|
|
|
... világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel dekoráljuk. Tetszetős, illetve praktikus, ha a citromot negyedelve tüllruhába kötjük egy színes szalaggal, ezáltal megóvjuk vendégünket a szembespricceléstől.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: egri olaszrizling
Geszteny... |
|
|
|
|
|
|
|
... világosra pirítjuk egy csipet sóval. Tálaláskor köretként vajas-petrezselymes burgonyát adunk. Friss kaporral, petrezselyemzölddel dekoráljuk. Tetszetős, illetve praktikus, ha a citromot negyedelve tüllruhába kötjük egy színes szalaggal, ezáltal megóvjuk vendégünket a szembespricceléstől.
Elkészítési idő: 60 perc
Ajánlott ital: egri olaszrizling
Geszteny... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... borecet
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta vagy gomolysajt
Elkészítés: A paradicsomokat kisebb kockákra, a zöldpaprikát 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Az uborkát hosszába negyedelve vékony cikkekre, az újhagymát és az olajbogyót vékony karikákra daraboljuk. A paradicsomot az uborkával, a paprikával, a hagymával és az olajbogyóval elkeverjük, a borecettel és az olajjal... |
|
|
|
|
|
|
|
... darált marhahús
5 dkg mazsola
1 evőkanál erőspaprika őrlemény
1 kiskanál pirospaprika
só
bors
2 keményre főtt tojás nyolcadokra vágva
6 olívabogyó negyedelve
Tészta:
2 csésze teljes kiőrlésű liszt
só
10 evőkanál vaj
1 dl hideg víz
A mazsolát tíz percig forró vízben áztatjuk, lecsöpögtetjük. ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... süsd. Amikor a krumpli félig kész, add hozzá a meghámozott apró hagymákat is, és addig süsd, amíg a burgonya és a csülök me... |
|
|
|
|
|
|
|
... borecet
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta vagy gomolysajt
Elkészítés: A paradicsomokat kisebb kockákra, a zöldpaprikát 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Az uborkát hosszába negyedelve vékony cikkekre, az újhagymát és az olajbogyót vékony karikákra daraboljuk. A paradicsomot az uborkával, a paprikával, a hagymával és az olajbogyóval elkeverjük, a borecettel és az olajjal... |
|
|
|
|
|
|
|
... borecet
3 evőkanál olívaolaj
20 dkg feta vagy gomolysajt
Elkészítés: A paradicsomokat kisebb kockákra, a zöldpaprikát 2x2 cm-es darabokra vágjuk. Az uborkát hosszába negyedelve vékony cikkekre, az újhagymát és az olajbogyót vékony karikákra daraboljuk. A paradicsomot az uborkával, a paprikával, a hagymával és az olajbogyóval elkeverjük, a borecettel és az olajjal... |
|
|
|
|
|
|
|
... forró (sűrűre forralt) csirkeleves
0,5 dl tejszín vagy tej
1 vöröshagyma, apróra vágva
2 sárgarépa, szeletelve
2 zeller, finoman összevágva
5 dkg friss gomba, negyedelve
45 dkg főtt csirkehús, kockázva
5 dkg friss vagy fagyasztott borsó
fekete bors
só
a tésztához:
22,5 dkg liszt
1 kiskanálnyi só
11,5 dkg hideg vaj, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... cs. hónapos retek, 0,5 -0,5 tk. szárított menta, tárkony, petrezselyem.
Iráni burgonyasaláta (Barchevanli)
4 db héjában főtt burgonya, 4 db sárgarépa, 2 kemény tojás negyedelve, só, bors, 1 kk. összevágott tárkony, 25 dkg mirelit vagy friss zöldborsó, 1 felaprított hagyma, 1-2 ek. ecet, 3 ek. olaj, 1 ek. majonéz.
A főtt burgonyát negyedekre vágjuk, kihűt... |
|
|
|
|
|
|
|
... hajtottam, így három réteget kaptam, lisztezett tálcára és 20 percre a hűtőbe tettem letakarva a tésztát. Ezt a folyamatot háromszor ismételtem meg.
