Belépés
Gerard Depardieu
... René Allio
1973 - L'inconnu, rendező: Youri (tévéfilm)
1974 - Nem is olyan rossz ember (Pas si méchant que ça), rendező: Claude Goretta
1974 - Párizsi alvilág (Les Gaspards), rendező: Pierre Tchernia
1974 - Herék, avagy a tojástánc (Les valseuses), rendező: Bertrand Blier
1974 - A Gangesz asszonya (Femme du Gange), ...
A párizsi mumus: 3D-s francia animációs film a mozikban
... animációs alkotás a The Film Stage (thefilmstage.com) szerint inkább honfitársa, Sylvain Chomet alkotásaira emlékeztet, mint Bergeronnak a DreamWorks-nél készült korábbi munkáira. Mint írják, A párizsi mumus kevésbé stilizált ugyan, mint Chomet Belleville randevúja, de Bergeronnak sikerült egészen sajátos ízt vinnie a film képi világába.
A nagyszerűen kidolgozott háromdimenzi...
Kikre összpontosulnak az összeesküvési elméletek?
... ellenfelei, mint az amerikai John Birch társaság tagjai, pedig úgy érveltek, hogy a kommunizmus nem Moszkvától Pekingig tart, hanem egy nagyobb konspiráció része, amely New York-tól Londonon át Párizsig vezet.

Pipes egyenesen elképesztőnek tartja, ahogy a német nemzetiszocializmus és a szovjet bolsevizmus képviselői egymást vádolták azzal, hogy a másik háta mögött a zs...
szeretettel
... gőzhajó állomásra viszi poggyászunkat, és dél felé, a folyón, feltűnik a kölni dóm.
Utazni messze - önnel, asszonyom.
(1914)

A HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK

Ez a régi párizsi regénycím vándorol a képzeletemben, ha az utcára lépek, és az idei női divatot szemügyre veszem.
Mindnyájan azt hittük, hogy 1915-ben legfeljebb a kis varrónőknek, a női fodrászokn...
szeretettel
... állt a kapu alatti diskurzus. Olyan legendák keringtek, hogy Rómát nem lehet bombázni, mert Szent Város. Ezt viszont épp a valódi római hitte el a legnehezebben. Neki Róma csak az, ami a párizsinak Párizs, a ferencvárosinak a Ferencváros: a háza, otthona, vadászterülete - s nem szentebb, mint a valóság maga.

Szent Város? Jobbak-e polgárai, mint a többieké? Szentebbek? F...
...deluzió

A párizsi mumus (Un Monstre á Paris)

Párizs,1910. Emile, a félénk mozigépész és Raoul, a sokoldalú feltaláló akaratlanul is belesodródik a lakosokat terror alatt tartó szörny utáni hajtóvadászatba. Amikor azonban kiderül, hogy a szörny valójában egy túlméretezett,...
szeretettel
... másik asszony, ott Le Havre-ban a szemére vesse, hogy elhanyagolja az emberüket. És Philomène, akit megejtett Jacques tiszta és takaros külseje, undorodó fintort vágott.

- A párizsi feleségedet ütnéd agyon? - kérdezte kihívón. - Csak nem félsz, hogy elrabolják tőled?

- Akár azt, akár mást! - morgott a fűtő.

Philomène csúfolódó arccal kocc...
Filmvetítések és digitális könyvtárbemutató is lesz a Francia Intézet nyílt napján
... nyelvtani és helyesírási problémákat érintő kérdésekre.
A Médiatárban hangszerkészítő kreatív foglalkozást és közös zenélést tartanak a gyerekeknek, délután pedig az Intézet mozitermében a Párizsi mumus című animációs film magyar nyelvű változatát vetítik.
A Café Dumas-ban kanadai juharszirupos palacsintát lehet kóstolni, a zenei aláfestésről egész nap DJ Maandjet gondos...
1 
Címkék: Gerard Depardieu, Francia Intézet, René Allio, Claude Goretta, Pierre Tchernia, Bertrand Blier, Film Stage, Sylvain Chomet, Chomet Belleville, John Birch, Moszkvától Pekingig, York-tól Londonon, HÁROMSZOKNYÁS LÁNYOK, Szent Város, Neki Róma, Café Dumas-ban, párizsi mumus, összeesküvési elméletek, film képi, nagyszerűen kidolgozott, amerikai John, nagyobb konspiráció, szovjet bolsevizmus, másik háta, régi párizsi, utcára lépek, kapu alatti, valódi római, párizsinak Párizs, valóság maga, félénk mozigépész, sokoldalú feltaláló, lakosokat terror, szörny valójában, szemére vesse, párizsi feleségedet, zenei aláfestésről, könyvtárbemutató, ferencvárosinak, hajtóvadászatba, hangszerkészítő, összpontosulnak, vadászterülete, filmvetítések, összeesküvési, elképesztőnek, képzeletemben, háromszoknyás, poggyászunkat, legnehezebben, túlméretezett, juharszirupos, foglalkozást, thefilmstage, elhanyagolja, belesodródik, háromdimenzi, mozitermében, aláfestésről, problémákat, bergeronnak, palacsintát, helyesírási, akaratlanul, nagyszerűen,
© 2013 TVN.HU Kft.