|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
2 db padlizsán, 3 evőkanál olívaolaj, 1 pohár joghurt, fél citrom leve, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor friss korianderlevél, só, darált bors.
Elkészítése:
Fél centi vastagságú szeletekre szeleteljük a padlizsánt. Szórjuk meg sóval és darált borssal, majd kenjük meg mindkét oldalát olívaolajjal. Hevítsünk fel egy nagy serpenyőt,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók a polentához: 20 dkg kukoricadara, 1 csipetnyi só, 2 evőkanál olívaolaj, kevés darált feketebors. A csirkéhez: 2 db egész bőrös csirkemell, 1 doboz koktélparadicsom, 2 szál rozmaring, 4 gerezd fokhagyma, só, darált feketebors, 2 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál reszelt parmezán sajt.
Elkészítése:
Vágjuk négyfelé a csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
60 dkg borjúhús, 1 dl olívaolaj, 2 db citrom, só, bors. A mártáshoz: 2 dl húslé, 2 dl tejszín, só, bors, 1 kávéskanál apróra vágott citromfű, 1 citrom kicsavart leve és reszelt héja, 2 evőkanál méz, 1 kávéskanál durvára tört rózsabors. A sűrítéshez: 1 evőkanál étkezési, keményítő 3 dkg vajjal kikeverve.
Elkészítése: A citromot vékony ka... |
|
|
|
|
|
|
|
Mi kell a jó grillpartihoz, avagy a kerti sütögetéshez? Jó idő, jó társaság, jó sütni való hús vagy zöldség.
Aki húst szeretne sütni, fémrostélyt vagy rácsot helyezzen a lehetőség szerint téglából összeállított tűzhelyre. Akinek pedig faszénparázzsal működő, lábakon álló kerti grillezője van, annak igazán nem lesz nehéz dolga.
Grillezni csak parázson lehet, a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... lehetővé teszi a felhám sérült részeinek gyors "befoltozását", helyreállítja a felhám gátját, és megszünteti a hámlást és az irritációt.
Az ausztrál macadamia dió olaja, len- és olivaolaj helyreállítja a felhám lipidköpenyét, megvéd a környezet káros hatásaitól és megőrzi a felhám nedvességtartalmát.
Nyugtató komplexum Calmosensine® (lipopeptid) neuromessenger - irán... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db közepes patisszon, 4 db közepes paradicsom, 3 db paprika, 1 nagy fej hagyma, 1 pár virsli, 2 evőkanál olívaolaj, 5-6 karika csípős zöldpaprika, 3-4 gerezd fokhagyma, bors, só.
Elkészítése:
A paradicsomot leforrázzuk, meghámozzuk, gerezdekre vágjuk. A csípős zöldpaprikát megmossuk, felkarikázzuk. A paprikát megmossuk, kic... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 2 db csirkemell filé, 1-1 db sárga és piros kaliforniai paprika, 2-3 evőkanál olívaolaj, 6-8 levél bazsalikom, só, darált bors, 1 ág kakukkfű.
Elkészítése:
Mossuk meg jól a paprikákat, majd forró sütőben addig süssük, míg a bőre barnulni kezd. Ha elkészült, vegyük ki a sütőből, majd amikor... |
|
|
|
|
|
|
|
Maradjon sötétben!
A levegő, a napfény és a magasabb hőmérséklet az olívaolaj ellensége. Ha szeretné megőrizni jellegzetes ízét, színét és illatát, hűvös helyen, sötét flakonban tárolja. Tegye hűtőszekrénybe, s ne ijedjen meg, ha kissé megsűrűsödik. Használat előtt néhány percig hagyja szobahőmérsékleten!
Csalánt a levesbe
A csalán tisztítja a vért,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre): 60 dkg újburgonya, 30 dkg szeletelt bacon, 4 paradicsom, 2 szál újhagyma, 3 ek. olívaolaj, 1 ek. vágott petrezselyem.
1. Kiterítjük a szalonnaszeleteket egy alufóliára, ráterítjük a szeletelt burgonyát, sózzuk, borsozzuk, és szorosan feltekerjük. Tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk alá, és a sütőben 30 percig sütjük.
