|
|
|
... a sok szép képeket.
Ma a Vecsési káposzta fesztiválon voltunk d.u,csak az volt a baj,h nem sütött a nap.
Nagyon sokan voltak,és a hely is kicsi volt.
Én nagyon finom savanyú káposztát hoztam haza.,már meg is főztem ,és rakott káposzta lett belőlle.
,
... |
|
|
|
|
|
|
|
... adagolt cukor, méz, vagy kisebb mennyiségben az alkohol rum, bor, tiszta szesz is tartósít. Néhány zöldségféle káposzta, uborka tejsavas erjesztéssel tartósítható. Így készül télire a savanyú káposzta, kovászos, valamint a sós-vizes uborka. Más zöldségek ecet, esetleg alkohol hozzáadásával tehetők el: a csemege uborka, zöldparadicsom, csalamádé, karfiol, káposztával töltött pa... |
|
|
|
|
|
|
|
|
EGYÉB CSIRKEÉTELEK
CSIRKEROLÁD
Hozzávalók: 2 adagnyi maradék csirkepaprikás levével együtt, 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 dl sűrű tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojássárga.
A csirkepaprikást leszűröm és kicsontozom, majd nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a saját mártásával, a tejföllel, a reszelt sajttal. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kereszt.
Az éretlen gyümölcs hideglelést okoz,
Forró kenyér, kalács más betegséget hoz.
Minden forró étel a beleket rontja,
Legyen mindenkinek hát erre is gondja.
Káros még savanyut rézedénybe tenni,
Ugorkát rézpénzzel szép zöldre festeni;
Mert a savanyuság rézből mérget fejleszt;
Sokan életökkel is megfizették ezt.
Savanyít az ecet, ha... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók
1-2 burgonya
1 Közepes vöröshagyma (apróra vágott)
5 Teáskanál savanyúság (apróra vágott)
10 dkg sonka (apróra vágott)
2 tojás
6 Tk majonéz
1 Teáskanál só
1 Teáskanál bors
a burgonyát héjában megfözöm , lehuzom a hját és kis kockákra felvágom .
hozzáadom a hagymát,
a tojást is felkockázom , a savanyút... |
|
|
|
|
|
|
|
... kacsa, vagy libazsírt keverni, hogy megemelkedett szintű epeürülés történjen.
Köretek:
- rizs
- párolt zöldség
- kukorica, bab, borsó
Savanyúság:
- édes káposztából lehet citrommal készített savanyúságot tálalni főételeink mellé
- kovászos uborka
REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK, VARI... |
|
|
|
|
|
|
|
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ... |
|
|
|
|
|