Belépés
Joghurtos málnatorta
... gabonapelyhet összekeverjük a darált mandulával, majd hozzáadjuk a folyékony vajat és csokoládét. Kézzel vagy evőkanál domború felével olajjal kikent 26 cm-es, kapcsos tortaforma aljába nyomkodjuk. Kb. 90 percre hűtőszekrénybe állítjuk.
2. 25 dkg málnát átválogatunk. A tejszínt felverjük. A joghurtot összedolgozzuk a kétféle cukorral, a citromlével és a krémes tejföllel. A hi...
Csirkés rétes
... leveles tésztát nyújtsuk ki fél centi vastagságúra, tegyük a közepére az elősütött csirkét, borítsuk be bazsalikomlevelekkel, majd a megsütött paprikahússal. Göngyöljük fel, széleit nyomkodjuk össze, majd tegyük egy sütőlapra. Előmelegített sütőben 170 fokon süssük 30-35 percig. Tálaláskor vágjuk nagyobb szeletekre, körítésnek kínáljunk mellé sütőben megsütött cukkinit és pa...
Rejtélyesen ragyogó arc
... rózsaszín tónusai a divatosak.

Rúzstrükk

Először kontúrozzuk az ajkat, majd vigyük fel az ajkat puhító és tápláló összetevőkben gazdag balzsamot. Miután felkentük, nyomkodjuk az ajak bőrébe az ujjunkkal.

Ezután ecsettel kenjük fel a rúzst vagy a szájfényt! Nem annyira a kontúrvonalak, mint inkább a balzsamnak köszönhetően a rúzs vagy a szájfény a h...
Banános fánk szezámmagos karam
... levesszük a tűzről. Salátástálba hideg vizet és jégkockákat teszünk, egy tálalótálat olajjal kikenünk. A banánokat meghámozzuk, és vastag karikákra vágjuk. A tésztát a banánkarikákba nyomkodjuk, majd bő, forró olajban aranysárgára sütjük. Konyhai papírtörlőre szedjük, és tálalásig melegen tartjuk. A meleg karamellbe mártjuk, majd habszedő kanál segítségével a jeges vízbe merítjük....
Barna cukros torta
... linzertortalap
5 dkg margarin
5 dkg barna cukor
2 tojássárgája
1 dl tejszín
őrölt fahéj



ELKÉSZÍTÉS

A tortalapot kivajazott formába nyomkodjuk, és villával megszurkáljuk. A tojássárgákat a tejszínnel simára keverjük. A megolvasztott margarint 1 evőkanálnyi kivételével a tésztára öntjük, a cukorral megszórjuk, ráöntjük a toj...
Birsalmatorta
... kört beletesszük, búzadarával megszórjuk, rárakjuk a birsalmákat, a maradék cukorral meghintjük, és rámorzsoljuk a vajat. Rárakjuk a másik kört, és a széleket vizes kézzel egymáshoz nyomkodjuk. A tojássárgáját a tejjel és csipetnyi sóval felverjük, és a tészta tetejére öntjük. Meleg sütőben készre sütjük, majd grillrácson kihűtjük.


Variáció

Mielőtt a m...
Citromos-habos torta
... tojásfehérjét csipetnyi sóval habbá verjük, majd kevergetve lassanként hozzáadjuk a cukros szirupot. Kihűlésig keverjük. Merőkanállal habkupacoka...
Mexikói piskótaszelet
... mascarpone vagy natúr tejszínes krémsajt, díszítéshez narancsszelet, citromfű, koktélcseresznye

Elkészítése:

A margarint a piskótával összegyúrjuk, sütőlemezre nyomkodjuk, majd kis dermesztés után megkenjük baracklekvárral. A zselatint feloldjuk, a tejszínt kemény habbá verjük. A camparit és a tequilát a citromhéjjal és a cukorral összekeverjük, majd mascarpo...
Almatorta
... letakarjuk (hogy ne ragadjon oda a nyújtófához) és kerekre nyújtjuk.

Az almákat gerezdekre vágjuk, magházukat eltávolítju...
Csokis-mogyorós sütemény
... lisztet. A tésztát alufóliával kibélelt, vajjal ...
Eperrel és vaníliafagyival töl
... tésztához a cukrot a vajjal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást, a sót és a lisztet. Addig keverjük, míg sima masszát kapunk. 3 mm vékonyra nyújtjuk, kivajazott mini tortaformákba nyomkodjuk, és az aljukat villával megszurkáljuk. Meleg sütőben készre sütjük, majd a formákból kiborítjuk, és kihűtjük. Az epret megmossuk, leszárítjuk, és minden szemet kettévágunk. A tejszínt a...
Epres leveles tészta
... dkg kristálycukor



