Belépés
Ribizlis sütemény
... következő krémmel töltjük meg: a tejből a búzadarával tejbedarát főzünk és kihűtjük. Közben habosra keverjük a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzákeverjük a kihűlt darát, és a ribizlit. Alaposan kikeverjük, és ezzel töltjük meg a piskótát. A felső lapot bevonjuk citrommázzal, tetejére ribizlit szórunk. Még frissen bejelöljük a szeletek helyét, mert ha a citrommáz m...
Jeges cseresznyekrém
... fagyasztóba tesszük. Tálaláskor 2 evőkanállal gombócokat szedünk belőle a tányérokra.


Variáció

A krém közepébe tehetünk néhány szem málnát, cseresznyét, áfonyát vagy ribizlit. Szezontól függően bármilyen pürésített gyümölccsel is elkészíthetjük.


Minden magot könnyedén eltávolíthatunk (még a málnáét is), ha pürésítés előtt áttörjük a gy...
A kék gyümölcs egészségesebb
... mérlegelni, hogy milyen színű gyümölcsöt terem az adott fajta. A kékszínű gyümölcsök ugyanis flavonoidokat (antioxidánsokat) is tartalmaznak. Ezért feltétlenül ültessünk a kertbe fekete ribizlit, tüskétlen szedret és kék szőlőfajták. Az utóbbiak közül biotermesztésre a Magyarországon Csizmadia József és Bereznai László által kinemesített interspecifikus, tehát gombabetegségekkel s...
Mentás barack ribizlimártással
... oldódásig keverjük a vízben, majd beletesszük a kettévágott, kikapart vaníliarudat. Felforraljuk, belerakjuk a barackokat, és 15 percig kislángon forraljuk, majd a lábosban hagyjuk kihűlni. A ribizlit megtisztítjuk, simára turmixoljuk. A mentát megmossuk, leszárítjuk. Fél liter kihűlt szirupot a borhoz keverünk, majd hozzáadjuk a ribizlipürét és a 12 apróra vágott mentalevelet. Sz...
Narancsgranita ribizlivel
... kristálycukor



ELKÉSZÍTÉS

A narancsszörpöt és a vizet összekeverjük, és egy tálba öntjük. Mélyhűtőben megfagyasztjuk, közben villával időnként megkeverjük, hogy szemcsés-kásás állagú granitát kapjunk. A ribizlit szitán áttörjük, hogy mag nélküli gyümölcshúst kapjunk. A cukorral megszórjuk, majd összekeverjük. Amikor már eléggé szemcsés-kásás lett a...
Nektarin-ribizli saláta
... citromlével simára keverjük, ezzel meglocsoljuk a gyümölcsszeleteket, összekeverjük, majd folpackkal lezárjuk, és 30 percre hűtőbe tesszük. Tálaláskor megmossuk, les...
Feketeribizli-likőr
... cassis)


HOZZÁVALÓK:

1 kg fekete ribizli
2-3 szegfűszeg
1 darabka fahéj
1 liter gyümölcspálinka
75 dkg cukor


ELKÉSZÍTÉS...
Sütőtökszorbet
... majd hozzáadjuk a citrom levét, héját, a gyömbért, a narancslét, és jól összekeverjük. Hűlni hagyjuk, majd 45 percre a fagyasztóba tesszük. A maradék cukrot felolvasztjuk, beletesszük...
Együtt segíthetünk
... hasonló gond. Nógrádi gyümölcstermelő
barátainktól tudjuk, hogy a Rauch cég nem veszi át a magyar
kistermelőktől a gyümölcsöt, helyette külföldi árut hoz be. Így pl. a
ribizlit (piros és fekete) a termelőknek le kell verniük a bokrokról!!!
Ráadásul a szobi szörp gyártását is beszüntették.
Ez a kis mellékjövedelem segített nekik többek közt a magas tüzelő...
Egyszerű linzi torta
... elhabart tojássárgáját. Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, majd egy nagyobb és egy kisebb cipót formálunk belőle (3:1 arányban). Fóliába csomagoljuk, fél órára a hűtőbe tesszük.
2. A ribizlit/áfonyát hagyjuk felengedni. A diót darabosra vágjuk. Kikenünk vajjal/margarinnal egy 26-28 cm-es, cakkos oldalú tortaformát.
3. Az egyik cipót lisztezett munkalapon 34-36 cm átmérőjű...
Fogkrémes pirítós
VARRÓ DÁNIEL: NÉGY GASZTRONÓMIAI LIMERICK

Volt egy úr, lakhelye Piripócs,
Fogkrémmel ette a pirítóst.
Rakott rá ribizlit,
Kérdezték: ,,hogy ízlik?"
Azt mondta: ,,finom, csak kicsit sós."

