Belépés
Nincs Cím
... a sok szép képeket.

Ma a Vecsési káposzta fesztiválon voltunk d.u,csak az volt a baj,h nem sütött a nap.
Nagyon sokan voltak,és a hely is kicsi volt.
Én nagyon finom savanyú káposztát hoztam haza.,már meg is főztem ,és rakott káposzta lett belőlle.


,

...
A tartósítás
... adagolt cukor, méz, vagy kisebb mennyiségben az alkohol rum, bor, tiszta szesz is tartósít. Néhány zöldségféle káposzta, uborka tejsavas erjesztéssel tartósítható. Így készül télire a savanyú káposzta, kovászos, valamint a sós-vizes uborka. Más zöldségek ecet, esetleg alkohol hozzáadásával tehetők el: a csemege uborka, zöldparadicsom, csalamádé, karfiol, káposztával töltött pa...
csirke,kacsa marha ételek
EGYÉB CSIRKEÉTELEK

CSIRKEROLÁD
Hozzávalók: 2 adagnyi maradék csirkepaprikás levével együtt, 1 doboz gyorsfagyasztott leveles tészta, 1 dl sűrű tejföl, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 tojássárga.



A csirkepaprikást leszűröm és kicsontozom, majd nagyon apróra vágom vagy ledarálom. Összekeverem a saját mártásával, a tejföllel, a reszelt sajttal. ...
Vegyes savanyú
...
Vegyes savanyú
...
Nincs Cím
... kereszt.
Az éretlen gyümölcs hideglelést okoz,
Forró kenyér, kalács más betegséget hoz.
Minden forró étel a beleket rontja,
Legyen mindenkinek hát erre is gondja.
Káros még savanyut rézedénybe tenni,
Ugorkát rézpénzzel szép zöldre festeni;
Mert a savanyuság rézből mérget fejleszt;
Sokan életökkel is megfizették ezt.
Savanyít az ecet, ha...
burgonya saláta
...
Hozzávalók
1-2 burgonya
1 Közepes vöröshagyma (apróra vágott)
5 Teáskanál savanyúság (apróra vágott)
10 dkg sonka (apróra vágott)
2 tojás
6 Tk majonéz
1 Teáskanál só
1 Teáskanál bors

a burgonyát héjában megfözöm , lehuzom a hját és kis kockákra felvágom .
hozzáadom a hagymát,
a tojást is felkockázom , a savanyút...
Miért a Reg-Enor?
... kacsa, vagy libazsírt keverni, hogy megemelkedett szintű epeürülés történjen.

Köretek:
- rizs
- párolt zöldség
- kukorica, bab, borsó

Savanyúság:
- édes káposztából lehet citrommal készített savanyúságot tálalni főételeink mellé
- kovászos uborka

REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK, VARI...
Gyógyító konyha
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ...
1 
Címkék: Nincs Cím, EGYÉB CSIRKEÉTELEK, REGGELI ÉS VACSORA ÖTLETEK, GYÓGYÍTÓ KONYHA, savanyú káposzta, sós-vizes uborka, csemege uborka, csirkepaprikást leszűröm, saját mártásával, reszelt sajttal, éretlen gyümölcs, beleket rontja, savanyuság rézből, burgonyát héjában, gyorsfagyasztott, csirkepaprikást, zöldparadicsom, csirkepaprikás, élelmiszereket, leszögezhetjük, hozzáadásával, megemelkedett, összekeverem, tartósítható, kepfeltoltes, erjesztéssel, csirkeételek, környezetben, mennyiségben, savanyúságot, hideglelést, kicsontozom, káposztával, csirkerolád, mindenkinek, zöldségféle, fesztiválon, megfizették, felkockázom, vöröshagyma, káposztából, növényeket, főételeink, mártásával, tojássárga, hozzávalók, válasszunk, savanyúság, rézedénybe, használunk, tartósítás, savanyuság, rézpénzzel, választunk, betegséget, csalamádé, zöldségek, készített, általános, citrommal, teáskanál, tejföllel, életökkel, egyensúly, burgonyát, epeürülés, libazsírt, hozzáadom, történjen, ledarálom, káposztát,
© 2013 TVN.HU Kft.