ELKÉSZÍTÉS

Az epret megtisztítjuk, leöblítjük, megszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. Egy sütőpapírral kibélelt tortaformába nyomkodjuk a felengedett leveles tésztát, és villával megszurkáljuk. Előmelegített, forró sütőben kb. 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd kivesszük a sütőből, és 15 percig hagyjuk hűlni. Amikor...
Földieper-tortácska Carte d
... hozzáadjuk a tojásokat, a vajat és a citromreszeléket. A tésztát összedolgozzuk, szükség szerint vizet vagy tejet adunk hozzá. Ne gyúrjuk sokáig, mert nagyon törni fog. Kosárkaformákba nyomkodjuk, és 180ºC-os sütőbe tesszük. Sütéskor nehezékként érdemes egy másik formát (vagy sütőbabot) helyezni bele. Így nem csúszik be a tészta oldala, ha megmelegedett. Hagyjuk kihűlni, csak...
Gyors almatorta
... lisztet, a kihűlt, de puha vajat, és a tojásfehérje-hab egyharmadát. Végül óvatosan beleforgatjuk a maradék lisztet és toj...
Gazpacho
... paradicsomot és vágjuk négy részre, távolítsuk el a magjait és szórjuk meg borssal. Hámozzuk meg az uborkát és daraboljuk fel. Tépkedjük darabokra a kenyeret, áztassuk fél órára vízbe, majd nyomkodjuk össze, amíg több víz nem csurog már ki ujjaink közül. Vágjuk fel a hagymát. Mixerben turmixoljuk el az összetevőket, amíg nagyjából még felismerhetőek a zöldségdarabkák. Öntsük egy n...
Kókuszos sárgabaracktorta
... annyi vizet adunk hozzá, hogy egynemű, gyúrható tésztát kapjunk. Golyót formázunk belőle, folpackba csomagoljuk, és 20 percre hűtőbe tesszük. Kivesszük, kinyújtjuk, kivajazott formába nyomkodjuk, villával megszurkáljuk, sütőpapírral lefedjük, és forró sütőben 15 perc alatt megsütjük. A barackokat félbevágjuk, a magjukat kivesszük. A tojásfehérjékből kemény habot verünk, majd óvato...
Pityókás epres-málnás kocsonya
... megmossuk, megtisztítjuk, és kettévágjuk. 10 darabka epret a mentalevelek közé rakunk, majd beleszórjuk a maradék epret és a málnát.

4.
A gyümölcsöket óvatosan a zselébe nyomkodjuk, de vigyázzunk, ne törjük össze! Ismét egy réteg zselét simítunk rá, alufóliával lefedjük, és 12 órán át hűtőben állni hagyjuk.

5.
A vaníliás krémhez a tejet a vaníliá...
Ribiszkés-málnás tortácskák
... leöblítjük, lecsöpögtetjük, és félretesszük. A lisztből, vajból, tojásból, 20 dkg cukorból, 8 dkg kókuszreszelékből, a sóból és a vaníliáscukorból tésztát gyúrunk, majd kivajazott muffinsütőbe nyomkodjuk. Kis peremet hagyunk a tésztának, a közepét megszurkáljuk, előmelegített sütőbe tesszük, és közepes lángon kis kosárkákat sütünk belőle. Kivesszük a sütőből, 5 percig hagyjuk a fo...
Szépségmítoszok
... az UV-sugaraktól. Ha már megjelentek: nyissuk ki egy fertőtlenített tűvel, majd húzzuk szét óvatosan a bőrt, és a kifolyó nedvességet töröljük le egy papírkendővel. De semmi esetre se nyomkodjuk! Különben a pattanás körül lévő bőrrész begyulladhat és bevarasodhat!

A zsírégető hatás csak az edzés harmincadik perce után indul be
Hamis. Éveken át tartotta magát az a ...
Boxty (Ír krumplis palacsinta)
... tészta
ragadós, önthetünk még hozzá egy kevés tejet. A tésztából púpozott evőkanálnyit tegyünk a vékonyan megzsírozott, felforrósított serpenyőbe. Hagyjuk megbarnulni az alját, spatulával ezután nyomkodjuk le a tetejét egy kicsit.
Fordítsuk meg, és ezt az oldalát is süssük aranybarnára. Készíthetünk extra vékony, ropogós boxtyt, de vastagot is. Kínálhatjuk vajjal vagy cu...
1 2 3 .........62 63 .....94 95 .....124 125 126 
Címkék: Földieper-tortácska Carte, darált mandulával, folyékony vajat, tejszínt felverjük, joghurtot összedolgozzuk, kétféle cukorral, krémes tejföllel, elősütött csirkét, megsütött paprikahússal, ajkat puhító, ajak bőrébe, rúzst vagy, balzsamnak köszönhetően, rúzs vagy, tálalótálat olajjal, banánokat meghámozzuk, banánkarikákba nyomkodjuk, meleg karamellbe, jeges vízbe, tortalapot kivajazott, tejszínnel simára, megolvasztott margarint, tésztára öntjük, cukorral megszórjuk, maradék cukorral, másik kört, széleket vizes, tészta tetejére, cukros szirupot, piskótával összegyúrjuk, zselatint feloldjuk, tejszínt kemény, cukorral összekeverjük, almákat gerezdekre, tésztát alufóliával, vajjal habosra, aljukat villával, formákból kiborítjuk, epret megmossuk, epret megtisztítjuk, sütőpapírral kibélelt, felengedett leveles, tésztát összedolgozzuk, másik formát, tészta oldala, tojásfehérje-hab egyharmadát, maradék lisztet, barackokat félbevágjuk, magjukat kivesszük, tojásfehérjékből kemény, mentalevelek közé,
© 2013 TVN.HU Kft.