Belépés
Fahéjas kiwisaláta
... kihűtjük. 6 kivit meghámozunk és felszeletelünk. A maradék kiviket hámozás nélkül négyfelé vágjuk. Tálaláskor a gyümölcskompótot tálkákba öntjük, a hámozott kiviszeletekkel befedjük, a negyedelt kivikkel és mentalevelekkel díszítjük. Őrölt fahéjjal megszórjuk.


Jó tudni

A kivi négyszer több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, és ásványi anyagokban is ...
Földieper-tortácska Carte d
... Sütéskor nehezékként érdemes egy másik formát (...
Nektarin granita
HOZZÁVALÓK:

2 citrom
2 kg nektarin
2 dl fahéjas cukorszirup
1 narancs
5 dkg cukor

A díszítéshez:
negyedelt őszibarack
sárga húsú szilva
ribizli
mentalevelek



ELKÉSZÍTÉS

A citromok levét kinyomjuk, és leszűrjük. A nektarinokat meghámozzuk, kimagozzuk, húsukat felkockázzuk. A gyümölcsko...
Grillezett csirkemell
... szedjük le, ha fiatalnak és zsengének találjuk, akkor csak a nagyobb leveleit szedjük le. Vágjuk a retkeket négyfelé. Serpenyőben forrósítsunk fel egy evőkanálnyi vajat, tegyük bele a negyedelt retkeket, az ujjnyi darabokra vágott újhagymát, és erős lángon forrósítsuk össze. Darált borssal fűszerezzük és csorgassuk rá a balzsamecetet. Jól keverjük össze.

Egy másik serpe...
mai recept
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ...
Káposzta sokféleképpen
... szegfűszeg,

1 babérlevél, 2 dkg zsír, 1 dl húsleves, 1 evőkanál ecet, cukor, só, bors.

Elkészítése:

A torzsájától megtisztított vöröskáposztát vékony csíkokra vágjuk, a negyedelt almát vékony szeletekre vágjuk, a tisztított hagymát pedig megtűzdeljük a szegfűszeggel és a babérlevéllel. A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a káposztát és az almát, el...
Tehén kéne megint....
... dédunokáink már egy szót se szólnak németül. Erre változik a világ...
- Osztán merre? –...
Pikáns epersaláta
... textúrái kiegyensúlyozzák egymás: édes-csípős-sós, krémes-ropogós, lédús-száraz összetevők játszanak egymással.

A rukkolát a tányérokra szórom, ráteszem az oregánós krutonokat, a negyedelt epreket, a darabokra vágott avokádót. Egy serpenyőt kikenek az olajjal és a vastagabb háromszögekre/hasábokra vágott sajtot rövid ideig mindkét oldalán grillezem, majd átpakolom a sal...
Kacsa husleves
... hústűvel négy helyen megszúrtam és a lyukakba beleszúrtam 1-1 szegfűszeget.

Bő egy óra elteltével ment bele a következő turnus: a megpucolt fokhagymagerezdek és a meghámozott, negyedelt krumplik. Közben kóstolgattam, ha kellett, utánasóztam.

Az indulástól számítva kb. 4 óra főzés után ítéltem úgy, hogy elkészült a leves, minden zöldség és a húsok is kellően p...
Édes-savanyú csirkemell
... lefedhető serpenyőbe olajat öntünk, és az egyenletesen felcsíkozott filét közepesen erős lángon fehérre sütjük. Sózzuk, borsozzuk, szója- és Worcester szósszal ízesítjük. Hozzáadjuk a negyedelt, vékonyan felkarikázott paprikadarabokat, a durván felkockázott hagymát, a lecsöpögtetett ananászt és az apróra felkockázott sárgarépát. Pár percig magas hőfokon fedő nélkül pirítjuk, majd ...
Paprikával töltött padlizsán
... szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra és ízesítsük sóval, borssal vagy a Knorr Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika és sajt darabot, tekerjük fel és tegyük a padlizsánkockákra. A Knorr Tejszínes paprikás csirke Rafinériát k...
Kecskesajt aszalt barackkal
... barackokat lecsöpögtetjük, tetejükre kis darab sajtot rakunkmorzsolunk, és pisztáciát szórunk rá. A meleg változathoz a sajtot közepes kockákra vágjuk, összeforgatjuk a lecsöpögtetett, negyedelt barackkal, és tűzálló tálba rakjuk. Megszórjuk a pisztáciával, végül nagyon forró sütőbe vagy grillsütőbe tesszük 1-2 percre - csak annyira, hogy a sajt megolvadjon. Azonnal tá...
Tepsis rablóhús
... pihentetem.
Másnap reggel felkockázom a burgonyát,tepsibe terítem,kevés grillfűszerrel megszórom.Rá kerül a nagyobb kockákra vágott paprika,a cikkekre vágott paradicsom és gomba,majd a negyedelt hagyma leveleire bontva (vagy vékony cikkekre vágva).
Erre kerül a hús,páclevével együtt,végül a szalonna nagyobb kockákra vágva.
Alufólia alatt közepes hőfokon 40-50 per...
Sertéshúsos ételek
SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK

