Belépés
Fantasztikus fánkok
... fánkmondája is, amely szerint a fánk a XV. századi Berlinben született, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a mai napig a világ sok pontján Berlinerként emlegetik.

A farsangi időszak jellegzetes desszertje a fánk

Pontosan nem tudni, mikor sütötték az első fánkra emlékeztető é...
Tejszínes kukorica-krémleves II.
... majd tejszínt adunk hozzá. Ha a kukorica megpuhilt, összeturmixoljuk.

Reszelt sajttal tálaljuk. Némi pirított bacon vagy sajtos pirítós sem rontja el.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!

Forrás: ...
Lőrinci lecsós szelet
... rászórom. Jól összekeverem, az elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.

Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.



Megjegyzés:

Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.

A rec...
Görögdinnye sütemény
... mandulaaromát.

Pingponglabda nagyságú golyókat formázunk a pirosból. A zöldet szétlapítjuk, és rádolgozzuk a pirosra (ez lesz a héj). Hűtőbe tesszük, és tálaláskor cikkekre vágjuk.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
|...
Töktócsni
... feketeborsot adunk hozzá ízlés szerint.

Bő forró olajban spicckanálnyi adagokban kisütjük. Magában vagy tejfellel is fogyasztható, és nagyon finom.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette.hu...
Tejszínes zellerkrémleves
... lébe.

Amikor puhák a zöldségek, adjunk hozzá 3 dl főzőtejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levesünket.

Pirított zsemlekockával tálalva a legfinomabb.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Janosh küldte. Köszönjük!

For...
Bakonyi aprópecsenye
... Ekkor meghintjük a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Pár perc alatt összefőzzük.

Apró nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!



Megjegyzés:

A receptet és a fotót T.vica küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmegette....
Bakonyi spagetti vegetáriánusoknak
... szeletelt gombát. Miután megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.

A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.



Megjegyzés:

A receptet Gyarmatiné Farkas Erika küldte.

Köszönjük!
Fotó: A...
Törökméz házilag
... felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.

Kb. 1 óra alatt teljesen törhetővé szilárdul és fogyaszthatjuk.



Megjegyzés:

Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A r...
Áfonya, a csodabogyó
... amely savanyú tölgyesekben, bükkösökben, fenyőerdők szélén érzi jól magát, csoportosan nő, és kisebb borsó nagyságú, sötétkék termést hoz a levelek tövében.


Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs

A vörös áfonya ugyancsak hegyvidéki, piros gyümölcsű faj, nagyon sava...
Vörös áfonya, a rubint csodabogyó
... Mecsekben, a Zemplénben, valamint a Nyugat-Dunántúl egyes részein (Kőszeg környékén és az Őrségben). Többen talán kövi málnaként vagy havasi meggyként ismerik.


Az apró piros bogyóiról ismert vörös áfonya Skandinávia északi részén terem a legnagyobb mennyiségben

A d...
Litván céklaleves
... levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.

A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkotnak a hideg levessel.



Megjegyzés:

Az éktelenül rózsaszín kinézetétől ne ijedjen meg senki! A legjobb hűsítő lev...
Kelkáposzta főzelék fasírtgolyókkal
... húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Vivien707070 küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindme...
Vaníliapuding
... tűzhelyről, és belekeverjük a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.

Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).



Megjegyzés:

Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztju...
Kelkáposzta főzelék
... Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.

...
Édes-savanyú kínai csirke II.
... és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.

Párolt rizzsel tálaljuk.



Megjegyzés:

Ha otthon elkészíted az édes-savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorska...
Finomságok a házi pékségből
... tökmagos zsemléket sütöttem meg. Érdemes volt! Finom, tartalmas, kellemes ízű péksütemények születtek. Sós és édes kencékkel egyaránt nagyon finomak voltak.


Édesen, lekvárral is nagyon finom a tökmagos zsemle

Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
...
Tejfölös karfiolleves II.
... öntöm, közben habverővel addig kevergetem, amíg fel nem forr, 5 percig forralom.

Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Nagymami küldte. Köszönjük!

Forrás: Mindmeg...
Rakott spagetti virslivel
... maradék tejföllel meglocsoljuk, rászórjuk a reszelt sajtot, a maradék margarint apró darabokban szétszórjuk a tetején.

200 fokos sütőben pirosra sütjük.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!

Forrás: Min...
Mákos tejberizs áfonyamártással
... besűrűsödjön.

Tálaláskor a tejberizst merjük bele a poharakba, majd kanalazzuk a tetejére az áfonyamártást. Kínálhatjuk langyosra hűtve, de ízlés szerint akár hidegen is.



Megjegyzés:

A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük...
1 2 3 .......270 271 272 273 ....405 406 ...539 540 541 
Címkék: Gyarmatiné Farkas Erika, rubint csodabogyó, házi pékségből, farsangi időszak, első fánkra, kukorica megpuhilt, fotót Papusmaci, elősütött húst, befőzött lecsó, zöldet szétlapítjuk, fotót Janosh, raguval tálaljuk, receptet Gyarmatiné, olajjal kikent, gyermekkorunkat juttatja, levelek tövében, egyik legegészségesebb, vörös áfonya, apró piros, legnagyobb mennyiségben, litvánok tálaláskor, hideg levessel, éktelenül rózsaszín, legjobb hűsítő, tejbe vagy, fotót Vivien707070, tojások sárgáját, felvert fehérjét, megpucolt fokhagymát, keményítőt elkeverjük, édes-savanyú csirkét, tökmagos zsemle, fotót Nagymami, reszelt sajtot, maradék margarint, fotót Jabaki2, tejberizst merjük, fotót Kgizike, legegészségesebb, összeturmixoljuk, zellerkremleves, fasírtgolyókkal, zellerkrémleves, áfonyamártással, gyermekkorunkat, afonyamartassal, receptgaleriak, fogyaszthatjuk, összeforraljuk, zsemlekockával, pingponglabda, áfonyamártást, mandulaaromát, spicckanálnyi, vaníliapuding, vaniliapuding, péksütemények, szétlapítjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.