Belépés
A Télapó fizikája... :)
... törvényszerűségek alapján be fogjuk mutatni, hogy a címben szereplő személy nem létezhet!

Lássuk a tényeket!

1. A rénszarvas
Jelenlegi tudásunk szerint a rénszarvasok egyik ismert fajtája sem képes repülni. Igaz, a kutatók szerint még kb. 300 ezer élő szervezetet kell tanulmányozni, hogy ezt biztonsággal kijelenthessük, de ezen élőlények többsége ...
Mikulások Európában
... előtti éjszaka című verséből öltözött fel és kapott kultuszra. Moore részletesen, kedves jellemzőkkel felruházva írja le a Mikulást, s még azt is elárulja, hogy hívják a szánt húzó rénszarvasokat. 40-50 évvel később egy illusztrátor, Thomas Nash papírra vetette New Yorkban. Rajzai többet sugalltak a versben megfogalmazott Mikulásról. Ezek hamarosan el is terjedtek. Innen vehetjük ...
sms dumák 2
SMS dumák 02.


A női nem négy csodája:1.nedvesnek lenni fürdés nélkül 2.vérezni sérülés nélkül 3.tejet adni fűzabálás nélkül 4.hülyeségeket beszélni kérdezés nélkül.
Ha pihenni térek, könny szökik szemembe, ha virágot látok, Te jutsz az eszembe. Ha aludni térek csak Rólad álmodom, ha felébredek Érted imádkozom.


...
Vavyan Fable - Mesemaraton 2
... amelyekre a strici exférj igényt tart, kidobja a kukázóknak.
A lomtalanítás során, egy régi szaloncukros dobozban találta meg a kövületté vénült mézeskalács szíveket, csillagokat, rénszarvasokat, télapókat, hóbácsikat. Az angyalfa-díszek láttán eszébe jutottak a hajdanvolt karácsonyok.
Kitörölt egy könnycseppet a szeméből.
Aztán kést markolt, és nyílhegyeket faragot...
Őshazánk a Kárpát-medence
... termékenység és agyag állatszobrocskák, valamint a vörös földfesték használata jellemző.
A hivatalos álláspont szerint 10 ezer éve, az utolsó jégkorszak végén, a felmelegedéskor a rénszarvasok Észak felé húzódtak és őket követve az egész gravetti népesség elhagyta a Kárpát-medencét.

Numi Tórem

A gravetti népesség egyik, feltehetően a felvidéki területen ...
Mikulás vagy Télapó???
... világháború között a Mikulás a menyben élt, a gyerekeket az égből figyelte, segítői pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a jelenkor Mikulása a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.

Télapó
A tél és az apó szavak a finnugor időkből származnak. Elterjedt nézet, hogy a Télapó kommunista szóalkotás, ami ...
Mikulás vagy Télapó?
... világháború között a Mikulás a menyben élt, a gyerekeket az égből figyelte, segítői pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a jelenkor Mikulása a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.


Télapó
A tél és az apó szavak a finnugor időkből származnak. Elterjedt nézet, hogy a Télapó kommunista szóalkotá...
viccek
...1. Pistike kenyeret majszol, amikor véletlenül elejti azt. Mikor felveszi, és már éppen harapna bele, az anyja rászól:
- Ugyan Pistike, ne egyél belőle! Teli van bacilusokkal!
Pistike elkezdi nézegetni a kenyeret, majd megszólal:
- Persze, a Jézuska, a Télapó meg a bacilusok! Mindig beszéltek róluk, de még egyiket se láttam!

2. - Télapó, Télapó! Hozz nekem...
Nincs Cím
Miért nem létezhet a Télapó?
Nos, nézzük a tényeket:

1. A rénszarvasok egyik ismert faja sem képes repülni. Igaz, még körülbelül 300,000 élő sejt nem lett áthatóan tanulmányozva, ezek többsége azonban valamilyen baktérium. De ez nem zárja ki TELJESEN a repülő rénszarvasok létezését....
Mikulás vagy Télapó?
Mikulás vagy Télapó?

december 6. - A pontos kérdés így hangzik: Miklós-nap, Mikulás vagy Télapó? Két ünnep, három név, és számos téves elképzelés az ünneppel kapcsolatban.
Miklós-nap
A hagyományos ünneplés a városokban és a falvakban az álarcos,...
22. Rénszarvas
... érdekében, hogy az állat ne süppedjen bele a hóba. Az agancs a legtöbb szarvasra jellemző, ám a rénszarvas különleges amiatt, hogy nemcsak a bikáknak, hanem a teheneknek is van agancsuk. A rénszarvasok testméretei is igen különbözőek lehetnek: testhosszuk 120-220 cm, marmagasságuk 87-140 cm, testtömegük pedig 60-318 kg.

