|
|
|
Joghurtosfánk öt perc alatt
Hozzávalók 15 db-hoz:
300 g natúr joghurt
2 csomag sütőpor
1 csomag vanilincukor
2 evőkanál kristálycukor
30 dkg liszt
1 csipet só
a sütéshez olaj
A száraz hozzávalókat alaposan összekeverem, majd a joghurttal tésztává gyúrom. Ragacsos lesz, de nem kell hozzá több lisztet adni. Öt perci... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyümölcsös túrótorta pohárban
hozzávalók / 4 adag
25 dkg túró
1 ek citromlé
2 ek cukor
vanília ízlés szerint
2 ek görög joghurt
10 dkg kekszmorzsa
20 dkg szilva /szilva helyett pl meggy stb/
elkészítés
A túr... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Egyszerű almaecettel ecseteld ,minden lábmosás után. / Naponta/
Régi ,kipróbált recept. Amikor még nem lehetett drága, flancos kencéket kapni, ez használt!... |
|
|
|
|
|
|
|
...20 dkg főtt rizs
1 kg darált sertéshús
1.5 kg kelkáposzta
2 db tojás
2 db tyúkhúsleves-kocka
1 csipet őrölt bors
10 dkg sűrített paradicsom
1 csipet majoránna
A szép nagy kelkáposzta leveleit leszedem és leforrázzom őket. A káposzta megmaradt részeit apróra vágom.
Tölteléket készítek a darált húsból, a tojásból,a főtt rizsbő... |
|
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
25 dkg mák
1 bögre liszt
20 dkg porcukor
1 tk sütőpor
2.5 dl tej
1 db tojás
450 g meggybefőtt
1 tasak vaníliás pudingpor
3 ek cukor
2 ek vaj
elkészítés
A meggybefőttet lecsöpögt... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsiben lévőre.
sütési hőfok: 160°C... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 8 adag
2 bögre cukor (csapott)
2 bögre liszt (púpozott)
4 db tojás
2 csomag sütőpor
375 g joghurt (nagy doboz)
15 dkg margarin
15 dkg dió (kb)
elkészítés
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a ... |
|
|
|
|
|
|
|
hozzávalók / 4 adag
1 bögre liszt
1 kk sütőpor
1/2 bögre cukor
1/2 bögre mák
4 db tojás
1/2 bögre olaj
1 bögre tej vagy kefír
só, vaníliás cukor
A pudinghoz:
1 cs vaníliás pudingpor
3 dl tej
cukor a puding ízesíté... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 dl tejföl
2 ek olívaolaj
50 dkg cukkini
3 dl natúr joghurt
1 csokor petrezselyem
2.5 dl zöldségleves
5 dkg pirított zsemlekocka
A cukkinit felkockázom, és forró olajon puhára párolom, sózom, borsozom,joghurttal, és levessel higítom, és simára turmixolom. A tejfölt belekeverem, finomra vágott petrezselyemmel meghintve, zsemlekockával ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztakeverőjével jól összekeverjük, majd lisztezett kézzel sima tésztává gyúrjuk.Fóliába csomagolva 1 órát pihentetjük a hűtőben.
Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk. (Az eredeti recept 40x60 cm-es téglalapot javasol, nekem ennél kisebb a gyúródeszkám, ezért én kb. 30 x 40-esre tudom nyújtani, de így is tökéletes lesz a végeredmény.)A maradék 5 dkg vajat felolvasztjuk, és h... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 pohár joghurt
1 csomag sütőpor
1 csomag vaníliás cukor
1 pohár cukor
2 db tojás
2 ek étolaj
2 pohár liszt
1 pohár joghurtot beleöntünk egy tálba, 2 db egész tojást, 1 joghurtos pohár cukor, 2 ek. olajat hozzáteszünk. Ezt robotgéppel összekeverjük, utána 2 joghurtos pohár lisztet, 1 cs. sütőport és 1 cs. vaníliás cukrot keverünk a mas... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 csipet só
2 ek cukor
2 szem burgonya
3 ek vaj
1 csipet bors
1 dl tejszín
40 dkg sütőtök
2 szál póréhagyma
A vajon a póréhagymát a cukorral picit karamellizálom. A tököt és a krumplit megtisztítom, felkockázom, hozzáadom a hagymához, felöntöm annyi vízzel, ami épp ellepi, és fedő alatt puhára főzöm. Ha kész, botmixerrel pürésíte... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 db tojás sárgája
20 dkg darált dió
30 dkg porcukor
60 dkg vaj
80 dkg liszt
1 kh só
1 kh fahéj
A hozzávalókat összegyúrom, majd két órára hűtőbe teszem a tésztát. Kb. 3 mm-re kinyújtom és kör alakú formával kiszúrom. A formák fele, középen legyen lyukas. 180 fokon, 13 percig sütöm őket. Összeragasztok egy teli és egy lyukas formát bar... |
|
|
|
|
|
|
|
...0.5 dl étolaj
1 fej hagyma
50 dkg csirkemáj
30 dkg gomba
2 ek mustár
2 dl főzőtejszín
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet oregáno
1 csipet bazsalikom
1 csomag tészta
1 pohár tejföl
A hagymát vékonyra felszeletelem, a gombát összevágom. Az olajban megpirítom a hagymát, hozzáadom a májat és addig kevergetem, ... |
|
|
|
|
|
|
|
Alma besamelmártással
Elkészítése: 1 kg meghámozott, fölszeletelt almát 2 dl cukros fehérborban puhára párolunk, 15 dkg vajból, 4-5 ek lisztből, 5 dl tejből folyékony, pépszerű masszát főzünk. Amikor kissé kihűlt, belevegyítjük 4 tojás sárgáját, 8 dkg porcukrot, 1 citrom reszelt héját és a tojások kemény habbá vert fehérjét. vajjal kikent tűzálló tálba beleteszünk egy réteget ... |
|
|
|
|
|
|
|
Kelt tészta - buktához, kalácshoz, csigához (saját recept)
70 dkg finom liszt,
3 púpos evőkanál porcukor,
3 evőkanál édesítő (folyékony édesítő vagy glukonon),
2 egész tojás,
4 dl lanygos tej,
2 kávéskanál cukor,
5 dkg élesztő,
10-12 dkg olvasztott margarin,
só,
Az élesztőt felfuttatom kb 2,5 dl langyos tejbe. A lisztet ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vékonyra nyújtjuk, tetejét bevágjuk, maj... |
|
|
|
|
|
|
|
... ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, é... |
|
|
|
|
|
|
|
... sárgáját tejföllel elkeverjük, majd a levest kanalanként rámerjük és elkeverjük, végül a levesbe öntjük, de nem már nem főzzük, hanem tálaljuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... főzöm.
Tálaláskor a tányérra teszek 1 db gombócot, 2 fél sült lilahagymát, s kanalazok rá bőségesen szarvasragut. Paradicsomszelettel díszítem.
... |
|
|
|
|
|