|
|
|
... Árpád-kori történet bizánci forrásai. Ed. Moravcsik Gyula. Budapest, Akadémiai Kiadó. 1984 (A továbbiakban: Fontes Byzantini) 43. - latinul: Catalogus fontium historiae hungaricae aevo ducum et ragum ex stirpe Árpad descendentium ab anno Christi DCCC usque ad annum MCCCI. Coll. A. F. Gombos. Budapestini 1937. 1. 742: Habitarunt autem cum Chazaris annos tres. (A továbbiakban, Gombo... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
50 dkg pulykahús
25 dkg rizs
20 dkg gomba
5 dkg mazsola
1 fej hagyma
1 doboz leveskocka
1 tk curry
5 ek étolaj
1 kanál ételízesítő
1 kk őrölt bors
Elkészítés:
A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Míg pirul a hagyma, van időnk összekockázni a húst és a gombát. Ha a ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
KETCHUPPAL SŰRÍTETT ZÖLDSÉGES RAGUM
Hozzávalók
50-70 dkg filézett csirkemell, 2,5-3 dl édes ketchup, só, őrölt bors, majoránna, egy maréknyi cukorborsó, 3-4 szál sárgarépa, 1 dl víz, 1 nagy fej lila hagyma, 1 kisebb konzerv kukorica, 2 k olaj,
Elkészítés:
Maradék zöldségből is fel lehet tuningolni egy kicsit a csirkemellet:) és máris nem... |
|
|
|
|
|