|
|
|
... fánkmondája is, amely szerint a fánk a XV. századi Berlinben született, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a mai napig a világ sok pontján Berlinerként emlegetik.
A farsangi időszak jellegzetes desszertje a fánk
Pontosan nem tudni, mikor sütötték az első fánkra emlékeztető é... |
|
|
|
|
|
|
|
... majd tejszínt adunk hozzá. Ha a kukorica megpuhilt, összeturmixoljuk.
Reszelt sajttal tálaljuk. Némi pirított bacon vagy sajtos pirítós sem rontja el.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
Forrás: ... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... rászórom. Jól összekeverem, az elősütött húst ráteszem, utánízesítek, és annyi vizet teszek rá, hogy a hús megfőhessen.
Rizzsel vagy tarhonyával tálalom.
Megjegyzés:
Téli időszakban a befőzött lecsó is tökéletesen megfelel alapnak.
A rec... |
|
|
|
|
|
|
|
... mandulaaromát.
Pingponglabda nagyságú golyókat formázunk a pirosból. A zöldet szétlapítjuk, és rádolgozzuk a pirosra (ez lesz a héj). Hűtőbe tesszük, és tálaláskor cikkekre vágjuk.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
|... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... feketeborsot adunk hozzá ízlés szerint.
Bő forró olajban spicckanálnyi adagokban kisütjük. Magában vagy tejfellel is fogyasztható, és nagyon finom.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Papusmaci küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.hu... |
|
|
|
|
|
|
|
... lébe.
Amikor puhák a zöldségek, adjunk hozzá 3 dl főzőtejszínt, és botmixerrel pürésítjük a levesünket.
Pirított zsemlekockával tálalva a legfinomabb.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Janosh küldte. Köszönjük!
For... |
|
|
|
|
|
|
|
... Ekkor meghintjük a liszttel, elkeverjük, és hozzáadjuk a tejfölt is. Pár perc alatt összefőzzük.
Apró nokedlivel tálaljuk. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Megjegyzés:
A receptet és a fotót T.vica küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmegette.... |
|
|
|
|
|
|
|
... szeletelt gombát. Miután megfőtt, hozzáadjuk a szóját és a tejszínt, összeforraljuk.
A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a raguval tálaljuk.
Megjegyzés:
A receptet Gyarmatiné Farkas Erika küldte.
Köszönjük!
Fotó: A... |
|
|
|
|
|
|
|
... felhabzik, ilyenkor rögtön ki is kell önteni a serpenyőből egy olajjal kikent tepsire.
Kb. 1 óra alatt teljesen törhetővé szilárdul és fogyaszthatjuk.
Megjegyzés:
Lyukacsos, nyúlós, sárga édességféle, ami a gyermekkorunkat juttatja eszünkbe! A r... |
|
|
|
|
|
|
|
... amely savanyú tölgyesekben, bükkösökben, fenyőerdők szélén érzi jól magát, csoportosan nő, és kisebb borsó nagyságú, sötétkék termést hoz a levelek tövében.
Az áfonya az egyik legegészségesebb gyümölcs
A vörös áfonya ugyancsak hegyvidéki, piros gyümölcsű faj, nagyon sava... |
|
|
|
|
|
|
|
... Mecsekben, a Zemplénben, valamint a Nyugat-Dunántúl egyes részein (Kőszeg környékén és az Őrségben). Többen talán kövi málnaként vagy havasi meggyként ismerik.
Az apró piros bogyóiról ismert vörös áfonya Skandinávia északi részén terem a legnagyobb mennyiségben
A d... |
|
|
|
|
|
|
|
... levesbe. Legalább 12 órára hűtőbe tesszük.
A litvánok tálaláskor főtt krumplit és/vagy főtt tojást tesznek bele, jó kontrasztot alkotnak a hideg levessel.
Megjegyzés:
Az éktelenül rózsaszín kinézetétől ne ijedjen meg senki! A legjobb hűsítő lev... |
|
|
|
|
|
|
|
... húshoz hozzáadjuk a tojásokat és a tejbe vagy vízbe áztatott, majd kinyomkodott zsemléket, fűszerezzük, majd kis golyókat formázunk belőle, és olajban megsütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Vivien707070 küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindme... |
|
|
|
|
|
|
|
... tűzhelyről, és belekeverjük a tojások sárgáját és a felvert fehérjét.
Edényekbe öntjük, miután kihűlt, fogyasztható (fél nap állás jót tesz neki).
Megjegyzés:
Kekszes krémesnek kiválóan alkalmas, de tetszés szerint variálható, hogy mihez fogyasztju... |
|
|
|
|
|
|
|
... Hozzáadjuk a főzelékhez, belenyomjuk a megpucolt fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, rottyantunk egyet rajta és már kész is. Fasírttal, sült hússal, de magában is kiváló.
... |
|
|
|
|
|
|
|
... és az ananászlevet is. Jól összeforraljuk. A keményítőt elkeverjük néhány kanál hideg vízzel és besűrítjük vele a szószt.
Párolt rizzsel tálaljuk.
Megjegyzés:
Ha otthon elkészíted az édes-savanyú csirkét, tuti többet nem fogsz a gyorska... |
|
|
|
|
|
|
|
... tökmagos zsemléket sütöttem meg. Érdemes volt! Finom, tartalmas, kellemes ízű péksütemények születtek. Sós és édes kencékkel egyaránt nagyon finomak voltak.
Édesen, lekvárral is nagyon finom a tökmagos zsemle
Hozzávalók:
20 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
... |
|
|
|
|
|
|
|
... öntöm, közben habverővel addig kevergetem, amíg fel nem forr, 5 percig forralom.
Kevés sóval és cukorral ízesítem, és belekeverem a petrezselyemzöldet.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Nagymami küldte. Köszönjük!
Forrás: Mindmeg... |
|
|
|
|
|
|
|
... maradék tejföllel meglocsoljuk, rászórjuk a reszelt sajtot, a maradék margarint apró darabokban szétszórjuk a tetején.
200 fokos sütőben pirosra sütjük.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Jabaki2 küldte. Köszönjük!
Forrás: Min... |
|
|
|
|
|
|
|
... besűrűsödjön.
Tálaláskor a tejberizst merjük bele a poharakba, majd kanalazzuk a tetejére az áfonyamártást. Kínálhatjuk langyosra hűtve, de ízlés szerint akár hidegen is.
Megjegyzés:
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük... |
|
|
|
|
|