Belépés
Sörtésztában sült finomságok
... feltétlenül tegyük ezt meg. Közben habverővel keverjük össze a tojást, a lisztet és annyi sört, hogy igen sűrű palacsintatésztát kapjunk. Ezután a zöldségeket csak megmártjuk benne és forró olajban kisütjük. Ezzel gyakorlatilag megspóroljuk a 3 tányérral való pepecselést, rumlit és a ragacsos kezeket, amik a rántott dolgok velejárói. Körítésnek azt adjuk, amit a rántott zöldségekh...
Burgonyafánk húsok mellé
... helyen 1 órát kelesztjük. A tésztát lisztezett deszkára helyezzük, 2 cm vastagra kinyújtjuk, majd pogácsaszaggatóval kb. 3 cm-es átmérőjű korongokat szaggatunk belőle. A tésztát bő, forró olajban kisütjük, de egyszerre csak néhány darabot teszünk a serpenyőbe, mert sülés közben a fánkok megnőnek. Itatósra szedjük, a felesleges zsiradékot lecsöpögtetjük. Mártásos húsok mellé, köret...
SZÉPSÉGTIPPEK
Ligetszépeolajat hajhullás ellen!

Ha fésülködéskor azt tapasztalja, hogy egyre több hajszál marad a kefében, szedjen ligetszépeolajat tartalmazó étrend-kiegészítőket! Az olajban lévő gamma linolénsav gyulladáscsökkentő hatású, enyhíti a bőrpanaszokat és a korpásodást, valamint megszünteti a hajhullást. A kapszulát két-három hónapig szedheti folyamatosan, de évente legfel...
Paradicsomleves pizzafűszerekk
... 2 percre forró, majd hideg vízbe dobjuk, meghámozzuk, magjaikat eltávolítjuk, húsukat felaprózzuk. A vörös- és a fokhagymát megtisztítjuk. Az előbbit finomra vágjuk, megfonnyasztjuk az olajban, hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a paradicsompürét, egy perc múlva a paradicsomot (ha konzerv, levével együtt), az ételízesítőt, az oregánót és a csiliport. Felöntjük 1 liter vízzel, 25-30 ...
Gyógyítható a csontritkulás?
... élesztőben, búzacsírában, friss zöldségekben fordul elő. A B6-vitamin szintén csökkenti a homociszteinszintet.

A táplálkozási összetevőknél azt is meg kell említeni, hogy a zsírban, olajban gazdag táplálkozás akadályozza a bélből a kalcium felszívódását, mivel a meg nem bontott zsírgolyócskák körülveszik a kalciummolekulát és megakadályozzák annak átjutását a bélfalon. ...
Gombás pulykaragu makarónival
... Magjaikat-levüket eltávolítjuk, a paradicsomhúst karcsú gerezdekre szeljük.
2. A pulykahúst leöblítjük, vékony szeletekre, majd kisujjnyi csíkokra vágjuk, és fehéredésig pirítjuk a felforrósított olajban. Meghintjük egy kevés sóval és frissen őrölt borssal, s fedő alatt, mérsékelt tűzön saját levében félpuhára pároljuk. Rádobjuk a gombát, felöntjük a húslevessel, és az egésze...
Tárkonyos zöldségleves
... 20 dkg zöldborsó, 20 dkg zöldbab, 1 evőkanál liszt, 2 dl tejszín, 5 dl víz, só, fehérbors, tárkony, babérlevél, fél citrom, 1 evőkanál tárkonyecet.

Elkészítése:

Az olajban megpirítjuk a zöldségeket, lisztet szórunk rá, és elkeverjük (a lisztet meg is piríthatjuk, így szebb színe lesz). Felöntjük a tejszínnel, majd a vízzel keverés közben. Csomómentesre keverj...
Nyári zöldségleves májgaluskáv
... pihentetjük.
2. A zöldségeket megtisztítjuk, a répát és a hámozatlan cukkinit apró kockákra, a babot 2-3 cm-es darabokra vágjuk. Az újhagymát felkarikázzuk, üvegesre pároljuk a forró olajban, rádobjuk a babot és a répát, 10 perc múlva a cukkinit és a borsót. Fedő alatt az egészet puhára pároljuk, végül felöntjük a levessel, összeforraljuk, utánasózzuk, borsozzuk.
3. 2,5 ...
Legyen fitt konyhatündér!
... az eljárásnál az élelmiszerek megtartják tápértéküket és aromájukat.

Dinsztelés

Az élelmiszerek saját levében vagy kevés vízben való párolását jelenti.

Olajban sütés

A befűszerezett hús vagy zöldség forró olajban való sütését jelenti.

Pirítás

Az apróra vágott zöldség vagy hús kevés, forró olajban való sütését jelent...
Arab mézes rudacskák
... narancshéjat, a bort és az étolajat. Gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát, majd a tésztából sodorjunk kb. 1,5 cm átmérőjű, 4-5 cm hosszú, hegyes végű rudacskákat.

180° C-os olajban, kis adagokban, adagonként kb. 5-6 percig süssük őket világos aranybarnára. Az adagokról csurgassuk le az olajat, majd az egyes rudacskákról a még rajtuk lévő felesleges olajat papírral ...
Ananászos-rizses fánk
... közben gyakran megkeverjük. Amikor kész, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a cukrot, a vajat, az ananászdarabkákat, a lisztet, végül a tojássárgákat. Óvatosan megkeverjük, kihűtjük. Forró olajban kávéskanálnyi adagonként aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, majd porcukorral megszórjuk. Melegen tálaljuk. Gyümölcsleves mellé is kínálhatjuk.


