Belépés
Folyékony arany II.: Mézsör
... élesztős pirítóst a nedü felszínére helyezzük és kb. 12 órán át állni hagyjuk (félig lefedett állapotban).
6., Ennek elteltével eltávolítjuk a kenyeret, leszűrjük az italt, majd palackozzuk (lehetőleg ne üvegbe, mivel az alkoholképződés gázokkal jár együtt)
7., 2-3 nap elteltével már forrni kezd a lé (ehhez érdemes 15-20 fokos helységben tárolni, valamint a palackból a k...
Szörpök
... tesszük. Másnap vászon ruhán leszűrjük, jól kinyomkodjuk és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg cukrot adunk. Összekeverjük, felforraljuk és 5 perc főzés után forrón palackozzuk, majd száraz gőzben kidunsztoljuk.

Málnaszörp hidegen:

2 kg málna, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsava vagy borkősav.
...
Sör készítés
... benne 2 dkg élesztőt tökéletesen feloldunk, és a fazékba visszaöntjük, benne jól elkeverjük.
6-8 órai állás utá...
Szörpök
... tesszük. Másnap vászon ruhán leszűrjük, jól kinyomkodjuk és minden liter tiszta gyümölcsléhez 5 dl vizet és 1 kg cukrot adunk. Összekeverjük, felforraljuk és 5 perc főzés után forrón palackozzuk, majd száraz gőzben kidunsztoljuk.

Málnaszörp hidegen:

2 kg málna, 2,5 l víz, 2 kg cukor, fél kávéskanál tartósítószer, 1 kávéskanál citromsava vagy borkősav.
...
Receptek - Komlósör
... hogy 5 liter legyen belőle, majd hűlni hagyjuk. Ha kihűlt, egy csészényit kiveszünk belőle, ...
Receptek - Mézsör 2.
... felfőzzük, majd kéz melegre hagyjuk ...
Receptek - Mézsör 3
... Az élesztős pirítóst a nedű felszínére helyezzük és kb. 12 órán át állni hagyjuk (félig lefedett állapotban). 6.) Ennek elteltével eltávolítjuk a kenyeret, leszűrjük az italt, majd palackozzuk (lehetőleg ne üvegbe, mivel az alkoholképződés gázokkal jár együtt) 7.) 2-3 nap elteltével már forrni kezd a lé (ehhez érdemes 15-20 fokos helységben tárolni, valamint a palackból a keletkez...
x
... A felsorlt anyagokat,az 5 literes üvegbe tesszük.Naponta kavargatjuk.
Ezt a műveletet 3 hétig kell végezni,jó ha letakarjuk az üveget kistányérral.
3 hét múlva leszűrjük,palackozzuk.Kitűnő italt fogtok kapni.
A meggyet ami megmarad, használhatjuk husokhoz,köretekhez.
A receptek,gyümölcséréskor jutnak az eszembe.
Ugyanez az ital készíthető cseresznyéb...
Sörreceptek
... amelyre még langyosan rákenjük az élesztőt. Az élesztős pirítóst a lé felszínére helyezzük, félig lefedjük és kb. 12 órán át állni hagyjuk. Ekkor eltávolítjuk a kenyeret, leszűrjük, majd palackozzuk (lehetőleg ne üvegbe, mivel az alkoholképződés gázokkal jár együtt). 2-3 nap elteltével már forrni kezd a lé (ehhez érdemes 15-20 fokos helységben tárolni, valamint a palackból a kelet...
Málna, te drága!
... tesszük. Másnap vászonruhán leszűrjük, jól kiny...
Gyógyborok
... adunk, 15-20 napig erjesztjük. A felszínen összegyűlt olajos sűrű réteget leszedjük, és ismét külön felhasználhatjuk, mivel nagyon sok értékes hatóanyagot tartalmaz. A kierjedt levet palackozzuk, és étkezés előtt 1-2 pohárkával fogyasztunk belőle. Gazdag C vitamin tartalma mellett hashajtó és vizelethajtó hatású.