Elterjedés, élőhely: Skandináviában, Oroszország é...
A felélt jövő
... lelegelték a zuzmót és 1963-1964 kemény tele végzett a
csordával. A tavaszt csak 41 tehén és egy terméketlen bika élte meg. Ez a kipusztulás törvényszerű volt, mivel a
rénszarvasok felszabadultak a létszámukat szabályzó hatások alól. Egyrészt nem ritkították őket a ragadozók.
Másrészt nem vándorolhattak máshová, ezért a zuzmó nem újulhatott meg. Ha már állatok, a...
Mikulás viccek!
... Cristy:)

25. Óvodások beszélgetnek:
- Milyen karácsonyfátok van?
- Műanyag.
- És járt nálatok a Mikulás?
- Igen, de az se volt igazi.

26. Télapó befogja a rénszarvasokat a szánkó elé, elindul a faluba az ajándékokkal. Megáll az elso háznál, felmászik a tetőre, lemászik a kéményen, bemegy a hálószobába, megsimogatja az ott alvó gyereket, be...
Hamarosan december 6
... világháború között a Mikulás a mennyben élt, a gyerekeket az égből figyelte, segítői pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a jelenkor Mikulása a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.Télapó
A tél és az apó szavak a finnugor időkb...
Mikulás vagy Télapó?
... világháború között a Mikulás a mennyben élt, a gyerekeket az égből figyelte, segítői pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a jelenkor Mikulása a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítők pedig általában elmaradnak mellőle.

Télapó
A tél és az apó szavak a finnugor időkből származnak. Elterjedt nézet, hogy a Télapó kommunista szóalkotás, ami...
Szent Miklos puspok
... Enterprise nukleáris meghajtású anyahajó.

6. Ha ez a 353 430 tonna súlyú szán 1000 km/s-os sebességgel közeledik, akkor nagy légellenállásba ütközik. A légellenállás felhevíti a rénszarvasokat. A két vezér rénszarvas másodpercenként 143 000 000 000 000 (143 trillió) Joule energiát nyel el. Elhanyagolható id~o alatt égnek el, (eközben 234 000 000 000 decibel erej^u robba...
A felélt jövő
... Addigra lelegelték a zuzmót és 1963-1964 kemény tele végzett a
csordával. A tavaszt csak 41 tehén és egy terméketlen bika élte meg. Ez a kipusztulás törvényszerű volt, mivel a
rénszarvasok felszabadultak a létszámukat szabályzó hatások alól. Egyrészt nem ritkították őket a ragadozók.
Másrészt nem vándorolhattak máshová, ezért a zuzmó nem újulhatott meg. Ha már állat...
Megnyílik az BP.-i Állatkert
... egy Afrika-társaskifutót az antilopok és a zebrák számára. Átépítették az aquariumot. 1936-ra befejezték a majomházat.

Eközben sok állat szaporodott: oroszlánok, tigrisek, rénszarvasok. Az állatkert több állatot is vásárolt: japán óriásszalamandra, csimpánz, zsiráf.

A második világháború alatt

A második világháború alatt is ugyanaz a probléma jele...
Mikulás vagy Télapó?
... világháború között a Mikulás a mennyben élt, a gyerekeket az égbol figyelte, segítoi pedig manók, angyalok vagy krampuszok voltak, addig a jelenkor Mikulása a Lappföldön él, szánját rénszarvasok húzzák, a segítok pedig általában elmaradnak mellole.

Télapó

A tél és az apó szavak a finnugor idokbol származnak. Elterjedt nézet, hogy a Télapó kommunista szóalkot...
Télapó
...
Itt szeretném megjegyezni, hogy be lett bizonyítva, hogy a Télapó nem létezik. Hogy miért? Nos, nézzük a tényeket:

1) A rénszarvasok egyik ismert faja sem képes repülni.

Igaz, még körülbelül 300,000 élő sejt nem lett áthatóan tanulmányozva, ezek többsége azonban valamilyen baktérium. De ez nem zárja ki TELJESEN a repülő rénszarvasok létezését.
...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Mikulások Európában, Vavyan Fable, Nincs Cím, Szent Miklos, Thomas Nash, Numi Tórem, Ugyan Pistike, felélt jövő, címben szereplő, rénszarvasok egyik, kutatók szerint, szánt húzó, versben megfogalmazott, strici exférj, lomtalanítás során, régi szaloncukros, kövületté vénült, angyalfa-díszek láttán, hajdanvolt karácsonyok, vörös földfesték, hivatalos álláspont, utolsó jégkorszak, rénszarvasok Észak, egész gravetti, gravetti népesség, felvidéki területen, égből figyelte, jelenkor Mikulása, segítők pedig, finnugor időkből, anyja rászól, repülő rénszarvasok, pontos kérdés, ünneppel kapcsolatban, hagyományos ünneplés, legtöbb szarvasra, rénszarvas különleges, rénszarvasok testméretei, tavaszt csak, terméketlen bika, kipusztulás törvényszerű, létszámukat szabályzó, elso háznál, finnugor időkb, légellenállás felhevíti, zebrák számára, állatkert több, második világháború, probléma jele, égbol figyelte, segítok pedig, finnugor idokbol, óriásszalamandra, állatszobrocskák, másodpercenként, felmelegedéskor,
© 2013 TVN.HU Kft.