|
|
|
... vaníliás cukor (10 g), 500 g nektarin, fél citrom leve, 5 ek. őszibaracklikőr/-vodka, 1,5 dl tejszín, 4-8 piros ribizlifürt, 4 ribizlilevélke vagy citromfűbóbita.
1. A pudingport simára keverjük a teljes mennyiségből elvett 5 ek. hideg tejjel. A kakaót és 3 ek. cukrot ugyancsak simára keverünk 8-10 ek. hideg tejjel, majd folyamatosan keverve a pudingos tejhez adju... |
|
|
|
|
|
|
|
... egyformán.
Előmelegített sütőben, a közepesnél kisebb lánggal kb. 45 percig, tűpróbáig sütjük. A mazsolát kb. 1 dl vízben fölforraljuk, majd leszűrjük, leöblítjük és lecsöpögtetjük.
A pudingport a tejjel meg a cukorral kis lángon - még jobb, ha vízgőzre téve -, habverővel szorgalmasan kevergetve sűrű krémmé főzzük. A tűzről levéve beleszórjuk a mazsolát, a ru... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... tepsihez)
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban 5 dl vízzel felöntve, és a 20 dkg cukorral kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben a 3 vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetés mellett még vagy két percig főzzük (ezalatt jól besűrűsödik).
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel (szorosan egymás ... |
|
|
|
|
|
|
|
... omlós keksz
egy 5 decis cserép alakú (műanyag) edény
díszítéshez műanyag virág
csomagoló fólia
Amit tenned kell:
1. Készítsd el a főzés nélküli pudingport a csomagoláson írt utasítás szerint.
2. Törd össze a kekszet apró darabokra.
Nagyobb részét rakd bele a pudingba és keverd össze.
3. Öntsd a masszát az edén... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... dkg porcukor.
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és 2 lapot sütünk belőle. Ha kihűlt, a követ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hütőbe teszem. A sütőt előmelegítem 210 fokra. Amíg a tészta a hütőben dekkol, elkészítem a tölteléket.
A vajat, a cukrot és a tojások sárgáját habosra verem, ezután hozzáadom a pudingport, a vaníliás cukrokat és az összes túrót, átnyomva. A tojásfehérjéket habbá verem és fellazítom vele a túrókrémet. Kör alakú sütőforma aljára sütőpapírt teszek, a szélét kivajazom. A tésztát... |
|
|
|
|
|
|
|
... tepsihez)
Az almát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban 5 dl vízzel felöntve, és a 20 dkg cukorral kb. 10 perc alatt puhára pároljuk. Közben a 3 vaníliás pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetés mellett még vagy két percig főzzük (ezalatt jól besűrűsödik).
Egy tepsi alját kirakjuk keksszel (szorosan egymás me... |
|
|
|
|
|
|
|
... pudingpor, 3 ek. kristálycukor, fél liter tej, 250 g Palmarin margarin, 100 g porcukor, 2 csomag Marína és 1 csomag Indián keksz, olvasztott csokoládé
Elkészítése:
A pudingport és a kristálycukrot fél liter tejben feloldjuk, felforraljuk. Amíg a puding kihűl, a margarint a porcukorral habosra keverjük. Egy közepes méretű tepsi aljára kb. 15 darab Marína keksz... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaj
Elkészítés: Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és nagy lyukú reszelőn legyaluljuk. Lábasba töltjük, 5 dl vizet ráöntünk, a cukorral ízesítjük, kb. 10 perc alatt puhára főzzük. Közben a pudingport 3 dl vízzel kikeverjük, az almához öntjük, és kevergetve 2 percig főzzük, ez alatt jól besűrűsödik. Egy kb. 28x23 centis tepsi alját keksszel kirakjuk, a már csak meleg krémet eg... |
|
|
|
|
|
|
|
... körben a karimára nyomkodjuk, alját villával megszurkáljuk, s hűtőbe tesszük.
3. A maradék cukrot és vaníliás cukrot 4 tojással krémesre keverjük. Belevegyítjük a kétféle túrót meg a pudingport, belereszeljük a csokoládét, és a formába töltjük. Előmelegített sütőben 175 fokon kb. 1 órát sütjük. A kikapcsolt sütőben még kb. 15 percig pihentetjük.
4. A félretett tésztából ... |
|
|
|
|
|
|
|
... főzzük, amíg pöfögni kezd. Amikor kihűlt, hozzáadjuk a lisztet, összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd három cipót formálunk belőle. A kinyújtott tésztalapokat megsütjük. A krémhez a pudingport a tejjel elkészítjük. A margarint a cukorral habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összevegyítjük. A mézes lapokat a krémmel megtöltjük és egy napig állni hagyjuk. Másnapra puha lesz... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a tojás sárgájával.
