|
|
|
...
Sütőpor
A sütőpor házi előállításának több receptje is van. (Használjuk élesztő helyett vagy süteménytészta lazítására.)
1. 46 rész borkő, 20 rész szódabikarbóna, 63 rész porcukor
2. 1 rész borsav, 1 rész szódabikarbóna, félrész keményítő
3. 1 rész borkő, 1 rész szódabikarbóna, 3/4 rész keményítő
Átlag 10 gr sütőport számítunk egy kg liszthez. U... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg tehéntúró, 25 dkg eper, 2 dl kefír, 2 dl tejszín, 4 evőkanál porcukor, 1 dl tej, 2 evőkanál zselatinpor, 1 csomag vaníliás cukor, csipetnyi só, fél citrom leve.
Elkészítése:
Közepes nagyságú őzgerincformát frissentartó fóliával úgy bélelek ki, hogy lelógó pereme is legyen, majd beteszem a hűtőszekrénybe. A zselatinporra ráöntöm a ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg rétesliszt, 1 kiskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja, csipetnyi só, 15 dkg porcukor, 20 dkg vaj, 2 tojás, 5 dl tej, 50 dkg tehéntúró, 10 dkg mazsola, 2 nagy őszibarack, 2 dl őszibaracklé.
Elkészítése:
A lisztet, a sütőport, a citrom reszelt héját, csipetnyi sót és a porcukrot összedolgozom. Egy közepes nagyságú tepsit 10 deka vaj... |
|
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
Kb 4 csomag kakaós Be-be keksz, kis gömbölyű babapiskóta, vaníliás pudingpor, tej, rumaroma, ráma, porcukor, ét tortabevonó.
Elkészítés:
A kekszek felét lerakjuk egy tálcára. A pudingot megfőzzük (ált egy nagy tálcához 2 zacskóval főzök meg) kevesebb tejben, mint amennyit a zacskóján ír, majd kihűtjük. Ezután belekeverjük a rámát és a po... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók kb. 35 darabhoz:
25 dkg tisztított mandula
10 dkg porcukor,
10 dkg kristálycukor,
1 teáskanál keserűmandula-aroma
4 tojásfehérje,
1 evőkanál vaj, és
1 evőkanál liszt a tepsihez
Előkészítés:
A mandulát finomra daráljuk és összekeverjük a porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemén... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
A tésztához:
50 dkg liszt,
45 dkg vaj,
2,4 dl tejföl,
4 tojássárgája,
porcukor.
A töltelékhez:
baracklekvár vagy
dió, esetleg mák, amit legjobban szeretünk.
A lisztet a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk. A tejfölt a tojássárgájával elkeverjük, és az egészet jól összegyúrjuk. ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
15 dkg vaj vagy margarin
25 dkg porcukor
1/2 csom. sütőpor
1 csom. vaniliacukor
reszelt citromhéj
rum aroma
4 egész tojás
75 dkg liszt
Az olvasztott vajat vagy margarint a porcukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a valiliát, a sütőport,a
4 tojást, ezután hozzádolgozzuk a lisztet.
Viszonylag ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg margarin,
2 kanál porcukor,
2 dkg élesztő,
4 tojás,
50 dkg porcukor,
15 dkg dió.
Az élesztőt kevés tejjel megkelesztjük, majd a 4 tojássárgájaval tésztát gyúrunk. 3 cipót formálunk belőle, és fél óráig pihentetjük. A porcukrot a 4 tojás fehérjével kemény habbá verjük. A cipókat kinyúj... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
30 dkg liszt
25dkg margarin
2 evőkanál 10 %-os ecet
4 evőkanál víz
kevés só
porcukor
Elkészítés:
Az összetevőket kézzel jól összegyúrni, egy éjszakán keresztül pihentetni. Pihentetés után kinyújtani 4-5 mm vastagra, kb. 5 centis kockákra vágni, közepére 1 db kimagozott meggyet, diót vagy kemény le... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
10 dkg darált dió,
25 dkg liszt,
15 dkg margarin,
7 dkg porcukor,
1 egész tojás,
1 evőkanál kakaó,
késhegynyi sütőpor,
kis kosár alakú sütőformák.
Töltelék:
1. masszához:
4 egész tojás,
30 dkg porcukor,
3 csomag vaníliás cukor.
2. masszához:
25 dkg margarin.|... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 tojássárgája,
15 dkg zsír,
10 dkg porcukor,
reszelt citromhéj,
40 dkg liszt,
1/2 csomag sütőpor,
kevés tej,
kakaópor,
baracklekvár.
A tojássárgáját a zsírral, a porcukorral és a citromhéjjal habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, és annyi tejet, hogy jól gyúrható l... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók (egy nagyobb famíliának):
1 kg liszt,
1/2 kg porcukor,
6 tojás,
20 dkg méz,
késhegynyi szódabikarbóna,
ízlés szerint reszelt citromhéj,
szegfuszeg,
fahéj,
esetleg ánizs.
A bábozás előtti nap estéjén célszerű összeállítani a tésztát, s be kell tenni a hűtőszekrénybe (akkor majd nem ragad). ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 doboz mirelit leveles-vajas tészta,
30 dkg szilvalekvár,
2 tojás,
kevés citromlé,
porcukor ízlés szerint.
A szilvalekvárra annyi citromlevet öntünk, hogy jó
pikáns legyen, majd összekeverjük. (Ha a lekvár nagyon
kemény, akkor még egy-két evokanál vizet is
hozzáönthetünk, és a lekvárt ki... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
1 vaniliarúd
15 dkg porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)
ELKÉSZÍTÉS
A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott a... |
|
|
|
|
|
|
|
... dkg étcsokoládé
12,5 dkg vaj
12,5 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj
A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem
ELKÉSZÍTÉS
A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg... |
|
|
|
|
|
|
|
... és vaníliáscukor
2-2 dl víz és tej
2 tojás
1 banán
1 evőkanál olvasztott vaj
A töltelékhez
20-20 dkg áfonya és málna
10 dkg eper
2 evőkanál porcukor vagy méz
ELKÉSZÍTÉS
A lisztet és az élesztőt keverőtálba szitáljuk, majd hozzáadjuk a vaníliáscukrot. A közepébe mélyedést csinálunk, ebbe öntjük la... |
|
|
|
|
|
|
|
... levével együtt) ananász
2 dkg mazsola
10 dkg rizs
csipetnyi só
3,5 dl tej
4 dkg cukor
4 dkg liszt
1 evőkanál vaj
2 tojássárgája
a tetejére porcukor
olaj, a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS
Az ananászt lecsöpögtetjük, apróra vágjuk. A levébe beáztatjuk a mazsolát. A rizst sós vízben 5 percig főzzük, majd mély lá... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
40 dkg liszt
4 főtt tojás sárgája
1 egész tojás
25 dkg RÁMA
17 dkg porcukor
1 zacskó sütőpor
tölteléknek lekvár, nutella
Összedolgozzuk a Rámát, porcukrot, lisztet, a sütőport egész toját és a főtt tojások sárgáját, amit villával össze kell nyomnielőtte.(A főtt tojások fehérjéje nem kell!)Amikor az egész... |
|
|
|
|
|