|
|
|
... kihűtjük. 6 kivit meghámozunk és felszeletelünk. A maradék kiviket hámozás nélkül négyfelé vágjuk. Tálaláskor a gyümölcskompótot tálkákba öntjük, a hámozott kiviszeletekkel befedjük, a negyedelt kivikkel és mentalevelekkel díszítjük. Őrölt fahéjjal megszórjuk.
Jó tudni
A kivi négyszer több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és ásványi anyagokban is ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Sütéskor nehezékként érdemes egy másik formát (... |
|
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK:
2 citrom
2 kg nektarin
2 dl fahéjas cukorszirup
1 narancs
5 dkg cukor
A díszítéshez:
negyedelt őszibarack
sárga húsú szilva
ribizli
mentalevelek
ELKÉSZÍTÉS
A citromok levét kinyomjuk, és leszűrjük. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. A gyümölcsko... |
|
|
|
|
|
|
|
... szedjük le, ha fiatalnak és zsengének találjuk, akkor csak a nagyobb leveleit szedjük le. Vágjuk a retkeket négyfelé. Serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele a negyedelt retkeket, az ujjnyi darabokra vágott újhagymát, és erős lángon forrósítsuk össze. Darált borssal fűszerezzük és csorgassuk rá a balzsamecetet. Jól keverjük össze.
Egy másik serpe... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szegfűszeg,
1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 evőkanál ecet, cukor, só, bors.
Elkészítése:
A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, a negyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a tisztított hagymát pedig megtűzdeljük a szegfűszeggel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a káposztát és az almát, el... |
|
|
|
|
|
|
|
... dédunokáink már egy szót se szólnak németül. Erre változik a világ...
- Osztán merre? –... |
|
|
|
|
|
|
|
... textúrái kiegyensúlyozzák egymás: édes-csípős-sós, krémes-ropogós, lédús-száraz összetevők játszanak egymással.
A rukkolát a tányérokra szórom, ráteszem az oregánós krutonokat, a negyedelt epreket, a darabokra vágott avokádót. Egy serpenyőt kikenek az olajjal és a vastagabb háromszögekre/hasábokra vágott sajtot rövid ideig mindkét oldalán grillezem, majd átpakolom a sal... |
|
|
|
|
|
|
|
... hústűvel négy helyen megszúrtam és a lyukakba beleszúrtam 1-1 szegfűszeget.
Bő egy óra elteltével ment bele a következő turnus: a megpucolt fokhagymagerezdek és a meghámozott, negyedelt krumplik. Közben kóstolgattam, ha kellett, utánasóztam.
Az indulástól számítva kb. 4 óra főzés után ítéltem úgy, hogy elkészült a leves, minden zöldség és a húsok is kellően p... |
|
|
|
|
|
|
|
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ... |
|
|
|
|
|
|
|
... szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra és ízesítsük sóval, borssal vagy a Knorr Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika és sajt darabot, tekerjük fel és tegyük a padlizsánkockákra. A Knorr Tejszínes paprikás csirke Rafinériát k... |
|
|
|
|
|
|
|
... barackokat lecsöpögtetjük, tetejükre kis darab sajtot rakunkmorzsolunk, és pisztáciát szórunk rá. A meleg változathoz a sajtot közepes kockákra vágjuk, összeforgatjuk a lecsöpögtetett, negyedelt barackkal, és tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk a pisztáciával, végül nagyon forró sütőbe vagy grillsütőbe tesszük 1-2 percre - csak annyira, hogy a sajt megolvadjon. Azonnal tá... |
|
|
|
|
|
|
|
... pihentetem.
Másnap reggel felkockázom a burgonyát,tepsibe terítem,kevés grillfűszerrel megszórom.Rá kerül a nagyobb kockákra vágott paprika,a cikkekre vágott paradicsom és gomba,majd a negyedelt hagyma leveleire bontva (vagy vékony cikkekre vágva).
Erre kerül a hús,páclevével együtt,végül a szalonna nagyobb kockákra vágva.
Alufólia alatt közepes hőfokon 40-50 per... |
|
|
|
|
|
|
|
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK
A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a... |
|
|
|
|
|
|
|
Gombarizotto
Zoldseglevesben fozzunk meg 4dkg rizst. 10dkg borsot, 15dkg negyedelt gombat es 1 gerezd aprora vagott fokhagymat piritsunk meg 1 teaskanalnyi olajban, keverjuk hozza a rizst, egy evokanalnyi tejfolt, egy evokanalnyi narancslevet es egy evokanalnyi aprora vagott petrezselymet, majd izesitjuk soval es borssal. (1 szemelyes adag)... |
|
|
|
|
|
|
|
... megáldott operaénekes, 1892-93-ban a londoni Royal operaházban vendészerepelt; Auguste Escoffier, francia mesterszakács a... |
|
|
|
|
|
|
|
... ételízesítő
Elkészítés:
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagozott és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet az ételízesít... |
|
|
|
|
|
|
|
... szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra, és ízesítsük sóval, borssal vagy a KNORR Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika- és sajtdarabot, tekerjük fel, és tegyük a padlizsánkockákra. A KNORR Tejszínes paprikás csirke alapot kev... |
|
|
|
|
|
|
|
... alufóliába, a fólia végeit tekerd meg, majd néhány helyen villával szurkáld meg.
Egy tálba önts 6-8 dl vizet, tedd bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, tedd bele az alufóliás halat, és kis lángon főzd 10-15 percig.
A mártáshoz keverd a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, önts bele a hal főző... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkínit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet az ételízesítővel elkeverjük, majd annyi vízzel leforrá... |
|
|
|
|
|