Belépés
Baileys mogyorósan recept
Hozzávalók:

1 dl forró víz
30 dkg cukor
4 dl rum (40%-os)
4 csomag vaníliás cukor
6 db capuccino por (mogyorós 75 g-os)
8 dl tejszín
1 ek kakaópor

Elkészítés:

A hozzávalókat összeturmixoljuk, majd hűtve fogyasztjuk.
...
Olívabogyós csirkemáj recept
Hozzávalók:

1 kg csirkemáj
1 dl 20%-os tejföl
1 dl tejföl
1 fej lilahagyma
3 marék olívabogyó
1 dl étolaj
1 csipet só
1 csipet bors
1 csipet majoranna
5 gerezd áttört fokhagyma

Elkészítés:

A lilahagymát csíkokra vágjuk és az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk a csirkemájat és megpirítjuk. Fűszere...
udapte1 kenyér recept
Updat1 kenyér receptje


Szükségünk lesz egy 2,5 dl-es csészére, ezzel mérjük ki a hozzávalókat!

Hozzávalók:

- 3 csésze liszt
- 1,5 csésze víz
- fél teáskanál szárított élesztő
- 1,5 teáskanál só

Elkészítése:

Jól eldolgozom a lisztet, a sót és az élesztőt egymással, mert többet nem nagyon kell keverni. Hozzáa...
Paradicsomos spagetti recept
Hozzávalók:

1 csomag spagetti
50 dkg paradicsom
5 ek olívaolaj
10 gerezd áttört fokhagyma
1 csipet só
1 csipet bors
1 marék bazsalikom levél

Elkészítés:

A spagettit forró vízben kifőzzük. Olívaolajon megfuttatjuk a fokhagymát. Rádobjuk a kockára vágott paradicsomot és a bazsalikomot. Sózzuk, borsozzuk. Összefor...
Fokhagymás rák recept
Hozzávalók:

80 dkg rák
5 dkg áttört fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 csipet só
1 csipet bors
1 csokor petrezselyem (finomra vágva)

Elkészítés:

A konyhakész rákokat, egy mély tálba tesszük. A hozzávalókat összekeverjük és az így kapott páclevet a rákokra öntjük. Egy órát hagyjuk állni a rákokat a pácban, majd egy teflonban,...
Kukoricás-tejszínes rizssaláta recept
Hozzávalók:

1 doboz csemegekukorica (konzerv)
1 tubus majonéz
1 pohár natúr joghurt
25 dkg rizs
1 csipet só
1 csipet bors
10 dkg gépsonka

Elkészítés:

A rizst sós vízben megfőzöm, majd hagyom kihűlni. A sonkát kockára vágom. Az öntethez, a majonézt a joghurttal, sóval, borssal összekeverem. A kihűlt rizst, a kuk...
Rántott hal, borsos rizzsel recept
Hozzávalók:

80 dkg halfile
3 db tojás
15 dkg liszt
8 dl étolaj
40 dkg rizs
5 dkg bors
2 dkg só

Elkészítés:

A halfilét besózom, lisztbe, majd megsózott, felvert tojásba mártom. A filéket bő, forró olajban sütöm ki. A rizst kimérem és forró, sós vízben kifőzöm. Ha megfőtt, lecsepegtetem, leöblítem és halas étolaj...
Rántott spárga recept
Hozzávalók:

1 kg spárga
10 dkg átszitált liszt
4 db tojás
1 csipet só
30 dkg zsemlemorzsa
3 dl étolaj

Elkészítés:

A spárgákat meghámozzuk és megsózzuk. Leforrázzuk sós vízben. Először lisztbe forgatjuk, másodszor a tojásba, a végén pedig a zsemlemorzsába. Bő zsírban kisütjük. Köretként tálalhatjuk, de magában is fogy...
Káposztás rétes
Kedves @ szelidszeder

Csináltad már sósra a káposztás rétest?
Sör mellé az a legfinomabb!...
Csülök sonka
Kipróbálom!...
Ananászos csirke kókusszal recept
Hozzávalók:

1 csipet só
10 dkg vaj
1 csipet bors
3 dl tejszín
40 dkg rizs
1 dl fehérbor
2 marék kókuszreszelék
1 db gyömbér
4 db csirkecomb filé
1 db ananász befőtt

Elkészítés:

A csirkecombokat kettévágom, sózom, és állni hagyom. A rizst megmosom és felrakom főni. Rászórom a Vegetát, ráöntöm a...
Farsangi fánk - 1 tészta, 2 recept
... Italok Kalácsok Karácsonyi sütik Krémesek Kuglófok Muffinok Omlós és kelt Palacsinták Piskóták Reform édességek Rétesek Sós sütemények Sütés nélkül Szilveszter Torták 2 szuper farsangi fánk receptA csöröge fánk mellett farsang idején rózsafánkot is szokás sütni. Előnyük, hogy egyféle tésztából készülnek, így két legyet üthetünk egy csapásra.


