mandulás krémbe forgatjuk. A feloldott zselatint is belekeverjük. Charlotte-formát alufóliával kibélelünk. A vízzel, a cukorral és a likőrrel szirupot főzünk. 8 babapiskótát gyorsan megmártunk a szirupban, majd ezzel csillag alakban befedjük a forma alját. A többi babapiskótát is a szirupba mártjuk, majd ezekkel körben, állítva kirakju...
Gyömbéres körte csokihabbal
... lábasba tesszük, vizet öntünk rájuk, hozzáadjuk a citromlevet, a cukrot és a reszelt gyömbért. Felforraljuk, és addig főzzük, amíg a körték megpuhulnak, majd kiszedjük, és hűlni hagyjuk. A szirupot még tovább főzzük, amíg besűrűsödik, majd azt is lehűtjük. A csokihabhoz a tejszínt felforraljuk, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a darabokra tördelt csokoládét, a tojássárgáját, habosra...
Juharszirupos fondü
... tésztát nagy kockákra szeleteljük. Kistányérokra adagoljuk, a gyümölcsöket tálalótálra tesszük. A fondühöz a narancs héjából 1 kávéskanálnyit lereszelünk, a levét kinyomjuk. A bort, a szirupot, a narancs levét és héját, a fahéjdarabkákat, a szegfűszeget felforraljuk. A keveréket áttörjük, és közepes tűzön addig főzzük, míg szirup sűrűségű lesz. Állandóan kevergetve beleöntjük a má...
Juharszirupos torta
... liszt



ELKÉSZÍTÉS

A tésztát gyümölcstortaformába tesszük, az alját villával megszurkáljuk. Habverővel felverjük a tojásokat, majd állandóan kevergetve, apránként hozzáadjuk a sűrített tejet, a szirupot és a lisztet. A keveréket a tésztára öntjük, és meleg sütőben 25-30 percig sütjük. (A töltelék süljön meg, de belül puha maradjon.) 15 percig állni ...
Körtés charlotte
... majd a krémbe dolgozzuk, kihűtjük, végül a habbá vert tejszínhez keverjük. A körtés krémhez a körtéket meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és húsukat felkockázzuk. A cukorral és a vízzel szirupot főzünk, majd a körtéket ebben puhára pároljuk. Lecsöpögtetjük, citromlével meglocsoljuk. A szirupba keverjük a hideg vízben feloldott zselatint, végül a habbá vert tejszínt is beleforgatjuk...
Málnabomba
... szorosan felcsavarjuk. Addig hagyjuk így állni, míg teljesen kihűl. (Mindhárom adagot így készítjük el.) A krémhez a zselatint néhány percre hideg vízbe áztatjuk. A vízzel és a cukorral szirupot főzünk, majd belekeverjük a kinyomkodott zselatint, és a szörppel simára dolgozzuk. A tejszínt kemény habbá verjük, majd ezt is a krémhez adjuk. A kihűlt piskótaroládokat vékony szeletekre...
Mentás barack ribizlimártással
... belerakjuk a barackokat, és 15 percig kislángon forraljuk, majd a lábosban hagyjuk kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot a borhoz keverünk, majd hozzáadjuk a ribizlipürét és a 12 apróra vágott mentalevelet. Szitán áttörjük, és ezzel a barackokat meglocsoljuk. Frissen tálaljuk, a mentával és az apróra vágot...
Mézes körte vaníliafagylalttal
... mandulaaromát, a citromlét felforraljuk, majd kislángon 5 percig főzzük. A körtéket meghámozzuk, magházukat kivágjuk, húsukat vékonyan felszeleteljük. Fazékba tesszük, ráöntjük a forró szirupot, és 10 percig kislángon főzzük. Levesszük a tűzről, és kihűtjük. A tányérokra rendezzük a körteszeleteket, és mindegyikre 1-1 gombóc fagylaltot teszünk. A sziruppal meglocsoljuk, és a piszt...
Őszibarackos omlett
... vaj
1 doboz őszibarackkompót
2 evőkanál rum
4 tojás
2 tojássárgája
10 dkg cukor




ELKÉSZÍTÉS

A barackokat lecsöpögtetjük, a szirupot félretesszük. A barackok felét a szirup felével és 1 evőkanál rummal turmixoljuk, majd hűtőbe tesszük. A maradék barackot negyedekre vágjuk, és 3 dkg vajban aranyszínűre pároljuk. Lefed...
1 2 3 ........52 53 ....78 79 ....104 105 106 
Címkék: rebarbara levelei, kremmel kell, másik hasonlóra, darabokra vágott, gyömbérport széles, cukor teljesen, egyik tésztalapot, banánokat meghámozzuk, fahéjat kiszedjük, szirupot felére, mandulás krémet, formába öntjük, cukorral összeforralunk, tojásfehérjét csipetnyi, cukros szirupot, torta tetejére, cseresznyére öntjük, főzés vége, forrástól számított, kimagozott cseresznyét, citromlét robotgéppel, mandulás krémbe, feloldott zselatint, likőrrel szirupot, forma alját, többi babapiskótát, szirupba mártjuk, reszelt gyömbért, körték megpuhulnak, tejszínt felforraljuk, darabokra tördelt, gyümölcsöket tálalótálra, narancs héjából, levét kinyomjuk, narancs levét, szegfűszeget felforraljuk, keveréket áttörjük, alját villával, sűrített tejet, tésztára öntjük, töltelék süljön, krémbe dolgozzuk, habbá vert, körtés krémhez, körtéket meghámozzuk, vízzel szirupot, körtéket ebben, szirupba keverjük, hideg vízben, zselatint néhány, cukorral szirupot, kinyomkodott zselatint, szörppel simára, tejszínt kemény,
© 2013 TVN.HU Kft.