|
|
|
Hozzávalók:
1 dl forró víz
30 dkg cukor
4 dl rum (40%-os)
4 csomag vaníliás cukor
6 db capuccino por (mogyorós 75 g-os)
8 dl tejszín
1 ek kakaópor
Elkészítés:
A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hűtve fogyasztjuk.
... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg csirkemáj
1 dl 20%-os tejföl
1 dl tejföl
1 fej lilahagyma
3 marék olívabogyó
1 dl étolaj
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet majoranna
5 gerezd áttört fokhagyma
Elkészítés:
A lilahagymát csíkokra vágjuk és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a csirkemájat és megpirítjuk. Fűszere... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Updat1 kenyér receptje
Szükségünk lesz egy 2,5 dl-es csészére, ezzel mérjük ki a hozzávalókat!
Hozzávalók:
- 3 csésze liszt
- 1,5 csésze víz
- fél teáskanál szárított élesztő
- 1,5 teáskanál só
Elkészítése:
Jól eldolgozom a lisztet, a sót és az élesztőt egymással, mert többet nem nagyon kell keverni. Hozzáa... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csomag spagetti
50 dkg paradicsom
5 ek olívaolaj
10 gerezd áttört fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 marék bazsalikom levél
Elkészítés:
A spagettit forró vízben kifőzzük. Olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. Összefor... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg rák
5 dkg áttört fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 csipet só
1 csipet bors
1 csokor petrezselyem (finomra vágva)
Elkészítés:
A konyhakész rákokat, egy mély tálba tesszük. A hozzávalókat összekeverjük és az így kapott páclevet a rákokra öntjük. Egy órát hagyjuk állni a rákokat a pácban, majd egy teflonban,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 doboz csemegekukorica (konzerv)
1 tubus majonéz
1 pohár natúr joghurt
25 dkg rizs
1 csipet só
1 csipet bors
10 dkg gépsonka
Elkészítés:
A rizst sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A sonkát kockára vágom. Az öntethez, a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverem. A kihűlt rizst, a kuk... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
80 dkg halfile
3 db tojás
15 dkg liszt
8 dl étolaj
40 dkg rizs
5 dkg bors
2 dkg só
Elkészítés:
A halfilét besózom, lisztbe, majd megsózott, felvert tojásba mártom. A filéket bő, forró olajban sütöm ki. A rizst kimérem és forró, sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt, lecsepegtetem, leöblítem és halas étolaj... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg spárga
10 dkg átszitált liszt
4 db tojás
1 csipet só
30 dkg zsemlemorzsa
3 dl étolaj
Elkészítés:
A spárgákat meghámozzuk és megsózzuk. Leforrázzuk sós vízben. Először lisztbe forgatjuk, másodszor a tojásba, a végén pedig a zsemlemorzsába. Bő zsírban kisütjük. Köretként tálalhatjuk, de magában is fogy... |
|
|
|
|
|
|
|
Kedves @ szelidszeder
Csináltad már sósra a káposztás rétest?
Sör mellé az a legfinomabb!... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 csipet só
10 dkg vaj
1 csipet bors
3 dl tejszín
40 dkg rizs
1 dl fehérbor
2 marék kókuszreszelék
1 db gyömbér
4 db csirkecomb filé
1 db ananász befőtt
Elkészítés:
A csirkecombokat kettévágom, sózom, és állni hagyom. A rizst megmosom és felrakom főni. Rászórom a Vegetát, ráöntöm a... |
|
|
|
|
|
|
|
... Italok Kalácsok Karácsonyi sütik Krémesek Kuglófok Muffinok Omlós és kelt Palacsinták Piskóták Reform édességek Rétesek Sós sütemények Sütés nélkül Szilveszter Torták 2 szuper farsangi fánk receptA csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.
Forgácsfánk (Csörögef... |
|
|
|
|
|
|
|
... liszt
4 dl tej
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag kókuszreszelék
A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 ek olaj
Elkészítés
A tojásokat lazán felverjük, majd kikeverjük a cukorral és az... |
|
|
|
|
|
|
|
Hógolyó süti .... egyszerű recept ez is..........
4 tojás
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kakaó
1/2 csg. sütőpor
12 dkg liszt
|... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg csirkehús
5 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 kanál só
1 mk cayenne-i bors
1 kk fűszersó
1 mk őrölt kömény
1 csipet majoranna
Elkészítés:
Előkészítés: A szárnyakat megtisztítjuk, a csücskeit levágjuk és a forgóknál ketté vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és beleforgatjuk a szárny... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 ek citromlé
1 tasak vaníliás cukor
1+2 dl tejszín
2 ek porcukor
40 dkg eper
Elkészítés:
Az epret nagyon alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. 4szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, felaprózzuk, meghintjük porcukorral és citromlével. Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagyit. ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg sertéscomb
1 csipet só
1 csipet fokhagyma
1 csipet ételízesítő
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet bors
1 csipet chilipaprika
Elkészítés:
A sertéshúsunkat (elkészíthető csirkehúsból is) felcsíkozzuk. Az olajon, az apróra vágott hagymát lepirítjuk. Hozzáadjuk a húsunkat, amit szintén ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 dkg porcukor
3 ek baracklekvár
15 dkg darált dió
30 dkg tészta (kocka)
3 db tojásfehérje
2 ek porcukor
3 dkg vaj
1 csipet só
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük. Az olvasztott vajra szedjük, jól összekeverjük. Ugyancsak összekeverjük a porcukor... |
|
|
|
|
|
|
|
...1 közepes fej fehér káposzta
3 evőkanál étolaj
kevés őrölt bors
só
Tészta:
5 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukor
2 dl tejföl
3 tojás (ebből 1 a kenéshez)
1 kg liszt
ízlés szerint só
1 dl fehérbor
40 dkg Rama margarin
A káposztát lereszeljük, kissé sózzuk, állni hagyjuk, majd kicsavarva nagyobb lábasban ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A különleges kenyér egy régi receptúra "modernizálása", illetve a szigetszentmiklósiak véleményezése, "előkóstolása" után nyerte el végleges összetételét, ízvilágát. A hatvanas évekbeli receptre az alapító Gere István fia talált rá, ő bízta meg Debreczeni József üzemvezetőt, hogy a pékség fennállásának 75. évfordulója alkalmából süsse meg a mai kor követelményeihez "igazított... |
|
|
|
|
|