2. A paradicsom héját eltávol... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
60 dkg friss / 1 doboz hámozott paradicsom (40 dkg), 1 közepes fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 ek. olaj, 1 ek. paradicsompüré, 1 ek. zöldséges ételízesítő, fél kk. szárított oregánó, 1-2 csipet csilipor, só, bors, 1 tasak (125 g) mozzarellagyöngy, 12-16 szem fekete olívabogyó, 50 g pácolt, nyers sonka vékony szeletben, egy dús szál bazsalikom... |
|
|
|
|
|
|
|
... tinta kifogyott a tollból?
Miért nem csapta agyon Noé a két szúnyogot?
Ha ma nulla fok van és holnap kétszer ilyan hideg várható, hány fok lesz holnap?
Az olivaolaj olivabogyóból készül.
A napraforgóolaj napraforgómagból készül.
Miből készül a babyolaj?
Ha egy jármü fénysebességgel halad, mi történik, ha bekapcsoljuk a fényszór... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók: 1 kg szarvashátszín, 6 gerezd fokhagyma, bors, 1 kávéskanál kakukkfű, borókabogyó, olívaolaj, 2 evőkanál mustár, áfonyalekvár, 2 dl vörösbor, 20 dkg erdeigomba-keverék, 4 adag zsemlegombóc.
Elkészítése:
A szarvashátszínt megtisztítjuk, a 3 gerezd lereszelt fokhagymával, borssal, kakukkfűvel, őrölt babérral, borókabogyóval és borsikafűvel ízesítjük,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
100 g csiperkegomba, egy csokor újhagyma, egy csokor kapor, 200 g paradicsom, 400 g pulykamell, 2 ek. olaj, só, bors, 2 dl tyúkhúsleves (kockából), 2 ek. étkezési keményítő, 400 g makaróni (csőtészta), 2 ek. olívaolaj, 4-12 olívabogyó.
1. A zöldségeket megtisztítjuk. A gombát vékony szeletekre, a hagymát karikákra, a kaprot (néhány szél ki... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (4 személyre):
8 közepes, kemény paradicsom, só, őrölt fehér bors, fél citrom, 3 ek. olívaolaj, 100 g kígyóuborka, egy csokor újhagyma, 2 dús szál bazsalikom, 100 g gépsonka, 100 g trappista/Pannónia sajt, néhány salátalevél.
1. A paradicsomokat megmossuk, kalapkájukat levágjuk (félretesszük a díszítéshez), belsejüket karalábévájóval/kiskanállal kivájjuk, enyh... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
2 db fácán a rozmártól, 10 dkg füstölt szalonna, majoránna, 5 db alma, 10-12 db szegfűszeg, olívaolaj, só, 3 dl fehérbor, 4 adag gombás rizs.
Elkészítése:
Az előkészített, megtisztított fácánok mellét a vékony csíkokra vágott füstölt szalonnával megtűzdeljük. Kívül-belül megsózzuk, a hasüregébe majoránnát szórunk. Az almákat kicsumázzuk,... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 db hagyma, 2 evőkanál olívaolaj, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg gomba, 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.
Elkészítése:
Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szeb... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
2 tojássárgája
1,5 dl olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
teáskanálnyi mustár
csipetnyi fehér bors
só és 2 evőkanálnyi citromlé
A tojáshoz először a mustárt add hozzá, s csak utána az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is jó, ha géppel dolgozod össze.) Ha a tojá... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg hátszín, 1 evőkanál őrölt bors, 1 evőkanál olívaolaj, 1,2 dl vörösbor, 22,5 dkg gyűjtött és termesztett gomba vegyesen (például: sárga rókagomba, vargánya, barna tinóru) megtisztítva és szeletelve, fél gerezd fokhagyma zúzva, 3 dl marhahúsleves, 1 evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.
El... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók 4 személyre:
2 zsenge cukkini, 1 közepes fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 1 piros húsú paprika, 1 csilipaprika (vagy 1-2 csipet csilipor), 40 g olajos, aszalt paradicsom, 2 ek. olívaolaj, só, bors, 2 dús szál bazsalikom, 400 g hosszúmetélt.
1. A cukkiniket megmossuk, két végüket levágjuk, és hámozatlanul vékony karikákra gyaluljuk őket. A vörös- é... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A zöld fodros ágyon a sherry-vel sült csirkemájfalatok, az érett szőlőszemek, na meg a tojásos bundájú baguette-szeletek olyan mennyei villára valót jelentenek így együtt
Hozzávalók:
2 tojás
1 deci tej
só és frissen őrölt fekete bors
frissen reszelt szerecsendió
6 darab 2 centis baguette-szelet
6 evőkanál ... |
|
|
|
|
|