Forgácsfánk (Csörögef...
Almás-diós hógolyók
... liszt
4 dl tej
25 dkg porcukor
15 dkg vaj
1 csomag vaníliás cukor
2 csomag kókuszreszelék

A tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 ek olaj

Elkészítés

A tojásokat lazán felverjük, majd kikeverjük a cukorral és az...
Hógolyó süti ....
Hógolyó süti .... egyszerű recept ez is..........



4 tojás
15 dkg porcukor
1 kávéskanál kakaó
1/2 csg. sütőpor
12 dkg liszt
|...
Ropogós csirkeszárnyak recept
Hozzávalók:

1 kg csirkehús
5 gerezd fokhagyma
1 dl olívaolaj
1 kanál só
1 mk cayenne-i bors
1 kk fűszersó
1 mk őrölt kömény
1 csipet majoranna

Elkészítés:

Előkészítés: A szárnyakat megtisztítjuk, a csücskeit levágjuk és a forgóknál ketté vágjuk. A fűszereket elkeverjük az olajjal és beleforgatjuk a szárny...
Eperkrémleves 2 recept
Hozzávalók:

1 ek citromlé
1 tasak vaníliás cukor
1+2 dl tejszín
2 ek porcukor
40 dkg eper

Elkészítés:

Az epret nagyon alaposan megmossuk, szárazra törölgetjük. 4szép szemet félreteszünk a díszítéshez, a többit kicsumázzuk, felaprózzuk, meghintjük porcukorral és citromlével. Az eperhez adjuk a maradék tejszínt és a fagyit. ...
Brassói 2 recept
Hozzávalók:

50 dkg sertéscomb
1 csipet só
1 csipet fokhagyma
1 csipet ételízesítő
1 fej vöröshagyma
1 dl étolaj
1 csipet bors
1 csipet chilipaprika

Elkészítés:

A sertéshúsunkat (elkészíthető csirkehúsból is) felcsíkozzuk. Az olajon, az apróra vágott hagymát lepirítjuk. Hozzáadjuk a húsunkat, amit szintén ...
Diós lekváros tészta recept
Hozzávalók:

10 dkg porcukor
3 ek baracklekvár
15 dkg darált dió
30 dkg tészta (kocka)
3 db tojásfehérje
2 ek porcukor
3 dkg vaj
1 csipet só

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon sós vízben megfőzzük, leszűrjük, leöblítjük. Az olvasztott vajra szedjük, jól összekeverjük. Ugyancsak összekeverjük a porcukor...
Boros-káposztás pogácsa
...1 közepes fej fehér káposzta
3 evőkanál étolaj
kevés őrölt bors

Tészta:
5 dkg élesztő
2 dl tej
pici cukor
2 dl tejföl
3 tojás (ebből 1 a kenéshez)
1 kg liszt
ízlés szerint só
1 dl fehérbor
40 dkg Rama margarin


A káposztát lereszeljük, kissé sózzuk, állni hagyjuk, majd kicsavarva nagyobb lábasban ...
A szigetszentmiklósi Gere pékség adja idén a Szent István napi kenyeret
...
A különleges kenyér egy régi receptúra "modernizálása", illetve a szigetszentmiklósiak véleményezése, "előkóstolása" után nyerte el végleges összetételét, ízvilágát. A hatvanas évekbeli receptre az alapító Gere István fia talált rá, ő bízta meg Debreczeni József üzemvezetőt, hogy a pékség fennállásának 75. évfordulója alkalmából süsse meg a mai kor követelményeihez "igazított...
1 2 3 .......1404 1405 1406 1410 1411 ...2116 2117 ....2820 2821 2822 
Címkék: Szent István, Italok Kalácsok Karácsonyi, Krémesek Kuglófok Muffinok Omlós, Palacsinták Piskóták Reform, Rétesek Sós, Szilveszter Torták, Gere István, Debreczeni József, hozzávalókat összeturmixoljuk, lilahagymát csíkokra, olajon megfuttatjuk, élesztőt egymással, spagettit forró, kockára vágott, konyhakész rákokat, mély tálba, hozzávalókat összekeverjük, rákokra öntjük, órát hagyjuk, sonkát kockára, kihűlt rizst, halfilét besózom, rizst kimérem, spárgákat meghámozzuk, végén pedig, káposztás rétest, csirkecombokat kettévágom, rizst megmosom, tojásokat lazán, szárnyakat megtisztítjuk, csücskeit levágjuk, forgóknál ketté, fűszereket elkeverjük, epret nagyon, többit kicsumázzuk, eperhez adjuk, maradék tejszínt, apróra vágott, szokásos módon, olvasztott vajra, káposztát lereszeljük, különleges kenyér, régi receptúra, hatvanas évekbeli, alapító Gere, pékség fennállásának, követelményeihez, összeturmixoljuk, csemegekukorica, csirkeszárnyak, sertéshúsunkat, kókuszreszelék, zsemlemorzsába, csirkecombokat,
© 2013 TVN.HU Kft.