Belépés
Vörösboros pincepörkölt
Túl vagyunk az ebéden, ez nagyon finomra sikeredett!
Próbáljátok ki, mostmár úgysem lehet sokáig a kertben sütni, főzni!

VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT

Hozzávalók (10 személy részére):

600 g marhalábszár
600 g darabolt sertésláb
600 g sertéslapocka
600 g kicsontozott sertéscsülök
400 g vöröshagyma
200 g sertészsír
3...
Csülkös receptkönyv
Ezt a receptkönyvet ajánlanám kedves barátomnak és volt kolegámnak akinek csülök nélkül nem is volna kerek a világ.



CSÜLKÖS RECEPTEK


Abált csülök
Hozzávalók:
1db nagyobb nyers hátsó csülök, 30g fokhagyma, 10g fűszerpaprika, 2db babérlevél, 5g egész bors, 80g vöröshagyma, 20g só, 50g lilahagyma
A csülköt perzseléssel és a rajta...
Villányi pincepörkölt
... Túl vagyunk az ebéden, ez nagyon finomra sikeredett!


VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT

Hozzávalók (10 személy részére):

600 g marhalábszár
600 g darabolt sertésláb
600 g sertéslapocka
600 g kicsontozott sertéscsülök
400 g vöröshagyma
200 g sertészsír
300 g zöldpaprika
200 g paradicsom
30 g fokhagyma
20 g éd...
Szőlő:
... szinte fekete félvad fajtától az ujjbegynyi sárga "kecskecsöcsű" nemesített csemegeszőlőig. Megkülönböztetünk bor és csemegeszőlő fajtákat, de sok fajta ún. kettős hasznosítású (például Oporto, Chasselas, Irsai Oliver).

Miért jó?

A lédús gyümölcsök közül 18 százalékos vagy magasabb cukortartalma miatt a legnagyobb energiatartalmú gyümölcs. A szőlő 6-9 g fehér...
Portugália 2. rész
... szomszédjától.



A Lisbon Portela Airport (LIS ) nem az egyetlen repülőtere az országnak, hiszen nemzetközi és/vagy helyi utasokat fogad Oporto, Faro, Funchal, Ponta Delgada és Horta is, ám tagadhatatlan, hogy gépparkját, fogadótere korszerüségét, be, ki vagy éppen az át...
Villányi pincepörkölt
VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT

Hozzávalók (10 személy részére):

600 g marhalábszár
600 g darabolt sertésláb
600 g sertéslapocka
600 g kicsontozott sertéscsülök
400 g vöröshagyma
200 g sertészsír
300 g zöldpaprika
200 g paradicsom
30 g fokhagyma
20 g édesnemes paprika
20 g erős paprika
2 kg burgonya
Ízlés szeri...
Balaton
Balatonmelléki borvidék

Vörös- és fehérborokat is adó a Balatonmelléke borvidék. A szőlőtermő terület két körzetre osztható: a balatonmellékire, amihez a Zala-folyó kanyarulatában, a Zalaapáti-háton, illetve a Vindornyalaki-medencében található ültetvények tartoznak - valamint a Mura-vidékire a Szlovéniával és Horvátországgal határos területekkel.

A löszös tal...
Szőlő: az ezredéves csemege
... szinte fekete félvad fajtától az ujjbegynyi sárga "kecskecsöcsű" nemesített csemegeszőlőig. Megkülönböztetünk bor és csemegeszőlő fajtákat, de sok fajta ún. kettős hasznosítású (például Oporto, Chasselas, Irsai Oliver).

Miért jó?

A lédús gyümölcsök közül 18 százalékos vagy magasabb cukortartalma miatt a legnagyobb energiatartalmú gyümölcs. A szőlő 6-9 g fehér...
Megtalálták a hosszú élet titk
... 85 évet, tehát csaknem megkétszereződött.

A vörösbor jótékony hatásai

Az egyes vörösbor fajták antioxidáns hatásának erőssége, növekvő sorrendben: rozé, merlot, oporto (portugiser), zweigelt, pinot noir, cabernet sauvignon.

Ez elsősorban a fertőzések megelőzésében és gyógyításában elért eredményeknek köszönhető. E téren azonban már kimerültek a...
Vaskeresztes
Vaskeresztes

Irányítószám - 9795
Teljes népesség - 360 fő (2008. január 1.)
Földrajzi adatok
Terület - 9,12 km2

Vaskeresztes, (németül Großdorf), község Vas megyében, a Szombathelyi kistérségben. Német többségű falu.

Fek...
A bor felhasználása
...




...
Agymosás az akváriuszban
Itt lenne ideje már a rációnak,
Ami gátat vethet a degenerációnak.
Ez lehet jó kulcsa az intuíciónak,
Hogy véget vethessük minden fikciónak.

Ugyebár művelhet a televíziózás,
De nem árt időnként némi víziózás.
Kimosódik agyunk, esszük a dogmákat,
Ezzel még nem oldjuk meg a problémákat.