A HÚS ELŐKÉSZÍTÉSE
A húst bő, hideg vízben mossuk tisztára. Ha nagyon szennyezett és zsíros, akkor langyos vizet használunk, de - kivéve a pácolt, sózott, füstölt húsokat - sosem áztatjuk. (Az erősen sózott, füstölt húst néhányszor leforrázzuk, majd hideg vízben lemossuk. A túlontúl sötét húsok színének frissítésére is szokás, forrázást a...
Gombarizotto
Gombarizotto


Zoldseglevesben fozzunk meg 4dkg rizst. 10dkg borsot, 15dkg negyedelt gombat es 1 gerezd aprora vagott fokhagymat piritsunk meg 1 teaskanalnyi olajban, keverjuk hozza a rizst, egy evokanalnyi tejfolt, egy evokanalnyi narancslevet es egy evokanalnyi aprora vagott petrezselymet, majd izesitjuk soval es borssal. (1 szemelyes adag)...
Az őszibarack
... megáldott operaénekes, 1892-93-ban a londoni Royal operaházban vendészerepelt; Auguste Escoffier, francia mesterszakács a...
Update1 Cukkinis szendvicskrém
... ételízesítő

Elkészítés:

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagozott és 1x1 cm-es kockára vágott cukkinit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet az ételízesít...
Mozzarellával és paprikával
... szintén pirítsuk meg. A kockákat tegyük egy hőálló tálba, a szeleteket egy tányérra, és ízesítsük sóval, borssal vagy a KNORR Gyros fűszerkeverékkel. A mozzarellát vágjuk kis hasábokra, a negyedelt paprikát csöpögtessük le. A kihűlt padlizsánszeletekbe tegyünk egy-egy paprika- és sajtdarabot, tekerjük fel, és tegyük a padlizsánkockákra. A KNORR Tejszínes paprikás csirke alapot kev...
Haltekercs kapormártással
... alufóliába, a fólia végeit tekerd meg, majd néhány helyen villával szurkáld meg.
Egy tálba önts 6-8 dl vizet, tedd bele a babérlevelet, a sót, a borsot, a citromlevet, a tisztított negyedelt hagymát. Amikor forr a víz, tedd bele az alufóliás halat, és kis lángon főzd 10-15 percig.
A mártáshoz keverd a felforrósított vajba a lisztet, és amikor habzik, önts bele a hal főző...
Cukkinis szendvicskrém
...

Az apróra vágott hagymát az olajon üvegesre dinszteljük, majd megszórjuk pirospaprikával. A meghámozott, kimagvalt és 1x1 cm-es kockára vágott cukkínit hozzáadjuk a hagymához. A negyedelt paradicsomot és a kicsumázott, szeletelt paprikát is hozzáadjuk. Sózzuk, borsozzuk, fedő alatt puhára pároljuk. A szójapelyhet az ételízesítővel elkeverjük, majd annyi vízzel leforrá...
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: Földieper-tortácska Carte, Update1 Cukkinis, Knorr Gyros, Knorr Tejszínes, SERTÉSHÚSBÓL KÉSZÜLT ÉTELEK, Auguste Escoffier, KNORR Gyros, KNORR Tejszínes, maradék kiviket, gyümölcskompótot tálkákba, hámozott kiviszeletekkel, negyedelt kivikkel, kivi négyszer, másik formát, citromok levét, nektarinokat meghámozzuk, nagyobb leveleit, retkeket négyfelé, evőkanálnyi vajat, negyedelt retkeket, ujjnyi darabokra, másik serpe, egyenletesen felcsíkozott, durván felkockázott, lecsöpögtetett ananászt, apróra felkockázott, torzsájától megtisztított, negyedelt almát, tisztított hagymát, zsírt felforrósítjuk, tányérokra szórom, oregánós krutonokat, negyedelt epreket, darabokra vágott, serpenyőt kikenek, vastagabb háromszögekre, lyukakba beleszúrtam, következő turnus, megpucolt fokhagymagerezdek, indulástól számítva, kockákat tegyük, hőálló tálba, mozzarellát vágjuk, negyedelt paprikát, meleg változathoz, sajtot közepes, sajt megolvadjon, nagyobb kockákra, cikkekre vágott, negyedelt hagyma, szalonna nagyobb,
© 2013 TVN.HU Kft.