Belépés
József Attila 1923
... köszönni,
Ki nem dadog, látván szépségedet:
Bátor, bolondos, lelkes nagy-gyerek.
Ki így köszönne: "Szépség, bárhová lépsz,
Neked lobog fel mindenütt a lángész
S mint ó remekművet, mely isteni,
Úgy megcsudál az alkotó zseni.
Ki trónusán a Nemlátottat várja,
Hódol neked művészek büszke álma,
Pedig halkan szólsz s mégis által...
Göbölyös N. László
... gyűlölettel néz utána.
Arthur hangja, miközben a csövest látjuk kávéját szürcsölni:
Ha tudott volna festeni, megalkotta volna a Csapszéki Madonna és a Tékozló Fiú című remekművet, amelyet ötven év múlva milliókért vett volna meg árverésen egy romantikára vágyó depressziós milliomos.

XII. kép.
A mezítlábas csöves a postán, a sorban épp...
szeretettel
... kiszórták a márványból és fából faragott angyalszobrokat és a misekönyveket is. Az orgona is elpusztult. A cinsípokat két szekér vitte el a tábori golyóöntőknek.
Az ezüstsípokat és remekmûvû arany és ezüst gyertyatartókat, oltárszőnyegeket és oltárterítőket, miseruhákat három másik szekér vitte le a szultán kincstárosának. A templom gyönyörû fali...
szeretettel
... madarak valának láthatók, rendesen vörös színben, hátul pedig Miskolc városa számtalan házával és valamennyi templomával: még a kálvinista kakas is ott áll az egyik tornyon.
Igazi remekmû ez, melynél nem kímélt sem fáradságot, sem anyagot a szûcs.
De nem is a gózoni Mócsik csinálta azt, hanem a leghíresebb szûcs egész Miskolc városában. Még...
"Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekm
"Tudnod kell, hogy sok-sok vázlat után születik meg a remekmű! Ne add fel! Egy életed van, egyetlen dobás. Nem érdemes kishitűen, félszegen egy helyben topogni, vagy duzzogva félreülni. Tudj kacagni saját kudarcaido...
ccCcc
... zeneművek között vannak hasonlóságok, de kivételek és ellentmondások is.
Az elkülönítésében jellegzetes formai és tartalmi ismérvek játszanak szerepet.
A meghatározó alkotásokból, remekmûvekből elvont normarendszer az egyes további alkotásoknak is például szolgál, illetve a megítélésükhöz, értelmezésükhöz támpontot nyújthat.
A nagyobb műfajok alfajokra ...
Mit üzen a ma élőknek Leonardo utolsó vacsorája?
... Maria della Grazie refektóriumának falán található. Mérete körülbelül 10X5 méter. SANTA MARIA DELLA GRAZIE TEMPLOM (MILANO)


...
1 
Címkék: József Attila, Göbölyös, Csapszéki Madonna, Tékozló Fiú, SANTA MARIA DELLA GRAZIE TEMPLOM, alkotó zseni, csövest látjuk, romantikára vágyó, mezítlábas csöves, tábori golyóönt&#245, szultán kincstárosának, templom gyönyör&#251, kálvinista kakas, egyik tornyon, gózoni Mócsik, leghíresebb sz&#251, helyben topogni, elkülönítésében jellegzetes, meghatározó alkotásokból, egyes további, nagyobb műfajok, értelmezésükhöz, gyertyatartókat, elkülönítésében, angyalszobrokat, refektóriumának, kincstárosának, ellentmondások, megítélésükhöz, normarendszer, misekönyveket, hasonlóságok, alkotásokból, ezüstsípokat, alkotásoknak, jellegzetes, szeretettel, depressziós, romantikára, templomával, meghatározó, nemlátottat, miseruhákat, szépségedet, slideplayer, leghíresebb, elpusztult, cinsípokat, valamennyi, körülbelül, megalkotta, milliókért, mezítlábas, szürcsölni, márványból, helytitkai, oltárterít, kudarcaido, fáradságot, kálvinista, kiszórták, található, alfajokra, zeneművek, támpontot, félszegen, játszanak, milliomos, megcsudál,
© 2013 TVN.HU Kft.