|
|
|
A csirkemellet szalonnába bugyoláltuk, fokhagymával és sajtokkal töltöttük meg.
Hozzávalók:
60 dkg csirkemell
20 dkg bacon
20 dkg juhsajt
4 szelet sajt
4 gerezd fokhagyma
oregano
só
bors
1 csokor petrezselyem
olívaolaj
burgonyapüré pehely
10 dkg vaj
1 l tej
Mártáshoz:
... |
|
|
|
|
|
|
|
... kapom,amit egy órán át néztem a Sparban.
De nem az volt:))))
Hanem...HANEEEEEEEM:
A kis imádnivaló bolondos gyerekeimtől egy fonott kosarat kaptam telis-teli különféle sajtokkal.
Mert: azt szoktam mondani,ha egyszer nagyon gazdag leszek,veszek egy dinnyét és csak a közepét eszem meg,ahol nincs mag ,és aztán bemegyek egy sajtboltba,és ott az összes sajtból vesze... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... fogyasztanak szívesen: tea mézzel, cukorral, gyümölcslé, tejeskávé, aludttej, híg levesek. Ahogy a beteg állapota javul, az étrend bővíthető főzelékpürével, gyümölcspürével, túróval, zsírszegény sajtokkal, sovány színhússal, sonkás felvágottakkal, lágy tojással. Készíthetünk édességeket is: pl. gyümölcsös rizsfelfújtat, piskótákat, pudingokat. Az étrend különösen az első napokban ... |
|
|
|
|
|
|
|
... sajtjainkat külön ,,sajtdobozban" tárolni.
Nagyszerű csemege a sajttál, melyet különféle felszeletelt sajtokból állíthatunk össze. Mellé feltétlen kínáljunk diót, egyes sajtokkal kitűnő ízhatást ad. Ha tartalmasabbat szeretnénk, pirítóst, vajat is szervírozzunk a sajttál mellé.
Legjobban a bor illik a sajthoz, legalábbis a tradicionális európai gas... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Ugye milyen jó egy szállódában elkötött reggeli? Végigsétálunk a hosszú asztal mellett, telepakoljuk a tányérunkat vékonyka szeletelt felvágottakkal, sajtokkal, megfontoltan elmélázunk azon, hogy a szezámmagos zsemlét vagy a sajtos croissant-t válasszuk-e a péksütemények közül, és hogy mézzel, gyümölcsjoghurttal, müzlivel vagy valami különleges lekvárral folytassuk-e a bőséges étk... |
|
|
|
|
|
|
|
... kelesztjük, közben elkészítjük a tölteléket.
A vöröshagymát az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a borsót, kevés vizet öntünk hozzá, és a fűszerekkel készre pároljuk. Ha kihűlt, a sajtokkal összekeverjük. A megkelt tésztát lisztezett deszkán kb. 3 mm vastagságúra nyújtjuk, köröket szaggatunk ki belőle. A tölteléket a tésztára tesszük, és félhold alakúra hajtjuk.... |
|
|
|
|
|
|
|
... azt előnyben! Ami a rátéteket illeti, léteznek könnyed és nehezen emészthetô verziók. A paradicsomszószos vagy zöldséges tészták ajánlottak, míg a spagetti carbonara vagy egyéb, zsíros sajtokkal elkészített ételek kerülendôk.
- Alkoholt ne! Egy Campari-narancs például 100 kalória, ráadásul az alkohol gátolja a zsírlebontást és fokozza az étvágyat.
- A köret n... |
|
|
|
|
|
|
|
... trappista sajt,
pirospaprika.
Elkészítés:
A sütőt 190 fokra előmelegítjük.
A tésztát 1 cm-es vastagságúra nyújtjuk, meghintjük az apróra reszelt sajtokkal, megszórjuk pirospaprikával, félbehajtjuk, majd ismét eredeti nagyságára nyújtjuk.
1 cm széles csíkokat vágunk, melyeket mindkét végükön megtekerünk.
Sütőlemezen ropogósra sü... |
|
|
|
|
|
|
|
... Csokika, tészta, sör, bor - elvégre ezek nélkül nem is lehet élni... Ha viszont egyedül vagy, minta-hűtőt alkothatsz: telis tele rakhatod zöldségekkel, salátával, a legfinomabb sajtokkal (mert nem fog eltűnni két harapásra az egyheti fizetéseden vásárolt kulináris különlegesség), és roppantul fittnek és egészségesnek érezheted magad már a látványtól is.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... szépségéért termesztik: a növény minden, föld feletti része ehető. Leveleit pikáns fűszeres ízük miatt salátaadalékként használják. A virág íze az édes borséra, illetve a retekére emlékeztet; sajtokkal, salátákkal eszik. Ecetes-sós lében tartósított bimbóinak íze a kapribogyóéhoz hasonlít. Csak nyersen fogyasztható: sütve-főzve vagy szárítva aromája elvész.
