Belépés
Bebe-kekszes gyorssütemény
... sötétbarna Bebe-keksz, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 50 dkg túró, rum, 2 db banán

Elkészítése:

A vajat a cukorral és a túróval összekeverjük, a masszát tetszés szerint rummal ízesítjük (1). A világos és sötét színű kekszeket egy alufóliával befedett tálcára vagy tepsire helyezzük: 21 darabos sakktáblát alkotunk belőlük (2). A kekszek felületére a túrókrém fel...
Mézes zserbó
... sütjük.

Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 evő kan...
Vegyes sütik
... kanál lisztet egy kis tejjel simára kavarjuk forrótejbe simára főzzük, kihűtjük, 10 dkg vajat 20dkg cukorral habosra keverjük, a masszával össze kavarjuk és egy cs. vaníliával és ½ dl rummal ízesítjük. Meg töltjük vele a barna lapot rá a piskótát újra kenjük tetejére a másik lap s ennek a tetejét be vonjuk csoki mázzal

Repülő krémes

25 dkg liszt 7dkg va...
Takaréklinzer
...

1/2 kg lisztet
1/4 kg zsírral,
1 egész tojással,
20 deka porcukorral,
1 Váncza-sütőporral,
1 pohárka rummal,
1 deka törött fahéjjal,
1/2 csomag vanilincukorral,
1 csipetnyi sóval és
annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrunk és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Va...
Almás-rumos puding
... kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal minde...
Ananászos sütemény
... szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és f...
VAJASTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
... veszünk.

45 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, téglává formáljuk, s hűtőbe tesszük. A maradék szitált lisztet és vajat összedolgozzuk a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és a sóval. (Közben apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól kezelhető, lágyabb tésztát kapjunk.)

A masszát cipóvá formálva és egy konyharuhával letakarva fél órát pi...
ALMÁSPITE (TÚRÓSPITE)
... keverni a cukrot és fahéjat, nehogy megégjen.)

Túrós pitéhez

az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, kb. 25 dkg porcukorral, és egy-két evőkanál rummal keverjük össze. Ha túlságosan nedves a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval.
Itt ne kísérletezzünk a Nonna-féle megoldással, én már megtettem :-). (A túró ropo...
Diós béles
... alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben ...
Diósbéles
... egyenletesen szétnyomkodjuk, barackízzel megkenjük és a következő diótöltelékkel borítjuk:
14 deka porcukrot
1/2 csomag vanilincukorral,
15 deka darált dióval,
1 kanálka rummal,
2 tojás sárgájával és
3 tojás keményre vert habjával elkeverünk.

A diótölteléket a tészta másik felével betakarjuk, villával megszurkáljuk és tojásos bekenés...
Rumos szelet
... tojásból, 20 dkg porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk. Duplakésfok vastagra nyújtjuk, lassú tűzön félig megsütjük.

A kristálycukrot elhabarjuk a 6 tojássárgájával, 2 evőkanál rummal, a darált dióval. Gőz fölött kavarva besűrítjük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját. A tésztára kenjük. Lassú tűzön egészen megsütjük. Kihűlés után bevonju...
Hólabda
... tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a
tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az
kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a
rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a
lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük
a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis
hólabdákat k...
Részeges szelet II.
... sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral.

A töltelékhez: 20 dkg darált diót 15 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, és 4 evőkanál rummal összekeverünk és ráöntjük a lekváros tésztára. Majd 1 egész tojást, 3 evőkanál kakaót, 10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat jól kikeverünk. Rákenjük a diós töltelékre. A végén kerül rá a ...
Citromos sütemény
... cukro...
Gesztenyegolyók
Hozzávalók:

40 dkg gesztenyemassza, porcukor, rum, rumos meggy, kakaó, vaj

Elkészítése:

40 dkg gesztenyemasszát villával áttörünk, majd ízlés szerint porcukorral és rummal összekeverünk. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, úgy, hogy a közepébe egy-egy kimagozott rumos meggyszemet teszünk.

A máz: 2 evőkanál porcukorral 3 evőkanál ...
Villámsüti idénygyümölccsel
... vaníliás cukor, cukor, banán, ananász, túró

Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a banánt összepréseljük, az ananászt felvagdaljuk. Meglocsoljuk neszkaféval, rummal. A kekszet összetörjük, és ezek levével a cukrot és a vaníliás cukrot a túróval összevegyítjük, egy kis időre robotgépben simára keverjük. Tejszínhabbal díszítjük, ízlés szerint koktélh...
Csokival töltött marcipánburgo
... marcipánmassza
kakaó
porcukor
12 dkg vaj
8 dkg étcsokoládé
2 cl rum



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd lassan a habosra kevert vajhoz csorgatva a rummal együtt kavarjunk belőle krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen, majd formázzunk belőle csokigolyócskákat. Mindegyiket csomagoljuk be ...
Egzotikus gyümölcsfalatok
... díszítéshez:
citromfűlevelek



ELKÉSZÍTÉS

A narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a rummal, a cukorsziruppal, a mazsolával és a fahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd a fahéjat kidobjuk belőle. A narancsokat meghámozzuk, ...
Gesztenyés csokikrém
... habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, majd az olvasztott csokoládét. Sima krémmé keverjük, végül apránként beleforgatjuk a tojáshabot. Desszerteskelyhekbe ...
Gesztenyés tekercs
... kiskanál kókuszreszelék

A tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé



ELKÉSZÍTÉS

A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé...
1 2 3 ..............88 89 .......132 133 .......176 177 
Címkék: VAJASTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, túróval összekeverjük, masszát tetszés, alufóliával befedett, kekszek felületére, masszával össze, barna lapot, piskótát újra, tésztából készült, belsejüket felkockázzuk, almákat meghámozzuk, belsejüket kivájjuk, lecsöpögtetett mazsolával, citromhéjjal habosra, kenyeret tejbe, tojásos keverékhez, maradék szitált, masszát cipóvá, konyharuhával letakarva, áttört túrót, túró ropo, töltelékkel bevonjuk, vaníliás cukorral, tojások keményre, tészta másik, töltelékre reszeljük, következő diótöltelékkel, kristálycukrot elhabarjuk, darált dióval, tűzről hozzáadjuk, tésztára kenjük, krémmel majd, simára vajjal, fent említett, kisült tésztát, lekváros tésztára, diós töltelékre, végén kerül, masszából vizes, közepébe egy-egy, almát meghámozzuk, banánt összepréseljük, ananászt felvagdaljuk, kekszet összetörjük, vaníliás cukrot, túróval összevegyítjük, csokoládét vízgőz, habosra kevert, rummal együtt, narancs héját, citrom levét, fahéjjal felforraljuk, tűzről levéve, fahéjat kidobjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.