Belépés
Nektarinos-habos csokoládépudi
... vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.

1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel. A kakaót és 3 ek. cukrot ugyancsak simára keverünk 8-10 ek. hideg tejjel, majd folyamatosan keverve a pudingos tejhez adju...
Orosz krémtorta
... egyformán.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük. A mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon - még jobb, ha vízgőzre téve -, habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a ru...
Sületlenség
... tepsihez)

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban 5 dl vízzel felöntve, és a 20 dkg cukorral kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben a 3 vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetés mellett még vagy két percig főzzük (ezalatt jól besűrűsödik).

Egy tepsi alját kirakjuk keksszel (szorosan egymás ...
Virágföld puding
... omlós keksz
egy 5 decis cserép alakú (műanyag) edény
díszítéshez műanyag virág
csomagoló fólia

Amit tenned kell:

1. Készítsd el a főzés nélküli pudingport a csomagoláson írt utasítás szerint.

2. Törd össze a kekszet apró darabokra.
Nagyobb részét rakd bele a pudingba és keverd össze.

3. Öntsd a masszát az edén...
Boszorkányos krémes
... dkg porcukor.

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, a követ...
Bécsi túrótorta
... hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben dekkol, elkészítem a tölteléket.
A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verem, ezután hozzáadom a pudingport, a vaníliás cukrokat és az összes túrót, átnyomva. A tojásfehérjéket habbá verem és fellazítom vele a túrókrémet. Kör alakú sütőforma aljára sütőpapírt teszek, a szélét kivajazom. A tésztát...
almás sületlenség
... tepsihez)

Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban 5 dl vízzel felöntve, és a 20 dkg cukorral kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben a 3 vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetés mellett még vagy két percig főzzük (ezalatt jól besűrűsödik).

Egy tepsi alját kirakjuk keksszel (szorosan egymás me...
Marína kekszes sütemény
... pudingpor, 3 ek. kristálycukor, fél liter tej, 250 g Palmarin margarin, 100 g porcukor, 2 csomag Marína és 1 csomag Indián keksz, olvasztott csokoládé

Elkészítése:

A pudingport és a kristálycukrot fél liter tejben feloldjuk, felforraljuk. Amíg a puding kihűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük. Egy közepes méretű tepsi aljára kb. 15 darab Marína keksz...
Recept
... vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ez alatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet eg...
Csokoládés túrótorta
... körben a karimára nyomkodjuk, alját villával megszurkáljuk, s hűtőbe tesszük.
3. A maradék cukrot és vaníliás cukrot 4 tojással krémesre keverjük. Belevegyítjük a kétféle túrót meg a pudingport, belereszeljük a csokoládét, és a formába töltjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A kikapcsolt sütőben még kb. 15 percig pihentetjük.
4. A félretett tésztából ...
Mézes süti
... főzzük, amíg pöfögni kezd. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd három cipót formálunk belőle. A kinyújtott tésztalapokat megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A mézes lapokat a krémmel megtöltjük és egy napig állni hagyjuk. Másnapra puha lesz...
Gyümölcsös krémdesszert
... és a tojás sárgájával.
A túrót keverjük össze a reszelt cirtomhéjjal illetve a citrom levével.
Öntsük össze a két tál tartalmát és keverjük kémesre, közben adjuk hozzá a pudingport is és a végén ha már eléggé krémes, akkor adjuk hozzá a felvert tojás fehérjéjét is.
Óvatosan keverjük hozzá.
Majd ezt öntjük rá a gyümölcsökre, amit tegyünk egy kivajazott hőáll...
Pudingos rakott meggy
... lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz elmorzsolódjon.
A Gála pudingport a tasakon található leírás szerint, de csak 4 dl tejjel készítjük el, majd belekeverjük az alaposan lecsepegtetett meggyet, a rumaromát és a porcukrot.
Egy üvegtál aljára ...
Grízpuding meggyöntettel
...
2 evőkanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt (400 g)
csipetnyi fahéj
egy citrom reszelt héja

Elkészítés:

4 evőkanál pudingport elkeverünk 5 evőkanál kristálycukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Apránként beleszórjuk a búzadarát és a citrom héját, lassú tűzön sűrűsödésig...
Rafinált főzési tippek
... klopfolásakor, tegyünk a deszka alá több rétegben öszehajtott konyharuhát, így nem zavarjuk a szomszédot!