Gyógynövény ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kávéskanálnyit, a többit pedig elkeverem a tartárral és a borssal. ... |
|
|
|
|
|
|
|
... ráadásként pedig a narancsbőrös felületek is egy csapásra kisimulnak. Csökkentsd az elfogyasztott só és cukor mennyiségét, ezek ugyanis segítik a víz visszatartását: bánj óvatosan a sós sajtokkal, a szalámival, a konzervekkel, a készételekkel, az édességekkel, a tésztával és a kenyérrel. Étrendünkben a fehérjék dominálnak, így sok benne a párolt és roston sült sovány hús és hal, d... |
|
|
|
|
|
|
|
... néhány levél citromos kakukkfüvet is. Tányérra helyezek megmosott, lecsöpögtetett salátaleveleket, erre rakom a naspolyákat, megszórom dióval, és meglocsolom az öntettel. Pármai sonkával, sajtokkal kellemesen harmonizál ez a saláta.
Naspolyaragu
Hozzávalók:
800 gr naspolya, 6 datolya, 30 gr vaj, kis darabka fahéj, 3 (kezeletlen, tiszta) narancs reszelt h... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tárkony, majoranna, gyömbér, szerecsendió, mindet érdemes kipróbálni. Lehet csőbe sütve, mindjárt besamelbe terítve, s lehet rétegezve a tetejét tejföllel leöntve, sajttal megszórva. A sajtokkal is variálhatunk, a füstölt íz a markánsabb karakterekhez illik, a gyengédebb natúr sajtok jobban tűrik az erősebb fűszereket. Ez a formája a téli esték igazi aromáját adják. Egytálétel a j... |
|
|
|
|
|
|
|
... Tárkony, majoranna, gyömbér, szerecsendió, mindet érdemes kipróbálni. Lehet csőbe sütve, mindjárt besamelbe terítve, s lehet rétegezve a tetejét tejföllel leöntve, sajttal megszórva. A sajtokkal is variálhatunk, a füstölt íz a markánsabb karakterekhez illik, a gyengédebb natúr sajtok jobban tűrik az erősebb fűszereket. Ez a formája a téli esték igazi aromáját adják. Egytálétel a j... |
|
|
|
|
|
|
|
... készítünk, mindig törekedjünk a változatosságra formában, ízben,
jellegben és színben egyaránt. A felhasznált anyagok választékát a hús és
halkészítményeken kívül gazdagíthatjuk sajtokkal, tejtermékekkel, valamint
különböző főzelék-, zöldség- és gyümölcsfélék alkalmazásával és
kombinációjával.
A szendvicsek soha ne legyenek túlzsúfoltak, díszítésük ízléses... |
|
|
|
|
|
|
|
Grillezett zöldségek camembert sajtokkal
Hozzávalók: 2 db padlizsán, 3 db cukkini, 4 db csemegepaprika, 2 db paradicsom, 2 db camembert sajt, só.
Elkészítés: A zöldségeket alaposan megmossuk, szeleteljük, a paprikát kettévágjuk, és a belsejét eltávolítjuk. A paradicsomot is kettévágjuk. Fölszeletelés után sózzuk. Grillen vagy serpenyőben megsütjük. Sütés közb... |
|
|
|
|
|
|
|
... mazsolával dúsítható...csoki da... |
|
|
|
|
|
|
|
... barnítsuk meg. Hozzáadjuk a spenótot, állandóan kevergetve pároljuk, amíg össze nem áll. (Míg a zsenge spenót össze nem esik) Ezután egy másik edénybe öntjük. A zsemlét kicsavarjuk, majd a sajtokkal, a tojással, a zsemlemorzsával, a mandulával, a sóval, az oreganoval, a borssal és a szerecsendióval a spenóthoz keverjük, és a masszát ízlés szerint tovább fűszerezzük.
A s... |
|
|
|
|
|
|
|
... masszázs, amely valóban csodákat művel.
Levelei felhasználhatók saláták, töltelékek gyümölcslevesek, gomba-, szárnyas- és vadételek készítéséhez. Íze jól harmonizál a túróval és a sajtokkal is. 80%-os citromfű kivonatból ma már bio szénsavas üdítőital is készül. Szárított levelét pot-pourriban is lehet használni. Nyugtató fürdőhöz erős teát kell a fürdővízhez önteni, és 20-30... |
|
|
|
|
|