Kálmos-bor
Elkészítés: 10 perc + 8 nap Nehézség: 1...
Almabor 6
... főerje...
Bazsalikomos borecet
... letépkedjük. Bőszájú üvegbe tesszük, beletesszük a cukrot, az ecete...
Lencseecet
... állni hagyjuk. Ha látjuk, hogy a massza bugyborékolni kezd, ráöntünk 2 liter olcsó száraz fehérbort néhány napra az üveget napos helyre, majd a kamrába tesszük. ha letisztult átszűrve palackozzuk.
A visszamaradt lencseágyra újból tölthetünk bort. Ebben a lencseágyban érlelt ecetben erjeszthetünk különféle gyümölcsöket is vegyesen, de a gyümölcsöt mindig zúzzuk össze.
Min...
Házias salátaecet
Házias salátaecet
30 perc + 1 hét
Hozzávalók: 5 dl borecet, 1-1 kk fekete bors, köménymag, szegfűbors, 2 kk szárított narancshéj, 1 kk só, 2 ek cukor.
Elkészítése: Az összes hozzávalót jól záródó üvegbe tesszük, egy hétig érleljük. Naponta többször felrázzuk. Majd finom szűrőn leszűrjük, palackozzuk, és hűvös helyen tároljuk....
Feketecseresznye-likőr
Feketecseresznye-likőr
Elkészítése: 1 kg feketecseresznyét megmosunk, és széles szájú üvegkannába tesszük úgy, hogy közé 300 g cukrot rétegezünk. 3-4 napi állás után 300-350 ml alkoholt töltünk rá, és 3-4 hétig érleljük. Ezután leszűrjük és palackozzuk. Ha ehhez a mennyiséghez 100 ml friss málnalevet is hozzáadunk, még kellemesebb íz-hatást érhetünk el....
Tormás ecet
Tormás ecet
30 perc + 1 hét
Hozzávalók: 5 dl borecet, 5 dkg frissen reszelt torma, 1 kk só.
Elkészítése: A tormát üvegbe tesszük, ráöntjük a borecetet, és a sót, és 1 hétig érleljük, közben naponta felkeverjük. Leszűrve palackozzuk. Hús- és burgonyasalátákhoz használjuk....
Sárgadinnyelikőr
... át.
Leszűrjük, adunk hozzá 5 ek. citromlevet, 4 dl alkoholt** és 1 l-i...
Sárgadinnyelikőr Amanda módra
... át.
Leszűrjük, adunk hozzá 5 ek. citromlevet, 4 dl alkoholt** és 1 l-ig víz...
Homoktövis-bor
... 15-20 napig erjesztjük. A felszínen összegyűlt olajos sűrű réteget leszedjük, és ismét külön felhasználhatjuk, mivel nagyon...
1 2 3 4 5 
Címkék: Sárgadinnyelikőr Amanda, Gazdag, nedü felszínére, alkoholképződés gázokkal, fazékba visszaöntjük, csészényit kiveszünk, élesztős pirítóst, nedű felszínére, felsorlt anyagokat, üveget kistányérral, ital készíthető, felszínen összegyűlt, kierjedt levet, massza bugyborékolni, üveget napos, kamrába tesszük, visszamaradt lencseágyra, lencseágyban érlelt, gyümölcsöt mindig, összes hozzávalót, hétig érleljük, tormát üvegbe, feketecseresznye, sárgadinnyelikőr, felhasználhatjuk, alkoholképződés, gyümölcséréskor, gyümölcsléhez, kidunsztoljuk, tartósítószer, összekeverjük, bugyborékolni, erjeszthetünk, használhatjuk, lencseágyban, vizelethajtó, bazsalikomos, visszamaradt, felforraljuk, kinyomkodjuk, gyümölcsöket, eltávolítjuk, kistányérral, visszaöntjük, mennyiséghez, sörreceptek, cseresznyéb, palackozzuk, kavargatjuk, üvegkannába, elkészítése, vászonruhán, kellemesebb, citromlevet, tökéletesen, felkeverjük, fogyasztunk, letépkedjük, beletesszük, lencseágyra, hatóanyagot, lencseecet, hozzávalók, szegfűbors, málnaszörp, összegyűlt,
© 2013 TVN.HU Kft.