Belépés
Munka
... helyi munka közvetítő hivatalba, az ügyintéző mondja neki:
-Lenne egy munka: egy sztriptíz bárba keresnek kisegítő munkára férfiakat. A lányoknak kellene segíteni öltözni, a testüke...
Ropogós csirke
... csirkemelleket, hagyjuk rajta bőrüket is. Szúrjunk bele a késsel, majd ezekbe a vágásokba nyomjunk egy-egy gerezd fokhagymát, majd szórjuk meg sóval és darált feketeborssal. Csorgassuk meg olívaolajjal és tegyük a hűtőbe pár órára, hogy az ízek jól átjárják a húst.

Forraljunk fel egy lábasban egy liter vizet, ízesítsük sóval, csorgassuk bele az olívaolajat. Lassan, álla...
Süssünk a szabadban!
... kisül majd. Pácoljuk be a hússzeleteket, a vaslapos vagy alutálcán készítendő aprópecsenyét. Felhasználásig tegyük hűtőbe a húst. Ha elmulasztottuk a pácot, a fűszereket mindig sütés előtt, olajjal keverve kenjük a nyers húsra, hogy ne égjenek meg. Sütés előtt fél órára sörbe is áztathatjuk a pácolatlan húst, ettől ízesebb lesz. Ha nincs kedvünk és időnk a faszenezéshez, akkor jó ...
Joghurtos málnatorta
... hőfokon megolvasztjuk. Az aprítógépben durvára őrölt gabonapelyhet összekeverjük a darált mandulával, majd hozzáadjuk a folyékony vajat és csokoládét. Kézzel vagy evőkanál domború felével olajjal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Kb. 90 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
2. 25 dkg málnát átválogatunk. A tejszínt felverjük. A joghurtot összedolgozzuk a kétfél...
Kolbászos csirkenyársak
... A hússzeleteken arányosan elosztjuk az illatos tölteléket, feltekerjük-összegöngyöljük őket, és kettőt-kettőt 2 bambuszpálcikával szorosan összetűzünk. Sütőedénybe fektetjük, megkenjük olajjal, alájuk öntünk 0,5 dl vizet (vagy fehérbort), alufóliával letakarjuk, és 200 C-fokra előmelegített sütőbe téve 20-25 percig (puhára) pároljuk. Végül lehántjuk róluk a fóliát, és ropogósra sü...
Sült csirke sajtmártással
... fűszerkeverékkel, mély tepsibe tesszük. A vörös- és a fokhagymát meghámozzuk, az előbbit karcsú gerezdekre vágjuk, majd a fokhagymával együtt a hús közé szórjuk.
2. Meglocsoljuk a húst az olajjal és a borral, alufólia alatt 30 percig pároljuk, majd fólia nélkül, a pecsenyelével locsolgatva aranybarnára sütjük.
3. A mártáshoz megreszeljük a kétféle sajtot. A vajban/margar...
Pisztráng fűszeres tejföllel
... lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk. Mindezt a tejfölhöz keverjük. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük.

A grillrácsot bekenjük az olajjal. A pisztrángot ráfektetjük és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A burgonyákat kiszedjük a parázsból, keresztirányban bevágjuk a tetejüket. Ráöntjük a fűszeres tejfölt, kaporral megszórjuk...
A cukkíni
... ízt ad. Készíthetünk töltött cukkínit is. Végül az ínyence...
Málnahabos képviselőfánk
... áttesszük keverőtálba, és robotgép habverőjével addig verjük, amíg kissé kihűl. Végül egyenként hozzáadjuk a tojásokat, és simára dolgozzuk.
3. A masszát csillagcsöves nyomózsákba töltjük. Olajjal jól kikent tepsibe kb. 5 cm átmérőjű halmokat nyomunk, és tetejüket vízbe mártott ecsettel megnedvesítjük. Előmelegített sütőben, 200 fokon addig sütjük, amíg meg nem emelkednek. Ek...
Töltött pulykacomb
... választunk, amelyben a hús éppen belefér. Az edény aljába tesszük a szalonnát, és rászórjuk a zöldségeket, a fokhagymát. Erre a zöldségágyra fektetjük a húst. Meglocsoljuk a felhevített olajjal, kevés vizet öntünk alá, és letakarva, a sütőben puhára sütjük. Amikor kész, a húst áttesszük egy másik tepsibe, szaftját leszűrjük, és a zöldségeket is félretesszük.
A vendégek érkezé...
Tégelach
... Összegyúrjuk, lágy tésztát készítünk. A masszából dió nagyságú darabokat szaggatunk, és ujjnyi átmérőjű hengereket sodrunk belőle. Megszórjuk a darabokra vágott dióval, és csigákat hajtunk belőle. olajjal kikent tepsiben, előmelegített sütőben közel 20 perc alatt arany barnára sütjük. Közben elkészítjük a szirupot. A mézet, a cukrot, a vizet és a gyömbérport széles serpenyőben öss...
A Messiás jövendölések
... fejedelmének!" (Ésa. 9:6)

