|
|
|
... előtt. Leradírozzuk a kézfejeket, majd vizes frottír kesztyűvel eltávolítjuk a radírt. Bekenjük E-vitamin pakolással, majd átmasszírozzuk mandulaolajjal. A krémet nem töröljük le, hanem rajtahagyjuk a kezeken, majd parafinfürdőbe tesszük, ráhúzzuk a kesztyűket és az arcmasszázs közben a kezek bársonyossá, válnak.
6. A korábban felvitt csoki pakolást még egy kis m... |
|
|
|
|
|
|
|
... vásároltam, nagyjából fél kilósakat. Ezeket nem kell kifilézni, de a kutyák legnagyobb örömére meg kell nyúzni és a zsíros részektül is megszabadítjuk. Ha pedig nem diétázunk, akkor rajtahagyjuk és ropogósra sütjük. Isztambulban az egyiptomi bazárban sikerült egy jófajta sült-baromfi fűszerkeveréket vásárolnom, az összetevők nem teljesen világosak, de lehet benne római kömény, jó... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... petrezselyem
Elkészítés:
A paprikákat kockákra vágjuk, a paradicsomot meghámozzuk, negyedekbe vágjuk, a hagymát vékonyan felkarikázzuk. A padlizsánt és cukkinit szintén felkockázzuk, de a héját rajtahagyjuk, meglocsoljuk citromlével, hogy ne barnuljon meg.
A felforrósított olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzátesszük a zöldségeket, néhány pe... |
|
|
|
|
|
|
|
... bors
25 dkg zsír
1 közepes vöröshagyma
2 evőkanál zsemlemorzsa
só.
Elkészítés:
A halat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét rajtahagyjuk, de a kopoltyúíveket eltávolítjuk. Mindkét oldalát sűrűn beirdaljuk, megsózzuk, majd a fokhagymát pépesre törjük, és a hal mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. A megmosott héjas burgo... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... babérlevél
1 dl olaj
Elkészítés:
A pulykamellből kb. 1 cm vastag, (minél nagyobb) szeletet vágunk. Két fólia között fél cm vastagságúra klopfoljuk, az alsó fólián rajtahagyjuk, majd téglalap alakúra vágjuk, besózzuk. A leeső részeket a töltelékhez (az összes húsmennyiség kb. 1/3-a) ledaráljuk. A rizst forrásban lévő sós vízben megfőzzük (kb. 10 perc), le... |
|
|
|
|
|
|
|
* 1/2 kg csirkemáj
* 2 szál répa, felkarikázva
* 2 szál zöldség, felkockázva
* 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk
* 2 gerezd fokhagyma
* 6 db burgonya, negyedelve
* 3 db közepes paradicsom (há... |
|
|
|
|
|
|
|
... hozzávalók 6 főre
* fél kg csirkemáj
* 2 szál répa, felkarikázva
* 2 szál zöldség, felkockázva
* 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk
* 2 gerezd fokhagyma
* 6 db burgonya, negyedelve
* 3 db közepes paradicsom (házi)
* 2 db TV paprika (házi)
* 1 csokor petrezselyem, finom... |
|
|
|
|
|
|
|
... mokkáskanál őrölt mustármag, késhegynyi őrölt bors, 25 dkg zsír, 1 közepes vöröshagyma, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só.
Elkészítése: A halat megtisztítjuk, kibelezzük, fejét rajtahagyjuk, de a kopoltyúíveket eltávolítjuk. Mindkét oldalát sűrűn beirdaljuk, megsózzuk, majd a fokhagymát pépesre törjük, és a hal mindkét oldalát alaposan bedörzsöljük vele. A megmosott héjas bur... |
|
|
|
|
|
|
|
Téli bőrápolás...
Télen fokozottan ügyeljünk a bőrápolás ABC-jének betartására! Ne feledkezzünk meg a reggeli és esti tisztításról, tonizálásról és hidratálásról! Ne hagyjuk ki a nyakat és a dekoltázst sem! Hetente pedig kétszer radírozzuk le egész testünket!
HIDROTERÁPIA
Reggel eddzünk bőrápolás ABC-jének betartására! Ne feledkezzünk meg a reggeli és est... |
|
|
|
|
|
|
|
... cseresznyepaprika, 1 kávéskanál barna cukor, 1 kávéskanál őrölt koriander, 1 kávéskanál só, 2 kávéskanál szardellapaszta
Elkészítés:
A padlizsánt megtisztítjuk, a héját rajtahagyjuk, egy centiméteres szeletekre vágjuk, megszórjuk sóval, meglocsoljuk citromlével.