Kinyújtottam köralakra, negyedelve 16 db-ra osztottam el, a szélesebb részénél kezdve felsodortam, egy kanál tej és 1 tojássárgája keverékével kentem meg, kelesztettem kb fél órát és 200 fokon légkeveréssel készre sütöttem.... |
|
|
|
|
|
|
|
... serpenyőben süsd ki őket hirtelen, esetleg grillfokozaton süsd meg pirulásig. A salátát mosd át jó alaposan, csöpögtesd le, és tépkedd kisebb darabokra egy nagy üvegtál aljára. A tojásokat negyedelve dobd utánuk. A pirított kenyérszeleteket dörzsöld át fokhagymával, majd vágd kis kockákra, rakd őket is a tálba. A csirkéket csíkozd fel, és keverd el a salátával. Kis tálkában keverd... |
|
|
|
|
|
|
|
CSÜLÖK PÉKNÉ MÓDRA
Hozzávalók:
1 db kb. másfél kilós kicsontozott nyers hátsó csülök. 1,5 kg burgonya, fél kg megtisztított gomba, 2-3 nagy fej vöröshagyma negyedelve, 1 fej fokhagyma, 1 csapott evőkanál só, 1-1 mokkáskanál őrölt bors és pirospaprika, étolaj.
http://www.szamoca.eoldal.hu/ar... |
|
|
|
|
|
|
|
... pedig a tűz melletti kenyérszeletekre. Csak parázs felett sütöm, így nem kormolódik, nem szenesedik meg a szalonnám. "
Flambírozott vegyes gyümölcsnyárs
2 alma negyedelve, 3 banán nagy darabokra vágva, 6 körszelet ananász nagy darabokra vágva, rum, vagy konyak, citromlé, fahéj, porcukor.
A gyümölcsöket váltakozva nyársra húzom, majd meglocsolom a ... |
|
|
|
|
|
|
|
... hűtőszekrénybe állítjuk. 4. A maradék tejszínt is felverjük, és a karima eltávolítása után a tortát bevonjuk a habbal. Az oldalát megszórjuk a finomra darált pisztáciával, és félbevágva vagy negyedelve tetejére halmozzuk a maradék epret. Citromfűvel és citromhéjjal díszítve, azonnal kínáljuk.
[lin... |
|
|
|
|
|
|
|
... fekete borssal. Hozzáadjuk a felkarikázott kolbászt, majd ha már majdnem puha a hús, akkor hozzáadjuk a lencsét és a karikára vágott sárgarépát és egészben a ... |
|
|
|
|
|
|
|
1 kg csirkecomb
1 vöröshagyma, negyedelve
3 szárzeller, felaprítva
1 sárgarépa, felkarikázva
1 babérlevél
1 csokor petrezselyemzöld
1,5 l víz
só, őrölt bors
12 dkg cérnametélt
Egy lábosba tesszük a húst és az összes zöldséget, valamint a petrezselymet és ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
10 dkg. cukrozott gyümölcs,
csipetnyi só,
1 kiskanál fahéj.
10 dkg. habtejszín.
Elkészítés:
A birsalmát megtisztítjuk, magházait kivágjuk és negyedelve-nyolcadolva felszeleteljük. A citrom héját leszereljük, majd kettévágva a levét kinyomjuk. A citrom héját külön tesszük. A birsszeleteket megszórjuk 30 dkg. cukorral, hozzáadjuk a citro... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Mikrohullámú szakácskönyv
Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére
a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ... |
|
|
|
|
|
|
|
... tesszük.
Bodzalekvár körtével.
A leszemezett bodzabogyókat (250 g) megmossuk, 2 evőkanál vízben 3 percig főzzük, áttörjük. 1/2 kilónyi körtét megmosunk, negyedelve 1/4 liter vízben megfőzzük, áttörjük. A lekvárokat összekeverjük, félannyi cukorral édesítjük. Felfőzve, forrón üvegb... |
|
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (egy nagy gáztepsihez):
1,5 kg (ha van, új-) krumpli, fél kiló apró szemű gomba (vagy nagyobb gomba negyedelve), 4-5 sárgarépa, egy padlizsán, két fej vöröshagyma, egy fej fokhagyma, egy paprika, étolaj, só, frissen őrölt fehérbors vagy szerecsendió, pirospaprika. (A fűszerek helyettesíthetők valamilyen fűszerkeverékkel.) A zöldségek tetejére esetleg reszelt s... |
|
|
|
|
|