|
|
|
... hogy különleges illatukat más élelmiszerek átvegyék. Célszerű sajtjainkat külön ,,sajtdobozban" tárolni.
Nagyszerű csemege a sajttál, melyet különféle felszeletelt sajtokból állíthatunk össze. Mellé feltétlen kínáljunk diót, egyes sajtokkal kitűnő ízhatást ad. Ha tartalmasabbat szeretnénk, pirítóst, vajat is szervírozzunk a sajttál mellé.
Legjobban... |
|
|
|
|
|
|
|
... gyorsan feldolgozni ezeket az aminokat, melyek sokáig a testben maradva fejfájást idézhetnek elő.
Az aminok csoportjai
* Feniletilamin: csokoládéban.
* Tiramin: sajtokban és vörösborban.
* Hisztamin: savanyú káposztában, pácolt ételekben, sajtokban.
A fejfájás kialakulása kapcsán gyanúba keveredett élelmiszerek listája hosszú, mely... |
|
|
|
|
|
|
|
... biológiai értéke eltér a túróétól.
A sajtok tejcukor tartalma változó, s szorosan összefügg az alkalmazott technológiával, a sajt típusával, az érlelési idővel.
A lágy sajtokban, valamint a friss, nem érlelt sajtokban van kis mennyiségű tejcukor, rendszerint 1,5-2,5 %. Ezeknél a sajtoknál csak részlegesen távolítják el a savót a gyártás során, hogy nagyobb le... |
|
|
|
|
|
|
|
... Monocytogenes
van benne.
A határérték: 100db, és mi 22.000db/g-ot mértünk.
Ez már halálos is lehet!
Ez ugyanaz a baci mint ami Németországban a sajtokban volt, és sok
idős ember meghalt tőle.
Ez most nem játék.
Aki vett ilyen terméket, és még nem fogyasztotta el, azonnal dobja ki.
Ha már evett belőle... |
|
|
|
|
|
|
|
... fertőzött!!!!!
Listeria Monocytogenes
van benne.
A határérték: 100db, és mi 22.000db/g-ot mértünk.
Ez már halálos is lehet!
Ez ugyanaz a baci mint ami Németországban a sajtokban volt, és sok idős ember meghalt tőle.
Ez most nem játék.
Aki vett ilyen terméket, és még nem fogyasztotta el, azonnal dobja ki.
Ha már evett belőle.
Ez... |
|
|
|
|
|
|
|
... tetején, a Sacre Coeur környékén - ahol a Kommün született - tovább kísért a régi negyed hangulata, de csakis a turisták kedvéért.
JÓ TUDNI!
MIT EGYÜNK? A FRANCIA SAJTOKBAN és borokban nem lehet csalódni, ráadásul jóval olcsóbbak, mint nálunk. A hozzá való bagettet még este is frissen sütik. Étteremben a francia specialitásokat kell megkóstolni: quiche-... |
|
|
|
|
|
|
|
A titokzatos E-betűkről
kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er... |
|
|
|
|
|
|
|
... Coeur környékén - ahol a Kommün született - tovább kísért a régi negyed hangulata, de csakis a turisták kedvéért.
JÓ TUDNI!
MIT EGYÜNK? A FRANCIA SAJTOKBAN és borokban nem lehet csalódni, ráadásul jóval olcsóbbak, mint nálunk. A hozzá való bagettet még este is frissen sütik. Étteremben a francia specialitásokat kell megkóstolni: quiche-t (só... |
|
|
|
|
|
|
|
... vitamin - pantoténsav természetes formái:
Gabonafélék, hüvelyesek, húsok, máj, vese, különösen a karfiolban, avokádóban, lazacban, csirkében, tojássárgájában, illetve a sajtokban.
Ajánlott napi mennyiség: gyermekeknek koruktól függően 2 és 6 mg között, míg felnőtteknek 6mg a napi szükséglet.
Megjegyzés:
A nagymennyiségű pantoténsav bevit... |
|
|
|
|
|
|
|
... baci
Az előbbiekben említett, magas lázat, izomfájdalmat, hányingert, hasmenést okozó lisztériabaktérium a gyümölcsök, zöldségek mellett kész hústermékekben, joghurtokban, lágy sajtokban is előfordulhat. A tejtermékek mellett a nyers tojás és húsok, illetve bizonyos zöldségfélék fogyasztása szalmonellafertőzést is okozhat.
A tünetek hasonlóak, a 12-72 órán be... |
|
|
|
|
|