Olajban megfonnyasztjuk a megtisztított, finomra vágott hagymát, hozzáadjuk a koriandert, a b... |
|
|
|
|
|
|
|
... :
* 1/2 kg csirkemáj
* 2 szál répa, felkarikázva
* 2 szál zöldség, felkockázva
* 2 kis fej vöröshagyma, félbevágva, utolsó héját rajtahagyjuk
* 2 gerezd fokhagyma
* 6 db burgonya, negyedelve
* 3 db közepes paradicsom (házi)
* 2 db TV paprika (házi)
* 1 csokor petrezselyem, finomra vágva... |
|
|
|
|
|
|
|
... dl tejszín
...2 evőkanál étkezési keményítő
...1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez
Elkészítés:
A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk, ... |
|
|
|
|
|
|
|
... zsemlemorzsa
Elkészítés:
A húst hideg vízzel leöblítjük - nem lemossuk -, rostjait húskalapáccsal óvatosan lazítjuk, így hamarabb megpuhul, a csonttal, a májjal, a léppel, a hagymával, amin rajtahagyjuk az alsó, barna héját, hideg vízben, lassú tűzön, félig lefedett fazékban feltesszük főni. Másfél óra múlva hozzáadjuk a megtisztított, szeletekre ... |
|
|
|
|
|
|
|
... kukorica,1 fej vöröshagyma, kevés fokhagyma,1 gerezd,8 szelet pulykamellcsík,8 szelet bacon szalonna,1 főzőtejszín,3dk vaj,3evőkanál olaj,1dl víz, só, bors.
A cukkini héját rajtahagyjuk, hosszanti szeletekre gyaluljuk, besózzuk. A paprikát karikákra vágjuk, a hagymákat apróra vágjuk, a pulykamell csíkokat laposra klopfoljuk, majd sózzuk, és borsozzuk. A bacon szeletekre... |
|
|
|
|
|
|
|
... ementáli sajt
3 dl tejszín
2 evőkanál étkezési keményítő
1 teáskanál vaj a tűzálló tál kikenéséhez
Elkészítés:
A körtét megmossuk, szárazra töröljük. A héját rajtahagyjuk, négyfelé vágjuk, kiszedjük a magházát, és hosszában a negyedeket még háromfelé vágjuk. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, és kb. 1 cm-es szeletekre vágjuk. A póréhagymát megtisztítjuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... megfőzzük, majd néhány másodpercre hideg vízbe tesszük. A külső héj így már könnyedén leszedhető. Ha a maradékról lehántjuk a belső, vékonyabb héjat is, elkészíthetjük a gesztenyepürét, ha rajtahagyjuk, akkor forró sütőben, tepsiben szétterítve megsüthetjük. A püré sósan ízesítve helyettesítheti a főételhez szánt köretet, vagy húsokat tölthetünk meg vele. Édesítve, tejszínhabbal t... |
|
|
|
|
|
|
|
Boros kacsasült
Hozzávalók:
1 pecsenyekacsa,
3 dl fehér bor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors,
5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
14 dkg vaj vagy étolaj.
A kacsát megsózzuk, és vajban vagy étolajban barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, ráöntjük a forró húslevest. A kacsát sütőben, időnként levével me... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
10 db narancshéj
70 dkg kristálycukor
5 dl víz
Elkészítés:
A narancsot szépen lehámozzuk.A fehér részt rajtahagyjuk,hogy beszívja a szirupot. 2 napig áztatjuk,naponta min.3-szor cseréljük rajta a hideg vizet,hogy a vegyszerek ne maradjanak rajta. Vágjuk vékony csíkokra,öntsük le annyi vízzel,hogy ellepje. Rakjuk bele a cuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... ellen, megelőzésként is, ha esetleg terjed az óvodában, iskolában. Korpásodásra sem találtunk ennél jobb szert, bármilyen samponhoz pár cseppet a tenyerünkben hozzákeverünk, kicsit rajtahagyjuk a hajon és már egyetlen hajmosás után eredményt hozhat.
A kókuszolajnak viszont csodálatos az illata és fantasztikusan fényes lesz tőle a haj. Ez a tahiti és thaj nők fekete csil... |
|
|
|
|
|
|
|
... mert nyugtatja a gyulladt nyálkahártyát.
Torokfájás esetén hasznos, ha nem csak gargalizálunk a langyos főzettel, hanem meleg borogatásként a torkunkra tesszük, és addig rajtahagyjuk, míg ki nem hűl. Ezt akár többször is megismételhetjük.
Ha megfáztunk, és lázunk van, nem árt, ha a folyadékveszteséget nem tiszta vízzel, hanem kamillateával pótoljuk. A láz mia... |
|
|
|
|
|