|
|
|
...
Hozzávalók:
4 fő részére 8 virsli
8 szelet felvágott(akkora hogy be lehessen vele tekerni
egy virslit)
majonéz, ketchup, mustár, pirosarany,
sajt (trappista v. edámi)
A virsliket megfözzük, aztán mindegyiket bevágjuk
hosszában, annyira, hogy egy kis reszelt sajttal és
ketc... |
|
|
|
|
|
|
|
... (szendvicsre)
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege pirosarany, só, bors, szerecsendió, kb. 2-3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megda... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... (szendvicsre)
Hozzávalók:
30 dkg töpörtyű, 3 db főtt tojás, 1 nagyobb lilahagyma vagy vöröshagyma, kb. 3 gerezd fokhagyma, 2 teáskanálnyi pirospaprika, 1 teáskanál csemege pirosarany, só, bors, szerecsendió, kb. 2-3 evőkanál tejföl, 2 evőkanál mustár (ha nagyon savanyú a mustár, akkor csak 1 evőkanállal használjunk belőle!)
Elkészítés:
A tepertőt megdarál... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd, hogy elterelődjön a gyanú Önről, sietve ráesik.
8. Gyengénlátó néni arra kéri Önt, hogy segítsen tubusos majonézt keresni. Erre Ön:
a, Egy tubus extra erős pirosaranyat vetet meg a nénivel.
b, Felajánlja, hogy segít a nagyobb pénzcímleteket kiválogatni.
c, Karonfogja a nénit és nekivezeti egy hűtőpultnak.
d, Egy konzervhalom aljára mutat:... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... szendvics
4 főtt tojás
10 dkg vaj
5 dkg parmezán sajt (kihagyható)
2 evőkanál mustár
1 teáskanál reszelt torma (esetleg almás torma)
1 kávéskanál pirosarany
só
bors
szerecsendió
snidling
petrezselyem
5 dkg sonka
1 marék ruccola saláta
1 paradicsom
A tojásokat lereszeljük, és a több... |
|
|
|
|
|
|
|
... hölgyet, majd, hogy elterelődjön a gyanú Önről, sietve ráesik.
8. Gyengénlátó néni arra kéri Önt, hogy segítsen tubusos majonézt keresni. Erre Ön:
a, Egy tubus extra erős pirosaranyat vetet meg a nénivel.
b, Felajánlja, hogy segít a nagyobb pénzcímleteket kiválogatni.
c, Karonfogja a nénit és nekivezeti egy hűtőpultnak.
d, Egy konzervhalom aljára mu... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 fej vöröshagyma
10 dkg sampinyon gomba
kevés olaj
30 dkg sertéskaraj
1 kis konzerv zöldborsó
kevés őrölt bors
kevés őrölt kömény
pirosarany
gulyáskrém
pirospaprika
Elkészítés:
Az olajon a hagymát üvegesre pirítom, leveszem a tűzről, beleteszem a pirosaranyat, a gulyáskrémet és kevés piros... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
A tésztához: 200 g liszt, 100 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 100 ml tejföl.
A töltelékhez: 150 g sonka, 50 g vaj, pirosarany, só, köménymag.
Elkészítés:
A lisztet a vajjal, a tojássárgájával, tejföllel és sóval tésztává gyúrjuk. Vékonyra kinyújtjuk, és háromszögletű darabokra vágjuk. A sonkát ledaráljuk, vajjal és a pirosarannyal összekeverjük. A ... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
kb. 10 dkg párizsi
kb. 10 dkg májkrém
egy darab lángolt kolbász
esetleg gépsonka
margarin vagy vaj
mustár
pirosarany
bors
Elkészítés:
A párizsit, a kolbászt daráld le és keverd össze a májkrémmel, ez fogja adni az alapját a krémnek. Adj hozzá valamennyi (nem túl sok) margarint, és ha van otthon sonka, azt is daráld... |
|
|
|
|
|
|
|
Mustáros-uborkás hústekercs
Hozzávalók:személyenként:
2 szelet sertéskaraj (csont nélkül
l db ecetes uborka
mustár,
pirosarany
bors
étolaj
Elkészítés:
A húst vékonyra kiklopfolod, minegyiket meg kell kenni mustárral, majd Pirosarannyal és megszórni őrölt borssal. A hús egyik szélére tesszük az ecetes ubok... |
|
|
|
|
|
|
|
... TÚRÓKRÉM
FŰSZERES TÚRÓKRÉM / Latsia
1 doboz krémes túró - 25 dkg
3 ek tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
1 főtt tojás
10 dkg sonka
1 újhagyma
1 ek Pirosarany
só, bors
A túrót, a Pirosaranyat és a tejfölt összekeverjük.
