|
|
|
... sütjük.
Töltelék:
3 tojássárgájából 3 evő kanál cukorral 1 cs. vaníliás cukorral 3 evő kan... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kanál lisztet egy kis tejjel simára kavarjuk forrótejbe simára főzzük, kihűtjük, 10 dkg vajat 20dkg cukorral habosra keverjük, a masszával össze kavarjuk és egy cs. vaníliával és ½ dl rummal ízesítjük. Meg töltjük vele a barna lapot rá a piskótát újra kenjük tetejére a másik lap s ennek a tetejét be vonjuk csoki mázzal
Repülő krémes
25 dkg liszt 7dkg va... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1/2 kg lisztet
1/4 kg zsírral,
1 egész tojással,
20 deka porcukorral,
1 Váncza-sütőporral,
1 pohárka rummal,
1 deka törött fahéjjal,
1/2 csomag vanilincukorral,
1 csipetnyi sóval és
annyi tejföllel, amennyit felvesz, összegyúrunk és zsírozott tepsiben lekvárral megkenve a tésztából készült ráccsal díszítve sütjük. Va... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kenyérszeletek héját levágjuk, a belsejüket felkockázzuk. Az almákat meghámozzuk, a belsejüket kivájjuk, a húsukat kis kockákra vágjuk, majd simára keverjük a lecsöpögtetett mazsolával, a dióval és a rummal. Mély tálban csipetnyi sóval és a citromhéjjal habosra keverjük a tojásokat. A kenyeret tejbe áztatjuk, majd kinyomkodjuk, és a tojásos keverékhez adjuk, végül fakanállal minde... |
|
|
|
|
|
|
|
... szorosan egymás mellé lerakjuk. Ráöntjük a tésztát, és f... |
|
|
|
|
|
|
|
... veszünk.
45 dkg vajat összegyúrunk 5 dkg liszttel, téglává formáljuk, s hűtőbe tesszük. A maradék szitált lisztet és vajat összedolgozzuk a tojássárgájával, a citromlével, a rummal és a sóval. (Közben apránként annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy jól kezelhető, lágyabb tésztát kapjunk.)
A masszát cipóvá formálva és egy konyharuhával letakarva fél órát pi... |
|
|
|
|
|
|
|
... keverni a cukrot és fahéjat, nehogy megégjen.)
Túrós pitéhez
az áttört túrót 2 nyers tojással, tejföllel, mazsolával, kb. 25 dkg porcukorral, és egy-két evőkanál rummal keverjük össze. Ha túlságosan nedves a túró, darált dióval száríthatjuk, borzasztó finom lesz dióval.
Itt ne kísérletezzünk a Nonna-féle megoldással, én már megtettem :-). (A túró ropo... |
|
|
|
|
|
|
|
... alapanyagait jól összedolgozzuk. Nagyobb részét tepsiben egyenletesen elnyomkodjuk, majd megkenjük baracklekvárral, és a töltelékkel bevonjuk. A porcukrot a vaníliás cukorral, a dióval, a rummal és a 2 tojás sárgájával összekeverjük. Hozzáadjuk a tojások keményre vert habját. Rákenjük a tésztára, a tészta másik felét pedig a töltelékre reszeljük. Tojással megkenjük. Forró sütőben ... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyenletesen szétnyomkodjuk, barackízzel megkenjük és a következő diótöltelékkel borítjuk:
14 deka porcukrot
1/2 csomag vanilincukorral,
15 deka darált dióval,
1 kanálka rummal,
2 tojás sárgájával és
3 tojás keményre vert habjával elkeverünk.
A diótölteléket a tészta másik felével betakarjuk, villával megszurkáljuk és tojásos bekenés... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásból, 20 dkg porcukorból kevés tejjel tésztát gyúrunk. Duplakésfok vastagra nyújtjuk, lassú tűzön félig megsütjük.
