Belépés
Hajó napló!
Hát meg keztem a elvegetálásom a Szentiváni szakiban. Hát a Csoport elég durva de nem baj KELL AZ! Infó órán többek kközt az idő nagy részét játékkal töljük el de a lelkes tanulók azért odafigyelnek a tananyagra. Mai nap hála istennek csak 6 órán van de ezis pont elég.
Valoszinüsitem hogy most belekezdek a Naplózásba mert poén :D meg hát vmivel eliskell tölteni az időm pont...
Bölcsességek a repülésről :))
... Cessnák pilótáira mindig úgy találnak, hogy azok a mikrofont markolják.

- Ha a botkormányt előre toljuk, a házak nagyobbak lesznek!

- Ha felfelé akarsz menni, húzd hátra a botkormányt. Ha le akarsz jönni onnan, húzd még erősebben.

- A repülés a vilag második legizg...
Gyógyíthatsz
...
JOSÉ SILVA ÉS ROBERT B. STONE

GYÓGYÍTHATSZ




Jósé Silva autodidakta tudós, akit a gyógyítás művészetének fel¬tárásában soha nem korlátozott a tudományos kutatás hagyomá nyos gyakorlata. Világunk furcsaságait kutatva olyan igazságoka fedezett fel, melyeket végül is ma már a hagyományos laboratóri¬umi kutatás is igazol. Ez a köny...
x
... csirkemájat göngyölünk vékony húsos szalonnaszeletbe úgy, hogy körülölelje a májat
* Tűzálló tálba egymás mellé rakjuk, (fektetjük, hogy alul-felül szalonna legyen)
* Forró sütőbe toljuk, és erős lángon addig sütjük, amíg a szalonna ropogósra pirul, ezalatt a máj is átsül.
Sózni nem kell! (Aki szereti, tehet a máj és a szalonna közé pici fokhagymát, vagy majorann...
Szász túrós kocka
... tojáshabot hozzáforgatjuk, az étkezési keményítőt a tetejére szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A krémet a túrókrémen egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési id...
Túrós kocka
... tojáshabot hozzáforgatjuk, az étkezési keményítőt a tetejére szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A krémet a túrókrémen egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési id...
Ribizlis kardinális szelet
... jelentős része tojásfehérje habból készül, ezért kardinális szeletnek célszerű akkor nekilátni, amikor legalább 4 tojás fehérje pihen a fagyasztóban, a hiányzó mennyiséget friss tojásból pótoljuk, mert azoknak a sárgájára is szükség lesz.

Hozzávalók: A tésztához 6 tojás fehérje, 24 dkg cukor, 2 tojás sárgája, 4 dkg liszt. A töltelékhez 5 dl tejszín, 10 dkg porcukor, 2,5...
x
... Hozzávalók: Csak szőlő.
A megmosott, leszemezett szőlőt szétnyomkodva lábasban tesszük tűzre. Főzzük addig, amíg sok levet eresz, ez után kipréseljük, üvegekbe szűrjük a lét. Dugaszolva dunsztoljuk, forrástól számított 15 percig. A vízben hagyjuk kihűlni, majd a helyére tesszük.
#843
2009. július 25. 13:20
Válaszolj!
Üzenet törlése
Felhasz...
Süti
... tojáshabot hozzáforgatjuk, az étkezési keményítőt a tetejére szitáljuk, és óvatosan elkeverjük. A krémet a túrókrémen egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3. fokozat (előmelegítve)
Sütési id...
Márványos brownies
... 4. A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd egyenlően elosztjuk a sajtkrémet is a tetejükön. Egy villával 2-3 kavaró mozdulattal márványos mintát varázsolunk és már toljuk is be a 150 fokos sütőbe.
5. Pontosan 35 percig sütöttem. Kicsit kiemelkedett a formából és minden félelmem ellenére nagyon szépen ki lehetett őket borítani. Nagyon-nagyon finom!...
Márványos brownies
... 4. A kis formákat kétharmadig töltjük a csokis masszával, majd egyenlően elosztjuk a sajtkrémet is a tetejükön. Egy villával 2-3 kavaró mozdulattal márványos mintát varázsolunk és már toljuk is be a 150 fokos sütőbe.
5. Pontosan 35 percig sütöttem. Kicsit kiemelkedett a formából és minden félelmem ellenére nagyon szépen ki lehetett őket borítani. Nagyon-nagyon finom!...
A földrengés miatt nőtt Japán
... műanyag lapot, amivel szembe fektetünk egy a sűrűbb, ,,nehezebb" óceáni kőzetlemezt szimbolizáló fém lemezt. Illesszük össze a kettő peremét és az asztal lapjával párhuzamos síkban toljuk őket egymással szemben. A két lapban egyre nő a feszültség, majd egy idő után a könnyebb, műanyag lap hangos pattanással a fém fölé csúszik. Ugyanez történik a természetben is: az óceá...
Epres suti
...

