|
|
|
... hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a langyosra hûlt
hagymás belsőséget, a tojást, és jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal,
szerecsendióval fûszerezzük. A mellszeleteket ezzel a masszával megtöltjük,
feltekerjük és hústûvel megtûzzük. A roládokat lábasba rakjuk, ráöntjük a
leveslét és fedő alatt megpároljuk. Párolt gyümölcsökkel tá... |
|
|
|
|
|
|
|
... úgy csontozzuk ki, hogy a hús ne aprózódjon fel, vagyis két tömör húsdarabot kapjunk. Lapjában, nagyon éles késsel keresztben elvágjuk. (A csirkemellből ily módon 4 húslap lesz.) A mellszeleteket húskalapáccsal kissé megveregetjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A töltelékhez a hús csontozásakor leeső darabkákat nagyon apróra vágjuk, és összekeverjük a felvert tojással, valamint 1 te... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... amennyi ellepi, és közben csipet sóval, citromlével, fahéjjal, szegfűszeggel, édesítőszerrel ízesítjük. Amikor félig megpuhult, tejfölös habarással besűrítjük és összeforraljuk. A mellszeleteket sóval, borssal megszórjuk, és pici olajjal megkent alufóliába csomagolva a szeleteket sütőben megsütjük. Tálaláskor a csirkeszeletet tányérra rakjuk és az almamártással leöntjük.
Ener... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiolvasztott gesztenyemasszához hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a langyosra hűlt hagymás belsőséget, a tojást, és jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal, szerecsendióval fűsze... |
|
|
|
|
|
|
|
|
... hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a langyosra
hûlt hagymás belsőséget, a tojást, és jól összegyúrjuk, majd sóval,
borssal, szerecsendióval fûszerezzük. A mellszeleteket ezzel a
masszával megtöltjük, feltekerjük és hústûvel megtûzzük. A roládokat
lábasba rakjuk, ráöntjük a leveslét és fedő alatt megpároljuk. Párolt
gyümölcsökk... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a húsát levágjuk (a középső mellcsont a helyén marad). A csirkemellet fölszeleteljük. Az egészben sütött csirke mellcsontjának mindkét oldalára szárnyassalátát tapasztunk, és a mellszeleteket - kissé egymásra csúsztatva - ráfektetjük. A teteje közepére csillagcsöves habzsákból májkrémet nyomunk, ezt gyümölcsökkel díszítjük. Ezután tálra emeljük, a combokat körérakjuk. Tálra púp... |
|
|
|
|
|
|
|
... és a húsát levágjuk (a középső mellcsont a helyén marad). A csirkemellet fölszeleteljük. Az egészben sütött csirke mellcsontjának mindkét oldalára szárnyassalátát tapasztunk, és a mellszeleteket - kissé egymásra csúsztatva - ráfektetjük. A teteje közepére csillagcsöves habzsákból májkrémet nyomunk, ezt gyümölcsökkel díszítjük. Ezután tálra emeljük, a combokat körérakjuk. Tálra púp... |
|
|
|
|
|
|
|
... olajjal és vízzel megpároljuk,odapíritjuk és a végén rászórjuk a fokhagymát,borssal és szerecse... |
|
|
|
|
|
|
|
... csirkemelleket 8 szeletbe vágjuk, klopfolóval kicsit megütögetjük, sózzuk, borsozzuk és grill fűszert szórunk rá. A szeleteket megkenjük mustárral és fél órára a hűtőbe tesszük. Elkészítés. A mellszeleteket olajban elősütjük, majd egy jénaiba egymás mellé tesszük őket. Minden csirkemell szeletre 1-1 szelet sajtot és két fél szelet bacont teszünk. Előmelegített sütőben addig sütjük... |
|
|
|
|
|
|
|
... felszeletelve körülrakjuk párolt zöldborsóval, petrezselyemmel díszített rizzsel és szalmaburgonyával. A maradékot hidegen, krumplisalátával tálaljuk.
Vagdalt mell: a levágott mellszeleteket vagy egy részüket szalonnával keverve daráljuk, tejbe áztatott zsemlével, főtt tojással, gombával szaporítjuk, sóval, borssal ízesítjük. Egy nyers tojással, morzsával formázhatóvá k... |
|
|
|
|
|
|
|
... lisztet. A jénai tálat, vagy az őzgerincformát baconszalonnával kibéleljük alulról.
Az első réteg egy-egy szelet gépsonka úgy, hogy teljesen elfedje az edény alját. Utána a mellszeleteket beleforgatjuk a tojásos masszába és ebből rakunk egy sort. Rákerül a sajt.
Ismét gépsonka, mellszelet, sajt és így tovább, amíg az edény meg nem telik. A végén betakargatjuk az edény ... |
|
|
|
|
|
|
|
...
Elkészítés:
A csirkemelleket megmosom, vékony szeletekre vágom, sózom, borsozom. A tepsi alját olajjal vékonyan megkenem, kibélelem baconszeletekkel. Rétegesen lerakom a mellszeleteket, rá az ananászt, majd újra baconszeleteket, folytatva a sort, amíg van hozzávaló. Aki szereti, kukoricát is tehet a rétegek közé. A tejszínes-fokhagymás csirke Rafinériát öss... |
|
|
|
|
|
|
|
... olajjal és vízzel megpároljuk,odapíritjuk és a végén rászórjuk a fokhagymát,borssal és szerecsendióval meghintjük.... |
|
|
|
|
|
|
|
... kiolvasztott
gesztenyemasszához hozzákeverjük a kifacsart zsemlét, a langyosra hűlt
hagymás belsőséget, a tojást, és jól összegyúrjuk, majd sóval, borssal,
szerecsendióval fűszerezzük. A mellszeleteket ezzel a masszával megtöltjük,
feltekerjük és hústűvel megtűzzük. A roládokat lábasba rakjuk, ráöntjük a
leveslét és fedő alatt megpároljuk. Párolt gyümölcsö... |
|
|
|
|
|