Belépés
Zöldborsókrémleves retekkel
... burgonya, két csokor újhagyma, 2 gerezd fokhagyma, egy csokor petrezselyem, 12-16 szál metélőhagyma, 4 szem retek, 2 ek. olaj, 3 dl tej, 2 zöldségleveskocka, 2 dl főzőtejszín.
1. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgon...
Uborkás burgonyasaláta
... lila hagymát apróra felkockázzuk. A metélőhagymát felaprítjuk. Az ecetet összekeverjük a lila hagymával és a metélőhagymával, majd sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Végül beledolgozzuk az olajat.
3. A kihűlt burgonyát felkarikázzuk, majd az uborka- és a retekszeletekkel együtt a marinádba forgatjuk. Lefedve kb. 30 percig állni hagyjuk, végül sóval, borssal utánaízesítjük. A...
Lilahagymás kocsonya
... brokkoli.

Elkészítése:

A hagymát vastagabb szeletekre vágjuk. Borral felöntjük, 15 percig főzzük. Közben a mézet belecsorgatjuk, sózzuk, borsozzuk, és az apróra vágott kakukkfűvel fűszerezzük, az olajat is hozzáadjuk. A zselatinport csomómentesre keverjük, és a forrásban lévő hagymára öntjük. Néhány percig hűlni hagyjuk. Ezalatt egy őzgerincformát kiolajozunk...
Sonkás zöldségtál
... karikákra, a paprikákat 5 mm-es csíkokra, a sonkát apró kockákra vágjuk. A sajtot szálasra reszeljük.
2. 200 °C-fokra előmelegítjük a sütőt. Mélyebb serpenyőben vagy wokban felforrósítjuk az olajat, rádobjuk a pórét, (két favillával) folyamatosan keverve egy percig élénk tűzön pirítjuk. Hozzáadjuk a padlizsánt, 2 perc múlva a cukkinit, újabb 2 perc múlva a paprikát, végül a s...
Epres-krémes palacsinta
... vaníliás pudingpor, 4 dl tej, 0,5 dl rum.
1. A palacsintákhoz simára keverjük a lisztet a tojásokkal, a sóval és a tejjel, lefedjük, 30 percet pihentetjük. Ezután elkeverjük benne az olajat és a rumot; ha túl sűrű volna, egy kevés buborékos ásványvízzel hígítjuk, és 8 palacsintát sütünk belőle.
2. A mártáshoz az epret megtisztítjuk, félbe-negyedbe vágjuk, mélyebb tálkába...
Zöldborsó krémleves retekkel
... zöldjével együtt kisebb darabokra vágjuk. A petrezselymet és a metélőhagymát leöblítjük, a petrezselyem levélkéit lecsipkedjük és felaprózzuk, a retekszemeket apróra felkockázzuk.
2. Az olajat felforrósítjuk, megfonnyasztjuk benne a hagymát és az áttört fokhagymát. Felöntjük 1,2 liter vízzel és a tejjel, belemorzsoljuk a leveskockákat, felforraljuk. Hozzáadjuk a burgonyát és ...
Málnahabos képviselőfánk
Hozzávalók (20 darabhoz):
1 dl olaj, csipetnyi só, 20 dkg liszt, 4 tojás, 5 dl tejszín, 2 zacskó habfixáló, 25 dkg málna, kb. 10 dkg porcukor.
1. Az olajat kb. 4 dl vízzel együtt fazékba öntjük. Csipetnyi sót szórunk bele, és felforraljuk. Egyszerre beleöntjük az összes lisztet, majd fakanállal, alacsony hőfokon addig keverjük, amíg a tészta az edénytől egy darabban el n...
KöZLEKEDÉSMORPHOLóGIA
... Akkor tanulsz meg igazán káromkodni, amikor autót vezetni tanulsz.

Vile közlekedési törvénye
------------------------
A te kocsid mindenki másénál több benzint és olajat fogyaszt.

Grelb emlékeztetője
-------------------
Az emberek nyolcvan százaléka átlagon felüli autóvezetőnek tartaja magát.

Phillips törvény...
SMS-ek 11
... Kértem adjon egy buzit, ezt a szamot kaptam.

Miért a punci a legjobb motor? Mert önmagát olajozza, automastikusan passzol az összes dugattyúhoz, és mert minden 4. héten önállóan olajat cserél.

Csak a telefonod vagyok, azért sípoltam, hogy vegyél ki a zsebedből, mert túl közel vagyok a töködhöz és nagyon büdös. Szerintem megdöglött by laca

Szia é...
Káposzta fejtett babbal
... díszítéshez friss zellerzöld.

1. A vöröshagymát megtisztítjuk, és négyfelé vágjuk. A megtisztított, megmosott leveszöldséget kockákra, a pórét karikákra vágjuk.
2. Nagyobb lábasban olajat forrósítunk. A pórét és a vöröshagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a felaprított leveszöldséget, és megpirítjuk.
3. A megtisztított, csíkokra vágott fejes káposztát is...
Mézes narancsos csirke
... szerecsendió, méz, narancs, kevés olaj.

