Belépés
Portugália 10. rész
... is találtam az utalást...na de nem irodalmárkodom, hanem visszatérek a valóságban, hiszen elhagyva a magas hegyeket, kicsit szelídebb tájakon a Beira Alta szivébe, szőlőskertek és fenyvesektől körűlvéve egy elbűvölő, régi városba Viseu-ba értünk.
Ez a luzitánok, majd rómaiak idején is már fontos stratégiai központ, észak-keleti össz...
Portugália 11. rész
... borközpontjaként jelölt meg.

A sziklás földbe teraszosan megművelt szőlőskertek sorakoztak, helyi vezetőm szerint az itteni tőkék gyökerei 30 mèter mélyre is képesek behatolni a talajba hogy megkapszkodjanak, termést hozzanak amiből aztán...
Balatonfüred
... várost.
Balatonfüred

Balatonfüred

Õsi, már a római korban is lakott település, ahol lépten-nyomon a múlt emlékeibe botlik a látogató. Õsi lakónegyedek, régi épületek, templomok, hangulatos szőlőskertek, parkok, vén fák üzennek a ma emberének.
Balatonfüred idegenforgalma századokra nyúlik vissza és a füredi savanyúvíz gyógyvízzé...
szeretettel
... méheket az almafa virágai között. A lapos, madáritató köveket is benőtte azóta a fû és Andrással meg Balázzsal nem fényképezték le a Várhegy oldalában lévő szőlőskertek holdfény árnyékát az októberi éjszakákon nagyfilmes géppel.
Õsszel már nem hallgatta a levelek neszezését a fákon a Mátra völgyeiben és hajnalonként nem ízlelte meg a leveg&#...
1 
Címkék: Beira Alta, magas hegyeket, sziklás földbe, itteni t&otilde, talajba hogy, római korban, múlt emlékeibe, füredi savanyúvíz, almafa virágai, októberi éjszakákon, levelek neszezését, borközpontjaként, megkapszkodjanak, idegenforgalma, irodalmárkodom, balatonfüred, fényképezték, lakónegyedek, hajnalonként, visszatérek, szeretettel, neszezését, madáritató, völgyeiben, éjszakákon, portugália, gyógyvízzé, hangulatos, századokra, savanyúvíz, fenyvesekt, valóságban, stratégiai, nagyfilmes, teraszosan, sorakoztak, luzitánok, település, behatolni, templomok, emlékeibe, emberének, hallgatta, szelídebb, andrással, balázzsal, oldalában, holdfény, árnyékát, gyökerei, találtam, hegyeket, elhagyva, hozzanak, októberi, épületek, látogató, üzennek, skertek, ízlelte, szerint, sziklás, levelek, termést, virágai, várhegy, talajba, köveket, méheket, képesek, központ,
© 2013 TVN.HU Kft.