A kristálycukrot elhabarjuk a 6 tojássárgájával, 2 evőkanál rummal, a darált dióval. Gőz fölött kavarva besűrítjük. Levéve a tűzről hozzáadjuk a 6 tojásfehérje keményre vert habját. A tésztára kenjük. Lassú tűzön egészen megsütjük. Kihűlés után bevonju... |
|
|
|
|
|
|
|
... tészta. Ha kihűlt kiszaggatjuk kis kerek formákkal a
tésztát, kettévágjuk és megkenjük a krémmel majd az
kókuszreszelékbe forgatjuk. Krém: A cukrot a vajjal és a
rummal jól elkeverjük. A tejből, vaníliából és a
lisztből kemény krémet főzünk. Ha ez kihűlt, elkeverjük
a simára vajjal, majd a fent említett módon. Helyes kis
hólabdákat k... |
|
|
|
|
|
|
|
... sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük. A kisült tésztát megkenjük pikáns lekvárral.
A töltelékhez: 20 dkg darált diót 15 dkg porcukorral, 1 csomag vaníliás cukorral, és 4 evőkanál rummal összekeverünk és ráöntjük a lekváros tésztára. Majd 1 egész tojást, 3 evőkanál kakaót, 10 dkg porcukrot és 20 dkg vajat jól kikeverünk. Rákenjük a diós töltelékre. A végén kerül rá a ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
40 dkg gesztenyemassza, porcukor, rum, rumos meggy, kakaó, vaj
Elkészítése:
40 dkg gesztenyemasszát villával áttörünk, majd ízlés szerint porcukorral és rummal összekeverünk. A masszából vizes kézzel golyókat formálunk, úgy, hogy a közepébe egy-egy kimagozott rumos meggyszemet teszünk.
A máz: 2 evőkanál porcukorral 3 evőkanál ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukor, cukor, banán, ananász, túró
Elkészítése:
Az almát meghámozzuk, lereszeljük, a banánt összepréseljük, az ananászt felvagdaljuk. Meglocsoljuk neszkaféval, rummal. A kekszet összetörjük, és ezek levével a cukrot és a vaníliás cukrot a túróval összevegyítjük, egy kis időre robotgépben simára keverjük. Tejszínhabbal díszítjük, ízlés szerint koktélh... |
|
|
|
|
|
|
|
... marcipánmassza
kakaó
porcukor
12 dkg vaj
8 dkg étcsokoládé
2 cl rum
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét vízgőz felett olvasszuk fel, majd lassan a habosra kevert vajhoz csorgatva a rummal együtt kavarjunk belőle krémet. Tegyük hűtőbe néhány órára, hogy megdermedjen, majd formázzunk belőle csokigolyócskákat. Mindegyiket csomagoljuk be ... |
|
|
|
|
|
|
|
... díszítéshez:
citromfűlevelek
ELKÉSZÍTÉS
A narancs héját hosszú, vékony szeletekre vágjuk, és durvára daraboljuk. A levét és a citrom levét kinyomjuk, a narancshéjjal, a rummal, a cukorsziruppal, a mazsolával és a fahéjjal felforraljuk. A tűzről levéve, lefedve 5 percig állni hagyjuk, majd a fahéjat kidobjuk belőle. A narancsokat meghámozzuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... habosra keverjük. A csokoládét kis darabokra tördeljük, majd vízgőz felett megolvasztjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük. Mély tálban a tojássárgákat a vaníliáscukorral, a kakaóval, a rummal és a kávéval habos-krémesre keverjük. Hozzáadjuk a gesztenyés krémet, majd az olvasztott csokoládét. Sima krémmé keverjük, végül apránként beleforgatjuk a tojáshabot. Desszerteskelyhekbe ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiskanál kókuszreszelék
A tetejére:
10 dkg tortabevonó étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS
A kekszet ledaráljuk, összedolgozzuk a vajjal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel, a kakaóval, majd félretesszük, amíg a krémet elkészítjük. A vajat a cukorral jól kikeverjük, a gesztenyepürét hozzáadjuk, és a rummal meg a kókuszreszelékkel krémmé... |
|
|
|
|
|