Belépés
Marokkói fahéjas csirke
... majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat és erős lángon pirítsuk addig, amíg a külső része pirosodni kezd. Ezután vegyük ki a lábasból a húsdarabokat és szórjuk bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük vissza a csirkehúst, adjuk hozzá a meghámozott és fel...
Mogyorós kínai kacsamell
... kétfelé. Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel az étolajat, tegyük bele bepácolt és felszeletelt kacsamellet. Érős hőmérsékleten, állandóan kevergetve pirítsuk. Ha már kezd pirosodni a hús, adjuk hozzá a gyufaszál vékonyságúra felvágott gyömbért és fokhagymát. Keverjük össze, és a többi feldarabolt zöldséget is dobjuk mellé. Kevergetve még legalább két percig pirítsuk e...
Kicsim
... tipeg tovább.

Leveszem én is a papucsom, és mezítláb lépek a homokra, ami selymes öleléssel veszi körül lábujjaimat. Szép lassan, nagyon messze a horizonton elkezd egy kicsit pirosodni az ég alja. Majd bíborszínben úszik minden, aztán kékes, lilás, arany és narancs, nem lehet meghatározni milyen színű. Gyönyörű.
- Kicsim... kisfiam... - szólok, de a gyere...
Fahéjas csirke
... majd sóval és őrölt borssal szórjuk meg. Egy nagyobb lábasban forrósítsuk fel a vajat, tegyük bele a befűszerezett csirkemell darabokat és erős lángon pirítsuk addig, amíg a külső része pirosodni kezd. Ezután vegyük ki a lábasból a húsdarabokat és szórjuk bele a finomra összevágott vöröshagymát, majd pároljuk pár percig. Tegyük vissza a csirkehúst, adjuk hozzá a meghámozott és fel...
recept
... szórjuk,rátördeljük a diónyi vajat vagy margarint. Erre ültetjük egymás mellé a megtöltött burgonyákat.Majd vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
Sütőbe téve addig sütjük,amíg a sajt pirosodni nem kezd.
Önálló ételként,de sültekhez is kiválló!
Tisztelt olvasó! kérlek,ha elolvastad,írj kommentet,de főleg akkor,ha kedvet kaptál a fenti étek elkészítéséhez,meg is csinál...
Túrós rakott kifli
... vaníliás cukorral, a tejföllel és a tojások sárgájával, belereszeljük a citromhéjat. A kiflire kenjük, s a többi kiflivel egyenletesen befedjük.
2. Jó forró sütőben elősütjük (amíg pirosodni nem kezd). Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a porcukrot, s kerülhet bele pár csepp citromlé is. A kiflirakottast megkenjük a lekvárral, rásimítjuk a habot...
Nincs Cím
... feltérdepeltette az ágyra, felhajtotta a szoknyáját,
széthúzta a bugyija hasítékát, ahonnan két vakító fehér
félteke bukkant elő. Akkor elkezdte verni a tenyerével;
a far hamarosan pirosodni kezdett. A szép seggű
Alexine egyből begerjedt, de a herceg sem bírta sokáig.
Átkarolta, a pongyoláján keresztül belemart a csöcsébe,
aztán lecsúsztatta a kezét, ...
Penny
... meglepte Pennyt de nem sikított fel annyira nem fájt neki. Mr. Scroeder pár darabot a kezével rácsapott a lány félig lecsupaszított fenekére , majd hátralépve gyönyörködni kezdett a kissé pirosodni kezdo fiatal fenékben.
"Most te jössz Greg !" szólt oda Mr. Corey-nak az igazgató. A lány hátranyúlt kezeivel és eltakarta pirosló kissé sajgó fenekét.
"Állj kis terpeszbe ,...
Kínai gasztronómia2
... kétfelé. Egy nagy serpenyőben vagy wokban forrósítsuk fel az étolajat, tegyük bele bepácolt és felszeletelt kacsamellet. Érős hőmérsékleten, állandóan kevergetve pirítsuk. Ha már kezd pirosodni a hús, adjuk hozzá a gyufaszál vékonyságúra felvágott gyömbért és fokhagymát. Keverjük össze, és a többi feldarabolt zöldséget is dobjuk mellé. Kevergetve még legalább két percig pirítsuk e...
Ananaszos sonka
... levéve hozzákeverjük a...
Praktikák
... szép zöld színük kifakul. Ha teljesen megszáradt, morzsoljuk le száráról, és szűrőkanálon átszitálva tegyük jól záródó dobozba.

Paprika.

Az érett, hibátlan, már pirosodni kezdő és nem túl húsos paprikákat (megmosás nélkül) vastag tűvel a szárukon keresztül spárgára fűzzük, és a füzéreket szellős helyre akasztjuk. A paprikák néhány nap alatt megpirosodnak, maj...
Büfi a Büfében
... eleresztettem egy hatalmas, amolyan teli tüdőből kikívánkozó büfit!!! :)

Hirtelen nagy csend lett...olyan érzésem volt, mintha megállt volna még a levegő is...