Elkészítés:

A húsokat metisztítjuk, megmossuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a többi fűszerrel is bekenjük mindkét oldalát. Kevés olajat öntünk egy serpenyőbe, beletesszük a fűszerezett húst és kb félig megsütjük. Ezután a felső oldalát bekenjük mézzel, majd a mézes felével lefordítjuk, és így sütjük tovább. Közben megkenj...
Indián krémes
... rumaromás tejben áztatott kerek piskótát. Erre rákenjük a maradék krémet, majd jöhet az utolsó réteg keksz. Végül gőzfürdő...
Ajvar mártás
... Ezután fa- vagy műanyagkéssel meghámozzuk. A zöldpaprikát ugyancsak megsütjük és meghámozzuk. A darabokra vágott padlizsánnal együtt favillával összetörjük. Lábosba rakjuk, ráöntünk 3,5 dl olajat, majd folytonosan kevergetve addig főzzük, amíg az egészből pép nem lesz. Közben megsózzuk, megcukrozzuk, és annyi ecetet töltünk bele, hogy kellemesen pikáns, de ne túl savanyú legyen. V...
MAJONÉZ
... olívaolaj (esetleg napraforgóolaj)
teáskanálnyi mustár
csipetnyi fehér bors
só és 2 evőkanálnyi citromlé


A tojáshoz először a mustárt add hozzá, s csak utána az olajat.
A tojás sárgájához folyamatos keverés közben csepegtesd hozzá az olajat. (Az is jó, ha géppel dolgozod össze.) Ha a tojás elnyelte az olajat, add hozzá a borsot, sót, citromle...
Édes-savanyú mártás
... Elkészítés:

1 dl vízben elkeverjük a kukoricalisztet, a mézet, a szójamártást, a paradicsomot és az ecetet. Felforraljuk, majd félretesszük.
Megforrósítjuk a 3 evőkanál olajat, megfuttatjuk benne a hagymát és a fokhagymát, majd 1-2 percig pároljuk a répát, a zöldpaprikát és a gombát.
A zöldségekhez keverjük az uborkát és ráöntjük a mártást. Óvatosan keverve ...
Hamis vadasmártás
... cukor,
3 evokanál olaj,
ízlés szerint só,
1 csapott mokkáskanál törött bors.

A zöldségeket megtisztítjuk, majd lereszeljük. Mély
serpenyobe öntünk 2 evokanál olajat, és üvegesre
pirítjuk rajta a finomra vágott hagymát meg a reszelt
zöldségeket. Ezután 3 dl vizet öntünk rá, és 10 percig
fozzük. A fott zöldséget kissé kihutjük, és levéve...
Arab mézes rudacskák
...

A lisztet kupacoljuk fel egy fa gyúrótábla közepén, a halom tetején alakítsunk ki egy mélyedést. Ebbe tegyük a vaníliás cukrot, a fahéjat, a lereszelt narancshéjat, a bort és az étolajat. Gyúrjunk belőle közepesen kemény tésztát, majd a tésztából sodorjunk kb. 1,5 cm átmérőjű, 4-5 cm hosszú, hegyes végű rudacskákat.

180° C-os olajban, kis adagokban, adagonk...
Tégelach
...
fél csésze durvára vágott dió;

a sziruphoz:
2 és fél csésze méz,
1 csésze cukor,
4 csésze víz,
2 teáskanál őrölt gyömbér.

Elkeverjük az olajat, a cukrot és a lisztet, Felverjük a tojásokat, hozzáadjuk a sót és a sütőport. Összegyúrjuk, lágy tésztát készítünk. A masszából dió nagyságú darabokat szaggatunk, és ujjnyi átmérőjű heng...
SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE
...
20 dkg liszthez
2 dl sört,
3 tojást,
0,5 dl olajat, s
kevés sót veszünk.

A lisztet csomómentesen összedolgozzuk a tojások sárgájával és a sörrel, valamint egy kis sóval. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, s az olajjal együtt ezt is a tésztához keverjük.
...
Mézes teakenyér
... cukor.

Elkészítése:

Egy edénybe keverjük össze a lisztet, sütőport, sót, fahéjat, gyömbért és a vaníliás cukrot. Egy másik keverő edénybe tegyük a tojást, tejet, mézet, olajat és a teafőzetet. Keverjük jól össze, majd kis adagokban keverjük bele a lisztes keveréket. Dolgozzuk alaposan össze, majd egy kivajazott és liszttel megszórt őzgerinc- vagy gyümölcskeny...
1 2 3 .....510 511 ..765 766 ...1019 1020 1021 
Címkék: SÖRTÉSZTA KÉSZÍTÉSE, csokor petrezselyem, olajat felforrósítjuk, áttört fokhagymát, metélőhagymát felaprítjuk, ecetet összekeverjük, lila hagymával, kihűlt burgonyát, retekszeletekkel együtt, marinádba forgatjuk, hagymát vastagabb, mézet belecsorgatjuk, apróra vágott, zselatinport csomómentesre, forrásban lévő, őzgerincformát kiolajozunk, sonkát apró, sajtot szálasra, percig élénk, palacsintákhoz simára, kevés buborékos, epret megtisztítjuk, metélőhagymát leöblítjük, petrezselyem levélkéit, retekszemeket apróra, összes lisztet, emberek nyolcvan, szamot kaptam, legjobb motor, összes dugattyúhoz, telefonod vagyok, vöröshagymát megtisztítjuk, pórét karikákra, vöröshagymát üvegesre, felaprított leveszöldséget, húsokat metisztítjuk, többi fűszerrel, fűszerezett húst, felső oldalát, mézes felével, maradék krémet, utolsó réteg, zöldpaprikát ugyancsak, darabokra vágott, tojáshoz először, tojás sárgájához, tojás elnyelte, zöldségekhez keverjük, zöldségeket megtisztítjuk, finomra vágott, fott zöldséget,
© 2013 TVN.HU Kft.