|
|
|
... megtisztítunk, víz nélkül megpároljuk, a keletkezett levet leöntjük (ólmot tartalmazhat). 2 evőkanál tejjel, sóval és néhány bazsalikomlevéllel összeturmixoljuk. 10 dkg gépsonkát teflon serpenyőben, külön zsiradék hozzáadása nélkül megsütünk. A parajpürével együtt tálaljuk. Utána 25 dkg sárgadinnyét fogyasztunk. (300 kcal)
Amit a dinnyefajtákról tudni ke... |
|
|
|
|
|
|
|
... tejszín
* 10 dkg tisztított földimogyoró
* 10-12 dkg porcukor
* 1 egész tojás
* csipetnyi só
Elkészítés: A mogyorót finomra daráljuk, és egy teflonserpenyőbe szórjuk. Folytonos keverés közben, kis lángon világosbarnára pirítjuk. Egyetlen percre sem lehet magára hagyni, mert hamar megéghet! Amíg hûl, a tejet a cukorral, a sóv... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szalonnával, besózom, borssal és a fûszerekkel meghintem, majd állni hagyom akár egy éjszakát is.
A zöldségeket megpucolom, felkockázom. Az előkészített húst egy nagyobb serpenyőben hirtelen megpirítom minden oldalán, kiveszem, és egy tûzálló tálba átrakom. A serpenyőben visszamaradt olajban a felkockázott zöldségeket is megpirítom kissé, majd a hús k... |
|
|
|
|
|
|
|
... az antik görög, úgy az egyiptomi mitológia is az igazság égi jeleként tartja számon. Az alvilágban, az istenek csarnokában tartja az igazság mérlegét a sakálfejű Anúbisz. Az egyik serpenyőben a halott szíve. A másikban egy strucctoll. A két serpenyőnek egyensúlyban kell lennie, különben a halottfaló szörny széttépi a holtat. Nos ez a ,,szörny" nem má... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... só.
Elkészítés:
A húst szeletekre, majd kb. 1 x 1 centis csíkokra vágom, sózom és megszórom a görög fűszerkeverékkel. Kb. negyedórai "érést" követően egy nagy serpenyőben 2-3 evőkanálnyi olajat forrósítok és megpirítom rajta a húscsíkokat. Tányérra teszem. Hozzá, illetve mellé görög saláta, tzaziki, görög mártás, illetve hasábburgonya duk... |
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem.
A csirkecombot megmossuk, a bőrt lehúzzuk, majd a forgónál ketté vágjuk. Ezután sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, és lisztben megforgatjuk. Egy serpenyőben vajat vagy olajat hevítünk, és ha már elég forró a csirkék mindkét oldalát pirosra sütjük. Am... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hagyjuk benne pácolódni 15 percig. Keverjük össze a tojást a kukorica és a búzaliszttel. Amint egységes masszát kapunk, forgassuk bele a húskockákat. Hevítsünk olajat egy közepes méretű serpenyőben, süssük ki kis adagokban a bundás húskockákat. Ropogós, aranysárga falatokat kapunk. Csöpögtessük le. Tálaljuk forrón, szecsuáni fűszeres szezámmártás kíséretében.... |
|
|
|
|
|
|
|
... 20 dkg szeletelt baconszalonna,
5 dkg majonéz, 3 evőkanál ketchup, 2 paradicsom, fél fej saláta, só, őrölt bors.
A szalonnaszeleteket félbevágjuk és teflonserpenyőben ropogósra sütjük, szalvétára szedjük, a kiolvadt zsírt félretesszük. A megmosott salátát kétcentis csíkokra vágjuk,
a paradicsomot felkarikázzuk. A majonézt a ketchuppal ö... |
|
|
|
|
|
|
|
... egy-két csöves chili-paprikával, ami segít elvenni a kesernyés ízét. A konzerv bambuszrügyet azonnal használhatjuk. Vágjuk 3-4 cm-es ék alakú darabokra, aztán forrósítsuk meg az olajat egy serpenyőben, és szórjuk bele. Két és fél percig pirítsuk, majd vegyük ki.
Olvasszunk zsírt a serpenyőben, és adjuk hozzá a darált húst, a fokhagymát és a zöldhagymát. Pirítsuk 4 percig. Ad... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral és a fahéjjal együtt egy lábosban megpároljuk. A fahéjdarabot kidobjuk, az almát szitán áttörtjük vagy botmixerrel pürésítjük. A maradék cukrot 7,5 dkg vajjal egy teflon bevonatú serpenyőben felolvasztjuk, a zabpelyhet karamellizáljuk benne. A maradék vajat felolvasztjuk, megkenjük vele a tésztát, és előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Megkenjük a... |
|
|
|
|
|
|
|
... palacsinta)
Hozzávalók:
sűrű palacsintatészta (vaníliáscukorral készítve)
alma
derített vaj
fahéjas cukor
Személyenként egy fél kimagozott almát vékony szeletekre vágunk, s azokat teflonserpenyőben derített vajon megpirítjuk. Ráöntünk egy merőkanálnyi palacsintatésztát, s mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas cukorral megszórva (vagy fahéjpar... |
|
|
|
|
|
|
|
... minél jobban meg van szűrve.
