Belépés
Téli bőrápolás
... előtt. Leradírozzuk a kézfejeket, majd vizes frottír kesztyűvel eltávolítjuk a radírt. Bekenjük E-vitamin pakolással, majd átmasszírozzuk mandulaolajjal. A krémet nem töröljük le, hanem rajtahagyjuk a kezeken, majd parafinfürdőbe tesszük, ráhúzzuk a kesztyűket és az arcmasszázs közben a kezek bársonyossá, válnak.

6. A korábban felvitt csoki pakolást még egy kis m...
könnyű és finom
... vásároltam, nagyjából fél kilósakat. Ezeket nem kell kifilézni, de a kutyák legnagyobb örömére meg kell nyúzni és a zsíros részektül is megszabadítjuk. Ha pedig nem diétázunk, akkor rajtahagyjuk és ropogósra sütjük. Isztambulban az egyiptomi bazárban sikerült egy jófajta sült-baromfi fűszerkeveréket vásárolnom, az összetevők nem teljesen világosak, de lehet benne római kömény, jó...
Francia Ratatouille
... petrezselyem

Elkészítés:

A paprikákat kockákra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A padlizsánt és cukkinit szintén felkockázzuk, de a héját rajtahagyjuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A felforrósított olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a zöldségeket, néhány pe...
Csuka receptek
... bors

25 dkg zsír

1 közepes vöröshagyma

2 evőkanál zsemlemorzsa

só.

Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét rajtahagyjuk, de a kopoltyúíveket eltávolítjuk. Mindkét oldalát sűrűn beirdaljuk, megsózzuk, majd a fokhagymát pépesre törjük, és a hal mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. A megmosott héjas burgo...
Zöldségeken sütött pulykarolád
... babérlevél
1 dl olaj

Elkészítés:

A pulykamellből kb. 1 cm vastag, (minél nagyobb) szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk, besózzuk. A leeső részeket a töltelékhez (az összes húsmennyiség kb. 1/3-a) ledaráljuk. A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük (kb. 10 perc), le...
Zöldborsós csirkemájleves


* 1/2 kg csirkemáj
* 2 szál répa, felkarikázva
* 2 szál zöldség, felkockázva
* 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk
* 2 gerezd fokhagyma
* 6 db burgonya, negyedelve
* 3 db közepes paradicsom (há...
Zöldborsós csirkemájleves
... hozzávalók 6 főre

* fél kg csirkemáj
* 2 szál répa, felkarikázva
* 2 szál zöldség, felkockázva
* 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk
* 2 gerezd fokhagyma
* 6 db burgonya, negyedelve
* 3 db közepes paradicsom (házi)
* 2 db TV paprika (házi)
* 1 csokor petrezselyem, finom...
Fokhagymás csuka gombás burgon
... mokkáskanál őrölt mustármag, késhegynyi őrölt bors, 25 dkg zsír, 1 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só.

Elkészítése: A halat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét rajtahagyjuk, de a kopoltyúíveket eltávolítjuk. Mindkét oldalát sűrűn beirdaljuk, megsózzuk, majd a fokhagymát pépesre törjük, és a hal mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. A megmosott héjas bur...
Téli bőrápolás...
Téli bőrápolás...

Télen fokozottan ügyeljünk a bőrápolás ABC-jének betartására! Ne feledkezzünk meg a reggeli és esti tisztításról, tonizálásról és hidratálásról! Ne hagyjuk ki a nyakat és a dekoltázst sem! Hetente pedig kétszer radírozzuk le egész testünket!
HIDROTERÁPIA

Reggel eddzünk bőrápolás ABC-jének betartására! Ne feledkezzünk meg a reggeli és est...
Padlizsános szambal
... cseresznyepaprika, 1 kávéskanál barna cukor, 1 kávéskanál őrölt koriander, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál szardellapaszta

Elkészítés:
A padlizsánt megtisztítjuk, a héját rajtahagyjuk, egy centiméteres szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk citromlével.

Olajban megfonnyasztjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a koriandert, a b...
leves...
... :

* 1/2 kg csirkemáj
* 2 szál répa, felkarikázva
* 2 szál zöldség, felkockázva
* 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk
* 2 gerezd fokhagyma
* 6 db burgonya, negyedelve
* 3 db közepes paradicsom (házi)
* 2 db TV paprika (házi)
* 1 csokor petrezselyem, finomra vágva...
Körtés-burgonyás rakottas
... dl tejszín
...2 evőkanál étkezési keményítő
...1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez

Elkészítés:
A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, ...
LEVES AJÁNLAT a MAI NAPRA:
... zsemlemorzsa

Elkészítés:

A húst hideg vízzel leöblítjük - nem lemossuk -, rostjait húskalapáccsal óvatosan lazítjuk, így hamarabb megpuhul, a csonttal, a májjal, a léppel, a hagymával, amin rajtahagyjuk az alsó, barna héját, hideg vízben, lassú tűzön, félig lefedett fazékban feltesszük főni. Másfél óra múlva hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre ...
Parasztos csirkesült (bulgár)
... kukorica,1 fej vöröshagyma, kevés fokhagyma,1 gerezd,8 szelet pulykamellcsík,8 szelet bacon szalonna,1 főzőtejszín,3dk vaj,3evőkanál olaj,1dl víz, só, bors.

