|
|
|
... vettél ma, csak hagyj békén!". Nem tudom, h ennek mi értelme van, hiszen a nők nem akarják összetörni a férfiakat. Mivel "azok" olyanok mint a legdrágább porcelánunk. Vigyázunk rá. Vitrinbe rakjuk és megosztjuk velük mindenünket. Ezek szerint nem a nők és a férfiak temperametumával stb-vel van baj, hanem azzal, hogy a gondozás nem megfelelő. És ez a férfiak szemében szándékos. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lezárjuk, és úgy akasztjuk fel a fürtöket, hogy egymást ne érintsék. Ha időközben egy-egy szem megromlik, szárával együtt vágjuk le a fürtről! Ha nincs módunkban felakasztva eltenni, szalma közé rakjuk le, de gyakran forgassuk meg, és mindig távolítsuk el a romló szemeket! Puha szemű szőlő nem alkalmas télire. Ha nem nagy menynyiségben teszünk el szőlőt, úgy is konzerválhatjuk, ho... |
|
|
|
|
|
|
|
... láthatóan megég a héja. Ezután fa- vagy műanyagkéssel meghámozzuk. A zöldpaprikát ugyancsak megsütjük és meghámozzuk. A darabokra vágott padlizsánnal együtt favillával összetörjük. Lábosba rakjuk, ráöntünk 3,5 dl olajat, majd folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg az egészből pép nem lesz. Közben megsózzuk, megcukrozzuk, és annyi ecetet töltünk bele, hogy kellemesen pikáns, de ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... kevergessük (nem kell tudatosan).
Takarjuk le a másik többdimenziós személyiség kivetülésével.
A többdimenziós személyiséget főzzük éveken át, amíg az összes nyitottságot bele nem rakjuk.
Közben vágjuk apró darabokra a pszichét, és gyúrjunk belőle valami mást.
Adjuk hozzá az álomvalóságot, és az arról alkotott képünket.
Miután rájöttünk, hogy az... |
|
|
|
|
|
|
|
... levéve 1 cs. Kókuszreszeléket közé keverni és 1-2 kanál rumot A tésztát kinyújtani és egy- egy lapra 2-2 ½ kanál masszát kenünk fel göngyöljük ujjnyi szeletekre vágjuk tekésével lefele rakjuk tepsibe majd sütjük, porcukrozzuk..
Almás pite
10 dkg vaj 6 tojássárgáját kikeverünk 30 dkg cukorral kis fahéjjal 2 dkg élesztővel 30 dkg reszelt almával 30 dkg lis... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojást karikázzunk fel, a másik kettő fehérjéjét reszeljük le és adjuk a sajtos krémhez. A sárgákat tegyük félre. A tálat béleljük kissaláta levelekkel, simítsuk bele a krém egyharmad részét, rakjuk meg a tojáskarikák felével, a hagymakarikák egyharmadával, majd ismételjük meg a rétegezést. A félretett tojássárgákat reszeljük le, és szórjuk a saláta tetejére - ettől lesz igazi mim... |
|
|
|
|
|
|
|
... porcukorral, és egyszerre csak egy gombócot kivéve a hűtőből, kinyújtjuk kb. 30 cm átmérőjű kör alakúra.
8 részre osztjuk, cikkekre. Nem kell megmozdítani, csak a külső oldalára rárakjuk a kis halom tölteléket. Lehet dió, mák, baracklekvár, de a lekvárból csak keveset tegyünk, mert kifolyhat. Miután felsodortuk kifli formára, enyhén kivajazott teflon tepsiben ujjnyi távolság... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a diót egy nagy tálban. A keverést finoman addig végezzük, míg a keverék egyenletes nem lesz, utána óvatosan adjuk hozzá a kemény, mézes habot, majd a vaníli... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg lisztet,
1 csapott kávéskanál sütőport,
1 csomag vaníliás cukrot,
1 tojást,
6,5 dkg cukrot,
6,5 dkg margarint összegyúrunk,
kisodrunk, tepsibe rakjuk, és két evőkanál lekvárral megkenjük.
Tetejére:
10 dkg margarin,
10 dkg cukor,
1 csomag vaníliás cukor,
2 evőkanál víz,
ezeket felfőzzük, majd 20... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltjük, félbehajtjuk, szélét lenyomkodjuk, és tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
... ugyanakkorára kinyújtott kakaósat. Felsodorjuk, mint a bejglit. Több óráig pihentetjük, lehet egy éjszakán át is. Sütés előtt a tésztát ujj... |
|
|
|
|
|
|
|
... is
hozzáönthetünk, és a lekvárt kissé felmelegítve simára
keverjük.) Ezután ugyancsak hozzákeverünk 1 kissé
felvert tojást. A felengedett tésztát lisztezett
deszkára rakjuk, és a felületét is belisztezzük. Egészen
vékonyra kinyújtjuk. Kis négyszögeket vágunk belole,
majd mindegyikre rákenünk egy kis lekvárt.
Kifliformájúra felcsavarjuk, és a süto... |
|
|
|
|
|
|
|
... tésztát két részre osztjuk, s az egyik részhez 3 szelet reszelt csokoládét gyúrunk. A tésztákat külön-külön félujjnyi vastagra nyújtjuk a kicsi pogácsavágóval kiszakítva, zsírozott tepsibe rakjuk. A világos korongocskákat kristálycukorral megszórjuk, s úgy sütjük. Sütés után a világos karikák alját barack- vagy más gyümölcsízzel megkenjük, s így egy-egy csokoládés korongocskára té... |
|
|
|
|
|
|
|
... Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben összeforraljuk. Legalább negyed órán át főzzük, amíg a cukor teljesen felolvad. Óvatosan belerakjuk a csigákat a szirupba, lefedjük és lassú tűzön fél órán át szép barnára főzzük. Közben lyukas kanállal óvatosan megmozgatjuk őket, nehogy összeragadjanak. Amikor kész van, egy csésze hideg ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szerecsendióval, és a többi fűszerrel jól összekeverjük, és a tésztára tesszük. Az almákat megmossuk, magházukat kivájjuk, húsukat vékonyra szeleteljük. Kör alakban a tésztára, egymásra rakjuk a szeleteket, úgy, hogy félig takarásban legyenek. A lekvárt meglangyosítjuk, vékonyan bekenjük vele a torta tetejét, és sütőben készre sütjük. A formából kivesszük, és melegen vagy langyosa... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
margarin
ELKÉSZÍTÉS
A szőlőlét felforraljuk, majd levesszük a tűzről, beledobjuk a szegfűszegeket és a gyömbért. Lefedve 15 percig állni hagyjuk, majd leszűrjük. A barackokat 1 percre forró vízbe rakjuk, hideg vízzel leöblítjük, meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat kiszedjük, és húsukat vékonyan felszeleteljük. A körtét kett... |
|
|
|
|
|
|
|
...
1 tojást,
20 dkg margarint (vagy 10 dkg zsírt) az élesztővel összedolgozunk.
A tésztát 3 egyenlő részre osztjuk.
Vékonyra kinyújtjuk az elsőt, a közepes tepsibe rakjuk, tetejét lekvárral megkenjük és cukros darált dióval megszórjuk. Rátesszük a második lapot, azt ugyanúgy megkenjük lekvárral és megszórjuk dióval. Végül a harmadik lapot is rátesszük, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... rum,
30-35 dkg gyümölcs.
Keverjük habosra a vajat a cukorral, a tojással. Adjuk hozzá ... |
|
|
|
|
|