...
A tojásfehérje csodája
... csokit, 12 deka darált diót és 4 tojásfehérje keménnyé vert habját. Végül 6 deka lisztet is belekeverünk óvatosan.
Sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe simítjuk. Forró sütőbe toljuk, majd 5 perc múlva kissé lejjebb vesszük a hőt, így sütjük tűpróbáig. Ha megsült, deszkára borítjuk, a papírt lehúzzuk róla. Kihűlés után porcukorral megszórjuk, keskeny, hosszú szeletekre v...
x
... majorannával,külső felületét borssal fűszerezzük.Az előkészített csirkét magas falú tepsibe rakjuk,leöntjük olvasztott vajjal,aláöntjük a fehérbort.Sütőben,letakarva pároljuk,szükség szerint pótoljuk az elpárolgott bort.Amikor megpuhult,vékony szalonnaszeleteket borítunk rá, és ropogósra sütjük. Nagyon jó hozzá a velesült burgonya.
#2329
2010. január 30. 18:19
V...
Birsalagút
... összekeverjük. A kétféle tojásos masszát egybeforgatjuk, miközben a kakaós lisztet és az olajat is hozzáadjuk. A masszát sütőpapírral bélelt közepes méretű tepsibe kenjük, majd előmelegített sütőbe toljuk. Közepes lángon 20 percig sütjük. Ezután megvárjuk, amíg kihűl, majd egy akkora lapot vágunk belőle, amekkorával egy őzgerincformát kibélelhetünk, a maradékból pedig a talpa lesz...
Az ünnep ízei
... teszünk.
A tojássárgáját keverjük el 2 ekanál vízzel és egy kevés sóval, a sütemények tetejét kenjük be vele. Fektessük a süteményeket egy tepsibe, és az előmelegített sütő középső rácsára toljuk. Addig süssük, amíg a tészta szélei világosbarnák lesznek. Még melegen szedjük le a tepsiről és egy rácson hagyjuk kihűlni.
A finom, ropogós aprósütemény margarinnal is jó, és...
x
... elkészítjük a káposztát.
2.) Egy lábasban megmelegítjük az olajat, beleszórjuk a cukrot, kis ideig pirítjuk, majd felöntjük a borral. (Vigyázat! Spriccelhet!!!) A savanyú káposztát megkóstoljuk, és ha nagyon savanyú, leöntjük a levét, és egy szűrőtálba öntjük, majd folyó víz alatt megmossuk. A káposztát a boros lébe tesszük, megszórjuk pirospaprikával, majd 45 perc alatt fed...
Kun Magdolna...........Mi kell a boldogsághoz?
... csók,
már bearanyozza az őszült éveket
.
Mert minden kilátástalannak tűnő napon
emlékeink azok, melyek megszínesítik
ezt a könnyekből született röpke életet.

Néha toljuk magunk előtt az időtlen időt,
néha visszajárunk a réges-régi múltba,
ahol édenkertben nyílnak virágperceink,
és vágylevelet serken minden fűzfa lombja.
...
Gyermeki bizalom
... is erre bíztat bennünket: tegyünk meg minden olyan dolgot, amely azt ígéri, hogy sikeresek leszünk. Ebben a küzdelemben elveszítjük Krisztust a tekintetünk elől, és a második helyre hátra toljuk Őt. Ki az én életemben valójában a legnagyobb? Jézus Krisztus, vagy én magam?

2. A siker titka. A mai evangéliumban elárulja Urunk a sikerre vezető út titkát: ,,Ha valaki ...
1 2 
Címkék: KELL AZ, JOSÉ SILVA ÉS ROBERT, Jósé Silva, Jézus Krisztus, földrengés miatt, tojásfehérje csodája, ünnep ízei, lelkes tanulók, időm pont, mikrofont markolják, botkormányt előre, házak nagyobbak, vilag második, gyógyítás művészetének, tudományos kutatás, hagyományos laboratóri&#172, szalonna ropogósra, szalonna közé, étkezési keményítőt, tetejére szitáljuk, túrókrémen egyenletesen, sütő középső, süteményt megsütjük, hiányzó mennyiséget, vízben hagyjuk, helyére tesszük, csokis masszával, kettő peremét, asztal lapjával, papírt lehúzzuk, előkészített csirkét, elpárolgott bort, velesült burgonya, kétféle tojásos, kakaós lisztet, masszát sütőpapírral, akkora lapot, őzgerincformát kibélelhetünk, maradékból pedig, talpa lesz, tojássárgáját keverjük, kevés sóval, sütemények tetejét, előmelegített sütő, tészta szélei, rácson hagyjuk, lábasban megmelegítjük, savanyú káposztát, szűrőtálba öntjük, boros lébe, őszült éveket, könnyekből született, időtlen időt, réges-régi múltba, küzdelemben elveszítjük,
© 2013 TVN.HU Kft.