A túrót keverjük össze a reszelt cirtomhéjjal illetve a citrom levével.
Öntsük össze a két tál tartalmát és keverjük kémesre, közben adjuk hozzá a pudingport is és a végén ha már eléggé krémes, akkor adjuk hozzá a felvert tojás fehérjéjét is.
Óvatosan keverjük hozzá.
Majd ezt öntjük rá a gyümölcsökre, amit tegyünk egy kivajazott hőáll... |
|
|
|
|
|
|
|
... lecsepegtetjük, levét felfogjuk.
A kekszet a meggylével meglocsoljuk és legalább fél napra hűtőszekrénybe tesszük.
Többször megkeverjük úgy, hogy a keksz elmorzsolódjon.
A Gála pudingport a tasakon található leírás szerint, de csak 4 dl tejjel készítjük el, majd belekeverjük az alaposan lecsepegtetett meggyet, a rumaromát és a porcukrot.
Egy üvegtál aljára ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
2 evőkanál vaj
1 csomag vaníliás cukor
1 üveg meggybefőtt (400 g)
csipetnyi fahéj
egy citrom reszelt héja
Elkészítés:
4 evőkanál pudingport elkeverünk 5 evőkanál kristálycukorral és egy csomag vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a tejet és felforraljuk. Apránként beleszórjuk a búzadarát és a citrom héját, lassú tűzön sűrűsödésig... |
|
|
|
|
|
|
|
... klopfolásakor, tegyünk a deszka alá több rétegben öszehajtott konyharuhát, így nem zavarjuk a szomszédot!
A gyümölcsleves nagyon finom lesz, ha a habarásba liszt helyett puncspudingport teszünk. (Németh Istvánné)
Ha a hússzeletek klopfolásakor a húst frissentartó fóliával letakarjuk, nem fröcsög a húslé és a húsklopfoló is tiszta marad. (Németh Istvánné)... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiolajozott alacsony peremű tortaformába nyomkod, ujjnyi peremet hagyva. Forró vízbe mártott kanállal a legkönnyebb elérni. Egy órára hűtőszekrénybe tesz. Tölteléknek 8 dkg light vaníliás pudingport 7,5dl tejjel habverővel simára kever 850W-al kb. 6 percig főz. Utána azonnal tortára önt majd vár míg megdermed. Kakaóporral megszórható. Forró vízbe mártott késsel szeletel, tölthető ... |
|
|
|
|
|
|
|
... vaníliás cukor
6 evőkanál kókuszreszelék
Elkészítés: A tejet felforraljuk, hozzákeverjük a cukrot, a kókuszreszeléket, a vaníliás cukrot és a hideg tejjel elkevert pudingport. Habverővel csomómentesre keverjük az egészet, és hagyjuk, hogy kicsit besűrűsödjön. Hűtőfürdőbe tesszük a levest, majd ha kellőképp kihűlt, egy üvegtálba szűrjük, és tálalásig a hűtőbe... |
|
|
|
|
|
|
|
... tojás. A mázhoz: 2 zöldcitrom, 20 dkg porcukor.
Elkészítése:
Tegyük egy keverőtálba a lisztet, keverjük hozzá a sütőport, a cukrot, a vaníliás cukrot és a vaníliás pudingport. Olvasszuk fel a vajat, keverjük hozzá a rumot, a zöldcitrom lereszelt héját és kifacsart levét, valamint a tojásokat. Állandó kevergetés mellett csorgassuk a folyékony anyagokat a lisz... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukor
Elkészítés:
1.
A tojássárgáját a cukorral és a vajjal habosra keverem. A túrót krumplinyomón áttöröm, és beleteszem a kikevert tojássárgájába. Rászórom a pudingport, a megmosott mazsolát , a reszelt citromhéjjat, kevés citromlevet öntök hozzá, végül a tojásfehérjékből felvert kemény habot is hozzákeverem.
2.
Vajjal kikent, liszttel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg kockacukor
-8 dl tejszín
-1 doboz ananászkonzerv
-1/2 dl triple sec
-2 dkg tortadara
-10-20 babapiskóta
Elkészítés:
1.
a pudingport a tojássárgájával és kevés tejjel palacsintasűrűségű péppé keverem. A többi tejet a kristálycukor felével és a vaníliáscukorral felfőzöm. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habb... |
|
|
|
|
|