A Krisztus név a héber "Messiás" szó görög megfelelője. Jelentése: Szentlélekkel felkent uralkodó. Az Ószövetségben a királyokat, a papokat és a prófétákat olajjal szokták felkenni, ami a Szentlélek jelképe. Azt hangsúlyozták ezzel, hogy ne önkényesen, hanem Isten nevében, az igazság szellemében szolgálják a népet.
Az eljövendő Messiás...
Réteslap készen
... vízbe mártunk, majd jó erősen kicsavarjuk, s még ki is rázzuk belőle a vizet. Az asztalra terítjük, erre helyezzük a réteslapot, amit egyenletesen meglocsolunk olvasztott zsírral, vagy olajjal. Egyenletesen és vékonyan elosztjuk rajta a tölteléket, majd a konyharuha segítségével óvatosan és lazán összegöngyöljük. Ha gyümölcsből lesz a töltelék és várhatóan levet ereszt, a zsírral ...
SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
...
20 dkg liszthez
2 dl sört,
3 tojást,
0,5 dl olajat, s
kevés sót veszünk.

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
...
Bajor csokis körtetorta
... és kihűtjük, közben időnként megkeverjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Amikor a krém kihűlt, beletesszük a körtéket, az alkoholt, majd jól beleforgatjuk a tejszínt is. A krémet olajjal kikent formába simítjuk 2 cm vastagon, majd a piskótával betakarjuk. Hűtőbe tesszük. Másnap kivesszük a formából. A csokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd az olajat is hozzáadjuk, és ...
Banános fánk szezámmagos karam
... szezámmagot. A cukorból és 1 dl vízből kevergetve karamellt főzünk, majd belekeverjük a szezámmagot, és levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalás...
Budwig-krém
... levét kinyomjuk. Az almákat meghámozzuk, a magházukat kiszedjük, húsukat lereszeljük, a citromlével meglocsoljuk, és összekeverjük. A banánokat meghámozzuk, és turmixoljuk. A sajtot az olajjal simára keverjük, állandóan kevergetve hozzáadjuk a banánpürét, az almát és a rizses mogyorót. Az egészet sima masszává keverjük. Almagerezdekkel és mogyorószemekkel díszítve tálaljuk.
|...
Citromkrémes palacsintatorta
... sütéshez: olaj

A díszítéshez
porcukor



ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját lereszeljük, majd a liszttel, a tojásokkal, csipetnyi sóval, a cukorral, az olajjal és a tejjel simára keverjük. Lefedjük, és 30 percig állni hagyjuk. Kiolajozott serpenyőben 12 palacsintát sütünk. A krémhez a tojásokat, a cukrot, a citromok levét és reszelt héját kisl...
Borsos marhaszelet
... evőkanál kukoricaliszt, 1 kiskanál dijoni mustár, 1 kiskanál borecet, 5 evőkanál édes tejszín.

Elkészítése:

ĺzesítsük a hússzeleteket fekete borssal, majd kenjük be olajjal. Tegyünk egy nagy serpenyőt erős lángra. A hússzeleteket 6-8 percig süssük, hogy közepesen átsültek, vagy 12-15 percig, hogy teljesen átsültek legyenek. Tegyük ki a húsokat egy tányé...
Cukkinis metélt aszalt paradic
... felaprózott bazsalikomot, és melegen tartjuk.
3. Enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát, leszűrjük, visszacsúsztatjuk a főzőedénybe, összekeverjük az aszalt paradicsom alól elvett 2 ek. olajjal. Mélytányérokba szedjük, tetejére púpozzuk a cikkiniragut, megszórjuk a félretett paprikakockákkal, és a bazsalikombóbitákkal díszítjük. Reszelt parmezán vagy érlelt juhsajt illik hozzá....
1 2 3 ......288 289 ...432 433 ...575 576 577 
Címkék: SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, ügyintéző mondja, sztriptíz bárba, lányoknak kellene, vágásokba nyomjunk, liter vizet, vaslapos vagy, fűszereket mindig, nyers húsra, pácolatlan húst, aprítógépben durvára, darált mandulával, folyékony vajat, tejszínt felverjük, joghurtot összedolgozzuk, hússzeleteken arányosan, illatos tölteléket, fokhagymát meghámozzuk, előbbit karcsú, fokhagymával együtt, pecsenyelével locsolgatva, mártáshoz megreszeljük, kétféle sajtot, tejfölhöz keverjük, grillrácsot bekenjük, pisztrángot ráfektetjük, burgonyákat kiszedjük, fűszeres tejfölt, masszát csillagcsöves, edény aljába, zöldségágyra fektetjük, felhevített olajjal, sütőben puhára, húst áttesszük, másik tepsibe, vendégek érkezé, darabokra vágott, gyömbérport széles, prófétákat olajjal, igazság szellemében, eljövendő Messiás, asztalra terítjük, konyharuha segítségével, lisztet csomómentesen, tojások sárgájával, tojásfehérjékből kemény, olajjal együtt, tésztához keverjük, hideg tejszínt, krém kihűlt, krémet olajjal, piskótával betakarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.