Elkezdtem pirosodni...Hátrafordultam, és mondtam az embereknek: "Bocsika! A Cola hatalma!" :))

Iszonyat nagy röhögés tört ki...

...
Ötödik hó
... Kertről nem irok sokat, sok a munka, érik a borsó, az eper, szedni kellbab, paradicsom virágzik,
a főld száraz volt ,eddig minden este locsolni kellett, sötétbe értünk haza.kezd pirosodni a cseri, a málna, (háromféle is van),ribizli, piros és fehér, szóval lesz mindig valami szedni, eltenni való.
Ez a hirtelen meleg nagyon megvisel mindegyőnket, anyukám is egyre ne...
11 ezer
... ágyra, felhajtotta a szoknyá-
ját, széthúzta a bugyija hasítékát, ahonnan két vakító fe-
hér félteke bukkant elő. Akkor elkezdte verni a tenyeré-
vel; a far hamarosan pirosodni kezdett. A szép seggű
Alexine egyből begerjedt, de a herceg sem bírta sokáig.
Átkarolta, a pongyoláján keresztül belemart a csöcsébe,
aztán lecsúsztatta a kezét, megcsikl...
Recept
... cukorral, a tejföllel és a tojások sárgájával összekeverjük, belereszeljük a citromhéjat. A kiflire kenjük, a többi kiflivel egyenletesen befedjük. Jó forró sütőben elősütjük addig, amíg pirosodni nem kezd. Közben a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a porcukrot apránként hozzáadjuk, de kerülhet bele pár csepp citromlé is. A kifli tetejét megkenjük lekvárral, majd rásimítjuk a hab...
Arany János Tengeri hántás
... lobogjon:
Te gyerek, gondolj a tűzzel.

Dalos Eszti szép leány volt, de árva.
Fiatal még a mezei munkára;
Sanyarú volt beleszokni:
Napon égni, pirosodni,
Hűvös éj lesz, fogas a szél!
Derekának hajladozni.

Deli karcsú derekában a salló,
Puha lábán nem teve kárt a talló;
Mint a búza, piros, teljes...
A tartósítás
A tartósítás története dióhéjban

Őseink a leszedett bogyókat, gyümölcsöket napon szárították, majd jégverembe tették, hogy tovább tartósítsák azokat. A görögök és a rómaiak már mézben és mustban tartósították gyümölcseiket, sőt, a cukrozott gyümölcsök receptje is tőlük ered. A befőzve tartósítás alapját egy 18. századi francia cukrászmester teremtette meg azzal, hogy ráj...
Aszalás zöldségekből
... színük kifakul. Ha teljesen
megszáradt, morzsoljuk le száráról, és szűrőkanálon átszitálva tegyük jól
záródó dobozba.

Paprika.

Az érett, hibátlan, már pirosodni kezdő és nem túl húsos paprikákat
(megmosás nélkül) vastag tűvel a szárukon keresztül spárgára fűzzük és a
füzéreket szellős helyre akasztjuk. A paprikák néhány nap alatt
megp...
Recept
... Tepsibe sütőpapírt teszünk, ráhelyezzük a hússzeleteket. Mindkét oldalukat olajjal megkenjük, majd 150 fokos sütőben kb. 1 óra alatt készre sütjük. Sütés közben, ha már a felső része...
Aszalás zöldségekből
... színük kifakul. Ha teljesen
megszáradt, morzsoljuk le száráról, és szűrőkanálon átszitálva tegyük jól
záródó dobozba.

Paprika.

Az érett, hibátlan, már pirosodni kezdő és nem túl húsos paprikákat
(megmosás nélkül) vastag tűvel a szárukon keresztül spárgára fűzzük és a
füzéreket szellős helyre akasztjuk. A paprikák néhány nap alatt
megp...
1 2 3 4 5 6 
Címkék: Nincs Cím, Arany János Tengeri, Dalos Eszti, nagyobb lábasban, befűszerezett csirkemell, külső része, finomra összevágott, nagy serpenyőben, gyufaszál vékonyságúra, többi feldarabolt, horizonton elkezd, kicsit pirosodni, diónyi vajat, megtöltött burgonyákat, sajt pirosodni, fenti étek, tojások sárgájával, kiflire kenjük, többi kiflivel, tojásfehérjét kemény, kiflirakottast megkenjük, bugyija hasítékát, szép seggű, pongyoláján keresztül, kezével rácsapott, lány félig, kissé pirosodni, lány hátranyúlt, szárukon keresztül, füzéreket szellős, paprikák néhány, főld száraz, hirtelen meleg, porcukrot apránként, kifli tetejét, mezei munkára, tartósítás története, leszedett bogyókat, cukrozott gyümölcsök, befőzve tartósítás, felső része, feltérdepeltette, lecsupaszított, hátrafordultam, kiflirakottast, elkészítéséhez, hozzákeverjük, megpirosodnak, befűszerezett, eleresztettem, hőmérsékleten, tojásfehérjét, belereszeljük, tartósították, gyümölcseiket, hússzeleteket, cukrászmester, összekeverjük, meghatározni,
© 2013 TVN.HU Kft.