A sok krimi, és reklám akváriusz-korban,
...
Villányi pincepörkölt
...
Hozzávalók:
600 g marhalábszár, 600 g darabolt sertésláb, 600 g sertéslapocka, 600 g kicsontozott sertéscsülök, 400 g vöröshagyma, 200 g sertészsír, 300 g zöldpaprika, 200 g paradicsom, 30 g fokhagyma, 20 g édesnemes paprika, 20 g erős paprika, 2 kg burgonya, Ízlés szerint só, 2 dl Villányi oportó
A villányi pincepörkölt elkészítésének illik megadni a módját: va...
Mindennapok gyümölcsei
... szinte fekete félvad fajtától az ujjbegynyi sárga "kecskecsöcsű" nemesített csemegeszőlőig. Megkülönböztetünk bor és csemegeszőlő fajtákat, de sok fajta ún. kettős hasznosítású (például Oporto, Chasselas, Irsai Oliver).

Miért jó?

A lédús gyümölcsök közül 18 százalékos vagy magasabb cukortartalma miatt a legnagyobb energiatartalmú gyümölcs. A szőlő 6-9 g fehér...
Főételek



VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT

Hozzávalók (10 személy részére):

600 g marhalábszár
600 g darabolt sertésláb
600 g sertéslapocka
600 g kicsontozott sertéscsülök
400 g vöröshagyma
200 g sertészsír
300 g zöldpaprika
200 g paradicsom
30 g fokha...
Portugália 11. rész
... megkapszkodjanak, termést hozzanak amiből aztán a készített borok lapos fenekű fahajókon(barkos rabelos ) nagy fahordókban úsztak le a legközelebbi tengerparti kikötőbe (Oporto)

...
Sonkával töltött törökparadics
Sonkával töltött törökparadicsom
Hozzávalók 6 személyre: 4 padlizsán (törökparadicsom), 10 dkg vaj, 5 dkg vöröshagyma, 15 dkg paradicsom, 25 dkg főtt sonka, 1 kávéskanál fehér bors, 10 dkg csiperkegomba, 10 dkg párolt rizs, 2 tojás, 2 evőkanál zsemlemorzsa, só
A megmosott padlizsánt hosszában kettévágjuk és kivajazott sütőedénybe helyezve, kissé átsütjük. A húsos részé...
Joana Amendoeira
... kivételes hangja által a fado sajátos ragyogással cseng.

A fiatal művésznő a Lisaboni Grand Fado gálán tűnt fel, ahol mind a közönség, mind a zsűri kedvence lett. Következő évben az Oporto Gálán első díjat nyert a Női előadó" kategóriában. Innen vezetett útja a hazai, majd a nemzetközi hírnév felé. Fiatal kora ellenére mára Európa-szerte ismert és elismert énekesnővé v...
Kakas pörkölt, szegfűgombás to
..." Ez a pörkölt az egyik legmarkánsabb ízű húsból készül. Négy személyre egy fél kakast vettem a receptbe, hisz megedzett, nagy tekintélyű, tarajas úrfi kerül a lábasba."

 1,2 kg kakas hús, zúza, mája, taréj
60 g zsír
100 g vöröshagyma
15 g fokhagyma
100 g zöldpaprika
50 g paradicsom
20 g fűszerpaprika
só (ízlés szerint) ...
Kiss Benedek versei
.............

..................................It t a költő verseit szeretném összegyűjteni!

.....................


.................................... ..........
1 2 3 
Címkék: Joana Amendoeira, Kiss Benedek, VILLÁNYI PINCEPÖRKÖLT, CSÜLKÖS RECEPTEK, Irsai Oliver, Lisbon Portela Airport, Ponta Delgada, Lisaboni Grand Fado, Oporto Gálán, ezredéves csemege, hosszú élet, kertben sütni, receptkönyvet ajánlanám, csülköt perzseléssel, ujjbegynyi sárga, lédús gyümölcsök, legnagyobb energiatartalmú, egyetlen repül&otilde, szőlőtermő terület, vörösbor jótékony, egyes vörösbor, fertőzések megelőzésében, villányi pincepörkölt, készített borok, legközelebbi tengerparti, megmosott padlizsánt, húsos részé, fado sajátos, fiatal művésznő, zsűri kedvence, nemzetközi hírnév, egyik legmarkánsabb, költő verseit, balatonmellékire, megkapszkodjanak, törökparadicsom, energiatartalmú, horvátországgal, csemegeszőlőig, degenerációnak, kanyarulatában, balatonmelléki, elkészítésének, balatonmelléke, összegyűjteni, törökparadics, korszerüségét, fűszerpaprika, receptkönyvet, szomszédjától, sertéslapocka, tagadhatatlan, cukortartalma, vindornyalaki, konyvgerincek, felhasználása, csiperkegomba, konyhamagazin,
© 2013 TVN.HU Kft.