A gyümölcsleves nagyon finom lesz, ha a habarásba liszt helyett puncspudingport teszünk. (Németh Istvánné)

Ha a hússzeletek klopfolásakor a húst frissentartó fóliával letakarjuk, nem fröcsög a húslé és a húsklopfoló is tiszta marad. (Németh Istvánné)...
Édes sütemények bűntudat ....
... kiolajozott alacsony peremű tortaformába nyomkod, ujjnyi peremet hagyva. Forró vízbe mártott kanállal a legkönnyebb elérni. Egy órára hűtőszekrénybe tesz. Tölteléknek 8 dkg light vaníliás pudingport 7,5dl tejjel habverővel simára kever 850W-al kb. 6 percig főz. Utána azonnal tortára önt majd vár míg megdermed. Kakaóporral megszórható. Forró vízbe mártott késsel szeletel, tölthető ...
Kókuszleves
... vaníliás cukor
6 evőkanál kókuszreszelék


Elkészítés: A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot és a hideg tejjel elkevert pudingport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet, és hagyjuk, hogy kicsit besűrűsödjön. Hűtőfürdőbe tesszük a levest, majd ha kellőképp kihűlt, egy üvegtálba szűrjük, és tálalásig a hűtőbe...
Citromos kocka
... tojás. A mázhoz: 2 zöldcitrom, 20 dkg porcukor.

Elkészítése:

Tegyük egy keverőtálba a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a rumot, a zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tojásokat. Állandó kevergetés mellett csorgassuk a folyékony anyagokat a lisz...
Túrótorta
... cukor

Elkészítés:

1.
A tojássárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttöröm, és beleteszem a kikevert tojássárgájába. Rászórom a pudingport, a megmosott mazsolát , a reszelt citromhéjjat, kevés citromlevet öntök hozzá, végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is hozzákeverem.

2.
Vajjal kikent, liszttel ...
Poharas ananászkrém
... dkg kockacukor
-8 dl tejszín
-1 doboz ananászkonzerv
-1/2 dl triple sec
-2 dkg tortadara
-10-20 babapiskóta


Elkészítés:

1.
a pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsintasűrűségű péppé keverem. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliáscukorral felfőzöm. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habb...
1 2 3 .............81 82 .......122 123 ......162 163 164 
Címkék: Németh Istvánné, pudingport simára, teljes mennyiségből, pudingos tejhez, közepesnél kisebb, tűzről levéve, almát meghámozzuk, almához öntjük, tepsi alját, főzés nélküli, kekszet apró, tészta hozzávalóit, sütőt előmelegítem, hütőben dekkol, tojások sárgáját, vaníliás cukrokat, összes túrót, tojásfehérjéket habbá, szélét kivajazom, puding kihűl, porcukorral habosra, közepes méretű, cukorral ízesítjük, karimára nyomkodjuk, maradék cukrot, kétféle túrót, formába töltjük, kikapcsolt sütőben, félretett tésztából, kinyújtott tésztalapokat, tejjel elkészítjük, cukorral habosra, kihűlt pudinggal, mézes lapokat, krémmel megtöltjük, napig állni, tojás sárgájával, túrót keverjük, reszelt cirtomhéjjal, citrom levével, felvert tojás, kivajazott hőáll, meggylével meglocsoljuk, keksz elmorzsolódjon, tasakon található, alaposan lecsepegtetett, üvegtál aljára, citrom reszelt, csomag vaníliás, citrom héját, gyümölcsleves nagyon, habarásba liszt, hússzeletek klopfolásakor, húst frissentartó, legkönnyebb elérni,
© 2013 TVN.HU Kft.