A cukkini héját rajtahagyjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk, besózzuk. A paprikát karikákra vágjuk, a hagymákat apróra vágjuk, a pulykamell csíkokat laposra klopfoljuk, majd sózzuk, és borsozzuk. A bacon szeletekre...
Körtés-burgonyás rakottas
... ementáli sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez
Elkészítés:
A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk...
Egészséges téli finomság
... megfőzzük, majd néhány másodpercre hideg vízbe tesszük. A külső héj így már könnyedén leszedhető. Ha a maradékról lehántjuk a belső, vékonyabb héjat is, elkészíthetjük a gesztenyepürét, ha rajtahagyjuk, akkor forró sütőben, tepsiben szétterítve megsüthetjük. A püré sósan ízesítve helyettesítheti a főételhez szánt köretet, vagy húsokat tölthetünk meg vele. Édesítve, tejszínhabbal t...
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
Boros kacsasült

Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
3 dl fehér bor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors,
5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
14 dkg vaj vagy étolaj.

A kacsát megsózzuk, és vajban vagy étolajban barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, ráöntjük a forró húslevest. A kacsát sütőben, időnként levével me...
Kandírozott narancshéj recept
Hozzávalók:

10 db narancshéj
70 dkg kristálycukor
5 dl víz

Elkészítés:

A narancsot szépen lehámozzuk.A fehér részt rajtahagyjuk,hogy beszívja a szirupot. 2 napig áztatjuk,naponta min.3-szor cseréljük rajta a hideg vizet,hogy a vegyszerek ne maradjanak rajta. Vágjuk vékony csíkokra,öntsük le annyi vízzel,hogy ellepje. Rakjuk bele a cuk...
❤ VEGYSZERMENTES hajápolás ❤
... ellen, megelőzésként is, ha esetleg terjed az óvodában, iskolában. Korpásodásra sem találtunk ennél jobb szert, bármilyen samponhoz pár cseppet a tenyerünkben hozzákeverünk, kicsit rajtahagyjuk a hajon és már egyetlen hajmosás után eredményt hozhat.

A kókuszolajnak viszont csodálatos az illata és fantasztikusan fényes lesz tőle a haj. Ez a tahiti és thaj nők fekete csil...
Kamilla
... mert nyugtatja a gyulladt nyálkahártyát.

Torokfájás esetén hasznos, ha nem csak gargalizálunk a langyos főzettel, hanem meleg borogatásként a torkunkra tesszük, és addig rajtahagyjuk, míg ki nem hűl. Ezt akár többször is megismételhetjük.

Ha megfáztunk, és lázunk van, nem árt, ha a folyadékveszteséget nem tiszta vízzel, hanem kamillateával pótoljuk. A láz mia...
1 2 
Címkék: Francia Ratatouille, LEVES AJÁNLAT, ARABKONYHA FOLYTATÁS, Bekenjük E-vitamin, arcmasszázs közben, kezek bársonyossá, korábban felvitt, kutyák legnagyobb, zsíros részektül, egyiptomi bazárban, jófajta sült-baromfi, paprikákat kockákra, paradicsomot meghámozzuk, hagymát vékonyan, héját rajtahagyjuk, felforrósított olajon, halat megtisztítjuk, kopoltyúíveket eltávolítjuk, fokhagymát pépesre, megmosott héjas, alsó fólián, leeső részeket, összes húsmennyiség, rizst forrásban, bőrápolás ABC-jének, padlizsánt megtisztítjuk, centiméteres szeletekre, körtét megmossuk, burgonyát megtisztítjuk, póréhagymát megtisztítjuk, húst hideg, cukkini héját, paprikát karikákra, hagymákat apróra, pulykamell csíkokat, bacon szeletekre, maradékról lehántjuk, püré sósan, főételhez szánt, kacsát megsózzuk, forró húslevest, kacsát sütőben, narancsot szépen, fehér részt, hideg vizet, tenyerünkben hozzákeverünk, kókuszolajnak viszont, gyulladt nyálkahártyát, langyos főzettel, torkunkra tesszük, megismételhetjük,
© 2013 TVN.HU Kft.