Belépés
Sajtot mindenkinek!
... hogy különleges illatukat más élelmiszerek átvegyék. Célszerű sajtjainkat külön ,,sajtdobozban" tárolni.

Nagyszerű csemege a sajttál, melyet különféle felszeletelt sajtokból állíthatunk össze. Mellé feltétlen kínáljunk diót, egyes sajtokkal kitűnő ízhatást ad. Ha tartalmasabbat szeretnénk, pirítóst, vajat is szervírozzunk a sajttál mellé.

Legjobban...
9 veszélyes táplálék
... gyorsan feldolgozni ezeket az aminokat, melyek sokáig a testben maradva fejfájást idézhetnek elő.
Az aminok csoportjai

* Feniletilamin: csokoládéban.
* Tiramin: sajtokban és vörösborban.
* Hisztamin: savanyú káposztában, pácolt ételekben, sajtokban.

A fejfájás kialakulása kapcsán gyanúba keveredett élelmiszerek listája hosszú, mely...
A tejcukorérzékenyek diétája
... biológiai értéke eltér a túróétól.

A sajtok tejcukor tartalma változó, s szorosan összefügg az alkalmazott technológiával, a sajt típusával, az érlelési idővel.

A lágy sajtokban, valamint a friss, nem érlelt sajtokban van kis mennyiségű tejcukor, rendszerint 1,5-2,5 %. Ezeknél a sajtoknál csak részlegesen távolítják el a savót a gyártás során, hogy nagyobb le...
Vészhelyzet van!
... Monocytogenes

van benne.

A határérték: 100db, és mi 22.000db/g-ot mértünk.

Ez már halálos is lehet!

Ez ugyanaz a baci mint ami Németországban a sajtokban volt, és sok
idős ember meghalt tőle.

Ez most nem játék.

Aki vett ilyen terméket, és még nem fogyasztotta el, azonnal dobja ki.

Ha már evett belőle...
Vigyázzatok magatokra!
... fertőzött!!!!!
Listeria Monocytogenes
van benne.
A határérték: 100db, és mi 22.000db/g-ot mértünk.
Ez már halálos is lehet!
Ez ugyanaz a baci mint ami Németországban a sajtokban volt, és sok idős ember meghalt tőle.
Ez most nem játék.
Aki vett ilyen terméket, és még nem fogyasztotta el, azonnal dobja ki.
Ha már evett belőle.
Ez...
Párizs mindenkinek ad valamit
... tetején, a Sacre Coeur környékén - ahol a Kommün született - tovább kísért a régi negyed hangulata, de csakis a turisták kedvéért.


JÓ TUDNI!

MIT EGYÜNK? A FRANCIA SAJTOKBAN és borokban nem lehet csalódni, ráadásul jóval olcsóbbak, mint nálunk. A hozzá való bagettet még este is frissen sütik. Étteremben a francia specialitásokat kell megkóstolni: quiche-...
Tvn konyha A titokzatos E-betű
A titokzatos E-betűkről

kémiát már évszázadok óta használják az élelmiszeriparban. Az elsô próbálkozások természetesen még nem az adalékanyagok hozzáadásáról, a szín, az íz stb., megóvásáról szólak. Eleink az élelmiszerek eltarthatóságának idejét akarták növelni. Kezdetben aszalták, szárították a gyümölcsöket, a bogyókat. Azután megjelent a sóval való tartósítás, az er...
Párizs mindenkinek ad valamit
... Coeur környékén - ahol a Kommün született - tovább kísért a régi negyed hangulata, de csakis a turisták kedvéért.


JÓ TUDNI!

MIT EGYÜNK? A FRANCIA SAJTOKBAN és borokban nem lehet csalódni, ráadásul jóval olcsóbbak, mint nálunk. A hozzá való bagettet még este is frissen sütik. Étteremben a francia specialitásokat kell megkóstolni: quiche-t (só...
Nincs Cím
... vitamin - pantoténsav természetes formái:

Gabonafélék, hüvelyesek, húsok, máj, vese, különösen a karfiolban, avokádóban, lazacban, csirkében, tojássárgájában, illetve a sajtokban.

Ajánlott napi mennyiség: gyermekeknek koruktól függően 2 és 6 mg között, míg felnőtteknek 6mg a napi szükséglet.

Megjegyzés:
A nagymennyiségű pantoténsav bevit...
Hogyan kapjunk biztosan ételmérgezést :(
... baci

Az előbbiekben említett, magas lázat, izomfájdalmat, hányingert, hasmenést okozó lisztériabaktérium a gyümölcsök, zöldségek mellett kész hústermékekben, joghurtokban, lágy sajtokban is előfordulhat. A tejtermékek mellett a nyers tojás és húsok, illetve bizonyos zöldségfélék fogyasztása szalmonellafertőzést is okozhat.

A tünetek hasonlóak, a 12-72 órán be...
1 
Címkék: Nincs Cím, Listeria Monocytogenes, Sacre Coeur, FRANCIA SAJTOKBAN, titokzatos E-betű, sajttál mellé, testben maradva, aminok csoportjai, fejfájás kialakulása, sajtok tejcukor, alkalmazott technológiával, sajt típusával, érlelési idővel, lágy sajtokban, sajtoknál csak, gyártás során, baci mint, sajtokban volt, régi negyed, turisták kedvéért, hozzá való, francia specialitásokat, titokzatos E-betűkről, elsô próbálkozások, adalékanyagok hozzáadásáról, élelmiszerek eltarthatóságának, sóval való, napi szükséglet, nagymennyiségű pantoténsav, előbbiekben említett, tejtermékek mellett, nyers tojás, tünetek hasonlóak, 12-72 órán, tojássárgájában, specialitásokat, nagymennyiségű, hústermékekben, tartalmasabbat, németországban, technológiával, monocytogenes, ételmérgezést, izomfájdalmat, feniletilamin, szervírozzunk, természetesen, adalékanyagok, próbálkozások, hozzáadásáról, élelmiszerek, előfordulhat, sajtdobozban, fogyasztotta, felszeletelt, zöldségfélék, gyümölcsöket, csokoládéban, joghurtokban, felnőtteknek,
© 2013 TVN.HU Kft.