Volt egy úr, lakhelye Alaszka,
Nejét egy barlangba falazta.
Kérdezték: ,,miért tette?"
Azt mondta: ,,M...
Fűszeres vaddisznóhát
... tároljuk. Besózzuk, és forró zsíron egészben megsütjük. (A belsej...
Töltött görögdinnye
... kivájjuk és kimagozzuk. A héjat és a húst a felhasználásig hűtőbe tesszük. A sárgadinnyét kettévágjuk, kimagozzuk, a húsát dinnyevájóval kikanalazzuk. Az epret és a málnát megtisztítjuk. A ribizlit a szárról leszedjük (vigyázzunk, hogy a leve ne folyjon el!). A barackokat negyedekre vágjuk. A banánokat felkarikázzuk. Salátástálban a citromlevet, a narancsvirág-vizet és a cukrot ös...
Klasszikus lányregény
... ihat bort, hangoztatja az esküvőn. Édenkertet akar teremteni férjének, a buzgalomba úgy elfárad, hogy a mosolygáshoz is túl fáradt. Remekelni akar, elhatározza, hogy a kertben termett ribizlit maga főzi be zselének-férjének.
Tizenkét csupor és extra adag csupor után sem kocsonyásodik a zselé, Meg sír dühében, amikor John hazaállít agglegény barátjával vacsorázni. Vacsora nin...
Vigyázat! mérget tartalmazhat!
... permetszerek egy része azonban felszívódik, ezeket mindenképpen elfogyasztjuk.

Egészségünk védelme érdekében célszerű kerülni a legnagyobb kockázatot jelentő árukat, a málnát, a ribizlit, a szamócát, a szedret, az egrest, a kései csemegeszőlőt és a korai salátát.

Az FVM honlapján nyilvánosságra hozta a húsvéti ellenőrzéseknél határérték felett szennyezett ter...
Méreg vagy vitamin?
...



Egészségünk védelme érdekében célszerű kerülni a legnagyobb kockázatot jelentő árukat, a málnát, a ribizlit, a szamócát, a szedret, az egrest, a kései csemegeszőlőt és a korai salátát.

Az FVM nyilvánosságra hozta a húsvéti ellenőrzéseknél határérték felett szennyezett termékek előállító...
Őz medalion
... v...
Sütöttem
... még gyümölcsleves,



Hozzávalók: 2l víz
500gr eper
gyümölcsök, amiket otthon találunk (én őszibarackot, ribizlit, szőlőt, málnát, áfonyát tettem bele)
2 rúd fahéj
1/2 rúd vanília
4ek méz, vagy cukor, barnacukor
10 db szegfűszeg, szegfűbors vegyesen esetleg egy kis szerecsendió vi...
Gyors ribizlilekvár
Ne gondolják, hogy Hamupipőkének kell lennie annak, aki ribizlit akar eltenni!

A ribizlit alaposan, többször váltott vízben megmossuk, lecsepegtetjük, és szárával együtt feltesszük egy lábasba főni. Pár percig rotyogtatjuk, majd átpasszírozzuk, és az így kapott mag és héj nélküli gyümölcsvelőhöz kilónként 40-50 dkg cukrot adunk. Takaréklángon fél óráig főzzük, majd...
Őszibarackos-ribizlis sütemény
... lábosba, öntsünk rá vizet, adjunk hozzá kevés cukrot. Forraljuk fel, majd hagyjuk kihűlni. Ezután húzzuk le a barack héját, vágjuk negyedekbe, és tegyük kivajazott-kilisztezett tálba. A ribizlit pucoljuk meg, öblítsük le, szórjuk a barackra. Langyosítsuk meg a tejet, adjuk hozzá a vaníliarudat. Keverjük össze a tojásokat a cukorral, adjuk hozzá a keményítőt, a lisztet, végül a tej...
1 2 3 .....17 18 ..25 26 ..33 34 35 
Címkék: Magyarországon Csizmadia József, Bereznai László, VARRÓ DÁNIEL, NÉGY GASZTRONÓMIAI LIMERICK, búzadarával tejbedarát, vaníliás cukorral, kihűlt darát, felső lapot, szeletek helyét, krém közepébe, adott fajta, kékszínű gyümölcsök, kertbe fekete, utóbbiak közül, lábosban hagyjuk, ribizlit megtisztítjuk, mentát megmossuk, borhoz keverünk, vizet összekeverjük, tálba öntjük, ribizlit szitán, cukorral megszórjuk, citrom levét, fagyasztóba tesszük, maradék cukrot, szobi szörp, magas tüzelő, kisebb cipót, hűtőbe tesszük, diót darabosra, 26-28 cm-es, egyik cipót, barlangba falazta, felhasználásig hűtőbe, sárgadinnyét kettévágjuk, húsát dinnyevájóval, málnát megtisztítjuk, szárról leszedjük, barackokat negyedekre, banánokat felkarikázzuk, kertben termett, része azonban, legnagyobb kockázatot, kései csemegeszőlőt, korai salátát, húsvéti ellenőrzéseknél, ribizlit alaposan, lábasba főni, barack héját, ribizlit pucoljuk, ribizlimártással, antioxidánsokat, eltávolíthatunk, interspecifikus, ellenőrzéseknél,
© 2013 TVN.HU Kft.