A ghee készítésének két alapvető módszere van: a fölözés és az ülepítés. A fölözési módszer elvégezhető fél kiló vagy több friss vaj hevítésével egy serpenyőben közepesen alacsony hőmérsékleten, de elég melegen ahhoz, hogy felforrjon és a tetején habot képezzen. Ezt a habot egy kanállal le kell szedni a felszínről, és eltávolítani. Az enyhe ... |
|
|
|
|
|
|
|
... rákenjük a húsra, majd ráöntjük a tejet is. (Az a fontos, hogy a tej ellepje a húst.) Egy napig hagyjuk állni, ha erre nincs időnk, elegendő egy pár óra is. A húst a pácból kivéve roston vagy serpenyőben kevés olajon megsütjük, átpároljuk. A rizst megmossuk, lecsepegtetjük. Egy kevés olívaolajat felforrósítunk, megdinszteljük a rizst, megsózzuk, és dupla mennyiségű vízzel felenged... |
|
|
|
|
|
|
|
... füstölt sonkát vas-tag szeletekre vágjuk, majd felkockázzuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, karikára vágjuk és 2 evőkanálnyi vajon vagy főzőmargarinon megsütjük. A hagymakarikákat kivesszük a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékot meghintjük a liszttel, megpirítjuk, majd felöntjük a tejjel és a maradék levessel. Állandóan kevergetve néhány percig forraljuk, majd sóval, borssal... |
|
|
|
|
|
|
|
... majonézt és a Dijon mustárt. Tedd félre. Ez a titkos szósz.
2. Pirítsd meg a felszínét mindegyik zsemlerésznek egy elektromos sütőn (elektromos grillező), vagy egy gáztűzhelyre rakott serpenyőben úgy, ahogy a másik receptekben le van írva.
3. Kövesd a ,,Quarter-Pounder recept" sütési utasításait a marhahúspogácsa elkészítéséért.
4. Díszítsd fel a Zse... |
|
|
|
|
|
|
|
... pármai sonkát.
Rántottás falat: Verjen habosra 1 tojást sóval, borssal és 1 evőkanál almaecettel. Keverjen hozzá fél csomó felkarikázott snidlinget. Süsse meg a rántottát egy serpenyőben. Nyomkodja szét, és tegye két, 1-1 teáskanálnyi margarinnal megkent fehérkenyér-szelet közé.
Lekváros sajt: Keverjen simára 1 evőkanál szamócalekvárt 1 teáskanál alm... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors.
A húst megmossuk, és vékony csíkokra felvágjuk.
A paradicsomot felkockázzuk, a hagymát felkarikázzuk, a cukkinit meghámozzuk, és vékony karikákra vágjuk. Egy serpenyőben olajat forrósítunk, majd rádobjuk a húst és megpirítjuk, majd utána jöhet a hagyma, a paradicsom, és az egészet kb. 5 percig sütjük. Aláöntünk 1 dl vizet, vagy aki szereti, húsleve... |
|
|
|
|
|
|
|
... tehéntúróval, csipetnyi sóval és 2 csapott evőkanál liszttel. Verjük kemény habbá a tojás fehérjét, aztán óvatosan adjuk a túrós keverékhez. Forrósítsunk fel egy kanálnyi olajat egy teflonserpenyőben, majd öntsük bele a masszát, süssük mindkét oldalát aranybarnára.
Túrópuding gyümölccsel
a) 2 evőkanál étkezési keményítőt elkeverünk 1 dl ... |
|
|
|
|
|
|
|
... fokhagyma, fafül (vagy csiperke)
gomba, fehérkáposzta, sárgarépa, friss gyömbér, karalábé (vagy bambuszrügy),
zöldborsó
A bepácolt húst a zöldségekkel együtt erős lángon, serpenyőben, percek alatt
megsütjük. Lehet hozzáadni egy kevés ízfokozót (húspuhító, parázsfûszer,
mononátrium glutamát - pl. vegetában is van).
... |
|
|
|
|
|
|
|
... gerezd-filéket egy tálkában fog fel. A narancs héjának nagy részét, fehér rész nélkül vágd nagyon vékony csíkokra.
A tortamassza hozzávalóit egyszerûen keverd össze.
A felhevített serpenyőbe rakd bele a cukrot és karamelizáld, amikor már kezd sötétedni, csurgasd bele a narancslevet - nagy lesz a sistergés! -, majd rakd bele a narancsfilék felét és a csíkokra vá... |
|
|
|
|
|