A többi hozzávalót aprítva belekeverjük.
Fűszerezzük, és behűtjük.
Lat... |
|
|
|
|
|
|
|
Gombapörkölt zöldborsóval és tésztával
Gombapörkölt/ Sherpa01
Hozzávalók: tetszés szerinti gomba, hagyma, pirospaprika, só, bors, pirosarany, ételízesítő, majoránna
A hagymát futtasd meg egy pici olajon. Mikor üveges, add hozzá a pirospaprikát. (Előtte vedd le a tűzről, mert megkeseredik a paprika!!!) Öntsd hozzá a felkockázott gombát és kb. 2 dl vizet. F... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzávalók:
1/2 kg sovány sertéshús
2 szál közepes sárgarépa
30 dkg zöldborsó
2-3 e.kanál tejföl
2 e.kanál olaj
pirosarany
gulyáskrém
só
Elkészítés:
A húst kockákra vágjuk. Forró olajon fehéredésig pirítjuk.
Adunk hozzá pirosaranyat és gulyáskré... |
|
|
|
|
|
|
|
Húsos raguval rétegezett krumpli
Hozzávalók:
1 nagy fej vöröshagyma
30-40 dkg darálthús
1 paprika
1 paradicsom
olaj
pirospaprika
pirosarany
só
bors
6-8 közepes krumpli
3 dl tejföl
liszt
sajt
1 tojás
ételízesítő
15 dkg emmentáli vagy trappista (amilyen sajtot szeretsz)
... |
|
|
|
|
|
|
|
... töltelék
Hozzávalók:
1 kis fej vöröshagyma,
1 gerezd fokhagyma,
20 dkg darált hús,
10 dkg füstölt tarja,
zsír,
fűszerek (só, bors, paprika, oragano, csípős pirosarany)
Elkészítés:
A zsírban megfuttatjuk az apróra vágott hagymát, a szétzúzott fokhagymát és az apró kockára vágott füstölt tarját. Bel... |
|
|
|
|
|
|
|
Vietnámi húsleves
Hozzávalók:
1 kg sertéscomb
húsleveskocka
sok petrezselyem
spagetti
bors
csípős pirosarany
hagyma
ecet
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk, sok borssal és petrezselyemmel összekeverjük, majd fél napig állni hagyjuk. A hagymát vékony karikákra vágjuk, ecetes vízbe tess... |
|
|
|
|
|
|
|
Megoldasi ido: 3 ora.
A1
Szemelyes adatok
A kovetkezo valaszok kozul kerjuk valassza ki azt, amelyik a legjobban
fedi, hogy miert akar a vilagurbe utazni.
1) Kovacs, az a nagyszaju, tavaly Rioban volt... Most megmutatom neki.
2) Mar hat honapja nem fizettem lakbert, es keresek egy biztonsagos
helyet, ahol nem talal meg az adobehajto... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Halászlé
Hozzávalók: 80 dkg-os ponty, 1 hagyma, 10 dkg zöldpaprika, 5 dkg paradicsom, pirospaprika.
A ponty fejét, uszonyait, farkát levágjuk, törzsét kifilézzük, beirdaljuk és ujjnyi csíkokra vágjuk. A haltejjel, ikrával együtt besózzuk. A kiesett részeket, csontokat 2 l vízben... |
|
|
|
|
|
|
|
... fejessaláta.
Fóliában sült karaj
Hozzávalók:
8 szelet karaj
3 fej hagyma
2 db paprika
2 db paradicsom
1,5 dl fehérbor
mustár, só, bors, pirosarany ,köménymag
Elkészítés: A tepsit kibélelem fóliával úgy, hogy majd a húst is be tudjam takarni. Aljára hagymát vágok, ráteszem a pirosarannyal és mustárral megkent hu... |
|
|
|
|
|
|
|
Gyömbéres-csípős csirkeszárnyak
Hozzávalók 1 személyre:
3 db csirkeszárny
1 evőkanál olaj
csípős pirosarany
só
gyömbér
fekete bors
Elkészítés:
Előző nap pácot készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, piros arannyal és borssal. A csontillesztésnél kettévágott szárnyakat ebben megforgatjuk, és másnapig h... |
|
|
|
|
|