Variáció
...
Banános fánk szezámmagos karam
... Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük. Lecsöpögtetjük, és ...
Citromos rizsgolyók
... levét, végül a margarint, majd simára keverjük, és kihűtjük. A tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, és a langyos rizshez keverjük. A masszából kis golyókat formálunk, és bő, forró olajban aranyszínűre sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, hogy a zsiradékot leitassuk róluk, majd porcukorral megszórjuk a golyókat.



Gyümölcsfagylaltot vagy fagyasztott gyü...
Brokkolis, rizses csirke
... az ecetet, 3 ek. szójaszószt, a mézet és 2 ek. olajat. Beleforgatjuk a húst. A maradék felforrósított olajon megsütjük, kenegetve a maradék marináddal. Kiszedjük.
3. A visszamaradt olajban megpároljuk a paprikát, a hagymát és a brokkolit. Hozzáadjuk az ananászt és a mogyorót. Belekeverjük a rizst, a levest és a maradék szójaszószt. Beletesszük a húst, és a petrezselyemmel meg...
Fűszeres burgonyakrémleves
... pároljuk őket.
2. Felöntjük a zöldséglevessel és a borral, majd addig forraljuk, amíg a burgonya meg nem puhul. Botmixerrel pépesítjük.
3. Eközben a csíkokra metélt burgonyát a forró olajban kisebb adagokban aranysárgára sütjük, lecsöpögtetjük.
4. A tojássárgákat elkeverjük a tejföllel, a zöldfűszerekkel és a citromlével, s a forró levessel felöntjük. Sózzuk, borsoz...
Cukkinis metélt aszalt paradic
... A csilipaprika ereit és magjait a kívánt csípősség mértékében meghagyjuk vagy eltávolítjuk; felaprózzuk. Az aszalt paradicsomot lecsepegtetjük, karcsú csíkokra szeljük.
2. A forró olajban megpároljuk a hagymát és az áttört fokhagymát, rádobjuk a cukkinit és a kétféle paprikát, sózzuk, borsozzuk, s fedő nélkül mérsékelt tűzön 10 percig fonnyasztjuk. Hozzáadjuk az aszalt paradi...
Pikk Dáma sör- és borkorcsolya
... sütéshez, só, oregánó ízlés szerint

Elkészítése:

A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjában megfőzzük. Kihűtjük, majd ujjnyi vastag karikákra vágjuk. A karikákat forró olajban megsütjük, majd egy tepsire sorakoztatjuk. A paradicsomokat megmossuk, felkarikázzuk, és mindegyik burgonyakarikára teszünk egy szeletet. Megsózzuk, és megszórjuk oregánóval. A sonkas...
Csülkös bableves
... liszttel dolgozzuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk. Kis darabkákat csipkedünk belőle, majd lisztezett tálcára tesszük. Amikor a leves megfőtt, fűszeres rántást készítünk. A lisztet a forró olajban zsemleszínűre pirítjuk. A finomra vágott hagymát és a zúzott fokhagymát belekeverjük, pár pillanatig tovább pirítjuk, majd pirospaprikával színezzük. Ezután hideg vízzel gyorsan simár...
Édes ricottakrokett
... Végül a gyümölcsdarabokat, a mazsolát és a fenyőmagot is belekeverjük. 1 órára hűtőbe tesszük, majd 12 golyót formálunk a masszából. Felvert tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, és a forró olajban aranyszínűre sütjük. Porcukorral megszórva kínáljuk.


Jó tudni

Az olajat nem égetjük le, és még egyszer felhasználhatjuk, ha a kroketteket nem fritőzben, hane...
Francia fánkok
... 18 kört vágunk ki belőle, 8 cm átmérőjű fánkszaggatóval (ha nincs, akkor nagyobb pohárral), a közepüket pogácsaszaggatóval vagy kis pohárral kilyuggatjuk, és fél óráig pihentetjük. Forró olajban, 2-3 darabonként aranyszínűre sütjük a fánkokat, majd lecsöpögtetjük, konyhai papírtörlővel kibélelt tálra szedjük, és porcukorral megszórjuk. Kihűtve, de frissen tálaljuk.

...
1 2 3 .......282 283 ....424 425 ....564 565 566 
Címkék: Pikk Dáma, zöldségeket csak, ragacsos kezeket, rántott dolgok, rántott zöldségekh, tésztát lisztezett, fánkok megnőnek, felesleges zsiradékot, olajban lévő, kapszulát két-három, fokhagymát megtisztítjuk, előbbit finomra, áttört fokhagymát, perc múlva, táplálkozási összetevőknél, kalcium felszívódását, paradicsomhúst karcsú, pulykahúst leöblítjük, felforrósított olajban, kevés sóval, olajban megpirítjuk, vízzel keverés, zöldségeket megtisztítjuk, hámozatlan cukkinit, újhagymát felkarikázzuk, forró olajban, egészet puhára, élelmiszerek megtartják, élelmiszerek saját, apróra vágott, tésztából sodorjunk, adagokról csurgassuk, egyes rudacskákról, tálalótálat olajjal, banánokat meghámozzuk, banánkarikákba nyomkodjuk, meleg karamellbe, jeges vízbe, tojásfehérjét csipetnyi, langyos rizshez, zsiradékot leitassuk, maradék felforrósított, maradék marináddal, visszamaradt olajban, maradék szójaszószt, csíkokra metélt, tojássárgákat elkeverjük, forró levessel, csilipaprika ereit, kívánt csípősség,
© 2013 TVN.HU Kft.