Belépés
Árpádok Országa
... Árpád-kori történet bizánci forrásai. Ed. Moravcsik Gyula. Budapest, Akadémiai Kiadó. 1984 (A továbbiakban: Fontes Byzantini) 43. - latinul: Catalogus fontium historiae hungaricae aevo ducum et ragum ex stirpe Árpad descendentium ab anno Christi DCCC usque ad annum MCCCI. Coll. A. F. Gombos. Budapestini 1937. 1. 742: Habitarunt autem cum Chazaris annos tres. (A továbbiakban, Gombo...
Indiai ragum recept
Hozzávalók:

50 dkg pulykahús
25 dkg rizs
20 dkg gomba
5 dkg mazsola
1 fej hagyma
1 doboz leveskocka
1 tk curry
5 ek étolaj
1 kanál ételízesítő
1 kk őrölt bors

Elkészítés:

A hagymát apró kockákra vágjuk és olajon megpirítjuk. Míg pirul a hagyma, van időnk összekockázni a húst és a gombát. Ha a ...
Ketchupal sűtített zöldséges
KETCHUPPAL SŰRÍTETT ZÖLDSÉGES RAGUM

Hozzávalók

50-70 dkg filézett csirkemell, 2,5-3 dl édes ketchup, só, őrölt bors, majoránna, egy maréknyi cukorborsó, 3-4 szál sárgarépa, 1 dl víz, 1 nagy fej lila hagyma, 1 kisebb konzerv kukorica, 2 k olaj,

Elkészítés:

Maradék zöldségből is fel lehet tuningolni egy kicsit a csirkemellet:) és máris nem...
1 
Címkék: Árpádok Országa, Moravcsik Gyula, Akadémiai Kiadó, Fontes Byzantini, Christi DCCC, KETCHUPPAL SŰRÍTETT ZÖLDSÉGES RAGUM, hagymát apró, maréknyi cukorborsó, descendentium, összekockázni, csirkemellet, továbbiakban, budapestini, megpirítjuk, ételízesítő, zöldségből, habitarunt, hungaricae, csirkemell, hozzávalók, elkészítés, cukorborsó, ketchuppal, leveskocka, tuningolni, zöldséges, historiae, pulykahús, majoránna, sárgarépa, ketchupal, catalogus, akadémiai, moravcsik, byzantini, chazaris, filézett, sűtített, kockákra, sűrített, maréknyi, kukorica, budapest, forrásai, történet, maradék, országa, bizánci, mazsola, latinul, fontium, árpádok, christi, ketchup, hagymát, konzerv, recept, hagyma, étolaj, indiai, vágjuk, olajon, gombát, kicsit, fontes, gombos, kisebb, stirpe, őrölt, máris, pirul,
© 2013 TVN.HU Kft.