|
|
|
... és a tejszínnel behabarjuk. Beletesszük a húst, és kb. 10 percig pároljuk. Sóval, borssal ízesítjük.Rösti illik hozzá, de rizzsel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... süteményt addig sütjük, amíg a habréteg megszilárdul, és kissé megpirul. Hagyjuk teljesen kihűlni. Felszeletelve, a félretett ribizlifürtökkel díszítve t... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... cukkinit, paradicsomot, sajtot és vajat vagy margarint. Betesszük a sütőbe, és csak addig sütjük, amíg a sajt k... |
|
|
|
|
|
|
|
... őket.
A rukolát összeforgatjuk egy kevés olívaolajjal. Ezzel, valamint a felaprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk a töltött paprikákat.
... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... bele. Kör alakúra formázzuk mindet, majd mindkét oldalukon aranysárgára sütjük a tócsnikat. Papírtörlőre szedjük, és forrón tálaljuk a tejfölös céklával.
FAZEKAS KIRA
Főszerkesztő
A megsült céklát felkockázva is a tejfölhöz adhatjuk.
Forrás: Mindmeget... |
|
|
|
|
|
|
|
... pirospaprikát. Egy kevés vízzel csomómentesre keverjük. Belekanalazzuk a tejfölt és átkeverjük. Folyamatosan keve... |
|
|
|
|
|
|
|
... megmaradt aszalt szilvával, fahéjjal, szegfűszeggel és a cukorral. Kis lángon főzzük addig, amíg mártás állagú nem lesz. Külön tálban kínáljuk a desszert mellé.
... |
|
|
|
|
|
|
|
HOZZÁVALÓK
A golyóhoz :
25 dkg háztartási keksz(darált)
25 dkg dió (darált)
20 dkg baracklekvár
porcukor ízlés szerint
A bevonathoz:
15 dkg étcsokoládé
1 evőkanál étolaj
ELKÉSZÍTÉS
Egy tálban összekeverjük a zserbógolyó hozzávalóit: a kekszet, a diót és a barackle... |
|
|
|
|
|
|
|
... forraljuk.
Tálaláskor a tetejére szórunk pirított bacont, pirított tökmagot vagy pattogatott kukoricát, amit kiegészíthetünk vágott snidlinggel.
Megjegyzés
okostipp: ha kéznél van egy kis tökmagolaj, tálalásnál tegyünk a levesre néhány cseppet... |
|
|
|
|
|
|
|
... felolvasztunk 5 dkg vajat. A borjúpofát a gerslivel tálaljuk. Meglocsoljuk az olvasztott vajjal, és 1-2 ek olívaolajjal. Végül néhány levélke kakuk... |
|
|
|
|
|
|
|
... cukorral.
Előmelegített sütőben kb. 180 fokon 30 percig sütjük (akkor jó, ha már a széle világos barnásra sült). Porcukorral meghintve tálaljuk.
Megjegyzés
Nagyon finom, gyorsan összedobható sütemény. Bármilyen gyümölccsel készülhet, az édesebb gyümölcsökhöz illik a citromhéj, a... |
|
|
|
|
|
|
|
... mindhárom dhosát kiegyensúlyozza. Jó a vata-nak, pitta-nak és kapha-nak is. Kedvezően hat az agnira, az emésztés tüzére, jó a csontoknak és az ízületeknek is.
A legjobb basmati rizzsel tálalni.
Vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj!
Vitai Kat
Forrás: Mind... |
|
|
|
|
|
|
|
... ismét forrni kezd és besűrűsödik. Akkor jó, ha krémes az állaga. Ha túl sűrű, öntünk hozzá még tejet. Hűlés közben még sűrűsödni fog. Jól behűtve kínáljuk.
Megjegyzés
Nyáron nagyon jól esik a hideg gyümölcsleves. Bármilyen gyümölcsből készíthetjük ,mi jó pudingosan szeretjük, néha pár csepp ... |
|
|
|
|
|
|
|
... Közben a krumplikat egy másik serpenyőben kevés olívaolajon megfuttatjuk, amíg a szélei kicsit megpirulnak. Ezzel ... |
|
|
|
|
|
|
|
... következik, és így tovább. Fontos, hogy habbal fejezzük be a sort. A tiramisut szeletelt eperrel díszítjük, és fogyasztás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
CSEH JÁNOS
séf
Ha túl lágynak tűnik a desszert, tálalás előtt helyezzük 30 percre a mélyh... |
|
|
|
|
|
|
|
... csicseriborsót és az áttört burgonyát. Forrón, a kelbimbólevelekkel díszítve tálaljuk. Egy kevés felaprított lest... |
|
|
|
|
|
|
|
... ismételten megsózzuk és megborsozzuk, majd tejszínnel dúsítjuk. Tányérokba rendezzük a medvehagymás zsemlekockákat, rámerjük a le... |
|
|
|
|
|
|
|
...
A paradicsomokat félbevágjuk, belenyomkodjuk a masszába. Végül sajttal megszórjuk a tetejét. Előmelegített sütőben, a sajt megpirulásáig sütjük.
Megjegyzés
Most készítettem először töltött cukkinit, nagyon finom lett, igazi nyári fogás. Ha húsmentesen szeretnénk készíteni, hagy... |
|
|
|
|
|
|
|
... mélyhűtőbe tesszük fogyasztás előtt.
Kehelyben vagy tölcsérben kínáljuk. A tetejére egy csipet fahéjat szórunk, és banánkarikákkal díszítjük.
Megjegyzés
Ha több adagot készítünk, nem szükséges a banánokat előzőleg lefagyasztani, elég a már kész pépet a fagyasztóba tenni néhány ... |
|
|
|
|
|
|
|
... masszát kapjunk. Ízlés szerint megsózzuk, megborsozzuk.
A tökmasszából közepes méretű golyókat formálunk, majd forró olajban aranysárgára sütjük.
Megjegyzés
Kaporral és/vagy reszelt sajttal is ízesíthetjük a fasírtgolyókat. Kaporszósszal vagy aprított petrezselymes paradic... |
|
|
|
|
|